Geplaatst op 25-12-2012 16:19   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 6087   |   Bron: Soccernews.nl

'Bij AZ lunchten we elke dag samen, bij Ajax één keer in de week'

Niklas Moisander neemt veel verschillen waar tussen de manier van werken bij Ajax en zijn vorige club, AZ. De Finse verdediger keerde vier maanden geleden terug in Amsterdam, waar hij tussen 2003 en 2006 nooit doorbrak. Hoewel de clubs volgens Moisander op voetballend gebied redelijk op één lijn liggen, is het verschil tussen trainers Frank de Boer en Gertjan Verbeek groot.

"Tactisch en voetbaltechnisch zie ik niet veel verschillen", legt Moisander uit in het tijdschrift 1900. "De overeenkomst is dat ze beiden van aanvallend voetbal houden. Alleen hun aanpak is anders. Frank is meer relaxed. Een voorbeeld is de lunch. Bij AZ lunchten we altijd samen, dat was verplicht. Bij Ajax is er maar één lunch in de week verplicht." Moisander geeft aan dat Verbeek in zijn ogen meer 'aanwezig' is. "Hij praat veel meer met spelers, ook vaak onder vier ogen."

Moisander vond dat meestal niet erg, vertelt hij. "Maar het is wel eens moeilijk als je zelf al teleurgesteld bent na een wedstrijd. Verbeek zei vaak dat ik te zelfkritisch was. We wonnen een keer ruim van VVV-Venlo, maar in de laatste minuten kregen we door mijn toedoen een penalty tegen. Hoewel we die wedstrijd hadden gewonnen, was ik ontzettend boos op mezelf. Gertjan zei toen tegen mij: 'Je moet als aanvoerder wel een beetje lachen als we gewonnen hebben.' Dat heb ik altijd onthouden."     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
» Meer Tweets
Algemeen nieuws