Geplaatst op 16-09-2014 12:00   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 494   |   Bron: Voetbal Centraal

Blik op de Week: Overmars' praatjes vullen geen gaatjes

In de rubriek ?Blik op de Week? kijkt Voetbal Centraal terug op de afgelopen voetbalweek. Deze waak aandacht voor de praatjes bij regerend kampioen Ajax, dat woensdag in de Champions League Paris Saint-Germain ontmoet.

Tekst: Nick de Jager

Marc Overmars presteerde deze week dan toch het onmogelijke. Nee, de technisch directeur van Ajax kwam niet opeens met een nieuwe sterspeler uit de hoge hoed, hij gaf een interview aan het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. In dat interview slaagde de meest bekritiseerde man van de afgelopen weken in voetbalminnend Nederland erin om te vermelden dat hij eigenlijk uitstekend werk had verricht. "Frank de Boer en ik denken dat we heel veel kwaliteit in de selectie hebben, misschien wel meer dan de laatste jaren", was een van zijn opmerkelijke uitspraken.

Marc Overmars trad op 6 juli 2012 aan bij Ajax als directeur voetbalzaken. Dat wil in zekere zin zeggen dat Overmars compleet verantwoordelijk is voor de selectie. In de kampioenswedstrijd tegen VVV van het seizoen voor zijn aantreden (2011/12 dus) trad Ajax aan met de volgende elf namen: Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Vurnon Anita, Theo Janssen, Christian Eriksen, Ismaïl Aissati, Siem de Jong en Lorenzo Ebecilio. In de afgelopen competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo zag de basisformatie er zo uit: Jasper Cillessen, Ricardo Van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Davy Klaassen, Nick Viergever, Thulani Serero, Anwar El-Ghazi, Arek Milik en Lasse Schone.

Van het eerste rijtje namen staan Van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Blind (Manchester United) inmiddels onder contract bij een Europese topclub, bereikte Alderweireld vorig seizoen met Atletico Madrid de finale van de Champions League (nu op huurbasis bij het Engelse Southampton), zijn Eriksen en Vertonghen bepalende spelers voor de Engelse subtopper/topclub Tottenham Hotspur en kozen ook Anita en De Jong uiteindelijk voor een avontuur in de Premier League (allebei Newcastle United). Kortom, uiteindelijk maakten maarliefst zeven spelers een stap hogerop, zat Janssen al aan het eind van zijn carrière en bleven slechts drie spelers stilstaan in hun ontwikkeling. Heeft het rijtje van de wedstrijd tegen Heracles Almelo drie seizoen later ook dat potentieel? Op dit moment ziet het daar absoluut niet naar uit. Spelers als Ricardo van Rhijn en Nick Viergever kunnen komende woensdag tegen Paris Saint-Germain het beste maar gelijk een handtekening van Zlatan Ibrahimovic pakken, nu ze de kans hebben. Het delen van een kleedkamer met de Zweed zal namelijk nimmer gebeuren.

Overmars had nog meer te zeggen in zijn interviewsessies. ?In het voetbal duiken steeds meer investeringsmaatschappijen op. En die benaderen ons ook. Ajax had een heel goede spits kunnen krijgen, waardoor ik achterover had kunnen leunen in mijn tribunestoel. Hij was een schot in de roos geweest, maar slechts voor een klein gedeelte van ons. Dan bied je een fantastisch podium en gaat de investeringsmaatschappij met het grote geld aan de haal. Dus zeggen we in zo?n geval: nee." Overmars zegt hier dus dat Ajax een fantastische spits laat lopen, omdat het alle winst van een speler voor zichzelf wil houden. Redelijk logisch uiteraard, maar ondertussen huurt (!) Ajax wel een spits van Bayer Leverkusen (Milik), koopt het een spits die nog niet klaar is voor het eerste elftal (Richairo Zivkovic) en heeft het nog een spits rondlopen die men eigenlijk niet goed genoeg vindt (Kolbeinn Sigthorsson). Gelukkig gaat dat de clubkas van Ajax wél flink spekken? Het gevolg is dat Ajax woensdag in de Champions League het Braziliaanse WK-duo David Luiz en Thiago Silva gaat bestrijden met een spits die de Amsterdammers geen centimeter dichterbij een goal zal brengen.

Marc Overmars heeft geen enkele geldige reden om met deze praatjes het Ajax-publiek warm te houden. Zowel voor het spitsenprobleem als de matige seizoenstart is hij namelijk 100% verantwoordelijk.












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws