Geplaatst op 07-02-2016 22:23   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 219   |   Bron: Voetbal Centraal

Reacties op Vermeer-incident: "Misselijkmakend, onacceptabel"

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer werd zondagmiddag tijdens de Klassieker slachtoffer van meerdere schandalige acties van Ajax-supporters. Beledigende spreekkoren en een spandoek waren niet genoeg voor de oud-Ajacied. In het 'sfeervak' 410 hing een pop aan een touw. De pop droeg een shirt met de naam van Vermeer daarop geschreven. Meerdere namen binnen de voetballerij spraken er schande van.

Waar Frank de Boer het direct naar de wedstrijd al opnam voor Vermeer, heeft ook Mike van der Hoorn troostende woorden over voor zijn oud-ploeggenoot. "Dat is schrikbarend en dit hoort niet bij Ajax. Kenneth is een oud maatje van ons", laat de verdediger weten aan Metro. Wij hebben zelf bij ADO Den Haag meegemaakt hoe vervelend spreekkoren zijn. Je moet dit soort gasten keihard aanpakken. Probleem is alleen dat als je er zeven oppakt, er weer zeven nieuwe staan".

Op Twitter nam ook KNVB-directeur Bert van Oostveen afstand van de Amsterdamse fans. "Walgelijke actie richting Vermeer. Onacceptabel", aldus de directeur voetbalzaken. "Ik baal hiervan net als alle echte voetbalfans. We moeten af van deze machteloosheid. We moeten binnenkort in gesprek met de supportersverenigingen aan de voorkant en strenger straffen aan de achterkant", zo kondigt Van Oostveen beleid aan.

Ook Telegraaf-chef voetbal Valentijn Driessen haalde keihard uit naar de "Mafkezen" die verantwoordelijk waren voor de acties tegen Vermeer. "Misselijkmakend, werkelijk te banaal voor woorden", laat Driessen weten op de Telegraaf-site. "Het is heel goed dat Ajax adequaat ingrijpt en een stadionverbod geeft. Dat kan ook niet lang genoeg zijn", analyseert de journalist. "Het ging maar door over de verrader en NSB'er Vermeer. Waar gaat het over?"











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws