Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Maker: MarnixBekeken: 12395
Status: InactiefBerichten: 107
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Wo 8 okt 2008 20:14
Op dit forum zitten niet alleen maar ajacieden, dus vandaar de titel:

''Hoe is jullie clubliefde ontstaan''?

Ik ben benieuwd hoe jullie ''clubliefde'' voor (Ajax) is ontstaan? Kom met een uitgebreidere uitleg dan alleen: (Ajax) heeft een mooie historie en dat soort inkoppertjes! <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Het is bij mij allemaal begonnen door mijn opa/vader i guess so. Mijn opa was een redelijk fanatieke fan die zowat elke wedstrijd keek als ik me niet vergis. Elke keer als ik daar kwam ''moest'' ik wel naar Ajax kijken <img src='smilies/icon_wink.gif' /> . Ook kreeg ik later te horen dat mijn vader bij Ajax heeft gespeeld (niet in het eerste hoor) en toen was ik al helemaal verkocht.

Ik woon hier niet echt dichtbij eredivisieclubs (die een rol van betekenis hebben/spelen). Misschien heeft dat er ook mee te maken dat ik ajacied ben geworden <img src='smilies/343.gif' /> . Sowieso zijn hier veel mensen in de omgeving voor Ajax, dus ben er gewoon mee opgegroeid.

Ik kan me ook nog de eerste keer dat ik naar Ajax ging (openings wedstrijd tegen Gremio in de Arena als ik me niet vergis) goed herinneren. Tijdens de wedstrijd keek ik echt mij ogen uit. Aan het eind van de wedstrijd wilde ik niet naar huis kan ik me nog herinneren ik bleef namelijk maar naar dat veld en stadion en alles daarom heen staren.. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Mijn tweede wedstrijd die ik van Ajax bezocht is me ook nog heel goed bij gebleven. De wedstrijd was een maand (paar maanden) na Ajax - Gremio, dit maal stond Ajax-Maribor op het programma. Niets wetende zat ik die avond op de bank (al klaar voor de wedstrijd) mijn vader was eerder thuis dan normaal. En ik merkte ook dat mijn pa een beetje haast maakte ik vroeg waarom en al gauw werd duidelijk dat we naar Ajax-Maribor gingen!! <img src='smilies/343.gif' /> (voor 43.50 gulden geloof ik). Die wedstrijd werd een monsterscore voor Ajax 8-1!? Vond het toen zo geweldig dat er steeds ''10 10 10'' werd geroepen ook zat ik de hele wedstrijd blaadjes te verscheuren omdat ik het zo super mooi vond als er gescoord werd..

Die wedstrijden zijn me erg goed bijgebleven. Inmiddels al zo'n 4/5 jaar een seizoenkaart waarvan 3/4 jaar een uit kaart.

Dit was mijn mijn verhaal (mijn verhaaltjes), who's next?

