Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tennis
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Tennis
Maker: LucasBekeken: 36925
Status: InactiefBerichten: 233
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 29 aug 2007 10:15
Citaat:
Michaëlla Krajicek eenvoudig verder op US Open

De Nederlandse tennishoop in bange dagen, Michaëlla Krajicek, heeft eenvoudig de tweede ronde van de US Open bereikt.

Twee sets
De als 32ste geplaatse Krajicek rekende in twee sets af met de Italiaanse Alberta Brianti. De setstanden waren 6-2 en 6-0. De 18-jarige Nederlandse maakte vorig jaar haar debuut op het Amerikaanse grandslam-toernooi. Toen ging ze roemloos in de eerste ronde ten onder.


'Goed begin'
Dit jaar gaat het veel beter. Op het laatste grandslam dit jaar, Wimbledon, haalde Krajicek zelfs de kwartfinale. "Een goed begin", zei Krajicak na haar partij tegen Brianti. "Maar ik was wel een beetje nerveus aan het einde van de set."

Rijzende ster
In de tweede ronde moet Krajicek het opnemen tegen de rijzende ster van het Hongaarse tennis, Agnes Szavay. Zij mepte de Duitse Sandra Klösel uit het toernooi met 6-1, 6-2. Krajicek kent Szavay uit haar juniorentijd. Ze heeft nog nooit van haar verloren, maar de Hongaarse staat inmiddels wel ietsje hoger op de wereldranglijst (31ste om 33ste).

Haase uitgeschakeld
De enige Nederlander in het enkeltoernooi bij de mannen, Robin Haase, verloor in de eerste ronde kansloos tegen de Serviër Novak Djokovic met 6-2, 6-1 en 6-3.

Bron: RTL.nl
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 2 dec 2007 18:07
Wat schreeuwt ze toch ook hard die Sharapova. Doe altijd mijn tv zachter als ze moet slaan. :bianca:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 feb 2008 14:19
Citaat:
De cirkel is rond voor Sluiter

Bron: AD

ROTTERDAM - Het is mooi geweest. Die zin gebruikte tennisser Raemon Sluiter gisteren wel viermaal om zijn besluit om te stoppen toe te lichten.

Raemon Sluiter licht zijn besluit om te stoppen toe. ,,De minnetjes zijn de plusjes gaan overheersen.'' FOTO ANP/MARCEL ANTONISSE
Over anderhalve week staat de geboren en getogen Rotterdammer in zijn Ahoy voor de laatste keer op de baan.

Sluiter nam de beslissing vlak na zijn vakantie in december met zijn vriendin Fatima Moreira de Melo. ,,Ik had een goede vakantie op Curaçao en besloot er nog eens helemaal tegenaan te gaan. De rust en de kracht leken terug. Ik begon op 1 januari met trainen, maar een dag later heb ik de knoop doorgehakt. Ik stond onder de douche en speelde de film van mijn carrière af. Toen was het ineens duidelijk. Het gevoel kwam over mij om te stoppen, want de minnetjes zijn de plusjes gaan overheersen. Ik heb nu een mooie stabiele relatie thuis en Fatima begreep mijn besluit volledig.’’

In 1996 kwam de havo-scholier Sluiter nog gewoon met de tram en metro naar de kwalificaties van het ABN Amro-toernooi. Een tenniscarrière verder parkeerde hij gistermorgen zijn Audi bij Ahoy. Misschien wel typerend: Sluiter kocht gewoon een parkeerkaart. ,,Ik ben een kind van mijn ouders, van Rotterdam, maar ook van Ahoy. Daar ken ik iedereen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik mijn laatste toernooi in mijn Ahoy wilde spelen. De cirkel is dan echt rond.’’

Dat zijn afscheid nabij was, werd vorig jaar steeds duidelijker. Op de ATP Tour won hij drie partijen. ,,Door een buikspierblessure op de Australian Open kon ik drie maanden niet spelen en ook in april zat ik bij de Davis Cup niet lekker in mijn vel. Toen mijn nichtje in juni ernstig ziek werd, ben ik het leven in een ander daglicht gaan zien. Een paar weken later ben ik in Scheveningen weer begonnen, maar om de verkeerde reden. Ik deed het voor mijn nichtje en mijn familie.’’

Uitgerekend in die periode boekte Sluiter uitstekende resultaten met een challengertitel in het Poolse Poznan. ,,Als ik er nog eens helemaal tegenaan zou gaan, dan kan ik nog de top-80 halen. Mijn hoogste positie ooit is 46. Dat kan ik niet meer opbrengen. Ik ben gewoon geen wereldtopper geweest.’’

De Feyenoorder in hart en nieren bereikte drie ATP-finales. Alle drie in Nederland. ,,De cijfers spreken voor zich. In Nederland voel ik mij het lekkerst.’’

Sluiter verwacht niet in het zogenaamde zwarte gat te vallen. Hij zal met onder anderen John van Lottum een bedrijf beginnen, naar verwachting met tennisclinics. Maar eerst wacht de 35ste editie van het ABN Amro-toernooi. De verwachting is dat Sluiter dinsdagavond 19 februari aan de bak moet. Zijn laatste kans om te dromen van een ATP-titel. ,,Ik blijf wachten op die ene grote titel, maar die zal er waarschijnlijk niet meer komen. Voor mijn eerste partij heb ik deze keer mijn familie en vrienden écht verzocht om te komen. Ahoy is voor mij de mooiste plek om te stoppen.’’

Wereldnieuws! De wereldberoemde Ambassador of Feyenoord stopt ermee. Wat een gemis voor het tennis.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 19 feb 2008 22:36
Wat een emotioneel moment. Jammer van de laatste set.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 apr 2008 18:11
Davis Cup:

Argentina zoujuist op 2-1 voorsprong gekomen in Parque Roca, dat wordt morgen simpel afgemaakt tegen de Zweden. Enorme sfeer, lijkt wel voetbal ambiance en dat zal morgen stuk extremer zijn.
Op Naar de halve finale voor Argentina, laat die Russen maar komen.

Argentina - Zweden 2 - 1
Ruland - Tjechië 2 - 1
USA - Frankrijk 2 - 0
Duitsland - Spanje 0 - 3

Duitsers pak slaag in de heimat, hebben betere tijden gehad met Becker en Stich.
Argentina kan wel eens gaan winnen dit jaar. Heb een zooi goeie spelers.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 17:13
Citaat:
Davis Cup:

Argentina - Zweden 2 - 1
Ruland - Tjechië 2 - 1
USA - Frankrijk 2 - 0
Duitsland - Spanje 0 - 3



Einduitslagen:

Argentina - Zweden 4-1 Nabaldian had meer dan 4 uur nodig in kolkend stadion om te winnen. Hij liep huilend de baan af. De Zweden zeiden van dit hadden ze nog nooit mee gemaakt zo'n sfeer. Ze vertelde erbij dat het geen negatieve invloed gehad heeft op spel en resultaat. Mooie reactie van de Zweden.

Rusland - Tjechië 3-2

Stond 2-1 voor de Russen en 1 van die Tjechen gaf op in de 4e partij terwijl die op voorsprong stond. kan natuurlijk geblesseerd zijn maar er zijn twijfels.

Amerika en Spanje gewonnen.

Volgende Ronde Argentina thuis tegen de Russen en met zo'n ambiance is er geen enkel land die daar winnend weg gaat. De finale is ook in Buenos Aires zodat de kans zeer aanwezig is dat Argentina eindelijk de Davis Cup gaat winnen. Spelers en coach hebben ze ervoor.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 21 apr 2008 18:27
Citaat:
Haase klimt naar hoogste positie ooit

Bron: Nu.nl

RIJSWIJK - Tennisser Robin Haase blijft klimmen op de wereldranglijst. De Hagenaar pakte met zijn kwartfinaleplaats afgelopen week in Valencia de nodige punten en steeg op de ATP-ranking van plaats 62 naar 57.

Het is zijn hoogste positie ooit.

Martin Verkerk stond lang geleden nog veel hoger dan Haase, maar hij is door blessureleed ver weggezakt op de lijst. De Alphenaar vond afgelopen week in Athene de weg omhoog terug.

Hij maakte dankzij zijn overwinning in de Griekse challenger een reuzensprong van 239 plaatsen. Verkerk staat nu 364e.
yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Wo 14 mei 2008 20:07
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/4 ... pen300.jpg

Citaat:
Justine Henin zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar tenniscarrière.
Henin is de huidige nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis, en heeft 7 grandslamtoernooien en een olympische titel op haar palmares staan.
(m24/hln) - Tijdens haar weliswaar korte carrière behaalde Henin maar liefst 41 toernooizeges, waaronder zeven Grand Slams (4 keer Roland Garros, 2 keer US Open en 1 keer Australian Open) en olympisch goud in Athene 2004. Nu stopt ze onmiddellijk met tennissen. Justine tenniste wel 20 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.

Burn-out
Volgens mensen uit haar omgeving kampt Henin met een burn-out en kan ze het niet meer opbrengen om zich nog voor elke wedstrijd op te laden. Na haar succesvolle 2007, met tien toernooizeges, beleeft Juju een bijzonder moeilijk jaar met kansloze nederlagen tegen Sharapova op de Australian Open en Serena Williams in Miami. Vorige week ging ze onderuit tegen Safina in Berlijn en besloot om af te zeggen voor Rome.

20 miljoen dollar
Sinds ze prof werd in 1999 won Justine Henin voor zo'n 20 miljoen dollar (zo'n 13 miljoen euro) aan prijzengeld. Haar beste jaar was 2007, toen won ze bijna 5,5 miljoen dollar en brak daarmee alle (vrouwen)records. Vorig jaar verloor ze 4 matchen, won er 63, haalde tien tornooizeges - twee grand slams - binnen en verloor twee finales. Het was de eerste keer dat een vrouw in het tennis meer dan vijf miljoen dollar won in één seizoen.

Voor alle duidelijkheid: deze bedragen zijn puur prijzengeld. Wat Justine verdiende aan bijvoorbeeld sponsorcontracten zit er niet in. Wat wel zeker is: terwijl ze qua prijzengeld onklopbaar was, verdiende Henin slechts een fractie van speelsters zoals Maria Sharapova. Die haalde aan sponsoringcontracten alleen al 30 miljoen dollar op in 2007. Met haar 20 miljoen staat Henin op een bescheiden vijfde plaats in de top tien van grootverdieners in het vrouwentennis na ouwe rotten als Davenport, Graf, Navratilova en Hingis. Dubbel jammer dus dat ze er zo vroeg mee stopt.

Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 9 jun 2008 19:44
Citaat:
Krajicek voldoet aan eis NOCNSF

Bron: Nu.nl

RIJSWIJK - Michaëlla Krajicek is uit de top vijftig van de wereldranglijst tennis gezakt, maar heeft desondanks voldaan aan de eis tot vormbehoud van sportkoepel NOCNSF. Dat betekent dat ze kan deelnemen aan de Olympische Spelen.

Krajicek, die dit jaar nog geen partij won, zakte naar de 53e plaats. Vorig jaar had ze al een nominatie afgedwongen, vormbehoud moest ze volgens NOCNSF-normen tonen door te voldoen aan de eis van de internationale tennisfederatie ITF.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 jun 2008 17:36
Citaat:
Federer klopt Hewitt

Bron: Nu.nl

LONDEN - De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zonder al te veel problemen de kwartfinales bereikt op Wimbledon. .

Federer was maandag te sterk voor de Australiër Lleyton Hewitt: 7-6 (7) 6-2 6-4.

Hewitt was in 2002 de laatste winnaar voordat Federer vanaf 2003 aan zijn zegereeks op Wimbledon begon. De nummer één van de wereld treft in de kwartfinales de Spanjaard Fernando Verdasco of de Kroaat Mario Ancic.

Dankzij de zege maandag hoeft Federer sowieso na Wimbledon geen afstand te doen van zijn leidende positie op de wereldranglijst.

Pijnlijke heup

Hewitt, in de eerste ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Robin Haase, speelt het toernooi in Londen met een pijnlijke heup. Hij verblijdde de media maandag met de mededeling dat hij en zijn vrouw, voormalig soapster Bec, in januari hun tweede kind verwachten.

Federer voorkwam echter een bijpassend feestje door zijn veertiende zege in 22 ontmoetingen met de 27-jarige Australiër. ,,Ik serveerde goed, dat was heel belangrijk'', vertelde de op gras vooralsnog ongenaakbarer Zwitser, die op alle acht breakpunten een antwoord had. ,,Ik zag dat Lleyton het moeilijk had. De tiebreak was de sleutel tot succes.''
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 4 jul 2008 13:34
De zusjes Williams zijn weer eens gezamelijk in de finale op Wimbledon. Vandaag is dacht ik de halve finale van de mannen. Verwacht een finale Federer vs Nadal.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 jul 2008 21:05
Citaat:
LONDEN - Rafael Nadal heeft de hegemonie van Roger Federer op Wimbledon doorbroken. De 22-jarige Spanjaard versloeg de vijfvoudig kampioen zondagavond in vijf sets: 6-4 6-4 6-7 (5) 6-7 (8 9-7.

Finale mannen Wimbledon

Het is de eerste eindzege van Nadal op Wimbledon. De tennisser, geboren op Mallorca, won eerder al vier keer het grandslamtoernooi van Roland Garros.

Federer had in Londen de eerste tennisser in het moderne tennis kunnen worden die zesmaal achter elkaar de Wimbledon-titel pakte.

Regenval

De eindstrijd, die twee keer onderbroken werd vanwege regenval, duurde bijna vijf uur. Nog nooit nam een finale op Wimbledon zoveel tijd in beslag.

Nadal plaatste de beslissende break in de vijftiende game van de vijde set. Op zijn vierde matchpoint sloeg de Spanjaard uiteindelijk toe.

Onmogelijk

"Rafael verdient het, ik heb er alles aan gedaan", zei de onttroonde kampioen na de partij. "Dit is onmogelijk", stamelde Nadal na zijn sensationale zege.

"Ik kan niet beschrijven wat ik voelde toen ik de partij had gewonnen. Roger is de beste speler uit de historie, hij blijft altijd vechten. Hij is de nummer één van de wereld, hij won hier vijf keer, hij is de beste. Het is zo speciaal om hier te winnen."

Nadal beklom na het laatste punt de tribunes om zijn familie en trainers te bedanken. Ook haastte hij zich naar de 'royal box', om de Spaanse prins Felipe en prinses Letizia een hand te geven.

De finale in Londen werd bijna twee en een half uur onderbroken vanwege regenval.

Nu.nl
Was een van de mooiste wedstrijden die ik heb gezien.Vooral 4e set tiebreak zat echt alles in.Jammer dat er in de 5e set nog een regenpauze was anders had ik Federer wel zien winnen
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 8 sep 2008 13:59
Citaat:
Serena Williams wint US Open

Bron: nu.nl

NEW YORK - Serena Williams heeft de US Open gewonnen. De 26-jarige Amerikaanse tennisster was zondagavond (maandagochtend in Nederland) in de finale te sterk voor de als tweede geplaatste Jelena Jankovic uit Servië: 6-4 7-5.

Het was voor Williams, zelf als vierde ingeschaald, de derde eindzege in New York. Eerder was ze in 1999 en 2002 de sterkste. Williams is door de toernooiwinst vanaf maandag ook de nieuwe nummer een van de wereldranglijst. In 2002 had ze die positie al langdurig in haar bezit.

Negen

In totaal heeft Williams nu negen grandslamtoernooien gewonnen. Net als de US Open schreef ze ook de Australian Open drie keer op haar naam. Wimbledon won ze twee keer, Roland Garros één maal.

Regenval

De finale, die ruim twee uur duurde, was een dag verplaatst wegens hevige regenval op zaterdag. Jankovic kende een prima start. De Servische, die haar eerste grandslamfinale speelde, brak Williams in haar tweede opslagbeurt. Direct daarna stelde Willams orde op zaken (2-2), om vervolgens uit te lopen naar een voorsprong van 5-2.

Een tweede break bracht Jankovic terug in de set, maar ze wist haar eigen servicebeurt opnieuw niet in winst om te zetten: 6-4.

De tweede set ging tot 3-3 gelijk op. Jankovic liet op 3-5 drie setpunten onbenut, waarna Williams genadeloos toesloeg. De Amerikaanse stond geen set meer af en gooide na het winnende punt uit vreugde haar tennisracket in de lucht.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 12:12
Citaat:
Robin Haase terug in tophonderd

Bron: nu.nl

AMSTERDAM - Nederland heeft weer een tennisser in de tophonderd van de wereldranglijst. Robin Haase stijgt na zijn halve finaleplaats op het challengertoernooi in Ljubljana vier plaatsen en ziet zijn naam vanaf maandag op de 97e plaats terug.

In de top van de ranglijst is niets veranderd en dus voert Rafael Nadal de wereldranglijst nog steeds aan. Ook Matwé Middelkoop maakt eenj sprongetje. Een kwartfinaleplaats op het challengertoernooi in Orléans leverde hem een winst van zestien plaatsen op. Middelkoop staat nu 198e, een evenaring van zijn hoogste positie ooit die hij eind juli al behaalde. Tussen de twee in is Jesse Huta Galung de tweede Nederlander op de 181e positie.

Serena Williams

Ook bij de wereldranglijst van de vrouwen waren er weinig verschuivingen in de top. Serena Williams leidt voor Jelena Jankovic en Ana Ivanovic. Patty Schnyder, die afgelopen week het toernooi in Bali op haar naam schreef, nadert de toptien. Ze klom van de dertiende naar de elfde plaats.

Krajicek

Michaëlla Krajicek blijft de beste Nederlandse. De Almeerse is nog altijd geblesseerd, maar klom wel vier plaatsen. Deze week bezet ze de 168e positie. Op de 222e plaats is Nicole Thijssen de Nederlandse nummer twee, elf plaatsen daarachter staat Arantxa Rus.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 sep 2008 20:18
Daviscup finale:

Argentina - España die gespeeld gaat worden in Argentina. Normaal gespeeld in prachtig tennis complex La Roca net buiten Buenos Aires maar is nu nog maar de vraag. Is overleg om niet op gravel te spelen omdat tegenstander España is.
Daarnaast zowat de hele Argentijnse ploeg achtergrond in Cordoba waaronder Nabaldian.

Nabaldian die normaal iets extra's heeft als die voor zijn land maag spelen.
Vrijdag nog geen problemen en 2-0 tegen Rusland. Met name comming man del Potro die al maanden een enorm niveau voor de dag brengt en Davydenko in iets meer dan uur versloeg.
Dubbel zaterdag werd verloren in 5 setter en met name Nabaldian viel tegen die wedstrijd. 2-1 en zondag eerste match van Dabaldian die hij verliest tegen een sterk Davydenko. 2-2

En toen tijd voor de nieuwe topper, 19 jaar del Potro en al 4 tournooien gewonnen dit jaar. 6-4/6-2/6-1 of die al jaren mee speelde in Davis Cup en dit was de eerste maal.
Die Del Potro gaat top 3 speler worden, staat nu al 13 jaar en heeft geweldige mentaliteit, goeie gast, rustig en niet achterlijk.

Maar España is ander verhaal met Nadal.
Gaat mooie finale worden.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 03:42
Eerste ronde Davis Cup ergens in maart:

Argentina - Holanda

Prachtig al maakt Nederland geen schijn van kans. Maar maakt geen flaus aus, mooi is het wel en belevenis voor de ploeg want gaat goed te keer in Cancha.
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 07:54
Ja ik vind het al een hele prestatie dat ze weer in de wereldgroep mogen spelen, al zullen ze er snel weer uit vliegen denk ik zo, maar goed alle ervaring is meegenomen. Lijkt wel een beetje ajax in champions league <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 25 sep 2008 18:04
Citaat:
Ja ik vind het al een hele prestatie dat ze weer in de wereldgroep mogen spelen, al zullen ze er snel weer uit vliegen denk ik zo, maar goed alle ervaring is meegenomen. Lijkt wel een beetje ajax in champions league <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />


Is ook mooi maar weet eigenlijk niet exact hoe het zit. Als ze verliezen vliegen ze er niet direct uit maar spelen dan promotie wedstrijd.
Maar het blijft sport, wie weet winnen ze wel.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 okt 2008 13:05
Citaat:
Nadal naar Rotterdam

Bron: Nu.nl

Rafael Nadal doet volgend jaar februari opnieuw mee aan het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam.

Directeur Richard Krajicek en de Spaanse nummer één van de wereld zullen maandag in Madrid officieel het contract ondertekenen.

Nadal maakte dit jaar ook zijn opwachting bij het evenement in Ahoy. "Bij onze nieuwe ATP 500-status hoort wat mij betreft een topdeelnemersveld, reden waarom ik mij primair heb gericht op de nummer één van de wereld'', gaf Krajicek in de Spaanse stad aan.

Het toernooi staat in 2009 van 9 tot en met 15 februari op de kalender.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 13 okt 2008 13:08
Mooi affiche dat Nadal naar het tennistoernooi in Ahoy komt. Toch een speler die het publiek graag laat zien.. Hoop niet dat hij afzegt
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Ma 13 okt 2008 13:57
ABN heeft altijd wel een mooi affiche. Alleen worden de toppers steeds vroegtijdig uitgeschakeld. Vorig jaar dacht ik, ik koop kaarten voor de kwartfinale. Zie ik Soderling, Seppi, Kabashvili ofso en nog een onbekende.. Ik kende alleen Soderling en het was zo'n beetje de doorbraak van Seppi..

Ik ga dit jaar denk ik weer, en nu hoop ik Nadal wel te zien! Of een andere top10 speler.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 okt 2008 20:13
Citaat:
Daviscup finale:

Argentina - España die gespeeld gaat worden in Argentina. Normaal gespeeld in prachtig tennis complex La Roca net buiten Buenos Aires maar is nu nog maar de vraag. Is overleg om niet op gravel te spelen omdat tegenstander España is.
Daarnaast zowat de hele Argentijnse ploeg achtergrond in Cordoba waaronder Nabaldian.



Gaat dus niet La Roca worden wat toch jammer is. Geweldig complex en altijd thuis haven geweest van de Argentijnen bij thuis wedstrijden.
Gaat ook niet Cordoba worden maar de keus is definitief op badplaats Mar del Plata gevallen. Heb wat plaatjes gezien en ziet er ook puik uit.

Nabaldian is er in ieder geval klaar voor, zijn negende tournooiwinst is binnen. Zweden gewonnen gisteren.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 26 okt 2008 07:13
Citaat:
Italiaanse tennisser (2 overleden
ROME - De Italiaanse tennisser Federico Luzzi is zaterdag overleden aan de gevolgen van leukemie. Dit meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Hij was 28 jaar.

Luzzi kreeg afgelopen zondag last van hoge koorts. Er werd aanvankelijk gedacht aan een longinfectie, maar na onderzoek werd leukemie geconstateerd. Hij raakte al snel in coma en overleed daarna.

Luzzi stond net in de top honderd van de wereldranglijst. Hij werd begin dit jaar door de spelersvakbond ATP voor tweehonderd dagen geschorst en beboet vanwege het gokken op wedstrijden.


(ANP/AFP)

Dat is snel gegaan met hem.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 27 okt 2008 12:25
Citaat:
Dementjeva pakt titel in Luxemburg

Bron: Nu.nl

De Russische tennisster Elena Dementjeva heeft zondag de eindzege bij het toernooi in Luxemburg opgeëist.

De als eerste geplaatste Oost-Europese had drie sets nodig om zich van de Deense Caroline Wozniacki te ontdoen, 2-6 6-4 7-6.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 3 nov 2008 13:19
Citaat:
Krajicek stijgt ruim honderd plaatsen

Bron: Nu.nl

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft dankzij haar finaleplaats in Bratislava een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst.

De 55 verdiende punten in Slowakije, waar ze verloor van de Russische Anastasia Pavloetsjenkova, brachten haar op plaats 215. Vorige week stond ze nog 316e.

Arantxa Rus bleef de hoogst genoteerde Nederlandse. De tennisster uit Monster staat 188e, twee plaatsen lager dan vorige week.

Tsonga

Bij de mannen denderde Jo-Wilfried Tsonga de top tien in na zijn winst in Parijs. De Fransman steeg van veertien naar zeven. Jesse Huta Galung klom vijftien plaatsen door het bereiken van de laatste vier in Aken. Hij staat nu 170e. De van een knieblessure herstellende Robin Haase bleef 106e en daarmee de hoogste geplaatste Nederlander. Matwé Middelkoop, die één ronde overleefde in Aken, bereikte zijn hoogste ranking ooit: 197e.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.987.286 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Tennis
Ga
Zoeken: