Geplaatst op 25-12-2012 13:00   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 1658   |   Bron: Soccernews.nl

De Boer: 'Het jaar 2012 was fantastisch'

Frank de Boer kijkt met een goed gevoel terug op het jaar 2012. De oefenmeester werd met Ajax voor de 31ste keer landskampioen en dit seizoen maken de Amsterdammers nog kans op drie prijzen. "Het jaar 2012 was voor zowel Ajax als mij persoonlijk een fantastisch jaar."

"Het jaar begon met die ongelofelijke inhaalrace naar het kampioenschap. Een seizoen na het behalen van de derde ster was ook deze titel bijzonder omdat Ajax voor het eerst in jaren weer eens twee keer achter elkaar kampioen werd", zo vertelde De Boer op de offici´┐Żle website van Ajax.

De Boer denkt dat Ajax als team verder is dan afgelopen seizoen. "Als team zijn we zeker verder. We spelen steeds vaker op de manier zoals we dat als technische staf voor ogen hebben. Hopelijk zet zich dat straks na de winterstop nog verder door. Dan komen steeds dichter in de buurt van de perfecte wedstrijd", aldus de voormalige verdediger, die wel beseft dat het nog beter kan.

"De details. Neem bijvoorbeeld dat continue domineren tegen FC Groningen. We hebben de tegenstander de hele wedstrijd onder druk gezet en raakten niet van de wijs toen ze een ander systeem gingen spelen. De spelers konden die wedstrijd overal op anticiperen. Ik heb het gevoel dat ze dergelijke momenten steeds beter gaan herkennen. Vervolgens komt het dan nog op enkele details aan."

Over 2012 kijkt De Boer tevreden terug. "Op alle gebieden heb ik stappen gemaakt. Zowel op managementgebied alsook op tactische gebied. Eigenlijk maak je als trainer eenzelfde soort ontwikkeling als speler door. Je komt in situaties terecht die je al eerder hebt meegemaakt. Dan weet je dus of je de vorige keer goed hebt gehandeld of dat je het beter anders kunt aanpakken. Het is gewoon een kwestie van meer routine."     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
» Meer Tweets
Algemeen nieuws