Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 29 juni 20.45 uur Duitsland-Spanje
Ga
Zoeken:

Onderwerp: 29 juni 20.45 uur Duitsland-Spanje
Maker: Eto'oBekeken: 1353
Status: InactiefBerichten: 6
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 29 jun 2008 16:20
Vandaag zijn we dan beland bij de laatste dag van het toernooi. Wat mij betreft een sterk, attractief en goed gefloten toernooi, dat behoorlijk teniet kan worden gedaan door winst van de finale door Duitsland. Niet omdat het Duitsers zijn, want dat interesseert me eerlijk gezegd weinig, maar vooral vanwege het voetbal dat Duitsland tot nu toe heeft laten zien. Helemaal in vergelijking met Spanje zou het een verlies voor het voetbal betekenen als Duitsland wint. Hier even de laatste updates zo vlak voor de finale:

Citaat:
Beslissing over Ballack valt pas vlak voor aanvang
29/06/2008 14:34

De Duitse en Spaanse fans horen pas vlak voor de finale van het EK of Michael Ballack de race tegen de klok heeft gewonnen. Bondscoach Joachim Löw liet zondag weten dat de knoop pas op het laatste moment wordt doorgehakt. Duitsland en Spanje trappen zondagavond in Wenen om 20.45 uur af.

Löw wilde ook nog geen hints weggeven. 'Het ligt nog volledig open', aldus Löw, die zaterdag vertelde dat Ballack optimistisch was over zijn kansen om op tijd fit te zijn voor de eindstrijd. De aanvoerder van de Duitsers kampt met een kuitblessure en wordt intensief behandeld.

Mocht Ballack het niet halen, dan speelt Bastian Schweinsteiger of Tim Borowski op de plek van Ballack centraal op het middenveld. Kiest Löw voor Schweinsteiger, dan krijgt Die Mannschaft een nieuwe man rechts op het middenveld, de plek die Schweinsteiger tot nog toe bezette.


VI.nl


Citaat:
'Aragonés moet afwijken en kiest Fabregas of Güiza'
28/06/2008 22:20

Luis Aragonés moet voor het eerst afwijken van de vaste elf die hij in vier van de vijf wedstrijden op het EK tot nog toe de wei instuurde. Door de vrijwel zekere afwezigheid van aanvaller David Villa, is er een plaats vrij.

'Als een ploeg goed speelt en resultaten behaalt, en er zijn geen geblesseerden of geschorsten, waarom zou je dan veranderingen aanbrengen', verdedigde de Spaanse bondscoach deze week zijn standvastigheid.

Alleen in het laatste groepsduel tegen Griekenland, toen Spanje al zeker was van plaatsing, gooide Aragonés zijn team volledig om.

Nu moet Aragonés alsnog een knoop doorhakken. Gaat hij dezelfde bezetting houden, dus met een echte aanvaller rondom Fernando Torres, of versterkt hij het middenveld en laat hij de creatieve geesten aansluiten bij de diepste man.

'Ik heb nog niets besloten', verzekerde Aragonés een dag voor de finale van het EK tegen Duitsland. 'Het kan weer uidraaien op twee spitsen.' In dat geval lijkt Daniel Güiza de aangewezen man om in de basis te beginnen. De aanvaller scoorde al twee keer en zorgt voor dreiging in de diepte.

Wordt het scenario twee, dan staat Francesc Fabregas er vanaf het eerste fluitsignaal in. De spelmaker van Arsenal viel al vier keer in en liet telkens een uitstekende indruk achter.

In de halve finale kreeg Spanje de wedstrijd in handen nadat Fabregas zich nadrukkelijk met het spel bemoeide. 'In de tweede helft tegen Rusland hebben we sensationeel knap de bal in bezit gehouden', prees Aragonés zijn team met Fabregas in de ploeg.

Spanje met Güiza

Doel: Casillas

Verdediging: Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila

Middenveld: Senna, Silva, Xavi, Iniesta

Aanval: Fernando Torres, Güiza

Spanje met Fabregas

Doel: Casillas

Verdediging: Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila

Middenveld: Senna, Silva, Xavi, Iniesta, Fabregas

Aanval: Fernando Torres


VI.nl

Wie voorspellen jullie vandaag als winnaar (zie ook de poll)? Spanje zal moeite hebben met de lopende mensen vanuit het middenveld van de Duitsers, al is het gemis van Ballack ook in dat opzicht natuurlijk vrij groot. Spanje heeft tot nu toe iedere ploeg problemen bezorgd met een vrij hoog baltempo op het middenveld en de snelheid en dreiging in de diepte van het spitsenduo. Tegen Mertesacker en Metzelder moet dat voor problemen kunnen zorgen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 29 jun 2008 23:41
Nou, de voorspellingen doen er niet meer toe, maar Spanje heeft wel even laten zien wie de terechte Europees kampioen is.

Ontzettend stom trouwens van Lahm om te proberen met dat kleine lichaam van hem Torres af te houden. Torres liep aan de verkeerde kant en passeerde hem alsnog achterom. Lehman kwam natuurlijk ook veel te laat.

Verder vond ik Podolski bij die situatie met Silva net zo fout als Silva zelf. Hij provoceert ontzettend veel en zet eerst z'n hoofd tegen dat van Silva aan.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 29 jun 2008 23:46
Jammer dat Iniesta geen linkerbeen heeft. Zat me vreselijk te irriteren omdat ie constant naar z'n rechter moest kappen wou hij die bal voorgeven.
muhaha


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 496
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 jun 2008 01:25
Irriteren aan Iniesta, ik kan het me niet voorstellen.
Maar spijtig dat ie vanaf links speelde in dat opzicht inderdaad.

Fijne overwinning.
Duitsland vs Het Voetbal 0-1.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 jun 2008 01:46
Ik irriteerde me niet over het spel van Iniesta, maar dat ie constant naar z'n rechter kapte. Zo haalde hij de tempo uit de aanval en kon Duitsland weer in verdedigend opzicht haar posities innemen en groeperen.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 30 jun 2008 10:19
En Cazorla kapte telkens naar zijn linker. Dat viel mij op. Maar het maakte niks uit, Spanje is eindelijk weer eens kampioen op een groot toernooi! <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 jun 2008 13:01
Fantastisch gevoetbald en enigste smetje is dat Sergio Ramos niet scoorde. Hij speelde erg mooi en met een leeuwenhart voor zijn land.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.346 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » 29 juni 20.45 uur Duitsland-Spanje
Ga
Zoeken: