Geplaatst op 22-08-2014 18:02   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 749   |   Bron: Voetbal Centraal

''Ajax en PSV momenteel de beste teams in de Eredivisie''

De eerste topper in de Eredivisie staat voor de deur. Kampioen Ajax krijgt zondag bezoek van PSV. Helden Online laat Willy van de Kerkhof, oud-speler van de Eindhovenaren, aan het woord over de veelbesproken confrontatie.

''Ajax en PSV zijn momenteel de twee beste teams in de Eredivisie. Ik reken op een open wedstrijd en verwacht dat PSV vol op de aanval zal spelen. De Ajax-verdediging zal het dan ook lastig krijgen met Memphis Depay, Luuk de Jong en Jürgen Locadia. Dat is een sterk trio. Met Georginio Wijnaldum, Adam Maher, die echt een verschil kan maken, maar nog niet zijn absolute niveau haalt, en Oscar Hiljemark staat er een stabiel middenveld'', aldus de Brabantse voetbalkenner.

Van de Kerkhof analyseert verder: ''Wijnaldum doet het goed als aanvoerder, stuurt het team. Hij is heel belangrijk voor PSV, zorgt voor veel power naar voren. Op het WK liet Wijnaldum al zien de rol als aanvallende middenvelder goed in te kunnen vullen. Hij zal vast in de belangstelling staan van een aantal clubs, maar ik verwacht niet dat hij bij nog weg zal gaan. Ik zie Wijnaldum als een typische clubman.''

''Depay is een ander verhaal. Clubs staan voor hem in de rij. Hij heeft zich verschrikkelijk snel ontwikkelt en een fantastisch WK gespeeld. Ik zou hem adviseren om nog een jaar bij PSV te blijven, om zo een betere basis te leggen voor zijn toekomst. Hij heeft alles in zich, maar het gevaar schuilt er in dat hij te vroeg vertrekt. Een prof draait zijn beste jaren pas vanaf zijn 25e. Hij heeft dus nog tijd zat.''

''PSV startte de competitie vorig seizoen goed, maar het was nog niet echt een team. Dit elftal wordt steeds hechter. Ik ben er van overtuigd dat de huidige lichting onder leiding van Phillip Cocu volop gaat meedoen voor het kampioenschap. De club snakt naar de titel'', zo besluit de voormalig PSV'er.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws