Geplaatst op 01-03-2015 18:40   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 310   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax steelt opnieuw de punten in topper en verslaat PSV

Het zit Ajax dit seizoen niet tegen in topwedstrijden. Tegen Feyenoord was het tweemaal de mindere ploeg, maar pakte het desondanks vier punten. Zondagmiddag stalen de Amsterdammers opnieuw een overwinning in een kraker. In Eindhoven werd PSV op zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen getrakteerd.

PSV begon de wedstrijd met een voorsprong van veertien punten en wilde kost wat kost de wedstrijd winnen. Daarom koos coach Philip Cocu ook voor Adam Maher in zijn basisopstelling, in plaats van Oscar Hiljemark of Jorrit Hendrix. De aanvallende intenties van de keuzeheer hadden echter niet het gewenste effect. Na een half uur kwam Ajax zelfs op voorsprong. Een voorzet van Anwar El Ghazi werd achter Jeroen Zoet getikt door Ricardo Kishna.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer in Eindhoven. Ajax verdedigde zijn voorsprong, terwijl PSV er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte pas in de 78ste minuut, toen Luuk de Jong een gave voorzet van Jetro Willems binnen kopte. Daarna leek PSV de wedstrijd helemaal naar hun hand te zetten, maar niks bleek minder waard. Vier minuten later promoveerde Lasse Schöne, die eerder in de tweede helft Arek Milik verving bij Ajax, een vrije trap tot een doelpunt. Uiteindelijk werd het zelfs 1-3 voor de Amsterdammers. In de blessuretijd schoot El Ghazi Ajax naar een comfortabele voorsprong, die de regerend landskampioen niet meer weg zou geven.