Geplaatst op 13-09-2014 20:46   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 317   |   Bron: Voetbal Centraal

Milik schiet Ajax langs Heracles, Twente pakt eerste zege

Ajax en FC Twente hebben hun eerste overwinning na een periode van tegenslagen te pakken. Eerstgenoemde was in eigen huis te sterk voor Heracles en pakte daardoor hun eerste overwinning in drie wedstrijden. FC Twente wist voor zaterdagavond heel het seizoen nog niet te winnen, maar troefde nu Go Ahead Eagles af.

In de Amsterdam ArenA debuteerde John Stegeman als hoofdtrainer bij Heracles Almelo. De interim-manager is normaliter assistent, maar mocht door het ontslag tegen Ajax de honneurs waarnemen. Van een John Stegeman-effect was echter geen sprake; Ajax won met 2-1 van de hekkensluiter. Arek Milik was met twee treffers (aan het begin en einde van de tweede helft) de gevierde man. De tegentreffer van Wout Weghorst in de 86ste minuut was te laat om het nog spannend te maken.

FC Twente heeft in het huidige seizoen hun eerste overwinning geboekt. In de eigen Grolsch Veste werd Go Ahead Eagles met 2-1 verslagen. Alle goals in het onderonsje tussen de twee ploegen uit Overijssel vielen voor rust. In de 2de minuut bracht Luc Castaignos FC Twente op voorsprong, twintig minuten later maakte Marnix Kolder gelijk. Matchwinner in het duel was echter Jesus Manuel Corona. De Mexicaan speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen door FC Twente, omdat hij door zijn gedrag teruggezet werd naar de B-ploeg aan het begin van het seizoen. Trainer Alfred Schreuder gunde hem echter een tweede kans, en dat vertrouwen betaalde Corona uit.