Geplaatst op 27-08-2014 21:30   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 361   |   Bron: Voetbal Centraal

Voorspellingen kenners (2): "Bakker topscorer BeNe League"

In aanloop naar het nieuwe seizoen in de BeNe League vraagt Voetbal Centraal drie internationals, twee journalisten en een analist om hun voorspellingen naar het nieuwe seizoen. Freelance journaliste voor onder meer Voetbal Centraal Inge van As is één van hen.

: 1: Wie wordt Nederlands kampioen, Belgisch kampioen en kampioen van de BeNe League?

"De strijd om het kampioenschap in de BeNe League zal dit jaar gaan tussen de top-3 van vorig seizoen: FC Twente, Standard Luik en Ajax. Ik verwacht dat de hegemonie van Twente in Nederland dit jaar zal worden doorbroken door Ajax. Ed Engelkes beschikt inmiddels over een groot aantal internationals in zijn selectie en heeft de afgelopen seizoenen gestaag kunnen bouwen aan een kampioensteam. Ik denk dat de Amsterdammers dit jaar dan ook zowel de landstitel als de titel in de BeNe League zullen opeisen. In België verwacht ik dat Standard Luik wederom geen strobreed in de weg zal worden gelegd op weg naar het landskampioenschap."

2: Wie wordt topscorer?

"De topscorer van het seizoen 2014-2015 komt wat mij betreft uit de selectie van de eerder genoemde kampioen Ajax. Haar naam: Eshly Bakker. Vorig seizoen gepromoveerd tot international en na de vertrokken Vivianne Miedema de kandidaat bij uitstek om de topscorerstitel over te nemen."

3: Wie wordt de ontdekking van het seizoen?

"Ik denk dat Telstar boven verwachting gaat presteren en tot het eind van de competitie zal kunnen aanhaken bij de top-3. Gideon Dijks heeft een aantal aanwinsten in zijn selectie kunnen verwelkomen en de goed verlopen voorbereiding wijst erop dat de ploeg uit Velsen-Zuid nog wel eens hoge ogen kan gaan gooien."

4: Voor wie zou je naar het stadion gaan?

"Bij deze vraag kies ik voor meerdere speelsters die al een aantal seizoenen lang de BeNe League tot een aantrekkelijk competitie maken. Aan de ene kant ga ik voor de snelle en gevaarlijke buitenspeelsters Mandy Versteegt en Vanity Lewerissa. Met hun acties bezorgen ze het publiek een smakelijk potje voetbal en vele verdedigers een stekende hoofdpijn. Aan de andere kant zijn het inzicht en de listige passjes van onder meer Daniëlle van de Donk en Desiree van Lunteren een reden om er op een vrijdagavond op uit te trekken."

5: Wat wordt van plek 1 tot en met 13 de eindstand in de Be Ne League?

Eindstand:

1. Ajax

2. FC Twente

3. Standard Luik

4. Telstar

5. PSV/FC Eindhoven

6. Lierse SK

7. ADO Den Haag

8. SC Heerenveen

9. Anderlecht

10. OH Leuven

11. AA Gent

12. PEC Zwolle

13. Club Brugge












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws