Geplaatst op 12-02-2016 16:56   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 352   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax straft harde kern: ''Alle faciliteiten worden ingetrokken''

De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar de wanordelijkheden tijdens de meest recente Klassieker. Ook Ajax heeft niet stilgezeten. Met name Vak410 wordt hard getroffen door maatregelen van de clubleiding.

''Ajax prefereert een dadergerichte aanpak boven het opleggen van collectieve maatregelen. De dader van de veelbesproken pop is direct na afloop van de wedstrijd aangehouden. Hij kreeg, net als een toeschouwer die vuurwerk in een ander vak gooide, een stadionverbod'', schrijft het bestuur in een verklaring op de clubsite.

''Ajax heeft in totaal twintig bezoekers op het oog, van acht zijn inmiddels de gegevens bekend. De verwachting is dat van de andere twaalf snel duidelijk is wie het zijn. Deze twintig personen hebben zich aantoonbaar schuldig gemaakt aan de wanordelijkheden. Ook zij kunnen een stadionverbod tegemoet zien. De lengte van de verboden hangt af van het vergrijp dat gepleegd is.''

''Verder heeft de directie van Ajax in een gesprek met een afvaardiging van de supporters meegedeeld dat een voorwaardelijke straf wordt opgelegd. In het geval een ernstig en grootschalig incident plaatsvindt, zullen alle toeschouwers uit het vak waar het incident aan toe te rekenen is, de toegang voor de daaropvolgende twee thuiswedstrijden ontzegd worden. Per direct zijn voor de rest van dit lopende seizoen alle faciliteiten van Vak410 ingetrokken'', aldus het statement van het Ajax-bestuur.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws