Geplaatst op 20-10-2016 09:57   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 110   |   Bron: Voetbal Centraal

"Ik heb al zo vaak gedacht: Dolberg is de nieuwe Ibrahimovic"

Kasper Dolberg is sinds dit seizoen een vertrouwd gezicht in de basisploeg van Ajax. Zijn voormalig trainer Gery Vink had altijd het gevoel dat de jonge Deen indruk zou maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Vink had Dolberg onder zijn hoede bij de A1 van Ajax.

"'Ik weet nog goed dat Kasper naar Nederland kwam om een paar dagen op proef bij Ajax A1 mee te trainen", zegt Vink tegen Voetbal International. "Na drie minuten wist ik voldoende en ik herinner me nog precies het moment. Hij kwam in een lastige situatie, maar wist onder druk de keuze uit te stellen, om vervolgens iets magistraals te doen met de bal. Ik wist niet wat ik zag."

"Ik weet nog dat ik na de training tegen Marc Overmars zei: 'Direct halen. Een betere dan deze jongen ga je onmogelijk vinden.' Overmars deelde die mening, maar had met de nodige weerstand te maken. Gelukkig ging het door, want afgelopen seizoen heb ik van dichtbij mogen ervaren wat voor een fantastische speler hij is."

"Voetballend is zijn potentie namelijk enorm. Ik heb al zo vaak gedacht: dit is de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. We hebben hem binnen bij Ajax. Natuurlijk is hij nog jong en ligt er bij een talent altijd een mindere periode op de loer. Maar zijn karakter kan dan opeens een voordeel zijn. Hij is zo stoïcijns dat hij zich kan afsluiten voor de enge wereld in de voetballerij", besluit Vink.











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws