Geplaatst op 01-10-2016 08:00   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 145   |   Bron: Voetbal Centraal

Preview: Pikant weerzien Zivkovic met werkgever Ajax

De één na duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax werd hij: Hakim Ziyech. Maar alle waar is naar z?n geld, zo blijkt maar weer eens. Sinds zijn overgang van FC Twente won Ajax niet alleen alle wedstrijden waarin Ziyech mee deed, de middenvelder was in 5 wedstrijden ook nog eens betrokken bij 7 goals. Zes keer gaf hij de assist en ééntje scoorde hij zelf. De Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik mistte hij door een onnodige schorsing, maar zondag tegen Utrecht staat hij er weer. En Ajax zal hem nodig hebben ook.

Soms lijkt het wel eens of voetbaltrainer zijn hetzelfde is als in een casino ?alles op rood zetten?. Een trainer kan nog zo veel plannen en uitdenken, zonder een ?gelukkig toeval? is hij nergens. Neem nou Peter Bosz. Toen hij twee maanden geleden aan zijn Ajax-klus begon, had hij veel plannen. Maar een basisteam met Onana in de goal, Daley Sinkgraven als linksback, Lasse Schöne en Hakim Ziyech op het middenveld, Kasper Dolberg in de spits en Bertrand Traoré op de linker vleugel?.. Dat zou niet eens bij hem zijn opgekomen. Door toeval vielen in de afgelopen weken ineens wat puzzelstukjes zó in elkaar en ontstond bovengenoemde opstelling en ? ineens ging het lopen. Toen maakte Ajax goals in de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0) en in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1). En plotseling was het Amsterdamse publiek weer tevreden. Zelfs de ?hoge kreetjes van bewondering?, waar tegenstanders zich zo aan storen, waren weer te horen.

Tegen FC Utrecht is het zondag wel oppassen geblazen voor Ajax, dat slechts één van de vijf laatste onderlinge ontmoetingen wist te winnen. Vorig seizoen won FC Utrecht met 1-0 in de Domstad (goal Yassin Ayoub kort voor tijd) en maakte het vervolgens op 17 april Ajax in de ArenA dusdanig lastig, dat Ajax de eigenlijk verwachte landstitel toen al had kunnen verspelen. Treffers van Nacer Barazite en Patrick Joosten zorgden voor een 0-2 stand, die tot de 86ste minuut op het scorebord bleef. Davy Klaassen, Arkadiusz Milik (penalty) en ? vooral - de helpende hand van scheidsrechter Dany Makkelie (die daarvoor afgelopen zaterdag nog werd uitgescholden door PSV-fans) hielden Ajax destijds nog in de titelrace.

Dit seizoen presteert FC Utrecht buitenshuis zeer redelijk en is zelfs nog ongeslagen. Na gelijke spelen in competitiewedstrijden bij sc Heerenveen (2-2), Vitesse (1-1) en PEC Zwolle (1-1), won Utrecht vorige week zelfs de bekerwedstrijd bij FC Twente (1-3). Een belangrijke rol is er in de afgelopen weken weggelegd voor Richairo Zivkovic, die 2x scoorde in competitiewedstrijden en 2x tegen FC Twente. Vooral hij zal tegen zijn ex-club Ajax heel wat van plan zijn.

Wedden op de uitslag van Ajax - FC Utrecht? Ga naar FOOTBALL en dan DUTCH EREDIVISIE

Weetjes over de wedstrijd:

Zondag 2 oktober; 12.30 uur:

Ajax-FC Utrecht

Voorspelling volgens de experts van www.VIPVoetbalwedden.nl ----( winst Ajax 65%, gelijkspel 25%, winst FC Utrecht 10%

- Ajax ontving FC Utrecht 46 keer eerder. De thuisploeg won 36 keer, de bezoekers wonnen vier keer.

- De laatste zege van Utrecht in de Amsterdam Arena was op 5 februari 2012 (0-2). Eduard Duplan velde de Amsterdammers destijds met twee treffers.

- Richairo Zivkovic gaat op bezoek bij de club waar hij onder contract staat. Ajax verhuurt hem aan Utrecht. De jonge spits scoorde al meer voor zijn nieuwe ploeg (twee goals) dan voor het eerste van Ajax (een goal).

- Ajax pakte in de laatste twaalf Eredivisie-duels met Utrecht slechts twee keer de winst (vijf remises en vijf nederlagen).

Test zelf je kennis van het Nederlandse voetbal!













     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws