Geplaatst op 29-11-2012 11:58   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 2881   |   Bron: AD.nl

Ajax-directeur Van der Sar maakt kunst

In hangar 2 van vliegveld Valkenburg was een handjevol toeschouwers woensdag getuige van een bijzonder schouwspel. Voormalig keeper en kersverse Ajax-directeur Edwin van der Sar rolde namelijk met een bal over de grond terwijl hij van boven tot onder werd besmeurd met verf.

Van der Sar werkte samen met kunstenaar Pim Smit aan een aantal schilderijen voor het goede doel. Een kwast kwam aan het 'schilderen' niet te pas. Van der Sar stond op een matje en kreeg vanaf een meter of tien ballen op zich afgeschoten. De schutter, zoon Joe, dompelde elke bal eerst in een pot met verf. Van der Sar moest vangen en elke bal daarna zelf hard tegen een canvasdoek smijten. Telkens bleef een kleurenafdruk achter.

Het idee van de bundeling van sport en kunst ontstond vijf jaar geleden, vertelt kunstenaar Smit aan het AD. Hij werkte al met oud-topsporters als Richard Krajicek, Eddy Merckx en Kim Clijsters. 'Tussen de 10.000 en 12.000 euro per doek', zegt Smit over de opbrengst van de geveilde werken. 'Na vijf jaar staat de teller op 220.000 euro, bestemd voor allerhande goede doelen.'

De opbrengst van de doeken van Van der Sar gaat naar zijn eigen foundation die zich inzet voor mensen met een hersenbeschadiging.

BEKIJK HIER DE FOTO'S     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws