Geplaatst op 25-12-2012 16:08   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 5418   |   Bron: Voetbalzone.nl

Endt: 'Blind is de Ajacied van het jaar'

David Endt gaat al de nodige jaren mee bij Ajax. Hij fungeert als teammanager van de recordkampioen en ontfermt zich in die hoedanigheid over de spelers. Endt ziet als geen ander hoe de spelers zich voelen en twijfelt dan ook niet als hem in NRC Handelsblad wordt gevraagd naar de Ajacied van het Jaar in 2012. “Daley Blind.”

Blind gold in zijn jonge jaren als een groot talent en het publiek koos snel na zijn debuut, in het seizoen 2008/09, zijn kant. Nadat Blind ook bij FC Groningen indruk maakte als huurling stond men in Amsterdam te springen om zijn terugkeer. Eenmaal daar gekomen ging het de zoon van clubicoon Danny Blind minder goed af. Na enkele teleurstellende wedstrijden werd Blind de zondebok van de aanhang.

Endt zag het allemaal gebeuren. “Hij is door het ijs gezakt en beschimpt door eigen supporters”, weet de ervaren teammanager. “En nu staat hij hier te voetballen als een kerel.” Ondanks de voortgang die Blind boekt, maakt Ajax vooralsnog geen haast met het verlengen van zijn contract. Dat loopt in de zomer ten einde. Frank de Boer weet echter wel dat hij Blind wil houden. “Bij Daley is het kwartje gevallen. We hebben hem vertrouwen gegeven en handvatten om mee aan de slag te gaan. Hij moest meer geven. Daar is hij mee aan de slag gegaan. Het doet me goed dat hij zich zo heeft ontwikkeld.”     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
» Meer Tweets
Algemeen nieuws