Geplaatst op 28-09-2016 17:38   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 280   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax-tegenstander Standard won nog nóóit in Nederland

In Amsterdam is men meestal niet zo happy als de club in internationaal verband op een Belgische tegenstander stuit. Op de één of andere manier komt het ? meestal - frivole Amsterdamse spel regelmatig niet zo goed tot zijn recht tegen de traditioneel veel realistischer spelende Zuiderburen.

Denk maar eens aan de Europa Cup II-finale nederlaag tegen het KV Mechelen van Aad de Mos in 1988, de Champions League-uitschakeling na een 2-1 nederlaag bij Club Brugge in 2003 en de 1-1 en 1-3 Champions League-decepties tegen Anderlecht in 2009.

Tegenover die teleurstellingen staan overigens veel meer Ajax-successen, want daarvoor zijn de Amsterdammers door de jaren heen toch te goed en te sterk geweest. Standard Luik wordt ? na Anderlecht, Club Brugge, FC Antwerp, AA Gent, KV Mechelen en Zulte Waregem - alweer de zevende Belgische club waartegen Ajax in Europees verband gaat aantreden.

Donderdag 29 september; 17.00 uur:
EUROPA LEAGUE:
GROEP G
Ajax-Standard Luik

Voorspelling volgens de experts van www.VIPVoetbalwedden.nl
---> winst Ajax 55%, gelijkspel 25%, winst Standard Luik 20%

Denk jij dat je het beter weet dan onze experts, of heb je geloof in onze voorspellen?
Zet hier in op de wedstrijd en win een veelvoud van je inzet terug.

In de Belgische Jupiler Pro League is Standard aan een ?gemiddeld? seizoen bezig. Zulte Waregem is momenteel de grote revelatie in België. De Zuidbelgen hebben al 19 punten gehaald uit hun acht wedstrijden, vier meer dan het kwartet Anderlecht, Standard, AA Gent en Charleroi die ieder op 15 punten staan.

Standard begon slecht aan het seizoen met ? zo gaat dat in België ? het ontslag van trainer Yannick Ferrera als direct gevolg. Hij werd opgevolgd door de 44-jarige Aleksandar Jankovi?.
Na het internationale weekend van begin september boekte Standard Luik in DE COMPETITIE louter overwinningen. Thuis werd met 2-1 van Genk gewonnen en ? afgelopen zondag ? met 3-0 van Eupen. En ook de uitwedstrijd in Lokeren (0-1) werd vorige week in winst omgezet.
Tussen al dat positieve nieuws kwam vorige week wel een uitschakeling in de Belgische beker na een 2-1 domper bij Verbroedering Geel dat niet eens in de hoogste klasse speelt. De ploeg van trainer Aleksandar Jankovi? moest dat zondag natuurlijk recht zetten en deed dat met die 3-0 tegen Eupen voortreffelijk. Voor de ploeg die op 6 (!!) plaatsen gewijzigd was, scoorden Raman (7?), Edmilson Junior (55?) en Belfodil (90?).

Met Hakim Ziyech als centrale middenvelder, is Ajax plotseling beginnen te draaien en dat leverde in de recente thuiswedstrijden tegen Willem II (5-0, beker) en PEC Zwolle (5-1) tien treffers op. Na zijn stomme rode kaart in Griekenland is de oud-speler van Twente donderdag in de ArenA echter geschorst. Waarschijnlijk speelt de nu gepasseerde Nemanja Gudelj op zijn positie.

Ajax-Standard Luik in het kort:

? Standard Luik hield in vijf van de acht speeldagen ?de nul? en kreeg van alle Belgische ploegen het minste aantal doelpunten tegen. Het grote probleem voor de Rouches is dat de ploeg moeilijk scoort.
? Ajax heeft zijn laatste vijf Europese thuiswedstrijden allemaal gelijkgespeeld: 2-2, 0-0, 1-1, 1-1 en weer 1-1.
? In Amsterdam speelde Ajax zes keer tegen een Belgische tegenstander en won vijf ontmoetingen (1 nederlaag).
? Standard won nog nooit in ons land (1x gelijk en 2x verloren) en won van de zes wedstrijden tegen Nederlandse clubs er slechts één: 3-1 tegen Feyenoord in de UEFA Cup in november 1993.
? In het seizoen 2009/2010 zat Standard Luik in een zelfde poule met AZ. Twee keer werd het 1-1 en twee keer scoorde Standard in blessuretijd. Moussa Traoré was de maker van het Belgische doelpunt in Alkmaar.
? Gekker ging het later toe in Luik waar doelman (!) Sinan Bolat de 1-1 voor zijn rekening nam in de 96e minuut!!. AZ werd hierdoor vierde in de poule, iets dat Ronald Koeman zijn positie als hoofdcoach zou kosten.
? Twee weken geleden ? op de dag dat Ajax met 1-2 won van Panathinaikos, speelde Standard met 1-1 gelijk bij Celta de Vigo. Matthieu Dossevi scoorde voor de Belgen.
? Donderdag keert middenvelder Eyong Enoh even terug in de ArenA. Hij speelde van 2008 tot 2014 voor Ajax.
? Standard-aanvaller Belfodil zag zondag een strafschop gestopt door Eupen doelman Van Crombrugge. Edmilson is nu weer eerste op de lijst van penalty-nemers.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws