Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Italië
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Italië
Maker: 343Bekeken: 2384
Status: InactiefBerichten: 12
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 jul 2008 16:18
Citaat:
Lippi eist van Amauri dat Italië geen tweede keus wordt

Bron: Voetbal International

Met het verkrijgen van een Italiaans pasoort leek de Braziliaan Amauri zijn opwachting te gaan maken in de Squadra Azzurra. Nu hij van Palermo is overgestapt naar Juventus hoopt de aanvaller echter ook op een oproep uit zijn vaderland. Marcello Lippi denkt er het zijne van.

'Als hij nu wacht met een beslissing en uiteindelijk voor Italië kiest, zal het lijken als een tweede keuze', aldus de teruggekeerde bondscoach in La Gazzetta dello Sport. 'En Italië mag in mijn ogen voor niemand tweede keus zijn. Alles wat ik vraag is dat Amauri nu een definitieve beslissing neemt. Als hij voor ons kiest zal ik dat zeker niet betreuren.'

Amauri speelt sinds het seizoen 2000/01 in Italië. Bij Chievo en Palermo groeide de 28-jarige Braziliaan uit tot een van de betere aanvallers in de Serie A. Het afgelopen jaar kwam in Italië een lobby op gang om Amauri speelgerechtigd te krijgen voor de Squadra Azzurra, een toekomst die de aanvaller aanvankelijk zelf ook wel zag zitten.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 19 aug 2008 14:29
Citaat:
Lippi na terugkeer: 'Wat een imbeciel ben ik geweest'

Bron: Voetbal International

Marcello Lippi stond maandag voor het eerst sinds het WK van 2006 weer met de internationals van Italië op het veld. De Italiaanse bondscoach onthulde dat hij de Squadra Azzurra niet had moeten verlaten na de gewonnen WK-finale.

'Ik had er meteen spijt van', vertelde Lippi maandag tijdens een persconferentie voorafgaand aan het vriendschappelijke duel met Oostenrijk van komende woensdag. 'Ik heb mezelf zó vaak gezegd wat voor imbeciel ik ben geweest.'

Lippi vertrok nadat hij tijdens het WK in Duitsland met Italië de wereldtitel had veroverd. Sindsdien zat de inmiddels zestigjarige trainer zonder werk. Eind juni keerde hij terug bij de Italiaanse bond (FIGC), nadat die Roberto Donadoni had ontslagen na een teleurstellend verlopen EK-eindronde.

'Nu is alles nog mooier', grijnsde Lippi. 'Wat ik de laatste jaren heb gedaan? Ik heb gerentenierd. Maar de gratis ijsjes en sigaren en de gereserveerde plaatsen in restaurants, die interesseren me niet.'

'Ik wilde alleen maar terugkeren bij iets wat belangrijk voor me is, werken met de nationale ploeg. Dat is ook de reden dat ik met niemand anders heb gesproken. Ik ben niet geïnteresseerd in aanbiedingen van grote clubs, ook al hebben ze me benaderd.'
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 dec 2008 12:20
Citaat:
Totti blijft welkom bij nationale ploeg

Bron: De Telegraaf

Francesco Totti blijft altijd welkom bij het nationale team van Italië. Dat heeft de nattionale voetbalbond van de 'Azzurri' laten weten. De aanvoerder van AS Roma kondigde na het afgelopen EK zijn pensioen aan bij Italië.

Francesco Totti concentreert zich volledig op AS Roma, maar blijft welkom bij de nationale ploeg van Italië. Foto: REUTERS "Totti is een grootse speler en hij heeft nog steeds de goede leeftijd om mee te gaan naar het WK van 2010", zei directeur Giancarlo Abete van de Italiaanse voetbalbond. "Hij moet natuurlijk wel tot een akkoord komen met bondscoach Marcello Lippi, maar daar heeft Totti een uitstekende relatie mee."

De 32-jarige aanvaller won in 2006 de wereldtitel met Italië en nam na het behalen van die titel al een pauze bij het nationale elftal. Na het afgelopen EK zette hij definitief een punt achter zijn interlandcarrière, mede door fysieke problemen.

Afgelopen weekeinde raakte Totti opnieuw geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Catania (3-2 winst voor AS Roma). Hij liep een dijbeenblessure op.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jan 2009 12:48
Citaat:
Lippi staat open voor Italiaanse homo’s

Bron: voetbalbelgie.be

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi heeft er niets op tegen dat er homo’s in het nationale elftal van Italië spelen. Lippi wil geen onderscheid maken op basis van geaardheid. Toch heeft de wereldkampioen van 2006 niet meteen iemand in gedachten.

“Ik heb in mijn 40-jarige carrière nog geen homoseksuele voetballers ontmoet”, denkt Lippi. “Volgens mij bestaan ze niet, maar ze zouden wel welkom zijn bij de Squadra Azzurra. In de kleedkamer zouden ze het wel niet makkelijk hebben”, vermoedt de Italiaanse trainer. “Voetballers zijn nu eenmaal macho's.”
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jan 2009 13:34
Tuurlijk. Ze bestaan niet. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
ajaxfan13


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 255
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: Do 18 jun 2009 20:22
[size=117">[Gerucht">[/size"> AC Milan wil Sneijder en Van der Vaart
De Italiaanse club AC Milan mengt zich in de strijdt om Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart te contracteren. Ook Arjen Robben staat in het vizier, dit meldt Corriere dello Sport.

De Nederlanders, nu nog actief bij Real Madrid, mogen vertrekken bij de Spaanse club. De topclub is bezig aan een grote schoonmaak. Voor voormalig Ajax-speler Van der Vaart is het pas zijn eerste seizoen in Spanje.

In het verleden kwamen ook al vele Nederlanders uit voor de Italiaanse club. Ondermeer Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten

Bron: AC
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 18 jun 2009 20:38
Waar staat dat dan op Corriero dello Sport?

Oh ja, wrong topic, ajaxfan13..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 7 jul 2009 11:33
Citaat:
Voetbalbond: 'Afgang Italië vanwege vermoeidheid'

Bron: Voetbalcentraal

Giancarlo Abete, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, reageert op de uitschakeling van Italië op het toernooi om de Confederations Cup. Volgens hem waren de Italianen te vermoeid.

'Ja het is een grote teleurstelling', meent Abate. De Italianen werden al in de eerste ronde uitgeschakeld. 'Het probleem was niet de motivatie, maar het gebrek aan conditie. De spelers waren vermoeid na een lang seizoen.'

Tijdens het WK van 2010 wil Italië weer meedoen om de prijzen. 'We zullen leren van de fouten die we nu hebben gemaakt. Wanneer het moet, staan we er.'
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 30 maa 2010 20:33
[list">Lippi na WK bondscoach af

Marcello Lippi (61) heeft aangegeven na het WK af te zwaaien als bondscoach van Italië. Hij leidde de Azzurri naar de wereldtitel in 2006, waarna hij ook opstapte om twee jaar later terug te keren als bondscoach.Dat meldt NOS Teletekst. Lippi meldde dat bondsvoorzitter Abete "al weet wat ik na het WK ga doen."

De verwachting is dat de coach als manager terugkeert naar Juventus, waar hij van 1994-1999 en van 2001-2004 eerder met veel succes actief was. (CBR)

# bron: Sportwereld[/list">
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 mei 2010 18:36
Citaat:
Del Piero en Toni ontbreken in voorlopige WK-selectie
11/05/2010 16:42

Marcello Lippi heeft Alessandro Del Piero en Luca Toni niet opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het WK in Zuid-Afrika. Ook Francesco Totti ontbreekt op de lijst van dertig spelers.

Toni vertrok in januari op huurbasis van Bayern München naar AS Roma met het oog op het WK, maar wist Lippi de afgelopen maanden niet genoeg te overtuigen. Ook Del Piero zag de bondscoach van Italië voor andere spitsen kiezen, zoals Giuseppe Rossi. De aanvaller is de enige speler in de selectie die niet in Italië speelt, Rossi staat onder contract bij het Spaanse Villarreal.

Totti maakte dit seizoen indruk bij AS Roma, dat nog meestrijdt om de Italiaanse titel. Maar Lippi zag geen reden om de aanvaller te selecteren voor de voorlopige Italiaanse WK-selectie.

Tijdens het WK is Italië ingedeeld in Groep F, samen met Nieuw Zeeland, Paraguay en Slowakije. La Squadra Azzurra oefent nog tegen Mexico en Zwitserland voor het afreist naar Zuid-Afrika.

De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:

Doel Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo).

Verdediging Gianluca Zambrotta (AC Milan), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Grosso (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Mattia Cassani (Palermo), Salvatore Bocchetti (Genoa).

Middenveld Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AS Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Mauro Camoranesi (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Antonio Candreva (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Claudio Marchisio (Juventus), Simone Pepe (Udinese).

Aanval Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal, Spa), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (AC Milan), Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria).


VI.nl

Een aantal namen zijn mij onbekend, maar van de grote sterren van het WK 2006 vind ik veel jongens toch wel over the hill. Gelukkig geen Totti. Dat dan weer wel.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 jun 2010 12:29
En dan dit..:

[list">Pinguïn krijgt naam doelpuntenmaker Italië

De eerste doelpuntenmaker van Italië op het WK in Zuid-Afrika zal een bijzondere eer ten deel vallen. Een onlangs geboren pinguïn in de dierentuin van Turijn krijgt de naam van de speler. Dat meldde de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport dinsdag.

De eerste mogelijkheid voor de pinguïnbaby een naam te krijgen is op 14 juni. Italië speelt dan tegen Paraguay in groep F. Lukt het de Italianen dan niet om te scoren dan moet het jong mogelijk wachten tot 20 juni tegen Nieuw-Zeeland of 24 juni als de Azzurri het opnemen tegen Slowakije. (ANP/DPA)

# bron: Sportwereld[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 aug 2010 00:52
Citaat:
Vernieuwd Italië ten onder tegen Ivoorkust

Cesare Prandelli kende dinsdagavond een matig debuut als bondscoach van Italië. Met een vernieuwd elftal verloor de keuzeheer in Londen van Ivoorkust: 0-1.

Prandelli baarde in de aanloop naar het oefenduel opzien door veel bekende namen thuis te laten en de kans te geven aan een groot aantal nieuwelingen. "Dit is het nieuwe Italië", zei de keuzeheer. De aanval gaf hij helemaal opnieuw vorm met een debuut voor Amauri, Mario Balotelli en een opvallende rentree voor Antonio Cassano. De driehoek werd door Italiaanse media al tot ABC-voorhoede gedoopt.

Het mocht echter niet baten voor de Azzurri, die kopje onder gingen dankzij een doelpunt van Kolo Touré in de tweede helft. Wel maakten Amauri en Balotelli een positieve indruk bij hun debuut. Ook speelden doelman Salvatore Sirigu en verdedigers Marco Motta en Christian Molinaro voor het eerst in het nationale elftal.

Overigens werkte Ivoorkust, op Didier Drogba na met alle sterren, het duel af zonder officiële bondscoach. Het Afrikaanse land kwam na het WK niet tot een akkoord met Sven-Göran Eriksson, waardoor het duel in Londen werd gecoacht door één van zijn voormalige assistenten.


Bron: Voetbalprimeur
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 22:30
Vier debutanten bij 'fantasierijk' Italië

Italiaans bondscoach Cesare Prandelli gunt vier spelers hun eerste cap in het shirt van de Azzurri. De keuzeheer maakte dat dinsdagmiddag bekend.

De meest opvallende debutant is Christian Ledesma (foto). De middenvelder van koploper SS Lazio is Argentijn van geboorte, maar is in het bezit van een Italiaans paspoort en stelde zich beschikbaar voor Prandelli. Ledesma zal het middenrif vormen met een oude bekende, Alberto Aquilani. De spelmaker van Juventus maakte lange tijd geen deel uit van de plannen van Prandelli.

De andere debutanten zijn spits Alessandro Diamanti (Brescia) en verdedigers Andrea Ranocchia (Genoa) en Federico Balzaretti (Palermo). Prandelli hoopt dat de nieuwelingen zijn team een fris elan geven. "Ik wil fantasierijk voetbal zien. Ik krijg liever vier counters om mijn oren, dan dat we terughoudend zijn in de aanval."

Bron: VoetbalPrimeur.nl
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.253 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Italië
Ga
Zoeken: