Geplaatst op 24-11-2015 21:09   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 313   |   Bron: Voetbal Centraal

Stam: "Ik heb Cruijff nog nooit bij training Jong Ajax gezien"

Jaap Stam is niet blij met de kritiek die Johan Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf op Jong Ajax uitte. "Wij werken dagelijks met spelers bij Ajax, dan kun je volgens mij tot een beter oordeel komen dan van afstand", zegt hij tegen Voetbal International.

Cruijff vindt de handelingssnelheid en balaannames bij het eerste van Ajax ondermaats en wijt dat aan te weinig aandacht voor die aspecten bij de beloften. Stam vindt dat het clubicoon niet genoeg betrokken is bij de club om een dergelijk oordeel te vellen. "Ik heb Cruijff de voorbije jaren nog nooit bij een training van Jong Ajax gezien. En zijn pionnen binnen de club ook niet", laat Stam, die samen met Andries Ulderink het elftal leidt, weten. "Hoe weet hij dan waar wij met de talenten aan werken? We zijn juist continu bezig met dergelijke technische aspecten."

"Cruijff laat kritiek optekenen terwijl hij onze werkwijze niet kent", vervolgt de 43-jarige trainer. "Hij heeft nooit met mij gesproken over Jong Ajax, terwijl deze ploeg een belangrijke schakel is tussen de opleiding en het eerste elftal. Zoals ik ook nooit ben benaderd door Tscheu La Ling toen die met zijn rapport over Ajax bezig was." Na het uitlekken van dat rapport stapte Wim Jonk op, die zich achter de visie van Cruijff schaart. Stam wil niet de persoon Cruijff aanvallen, maar zijn visie. I"k heb respect voor alles wat Cruijff heeft bereikt in zijn carrière", maakt hij duidelijk. "Maar hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal."
















     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws