Geplaatst op 21-10-2014 23:37   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 308   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax verliest kansloos in Camp Nou, overwintering wordt lastig

Ajax heeft, zoals velen hadden verwacht, verloren van FC Barcelona. De wedstrijd werd afgewerkt in de groepsfase van de UEFA Champions League. In Camp Nou werd het 3-1. Anwar El Ghazi maakte het enige Amsterdamse doelpunt.

Hoewel bij FC Barcelona de aandacht natuurlijk vooral naar El Classico van zaterdag aanstaande ging, was het team van Luis Enruiqe scherp. In de 7e minuut liet Neymar dit zien met een schot in de verre hoek. Het schot was buiten bereik van Cillessen en dus kwam Barcelona op 1-0. Een kwartier laten kwam de volgende treffer op het scorebord. Ajacied Zimling ging de fout in door de bal te verspelen. Lionel Messi was attent en bracht de 2-0 op het bord.

Vijf minuten later was het bijna opnieuw raak: Pedro schiet voor open doel op de paal. Hierdoor bleef de schade enigzins beperkt voor de Ajacieden. Joël Veltman kreeg nog geel na een tackle op Neymar. Zeven minuten voor rust maakte Iniesta Ajax belachelijk door 5 (!) man voorbij te lopen. De laatste man, Cillessen, werd echter niet gepasseerd. De grootste kans voor Ajax kwam op naam van Sigthórsson: hij schoot slechts enkele meters naast

In de tweede helft was er een wissel: Kishna verlaat het veld voor Milik. Tien minuten later werd Zimling vervangen door Riedewald. Neymar werd gespaard voor de topper, zaterdag tegen Real Madrid. Hij mocht na een uur het veld verlaten voor Ramirez. Sigthórsson werd ook gewisseld, voor El Ghazi. De laatste wissel was voor FC Barcelona; Iniesta verliet het veld voor Rafinha.

In de 88e minuut was het Anwar El Ghazi die toch nog iets terug deed voor de Amsterdammers: 2-1. Maar met een vol Camp Nou achter zich knokte FC Barcelona zich terug: Ramírez maakte diep in blessuretijd de beslissende 3-1. Door de nederlaag wordt overwintering voor Ajax erg lastig.