Owja: AJAX AMSTERDAM !
AFCABranco-023


Geregistreerd: 19-05-2008
Forum berichten: 31
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Wo 8 okt 2008 20:58
Vroeger als knulletje van 4/5 jaar wou ik nooit opvoetbal, dat was stom.
Mijn pa zei vroeger altijd dat ik wel op voetbal zou gaan.
Ik was 6 jaar en een schoolvriend belde op dat hij op voetbal zat, Ik jaloer, gevolg was dat ik een dag later ook op voetbal zat. ( bij vv Schoten jeugdclub van Stekelenburg).
Vanaf dat moment was ik ook Ajax "fan". Want, papa was dat ook. Ik woon 100 meter van het Haarlem stadion af, maar Ajax was toch mijn favoriete club, want wie doet niet wat ze pa doet als je 6 bent.
Mijn eerste wedstrijd was ook toen ik 6 was. Met mijn pa oom en neef gingen we naar Ajax - Utrecht.. Ik zat op noord 1e ring schuin onder het uitvak. en enigste wat ik van die wedstrijd weet is dat ik de juichende utrecht supporters zag dansen en springen toen ze 2-1 voor stonden en gewonnen hadden.
Vanaf toen tot me 10e bezicht ik regelmatig een wedstrijd van Ajax en zat ik altijd in mijn pyamatje het europese voetbal te kijken. Vanaf toen ben ik echt Ajax gaan volgen en bewust gaan worden van het spel. Toen kwam het seizoen 2002/2003. De laatste ronde van de groepsfase was Ajax - Intermilan.. Een afgekeurd goal van ik geloof vdVaart. met tranen in me ogen stond ik daar. We verlorren met 2-1 maar toch waren we door danzij rosenburg en ?? franse club ??. 49.999 man gaat los en het stadion trilt op ze grondveste, op een jongetje na.. Precies ik.. Na 5 minuten en 2000 keer dat me pa het uitgelegd had dat we wel doorwaren stond ik daar ook los te gaan. Vanaf dat moment wist ik het 1000% zeker. IK BEN AJACIED!
2 seizoenen geleden had ik een seizoenskaart gekregen en zat ik in 407 en dit seizoen heb ik een seizoenskaart in 425.
Ik volg alle wedstrijden en probeer zoveel mogelijk te gaan. Het Ajax gevoel groeit ieder jaar weer..
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 8 okt 2008 23:07
Ik was als jongetje van 4/5 jaar en toen kwam ajax in de voorbereiding naar West-Zeeuws Vlaanderen, Breskens om precies te zijn. Ik ging toen samen met mijn opa daar na toe, had een mooi plekkie bemachtigd op ongeveer de middellijn en zat daar te kijken. Op nog geen 2 meter van mij vandaan was er een buitenspeler die zijn weerga niet kent, Ik noemde hem Tovermars ( you know who I mean). Vanaf toen was ik verkocht...

Tijdens ik geloof een europa-cup wedstrijd (weet het niet meer zeker) maar toen werd ik helemaal misselijk in mn bed. Ik naar beneden en wat bleek Overmars was op dat moment zwaar geblesseerd geraakt als ik het me goed kan herrineren...

Nu ik daar aan terug denkt zit gewoon ajax in m'n hart. Vooral dat team tijdens die ene oefenwedstrijd ik kan me nog wel herrineren: Kluivert, Overmars, gebroeders de Boer, vd Sar.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 9 okt 2008 20:06
Lekkere topic hoor Marnix <img src='smilies/icon_cool.gif' />

Bij mij is het een beetje een odd verhaal....

toen ik een jaartje of 7 was ging ik op voetbal, waar het al gauw pijnlijk duidelijk werd dat ik over weinig voetbal talent beschikte. Na anderhalf jaar was het dan ook wel genoeg en besloot ik op Basketball te gaan, voetbal kwam niet meer in mijn gedachten voor.

Toen ik een jaar of 12/13 was ging het behoorlijk fout. Na 3 jaar basketball moest ik het wegens mijn rug midden in een wedstrijd opgeven, en daar heb ik minstens een jaar zoveel last van gehad, dat fysieke inspanning haast onmogelijk was.

Toch hield ik altijd van sport, en begon me heel langzaam te interreseren in voetbal. Want als je dan toch zelf niet echt kan sporten, dan maar iets intensiefs volgen. De keuze werd Ajax. Waarom? Omdat mijn familie voor Feyenoord was, en ik altijd al dat tegenstrijdige heb gehad. Haarlem zou het meest logische zijn, omdat ik er dichtbij woon, maar dat was mij te klein. En PSV? Denk dat het woord ''boeren'' mij heeft afgeschrokken.

Tot mijn 15/16e bleef het een beetje bij het volgen, maar daarna besloot ik me aan te melden bij een Ajax forum, genaamd AjaxTalk, waar ongeveer de helft van dit forum vandaan komt :mrgreen: Drie jaar geleden nam een vriend van mij me een keer mee naar de Arena als verjaardags cadeau naar Ajax-Roda (beker) en dat beviel zeer goed. Volgende wedstrijd was het LG tournament, en sindsdien ben ik nog naar Ajax-Utrecht (via ABM Amro, inclusief meet & great ) en Ajax-PSV geweest, totdat ik vorrig seizoen voor het eerst seizoenskaarten heb aangeschaft!

Dus eigenlijk een laatbloeier!
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 20:31
"Meat en great"? Wat moet ik me daar precies bij voorstellen? De combinatie tussen Ajax en een groot stuk vlees klinkt me niet direct heel logisch in de oren, op het broodje bal van Skilled op de Toekomst na dan.
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Do 9 okt 2008 20:34
Citaat:
(via ABM Amro, met meat en great enzo)
:mrgreen:

Hoe mijn clubliefde is ontstaan weet ik zelf ook niet helemaal. Maar ik denk dat ik zo'n 5 à 6 jaar oud was. Ik ging voor het eerst voetbal kijken, en bleek voor een een succes-supporter. Ajax won alles wat er te winnen viel en al mijn vrienden waren ook voor Ajax. Zelf voetbalde ik ook graag en was ik altijd mijn grote idool, Davids.
Tot mijn 13e bleef het vooral bij: Studio Sport en CL op de dinsdag of woensdagavond. En een eenmaal het AT. En een paar keer een open dag. Mijn laatste Open Dag besloot ik zelfs om een ballon op te laten, waardoor ik de wedstrijd van mijn leven won. Ik werd thus gebeld, dat mijn ballon het verst was gekomen, en mocht kiezen tussen drie wedstrijden die ik mocht bezoeken: Brugge - Ajax, Deportivo(?) - Ajax of.. AC Milan - Ajax.
Nou, dan is de keus snel gemaakt. Ik vloog samen met mijn vader, een aantal fanatiekelingen, Wilfred Genee en Jack van Gelder naar Malpenza en van daaruit begon de reis naar eerst de binnenstad en vervolgens San Siro. Een geweldige sfeer en bovendien een geweldige ervaring, maar ook zeker een domper, aangezien Pipo vrij makkelijk 1-0 maakte en Dida een bijna zeker doelpunt van Van der Vaart, tot corner wist te degraderen.
Sindsdien ben ik naast de TV beelden, ook de internetberichten over Ajax gaan volgen.
Niet zo heel lang geleden, werd ik steeds fanatieker en zat ik dagelijks al het Ajax-nieuws te lezen en met vrienden te bespreken. Ik begon een hyve met alle Ajax-talenten en via die hyve ben ik hier terecht gekomen. 343 vroeg of ik interesse had om te discusiëren over Ajax. Na een paar weekjes aankijken, ben ik er achter gekomen dat ik dit veel te laat heb ontdekt <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Naar Ajax wedstrijden ga ik niet al te vaak, ik speel namelijk zelf op zondag en woon niet zo heel dicht bij het stadion. Zo'n uurtje met de trein. Toch bezoek ik af en toe een wedstrijdje, maar de laatste keren waren dat meer teleurstellingen dan echte euforie: Twente (play-offs) en Slavia (voorronde CL).

Ik verwacht het komende jaar nog wel naar Ajax wedstrijden te gaan, in de Uefa Cup sowieso. Misschien dat ik nog een bekerwedstrijd mee pak, mocht dat zover komen. En ik heb een deal met een vriendin van mij, die een seizoenskaart heeft, dat als ik mijn rijbewijs heb, dat ik mee mag :mrgreen: als ik rij.. Maar ja, als ik mijn rijbewijs niet haal, mag ik ook wel mee hoor, alleen dan moet ik haar eerst even lief aankijken.

Mijn vader, en eigenlijk mijn hele familie, is voor Feyenoord. Maar ach, iedereen weet dat mensen fouten maken in hun leven <img src='smilies/343.gif' />
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 9 okt 2008 20:43
Wat is er zo vreemd? We kregen gewoon heerlijke vleesgerechten voorgeschotelt <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> :mrgreen:



Ik ruik mierenneuk....
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 21:05
Citaat:
343 vroeg of ik interesse had om te discusiëren over Ajax. Na een paar weekjes aankijken, ben ik er achter gekomen dat ik dit veel te laat heb ontdekt <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

<img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
AJAX fascineerde me al op mijn 4e, 5e jaar. Vooral om het embleem en het shirt. Van de geschiedenis wist ik toen niets, want ik kon toen nog niet lezen en schrijven. :mrgreen: Nu des te meer en daardoor ben ik nog meer van AJAX gaan houden.
Via mijn vader en moeder is het niet gekomen. Zij hebben geen belangstelling in voetbal. Ik liep nooit zo te koop met mijn Ajacied zijn, maar mijn schoolagenda gaf het toch iedere keer weer weg, omdat iedere pagina volgeplakt was met iets van AJAX. :mrgreen:

Wat mij alleen maar meer fan maakte van AJAX was de eigen cultuur van AJAX. Onvergelijkbaar met welke club dan ook. Aanvallend, creatief, mooi. Uit overtuiging. Iets anders werd niet getolereerd. De cultuur. <img src='smilies/worshippy.gif' />
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 21:25
Citaat:
Wat is er zo vreemd? We kregen gewoon heerlijke vleesgerechten voorgeschotelt <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> :mrgreen:



Ik ruik mierenneuk....


't Kofschip. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Do 9 okt 2008 21:29
Bertje, ben niet voor niks gezakt op mijn NL :Angryfinger: , wel echt dramatisch, dat je voor alle vakken voldoende haalt , wiskunde b1,2, natuurkunde 1,2, maar na 6 jaar nog niet weet of je het met een D of een T schrijft... Ook mijn zinsopbouw is echt dramatisch.


Maar goed, on-topic: wacht met smart op jouw verhaal Bert. :mrgreen:
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 21:43
Ik heb de bedenkelijke eer ingestroomd te zijn in het supporterschap van Ajax op het moment dat de gloriejaren goed en wel voorbij waren. Min of meer vanaf het seizoen '98/'99, zeg maar. Daarvoor zou ik gezegd hebben dat ik Ajacied was als je het me vroeg, maar verder dan af en toe wat flitsen Ajax kijken met m'n papa kwam ik niet.

Waarom Ajax? Zoals ik al zei is m'n vader voor Ajax (al lang niet zo fanatiek als ik) en heb ik eigenlijk dan nimmer ook maar overwogen voor een andere club te zijn. Eigenlijk is iedereen binnen m'n familie die op enige manier ook maar een beetje voetbal kijkt voor Ajax.

Mijn liefde voor Ajax is sindsdien alleen maar in razend tempo gegroeid. Voornamelijk door de bijna mythische (en beknellende) zweem van superieur voetbal die rond Ajax hangt.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 22:08
Dit had zo mijn verhaal kunnen zijn. Echt vrijwel identiek.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 22:15
Het enige verschil is dat ik niet te lui ben om het uit te tikken? <img src='smilies/hypocrite.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 22:41
Citaat:


AJAX fascineerde me al op mijn 4e, 5e jaar. Vooral om het embleem en het shirt. Van de geschiedenis wist ik toen niets, want ik kon toen nog niet lezen en schrijven. :mrgreen: Nu des te meer en daardoor ben ik nog meer van AJAX gaan houden.



Jij kon nog niet lezen en schrijven op je 5e, alleen Zeelands zekers?
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 22:43
Citaat:


Ik heb de bedenkelijke eer ingestroomd te zijn in het supporterschap van Ajax op het moment dat de gloriejaren goed en wel voorbij waren. Min of meer vanaf het seizoen '98/'99, zeg maar. Daarvoor zou ik gezegd hebben dat ik Ajacied was als je het me vroeg, maar verder dan af en toe wat flitsen Ajax kijken met m'n papa kwam ik niet.



Hahaha, '98/'99, glorie jaren voorbij.
Deze hier volgt Ajax vanaf eind jaren '70.
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 okt 2008 23:25
Ik ben sinds ik het kan herineren voor Ajax. Op zich logisch, want ik woonde op 10 min afstand van het stadion (De Meer), mijn hele familie is voor Ajax en het was en is de mooiste club van Nl. Het langst dat in mijn geheugen staat is dat ik als klein kind (6 jaar) met mijn voetbalteam naar Ajax ging (elke jaar een keer) en daar zongen ze een lied op het refrein van de sesamstraat. <img src='smilies/343.gif' />

Iemand die weet hoe dat liedje ging?
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 okt 2008 08:24
Tja wat wil je mijn hele familie is voor ajax, ik heb familie in Amsterdam wonen dus dat lijkt me dan wel logisch.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Vr 10 okt 2008 11:13
Citaat:
Tja wat wil je mijn hele familie is voor ajax, ik heb familie in Amsterdam wonen dus dat lijkt me dan wel logisch.


Dat zegt opzich niks! Wouter Bos woont ook al jaren in Amsterdam, en we weten allemaal voor welke club hij is...
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 okt 2008 11:55
Zegt dat niks? Mijn 1e ajax wedstrijd heb ik bezocht toen ik nog baby was.
Ajax is gewoon de mooiste club met de beste voetballers, alleen dat stadion he.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 okt 2008 13:08
Citaat:
Jij kon nog niet lezen en schrijven op je 5e, alleen Zeelands zekers?

<img src='smilies/icon_razz.gif' /> Een paar maanden later wel.
El_Millonario


Geregistreerd: 07-02-2008
Forum berichten: 988
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 okt 2008 21:09
Ik heb verschillende clubliefdes, en vooral altijd clubs met de kleur rood, namelijk ik ben een warmbloedig iemand <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Standard in Belgie, River in Argentina, Manchester Utd in Engeland. Maar mijn grootste clubliefde is die voor Barça, daar kan niks bovenop. Al sinds toen Romario er speelde met het Dream Team was ik verkocht aan die club. Toen was ik rond de 6 jaar geloof ik, en ik smeekte om zo'n truitje natuurlijk. Was toen nog Kappa <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

De liefde werd groter toen ik eindelijk eens een match mocht gaan zien paar jaar geleden tegen Betis. Herinner me wel nog dat Ricardo Oliveira de verdediging echt zot maakte...

En zelfs nu, zonder Ronaldinho <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> , ben ik nog hevig fan van Barça. En dat zal altijd zo blijven, al zaten ze in de segunda division.
Bob


Geregistreerd: 13-08-2008
Forum berichten: 983
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 20:14
Ik weet het eigenlijk niet. Ik was denk ik 7ofzo toen kende ik alleen AJAX.
Toen dacht ik nou ik ben voor AJAX. Ik heb het uitshirt van vorige jaar en ga het uitshirt van dit jaar kopen, weet alleen nog niet wie ik op de achterkant neem. Ik zit te twijfelen tussen Suarez, Sulejmani, Vertonghen en Van der Wiel. Wie kan mij helpen?
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 20:16
Van der Wiel krijgt komend seizoen waarschijnlijk een ander rugnummer en Suarez vertrekt misschien. Ik zit zelf te twijfelen tussen Enoh, Vertonghen en Sulejmani.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 20:36
Citaat:
Van der Wiel krijgt komend seizoen waarschijnlijk een ander rugnummer en Suarez vertrekt misschien. Ik zit zelf te twijfelen tussen Enoh, Vertonghen en Sulejmani.


Ook ik twijfel tussen die 3 die je opnoemt Thomas, wel grappig eigenlijk.
michiel23


Geregistreerd: 19-12-2007
Forum berichten: 400
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Valkenswaard ( Noord Brabant )
Geplaatst: Vr 7 nov 2008 23:27
Ben fan geworden door me vader eigenlijk, die is zelf niet voor Ajax , maar het voetbal wat Ajax speelde onder van Gaal daar was die helemaal gek van. Ik ben toen eigenlijk Ajax fan geworden. Me moeder nam een sjaaltje mee uit
Amsterdam, Heb ik nog steeds, en vervolgens werd het steeds gekker. Naar wedstrijden in De Meer, naar het kampioensfeest geweest toen ze de CL wonnen. Steeds meer spullen van Ajax krijgen en kopen. Ja zo groeit dat vanzelf erin.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.734 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » Hoe is jullie Ajax-clubliefde ontstaan?
Ga
Zoeken: