Geplaatst op 21-10-2016 15:42   |   Auteur: IvM   |   Bekeken: 78   |   Bron: Voetbal Centraal

'Gio' durft geen winnaar aan te wijzen bij Feyenoord-Ajax

Een luxe positie voor Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers beschikt zondag in De Klassieker tegen Ajax over een volledig fitte selectie.

Nicolai Jörgensen viel donderdagavond tegen Zorya Lugansk nog uit vanwege buikklachten. De Deense matchwinner is echter voldoende hersteld, meldde Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie in de aanloop naar de klassieker in De Kuip.

Ook Eljero Elia en Sven van Beek kunnen hun eredivisierentree maken. Elia speelde maandag na een schouderblessure weer mee bij Jong Feyenoord. Van Beek zat in het Europa League-duel met de Oekraïners voor het eerst dit seizoen bij de selectie, nadat hij lang kampte met een voetblessure.

#feyaja | Giovanni van Bronckhorst blikt in gesprek met Feyenoord TV vooruit op de Klassieker van aanstaande zondag: pic.twitter.com/Yz2Qaoz3wu— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) 21 oktober 2016


Dirk Kuyt, die donderdag tegen Zorya werd gespaard, keert in het duel tegen de nummer twee terug in de basis bij de koploper. "Daar waar het kan en nodig is, geven we Kuyt rust. Dat hij niet meespeelde, nam hij goed op. Het is belangrijk om daar over te praten. En Renato Tapia doet het ook goed, dat maakte de keuze makkelijker."

Van Bronckhorst verwacht vanwege de goede vorm van Feyenoord 'niet veel wisselingen' in de opstelling. Een absolute favoriet durft hij niet aan te wijzen. 'Wij spelen thuis en hebben vertrouwen. We gaan de wedstrijd in om te winnen en de trots van de club te behalen. Het zijn altijd wedstrijden op zich. Maar Ajax heeft ook vertrouwen, het won de laatste zes wedstrijden. Maar wij gaan vol strijden voor elke meter. Tot de laatste seconde!"











     
Gerelateerde zoekresultaten:
     
Reacties: 0
Om te reageren moet je ingelogd zijn, inloggen.

Nog geen account? Registreer je dan direct!
Auteur Bericht
Plaats als eerste een reactie
Laatste nieuws
Volgende duel
Geen programma
» Programma
Laatste duel
Geen recente uitslag
» Uitslagen
Eredivisie
Stand
Programma
Uitslagen
1. Ajax 34-76
2. PSV 34-69
3. Feyenoord 34-69
4. Vitesse 34-64
5. FC Utrecht 34-63
6. FC Twente 34-62
7. FC Groningen 34-43
8. SC Heerenveen 34-42
9. ADO Den Haag 34-40
» Uitgebreider
Livescores Eredivisie
Geen wedstrijden
Onze tips
Live meepraten over Ajax
Chat als eerste
» Live meepraten
Ajax Tweets
Algemeen nieuws