Geplaatst op 29-09-2016 15:40   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 96   |   Bron: Voetbal Centraal

Gudelj hoopt op evenaring van EL-prestaties met AZ

Nemanja Gudelj heeft veel vertrouwen in de prestaties van Ajax in de Europa League. "Ik geloof er heilig in dat wij kunnen overwinteren dit jaar", stelt hij.

Na een knappe overwinning in Griekenland tegen Panathinaikos (1-2) kunnen de Amsterdammers in eigen huis tegen Standard Luik een grote stap zetten naar kwalificatie voor de volgende ronde. "Het lijkt erop dat Standard bij balverlies 4-4-2 speelt en in balbezit 4-2-4. Dat is weer iets nieuws voor Ajax, tegen zo'n systeem hebben we nog niet vaak gespeeld", vertelt de middenvelder op de clubwebsite. "In Nederland wil bijna elk team voetballend de bovenliggende ploeg zijn, in Europese wedstrijden kom je dat zelden tegen."

Toch geniet Gudelj van de duels in de Europa League. "Je speelt tegen betere ploegen, die doorgaans een hoger niveau hebben dan onze tegenstanders in de Eredivisie, en bovendien vaak anders spelen. Om de overwinning over de streep te trekken moet je iets extra's kunnen opbrengen. Naast goed voetballen en kansen creëren is een goede teamspirit heel belangrijk. Bijvoorbeeld FK Rostov heeft laten zien dat je daar ver mee kunt komen."

De volgende ronde behalen. Dat is het doel van de Amsterdammers. "Hoe verder je komt in het toernooi, hoe mooier het namelijk wordt. Ik heb goede hoop dat we Europees kunnen overwinteren, iets wat ik eerder al heb meegemaakt met AZ. In de kwartfinale werden we uitgeschakeld door Benfica, een heel goede ploeg."












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws