Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Oranje B
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Oranje B
Maker: Koen_AjaxBekeken: 3347
Status: InactiefBerichten: 29
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 okt 2008 15:54
Citaat:
Vanaf volgende maand is voor het eerst in bijna twintig jaar een elftal onder de naam 'Nederland B' actief. Dit team zal bestaan uit spelers die niet meer in aanmerking komen voor het Beloftenelftal (spelers geboren op/na 1 januari 198 en talenten die (nog) niet structureel behoren tot de selectie van het Nederlands elftal. Het 'schaduwteam' komt in handen van Johan Neeskens.


De KNVB blaast dit project voor de duur van het lopende seizoen nieuw leven in, aangezien Jong Oranje zich onlangs niet wist te plaatsen voor het Europees kampioenschap 2009. Een grote groep talentvolle spelers zou als gevolg hiervan langere tijd verstoken blijven van interlandvoetbal en daardoor de mogelijke aansluiting met het A-elftal kunnen verliezen.

Het 'schaduwteam' komt onder leiding te staan van 49-voudig ex-international Johan Neeskens (57). Neeskens, die per 1 januari 2009 in dienst treedt van de voetbalbond, krijgt assistentie van Dennis Bergkamp (39). Bergkamp was tijdens zijn actieve carrière goed voor 79 interlands en 37 goals. Neeskens was tot en met vorig seizoen aan de zijde van Frank Rijkaard werkzaam bij Barcelona. De verbintenis wordt aangegaan voor de rest van het seizoen.

Bergkamp

Bergkamp, die momenteel de cursus coach betaald voetbal volgt, combineert zijn werkzaamheden bij de voetbalbond met zijn stage bij het eerste elftal van Ajax. In 1989 speelde de toen 19-jarige Bergkamp mee in de tot dusver laatste interland van Nederland B.

Verder is Patrick Lodewijks (41) bereid gevonden komend half jaar de functie van keeperstrainer op zich te nemen en neemt ex-international Arthur Numan (39), als speler goed voor 45 optredens in Oranje, het teammanagement voor zijn rekening. Lodewijks zal de werkzaamheden voor Nederland B combineren met zijn taken bij Feyenoord.

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje dat de rest van het seizoen geen interlands heeft, wordt per direct in de rol van supervisor toegevoegd aan
het Beloftenelftal.

Nederland B - Zweden

De eerste activiteit van Nederland B is een ontmoeting met Jong Zweden op woensdag 19 november in het stadion van RKC Waalwijk. Hoewel Neeskens' halfjarig dienstverband met de KNVB op 1 januari 2009 ingaat, is hij bereid gevonden die dag op de bank plaats te nemen. De ontmoeting met de gastheer van het UEFA EK 2009 voor spelers onder 21 jaar was aanvankelijk bedoeld als EK-voorbereiding van Jong Oranje op de aankomende eindronde. Na overleg met de Zweedse voetbalbond is besloten volgende maand met Nederland B aan te treden. De programmering van Nederland B voor het vervolg van deze voetbaljaargang wordt de komende periode verder ingevuld.

Met de naam 'Nederland B' sluit de KNVB aan bij de internationaal gebruikelijke naamgeving voor een team tussen het A-elftal en de overige teams. Onder meer Duitsland en Engeland hebben in het recente verleden een elftal gehad met dezelfde benaming.

knvb.nl

Wat vinden jullie van dit nieuwe team?
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 okt 2008 15:59
Ik vind het jammer.Laat de spelers die niet goed genoeg zijn gewoon bij hun clubs.Er zijn al veel internationale wedstrijden.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 okt 2008 16:09
Citaat:
Verbeek wil geen spelers afstaan aan B-elftal van Oranje
24/10/2008 16:12

Gertjan Verbeek ziet helemaal niets in de herinvoering van het Nederlands B-elftal. 'Ik ben er geen voorstander van. Ik vind het zelfs onzin', liet hij vrijdag weten.

De trainer van Feyenoord was verbaasd over de aanstelling van Patrick Lodewijks als keeperstrainer. 'Wij wisten van niets bij Feyenoord', vertelde hij het ANP. 'Tenminste, ik was hiervan niet op de hoogte. Dat bevreemdt mij. Hij is tenslotte in dienst van Feyenoord.'

Verbeek staat geen spelers af, als dat niet verplicht is. 'Wij passen voortaan strikt de FIFA-regels toe. Als we onze spelers niet hoeven af te staan op basis van de reglementen, zullen we dat ook niet meer doen. Wij werken nergens meer aan mee. In het belang van Feyenoord uiteraard.'

'Ik ben al mijn internationals al vaak genoeg kwijt gedurende het seizoen. Je houdt steeds je hart vast hoe ze terugkomen. Makaay en De Guzman hielden blessures over aan de Olympische Spelen in Peking. Daar hebben we nu bij Feyenoord nog steeds last van', vervolgt Verbeek.

'Met zo'n B-elftal raak ik doordeweeks nog meer spelers kwijt. Ik houd ze veel liever bij de club. Wij kunnen hen een veel beter trainingsprogramma aanbieden dan de bondscoach.'


Vi.nl

Groot gelijk heeft Verbeek.Hopelijk denken anderen trainers er ook zo over.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 okt 2008 16:28
Ik vind het ook een beetje een raar team. Het heeft geen enkel nut. Aan wat voor spelers moeten we denken die in dit team gaan spelen? Spelers als Maduro en Sno ofzo?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 24 okt 2008 16:49
Citaat:
Ik vind het jammer.Laat de spelers die niet goed genoeg zijn gewoon bij hun clubs.Er zijn al veel internationale wedstrijden.

Inderdaad. Voegt helemaal niets toe. Zoals Verbeek zegt, het interlandvoetbal zorgt al voor genoeg blessures en voor gefrustreerde coaches die soms 2 weken met een voor 70 procent afgeslankte groep achterblijven. Belachelijk idee. 20 jaar geleden bleef het ook maar beperkt tot 1 of 2 wedstrijden en nu zou het wel werken? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 25 okt 2008 12:01
Wel een mooie kans voor Bergkamp om ervaring op te doen, maar verder slaat zo'n elftal natuurlijk nergens op. Ik hoop dat Ajax hier ook niet aan mee zal werken. Lijkt me een typisch idee van Van Marwijk om de grote talenten nog niet op te hoeven stellen in het echte Nederlands elftal.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 12:55
Citaat:
Lodewijks niet naar Nederland B

Bron: Sportwereld

Patrick Lodewijks wordt geen keeperstrainer bij Nederland B, het elftal dat onlangs door de KNVB nieuw leven werd ingeblazen. Feyenoord, de werkgever van Lodewijks, voelt niets voor het dienstverband.

De club verleent daarom geen medewerking. Lodewijk is de keeperstrainer van de Rotterdammers.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 18:30
God, nee. <img src='smilies/icon_mad.gif' />

Citaat:
Ajacieden in voorselectie Oranje B

Bron: AJAX.nl

Urby Emanuelson, Siem de Jong, Kenneth Vermeer en Gregory van der Wiel zijn opgenomen in de voorselectie van Nederland B. Het team van Johan Neeskens en Dennis Bergkamp speelt 19 november in Waalwijk een oefeninterland tegen Jong Zweden.

Het is voor het eerst in bijna twintig jaar dat Nederland B weer actief is. Dit team bestaat uit spelers die niet meer in aanmerking komen voor het Beloftenelftal (spelers geboren op of na 1 januari 198 en talenten die (nog) niet structureel behoren tot de selectie van het Nederlands elftal.

John Goossens en Vurnon Anita zijn voorlopig geselecteerd voor een trainingsstage van het Nederlands Beloftenelftal. De stage wordt van 17 tot en met 19 november gehouden in Hoenderloo.

Vrijdag 14 november worden de definitieve selecties bekendgemaakt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 19:09
Haal maar een dikke streep door Urby en Wiel, wat mij betreft!
Jeroen


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 672
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 22:48
Hier kan ik best pissig om worden. De internationale speelkalender is reeds overvol met vriendschappelijke wedstrijdjes en toernooien die nergens om gaan. Ik zou niet graag in de schoenen van Alex Ferguson willen staan, die moet in het voorjaar met al zijn duurbetaalde spelers het opnemen tegen ploegen uit alle continenten om een toernooi dat geen naam mag hebben. Het is jammer dat men bij de KNVB zich laat verblinden door de kortstondige hype dat Jong Oranje heeft opgewekt. Voorheen is het nooit een issue geweest om een 'volwaardig reserveteam' achter de hand te houden. De twee Europese titels konden me wat dat betreft gestolen worden, net als bij de jeugdelftallen van Ajax draait het primair om de doorstroming van talenten en niet om het behalen van prijzen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 nov 2008 23:43
Citaat:
Feyenoord zoekt juridische steun tegen Nederland B
10/11/2008 21:36

EXCLUSIEF - Feyenoord onderzoekt of het juridisch verplicht is spelers af te staan aan het Nederlands B-elftal, dat de KNVB onlangs heeft opgericht.

De Rotterdammers voerden maandagmiddag samen met delegaties van Ajax, PSV, AZ en SC Heerenveen overleg over het nieuwe team, dat onder leiding komt te staan van Johan Neeskens.

In de voorselectie van Oranje B voor het duel met Jong Zweden van woensdag 19 november zijn drie Feyenoorders opgenomen: Kevin Hofland, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer.

Feyenoord is de enige club die bezwaar heeft bij de oprichting van het team dat als een schaduwelftal moet gaan fungeren van het Nederlands elftal, met het oog op het WK van 2010 in Zuid-Afrika.


VI.nl

En terecht!
Jeroen


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 672
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 15 nov 2008 16:00
Het is toch te gek voor woorden dat dit plan breed gedragen wordt door de clubs? Ik vraag me af waarom Feyenoord een van de weinige clubs is dat hier tegen geageerd heeft. Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat een speler geblesseerd terugkeerde van een (oefen)interland?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 nov 2008 12:49
Citaat:
Wijnaldum zegt af voor Nederland B, Nijland opgeroepen

Bron: Sportweek

Johan Neeskens heeft Stef Nijland opgeroepen voor Nederland B. De coach kreeg dit weekend verschillende afmeldingen en zag zich genoodzaakt de aanvaller van PSV bij de selectie te halen voor de oefenwedstrijd tegen Jong Zweden van woensdag.

Danny Koevermans meldde zich zondag af, omdat hij in een dipje zit en na eigen zeggen even rust nodig heeft. Feyenoorders Leroy Fer en Georginio Wijnaldum lieten zondagavond ook weten dat ze er woensdag niet bij kunnen zijn. Fer heeft een zware buikgriep, terwijl Wijnaldum zondag in Enschede een enkelblessure opliep.

Bovendien werd AZ-speler David Mendes da Silva overgeheveld naar de A-selectie van Oranje, omdat Nigel de Jong en Dirk Marcellis geblesseerd afhaakten.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 nov 2008 18:40
Piet Velthuizen
Gianni Zuiverloon - Ryan Donk - Kevin Hofland - Edson Braafheid
Wout Brama - Siem de Jong - Stijn Schaars
Eljero Elia - Ricky van Wolfswinkel - Royston Drenthe

De enigste Ajacied is Siem de Jong die speelt. Verder ben ik blij dat Schaars mooi mag spelen, laat hem maar veel spelen. Ook ben ik benieuwd naar Ricky van Wolfswinkel. Verder staat Nederland na een helft met 0-1 achter in het Mandemakers Stadion.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 nov 2008 21:59
0-3 verloren met de laatste goal (ook meteen de beste) van Ola Toivonen. Die jongen is toch nadrukkelijk in beeld bij PSV, ofniet?
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 19 nov 2008 22:00
Citaat:
0-3 verloren met de laatste goal (ook meteen de beste) van Ola Toivonen. Die jongen is toch nadrukkelijk in beeld bij PSV, ofniet?

Ja, zelfs die rare gozer die daar aan het bewind staat (van mij mag hij er nog heel lang staan overigens) heeft hem zelfs al bekeken.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 31 maa 2009 21:42
Aardig potje nu tegen Italië. Bij rust staat het 1-1.

Van Wolfswinkel bevalt me wel. Wint veel ballen met z'n rug naar de goal, kan aardig koppen, is redelijk snel, ziet de ruimtes en kaatst aardig.

Die Beerens speelt weinig tot niets klaar tegen een echte back. Is weer eens wat anders dan al die prutsers waar ie in de Eredivisie tegenover staat. Ik zou hem lekker in Heerenveen laten, als ik Ajax of PSV was. Zuiverloon wordt ook iedere keer dat Giovinco aanzet voorbij gelopen. Vooral binnendoor beslist Zuiverloon eigenlijk constant om gewoon niets te doen. Wel een irritant mannetje trouwens, die Giovinco. Net als Balotelli. Maar goed, die laatste kan natuurlijk wel voetballen. Giovinco ook, maar wat een ukkie.
Lexafca


Geregistreerd: 21-12-2008
Forum berichten: 1627
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 31 maa 2009 21:46
Als Beerens bij 1-0 stand gewoon de bal afgeeft aan Siem de Jong was het 2-0 geweest en dan is het toch al beslist zo'n beetje dan.
GertJan020


Geregistreerd: 28-10-2008
Forum berichten: 2175
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Vlakbij 010
Geplaatst: Di 31 maa 2009 21:47
Mooie maar gekke goal van Siem. Wel heel slecht verdedigd en gekeept! Verder vind ik Elia ook niet goed spelen! Wat een smerige overtreding maakte die gast zeg!
Doq


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 8
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 apr 2009 18:25
Ik vind dat NL B een goed initiatief is omdat; deze jongens met interlandweekenden dan gewoon wedstrijdritme blijven behouden;

Ze speelden tegen Duitsland wel goed trouwens, laatste wedstrijd niet gezien, helaas.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 1 apr 2009 18:28
Ze spelen leuk voetbal, inderdaad. Dat heeft Neeskens toch goed voor elkaar in die paar dagen. Al heeft hij wel goede spelers tot z'n beschikking.

Van Wolfswinkel is een groot talent, hopelijk ziet Ajax dat ook. Emanuelson speelde trouwens ook goed. Als hij deze lijn doortrekt kan hij samen met Aissati het balletje laten lopen op het middenveld, uiteraard met Enoh erbij voor de balans.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 2 apr 2009 11:52
Ik zou Enoh opstellen omdat het gewoon de beste middenvelder is die we hebben met Aisatti, niet voor de balans.
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 apr 2009 16:04
Citaat:
Ik zou Enoh opstellen omdat het gewoon de beste middenvelder is die we hebben met Aisatti, niet voor de balans.

Misschien bij de verkeerde topic geplaatst. Maar Enoh komt uit Kameroen. Of heeft hij dubbele nationaliteit?
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 2 apr 2009 18:48
Ik reageer op Koen laagstreepje Ajax
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 2 apr 2009 18:50
Citaat:
Ik reageer op Koen laagstreepje Ajax

Oh, wacht ik vat hem. Had niet helemaal je post begrepen en die van Koen gelezen, en zag titel ´Nederland B´. Vandaar..
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.202 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Oranje B
Ga
Zoeken: