Geplaatst op 30-09-2014 23:14   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 491   |   Bron: Voetbal Centraal

Geen zege Ajax na dubieuze strafschop en gemiste kansen

Ajax heeft dinsdagavond gelijkgespeeld bij APOEL Nicosia (1-1). Het voldeed daarmee niet aan de minimale eis die trainer Frank de Boer zijn ploeg stelde voor aanvang van het duel. De dubieuze strafschop én de gemiste kansen leverden Ajax geen winst op.

Waar Kolbein Sigthórsson afgelopen weekend tegen NAC nog een hattrick maakte was hij dinsdagavond in duel tegen APOEL geen schim van de Sigthórsson die speelde tegen NAC. Davy Klaassen bood de IJslander al in de tweede minuut op enkele meters van het doel een gigantische kans, maar hij schoot ruim naast.

Zeven minuten later kon de spits zijn misser goedmaken maar hij kwam na een nieuwe voorzet van Klaassen net tekort. In de 28e minuut kreeg Ajax alsnog zijn verdiende doelpunt. Lasse Schöne zag zijn schot gekeerd door doelman Pardo, maar op het daaropvolgende schot van Lukas Andersen had hij geen antwoord: 0-1.

Twee minuten later alweer kon APOEL gelijkmaken, echter met behulp van de arbiter. Die wees op aanwijzen van zijn assistent naar de stip na een vermeende handsbal van Ricardo van Rhijn. Gustavo Manduca schoot beheerst raak: 1-1.

Na de thee oogde Ajax onzeker. Met name in de 56e minuut kwam het goed weg nadat Jasper Cilessen wild en onnodig zijn doel uitkwam en APOEL-spits Sheridan vloerde. De Ajax-goalie moest dit bekopen met een gele kaart.

Twintig minuten voor het einde kantelde de wedstrijd in het voordele van de Amsterdammers. Cilessen keerde een hard schot van Mario Sergio en schoot de bal in een keer naar voren richting Sigthórsson die zich op wilskracht langs verdediger Carlão wist te wurmen en zichzelf daarmee een enorme kans opnieuw onbenut liet.

Ondanks een gevaarlijke vrije trap van Ricardo van Rhijn en een schietkans van Thulani Serero voor open doel wist Ajax wederom niet te winnen en heeft het na twee duels in de Champions League twee punten. Op 21 oktober vervolgt Ajax zijn deelname aan het kampioenenbal met een bezoek aan Barcelona. APOEL ontvangt Paris Saint Germain.