Geplaatst op 04-08-2015 22:08   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 300   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax laat zich verrassen en lijdt nederlaag tegen Rapid Wien

Ondanks een goede uitgangspositie (2-2) is het Ajax niet gelukt de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. In eigen huis werden de Amsterdammers met 2-3 verslagen door Rapid Wien.

Ajax kwam goed uit de startblokken en probeerde met combinatiespel voor het Oostenrijkse doel te komen. Na twaalf minuten viel het doelpunt echter aan de andere kant, toen Daley Sinkgraven de bal op de rand van het strafschopgebied verspeelde. Na een scherpe voorzet kopte spits Robert Beriç de bal tegen de touwen.

Na de tegengoal moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks veel balbezit wist de ploeg van Frank de Boer weinig kansen te creëren tegen een verdedigend Rapid Wien. Aan de andere kant werden de Ajacieden opnieuw verrast door de Oostenrijkers. Louis Schaub verschalkte Jasper Cillessen met een laag afstandschot in de linkerhoek.

In de tweede helft deed Ajax iets terug. Na een uur spelen schoot Arek Milik een voorzet van Mitchel Dijks fraai binnen. De Amsterdammers bleven aandringen en een kwartier voor tijd zorgde Nemanja Gudelj, die in het veld kwam voor Viktor Fischer, voor de gelijkmaker. Ajax was nog maar net klaar met het vieren van hun treffer toen Louis Schaub de Amsterdamse Champions League-droom om zeep hielp. De Oostenrijker schoot zijn tweede van de avond tegen de touwen en zette Ajax daarmee voor een onmogelijke taak.

Nu Ajax is uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League kan het proberen zich via de voorrondes van de Europa League alsnog te plaatsen voor een groot toernooi. Rapid Wien zal nog één playoff-ronde moeten overleven om de groepsfase van de Champions League te bereiken.












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws