Geplaatst op 20-10-2016 07:37   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 89   |   Bron: Voetbal Centraal

Ajax-tegenstander Celta is heel lastig in te schatten

Winnen van FC Barcelona. Het is maar heel weinig ploegen gegeven. Toch lukte het Celta de Vigo op 2 oktober. Na 90 zeer spectaculaire minuten stond er een 4-3 stand op het scorebord. Wat een ontzettende afknapper moet het dan ook voor de Celta-fans zijn geweest dat ze afgelopen weekend met maar liefst 5-0 werden weggespeeld door de ?Yellow Submarines? van Villarreal. Dat gebeurde in een weekend, waarin ook andere Spaanse clubs (FC Barcelona 4-0, Atlético 7-1 en Real Madrid 6-1) fors uithaalden.

Donderdag 20 oktober; 19.00 uur:
EUROPA LEAGUE:
GROEP G
Celta de Vigo-Ajax
Voorspelling volgens de experts van www.VIPVoetbalwedden.nl
----> winst Celta 50%, gelijkspel 30%, winst Ajax 20%

Na een afwezigheid van tien jaar speelt Celta dit seizoen voor het eerst weer internationaal voetbal. De club uit Vigo had voor die kwalificatie veel te danken aan international Nolito, die afgelopen seizoen enorm belangrijk was en in de zomer werd beloond met een transfer naar Manchester City. Zonder Nolito speelt de ploeg aanmerkelijk wisselvalliger. De score in Villarreals El Madrigal had zelfs nog véél hoger kunnen uitvallen; na 48 minuten stond het al 4-0 en speelde Celta met tien man na een rode kaart voor Sergi Gómez. Extra vervelend voor Celta is ook nog eens het feit dat Villarreal (nu 5de) een directe concurrent is voor een plek die ? opnieuw ? recht geeft op Europees voetbal. Celta zelf is afgezakt naar een 12de positie.

Ajax ? dat de laatste vijf wedstrijden op Spaanse bodem met minimaal twee goals verschil heeft verloren (!) ? begint als koploper in groep G aan deze wedstrijd. Niemand bij de Amsterdammers zal zich bewust sparen, maar dat zondag de wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord op het programma staat, zal ook niemand vergeten zijn in Amsterdam. In alle gevallen hoefde Ajax afgelopen zondag nauwelijks een inspanning te leveren. ADO Den Haag bood zo goed als geen tegenstand en Ajax won uiterst eenvoudig met 0-2.

Celta de Vigo-Ajax in het kort:

? De wedstrijd van donderdag wordt voor Ajax een dubbele hernieuwde kennismaking. Zowel met spits John Guidetti als ook met het Balaídos Stadium.
? De Zweed Guidetti werd in het seizoen 2011/2012 door Feyenoord gehuurd van Manchester City en maakte in 23 wedstrijden twintig goals voor de Rotterdammers. Onder die twintig goals ?. Een hattrick tegen Ajax in een wedstrijd die Feyenoord met 4-2 won.
? De enige keer dat Ajax in Vigo spelde was nota bene in de Champions League. Na een 1-0 zege in de ArenA (goal Zlatan Ibrahimovi?) verloor Ajax op 22 oktober 2003 met 3-2 op Spaanse bodem. Sonck (53') en Van der Vaart (82') scoorden voor Ajax.
? De opstelling van de Ajax-ploeg die in Vigo op de mat kwam: Lobon? / Escudé, Yakubu (Heitinga 65), Grygera, Maxwell / Galásek (Wamberto 79), Van der Vaart, De Jong / Sonck, Ibrahimovi? (Litmanen 70), Mitea.
? Ajax werd destijds in Groep H laatste na een miserabele 2-1 nederlaag bij Club Brugge op de laatste speeldag.
? In de huidige Europa League groep is Ajax met 6 uit 4 koploper. Celta ? dat met 2-2 gelijk speelde bij Standard Luik en thuis Panathinaikos met 2-0 klopte - is tweede (4 uit 2) voor Standard (1 uit 2 ) en de Grieken (0 uit 2).
? Ondanks de aanwezigheid van Guidetti heeft Celta geen uitgesproken topscorer. In de Europa League werden de goals door drie verschillende spelers gemaakt: John Guidetti, Wass en Giuseppe Rossi.
? Dat geldt overigens ook voor Ajax. De drie Europese topscorers bij de Amsterdammers zijn Bertrand Traoré, Jairo Riedewald en Kasper Dolberg.
? In La Liga scoorden slechts twee Celta spelers meer dan één treffer: Iago Aspas en Pione Sisto.
? In 35 Europese wedstrijden verloor Ajax nét iets vaker (14x) van Spaanse tegenstanders dan dat het won (16x verloren). In Spanje is de balans van Ajax 5x gewonnen, 2x gelijk en 10x verloren.
? Volgens de UEFA is de afstand Amsterdam-Vigo 1.500 kilometer.
? Ajax verdediger Heiko Westermann speelde vorig seizoen met Betis Sevilla thuis met 1-1 gelijk tegen Celta.












     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws