Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Frankrijk
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Frankrijk
Maker: 343Bekeken: 5232
Status: InactiefBerichten: 45
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 13 aug 2008 21:02
Citaat:
Domenech ziet verjonging met angst en beven tegemoet

Bron: Voetbal International

Na het teleurstellend verlopen EK moet Frankrijk een nieuwe start maken op weg naar het WK van 2010. De aangebleven bondscoach Raymond Domenech moet zijn selectie noodgedwongen verjongen en daar is hij niet blij mee.

'De nieuwe generatie spelers is nog erg jong en dat is een reden tot zorg', vindt Domenech. 'Spelen met jonge spelers brengt risico's met zich mee. Onze taak is om dat proces goed te laten verlopen. We zijn op zoek naar jonge spelers die zichzelf niet te veel vragen stellen, maar hun talent laten zien.'

In zijn twintigkoppige selectie voor het oefenduel met Zweden op 20 augustus heeft Domenech plaats ingeruimd voor twee debutanten: Yoann Gourcuff (22, Girondins Bordeaux) en Rod Fanni (26, Stade Rennes). Karim Benzema (20, Olympique Lyon), Hatem Ben Arfa (21, Olympique Marseille) en Hugo Lloris (21, Olympique Lyon) zijn de drie jongste spelers in de selectie.

Domenech kan geen beroep meer doen op het gestopte duo Claude Makélélé en Lilian Thuram. Franck Ribéry, Willy Sagnol en Patrick Vieira ontbreken vanwege blessures. Doelman Grégory Coupet (35) is gepasseerd. Lloris of Steve Mandanda (Olympique Marseille) zal het Franse doel verdedigen.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Wo 13 aug 2008 22:19
Tuurlijk is het afwachten voor hem. Maar ja er is genoeg jong talent in Frankrijk.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 5 jan 2009 13:37
Citaat:
Sagnol moet mogelijk stoppen met voetbal

Bron: v-bal.nl

Willy Sagnol moet vrezen voor het ergste wat een voetballer in zijn carriere te horen kan krijgen. De 31-jarige verdediger kampt met een zware achillespeesblessure die niet over lijkt te gaan. Jurgen Klinsmann vreest dat de Fransman waarschijnlijk nooit meer in actie kan komen voor Bayern München, noch voor het Franse nationale elftal.

Sagnol kwam dit seizoen nog niet in actie. Binnenkort gaat de leiding van Bayern met de rechtsback praten over zijn toekomst. Mogelijk wordt het contract, dat nog tot 2010 doorloopt, in de prullenbak gegooid. Dit betekent dat Sagnol vrij is te doen wat hij wil gaan doen, maar dat een actieve voetballoopbaan teveel gevraagd is. Momenteel is zelfs enkele meters rennen onmogelijk voor Sagnol.

Het gerucht bestaat dat Sagnol bezig is zijn toekomst te plannen in zijn geboorteland. AS Monaco zou in de verdediger een goede leider voor de club zien. Volgens L'Equipe zou Sagnol momenteel in gesprek zijn met zijn oude club, waar hij van 1997 tot 2000 onder contract stond.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 23 nov 2009 15:37
Citaat:
Henry: 'Ik dacht aan stoppen'

Bron: sportdome.nl

Thierry Henry wilde stoppen met het spelen voor Frankrijk. 'Afgelopen vrijdag werd het me allemaal teveel. Ik voelde me alleen op de wereld. Ik had dat hands niet mogen maken, maar het was een flits. Gelukkig steunde mijn familie me, daarom stop ik niet,' aldus Henry, die door een handsbal Frankrijk naar het WK bracht.

'Het is niet de eerste keer dat ik aan stoppen dacht. Na het WK in 2006 spookte het ook even door mijn hoofd, maar het was te vroeg. Na het EK dacht ik er ook aan, maar toen had een nieuwe generatie mij nodig,' aldus de 32-jarige speler van Barcelona.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 nov 2009 14:47
Citaat:
Ierland onderneemt laatste poging bij FIFA

Bron: Nu.nl

Ierland heeft een laatste poging ondernomen om alsnog deel te mogen nemen aan het wereldkampioenschap voetbal.

De FIFA ontving een brief van de Ierse bond met daarin het verzoek om als 33ste land toegelaten te worden. Dat zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Ierland was in de play-offs tegen Frankrijk dicht bij een startbewijs. Een late gelijkmaker, na een handsbal van Thierry Henry, zorgde ervoor dat Frankrijk zich plaatste.

Het moment zorgde in de weken na de wedstrijd voor veel ophef. Ierland wilde het duel overspelen, maar de FIFA ging daar niet mee akkoord.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 dec 2009 11:47
Ontzettend kansloze actie. Los van het feit dat de FIFA nooit de authoriteit van de dienstdoende scheidsrechter op die manier zal ontkrachten, was het verre van zeker dat Ierland zonder dat doelpunt wel geplaatst zou zijn. Mocht die goal van Henry afgekeurd zijn zou het gelijk blijven staan en zouden er eventueel penalties volgen, dit lijkt me niet voldoende om een 33e plek mee af te kunnen dwingen..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 apr 2010 16:32
[list">Ribéry betrokken bij Frans seksschandaal

Franck Ribéry is een van de Franse spelers die betrokken is bij een onderzoek naar een prostitutienetwerk. De sterspeler van het Franse nationale elftal is inmiddels als getuige gehoord. Dat heeft zijn advocate maandag bevestigd. Naast Ribéry zijn volgens Franse media nog drie andere spelers betrokken. Wie dat zijn is niet bekend.

Zondag meldde de Franse krant L'Equipe dat een van de betrokken spelers heeft toegegeven seks te hebben gehad met een prostituee, maar dat hij niet wist dat ze minderjarig was. Volgens de advocate worden de spelers alleen gehoord vanwege hun relatie met een persoon die dicht bij de leider van het prostitutienetwerk staat.

De Franse voetbalbond (FFF) wilde niet reageren.

# Nu.nl[/list">

Gezellig. Ondertussen denkt Gallas het WK wel te halen..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 apr 2010 20:08
[list">Ook Benzema genoemd in seksschandaal

Ook Karim Benzema wordt nu genoemd in het Franse seksschandaal. De Franse politie heeft de Real Madrid-spits inmiddels verhoord over het incident in de nachtclub. Ook de naam van Hatem Ben Arfa, aanvaller van Olympique Marseille, is gevallen in de zaak rond de minderjarige prostituee.

Het zou gaan om Zahia Dehar. Zij heeft al toegeven aan Franse rechercheurs dat ze in het voorjaar van 2009 'een relatie' had met Franck Ribéry. Destijds was zij nog maar zeventien jaar. Tegen de Fransman van Bayern München vertelde ze dat ze een paar jaar ouder was. Dat beweert het Franse monde.fr.


[size=85">Zahia Dehar[/size">

Ribéry zag dezer dagen zijn voorbereiding op het Champions League duel tegen Olympique Lyon al danig verstoord worden door zijn betrokkenheid bij het schandaal. Ook Sidney Govou zou klant zijn van een Franse nachtclub waar minderjarige callgirls werken.

Dinsdag kregen Ribéry en Govou steun van de Franse voetbalbond FFF. Die benadrukte dat beide internationals onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen is.

# bron: Telesport[/list">

Wat een plaatje, hè. <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 apr 2010 22:37
Citaat:
Wat een plaatje, hè. <img src='smilies/icon_razz.gif' />

En bewegende beelden speciaal voor jou, Marco. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 apr 2010 22:52
Nog een foto. Shiiit..



Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 22 apr 2010 12:11
Mag wel wat meer vlees op de botten.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 22 apr 2010 19:24
Wat een slet. Maarja, die zal inmiddels wel een vette bankrekening hebben.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Za 24 apr 2010 20:43
Citaat:
Wat een slet. Maarja, die zal inmiddels wel een vette bankrekening hebben.

Slet? Ze is prostituee.
Naja het is niet heel gek, dat ze niet zien dat ze nog geen 18 was.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 11:10
Citaat:

Frankrijk zonder Benzema, Nasri en Vieira naar WK

Raymond Domenech had enkele verrassingen in petto bij het bekendmaken van de voorlopige Franse WK-selectie. Zo passeerde hij Karim Benzema, Samir Nasri en Patrick Vieira.

Ook laat de Franse bondscoach Jean-Alain Boumsong en Aly Cissokho thuis, terwijl deze eigenlijk wel verwacht werden in de Franse selectie. Het duo van Olympique Lyon verkeert in een goed gezelschap, want ook Benzema, Nasri en Vieira behoren normaliter tot het keurkorps van Domenech.

De 58-jarige oefenmeester selecteerde liefst vijf spelers die nog geen interlands voor Frankrijk speelden: Cédric Carrasso, Marc Planus, Adil Rami, Yann M'Vila en Mathieu Valbuena.

Frankrijk, dat bij het voorgaande WK nog tot de finale reikte, is in Zuid-Afrika ingedeeld in Groep A. Gastland Zuid-Afrika, Uruguay en Mexico zijn de tegenstanders van de mannen van Domenech.

De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:

Doel Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux), Mickaël Landreau (Lille).

Verdediging Bacary Sagna (Arsenal, Eng), Eric Abidal (Barcelona, Spa), William Gallas (Arsenal, Eng), Patrice Evra (Manchester United, Eng), Rod Fanni (Stade Rennes), Adil Rami (Lille), Sébastien Squillaci (Sevilla, Spa), Gaël Clichy (Arsenal, Eng), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Anthony Reveillère (Olympique Lyon).

Middenveld Jérémy Toulalan (Olympique Lyon), Lassana Diarra (Real Madrid, Spa), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal, Eng), Yann M'Vila (Stade Rennes), Florent Malouda (Chelsea, Eng), Franck Ribéry (Bayern München, Dui), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille), Hatem Ben Arfa (Olympique Marseille).

Aanval Sidney Govou (Olympique Lyon), Thierry Henry (Barcelona, Spa), Nicolas Anelka (Chelsea, Eng), Djibril Cissé (Panathinaikos, Gri), André-Pierre Gignac (Toulouse), Jimmy Briand (Stade Rennes)

Bron: VI


Een hooguit vreemde voorselectie van Domenech..
barijo


Geregistreerd: 17-04-2009
Forum berichten: 177
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 12:27
Wie is de eerste keus in het doel bij Frankrijk?
barijo


Geregistreerd: 17-04-2009
Forum berichten: 177
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 12:30
Citaat:
Wat een slet. Maarja, die zal inmiddels wel een vette bankrekening hebben.

Slet? Ze is prostituee.
Naja het is niet heel gek, dat ze niet zien dat ze nog geen 18 was.

Wel een goeie als ze op het strand van Dubai zit.... :mrgreen:
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 13:20
Citaat:
Wie is de eerste keus in het doel bij Frankrijk?


De laatste wedstrijden die ik heb gezien speelde Hugo Lloris..
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 13:28
Waar wij altijd denken wereldkampioen te worden, hebben de Fransen er bitter weinig vertrouwen in.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 14:49
Ik zit net ff naar de selectie van Frankrijk te kijken en ik moet zeggen dat het toch zeer interessant is. Kijkend per speler. Het is dat ze geen vorm hebben of hoe je het ook wilt noemen, maar als die het in de heupen krijgen kunnen ze ook nog ver komen.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 14:50
Het zijn individuen er zit geen teamspirit in het elftal en die coach is ook niet om over naar huis te schrijven.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 14:55
Domenech is natuurlijk een panfluit, maar Frankrijk mist vooral Diarra van Real. Nu moet Domenech enorm schuiven, met als gevolg dat Malouda (afgelopen seizoen waarschijnlijk de beste Franse speler) nu als linkshalf speelt met Ribery voor zich en Evra achter zich. Dat werkt dus niet.

Wat mij betreft vliegt Govou eruit, gaat Malouda naar links en Ribery of Anelka naar rechts. Ik weet dat Ribery het liefst op links speelt, maar hij rechtvaardigt dat op het moment simpelweg niet.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 18:46
Citaat:
Domenech is natuurlijk een panfluit, maar Frankrijk mist vooral Diarra van Real. Nu moet Domenech enorm schuiven, met als gevolg dat Malouda (afgelopen seizoen waarschijnlijk de beste Franse speler) nu als linkshalf speelt met Ribery voor zich en Evra achter zich. Dat werkt dus niet.

Wat mij betreft vliegt Govou eruit, gaat Malouda naar links en Ribery of Anelka naar rechts. Ik weet dat Ribery het liefst op links speelt, maar hij rechtvaardigt dat op het moment simpelweg niet.


Dat Govou uberhaupt bij de selectie zit is al een fout van jewelste, laat staan dat hij in de basis zou staan. Maar Frankrijk gaat idd Lass Diara missen, zelfde geldt voor Engeland als Barry niet fit blijkt te zijn.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jun 2010 00:25
Anelka vind ik echt enorm slecht, hebben ze echt geen betere spits in Frankrijk?
Dijk


Geregistreerd: 16-04-2009
Forum berichten: 951
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jun 2010 08:36
Er zullen best betere spitsen in Frankrijk rond lopen, maar dat Anelka niet uit de verf gisteren lag voor het merendeel aan hoe Frankrijk speelde. Frankrijk wil over de vleugels spelen maar ze hebben helemaal geen aansluiting van uit het middenveld. Ook de buitenspelers van Frankrijk Govou en Ribery hebben niet de gewoonte om veel te scoren.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jun 2010 13:18
Frankrijk mag blij zijn dat Evra nog op het veld mocht staan. Jezus mina wat waren de Haantjes vandaag zwak. Uruguay verdedigde erg goed en gaven ook maar een kans weg, maar Frankrijk moet natuurlijk hier meer tegen kunnen creeren. Leuk dat ze op het eind nog komen met 'superstriker' Gignac, lachertje. Maargoed, Domenech snapt er helemaal geen drol van. Gelukkig maar...
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.274 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Frankrijk
Ga
Zoeken: