Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Mogelijke aanwinsten
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Mogelijke aanwinsten
Maker: LucasBekeken: 518184
Status: InactiefBerichten: 9008
+ Nieuw bericht <<<   <   351  |  352  |  353  |  354  |  355  |  356  |  357  |  358  |  359   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 19:30
Citaat:
Push, ik heb niets tegen het halen van Fischer op zich. Ook niets tegen het halen van Eriksen op zich. Wat je nu echter ziet is dat er drie spelers uit één lichting van Denemarken gehaald worden. Zelfs in de allerbeste voetballichtingen is het extréem uitzonderlijk dat er drie toppers in één lichting zitten.


Dat kan best, maar in dit geval lijkt me dat juist wel de zaak. Over Eriksen en Boilesen hoef ik het niet te hebben. Over Fischer in principe ook niet. Kijk alleen al van wie Ajax hier concurrentie had voor Eriksen, Boilesen en Fischer. Die konden naar de allergrootste clubs en gelukkig voor ons hebben ze wel voor die tussenstap gekozen...

Citaat:
Daarom zeg ik dat je erg moet oppassen. Kijk uit dat je niet te veel door het succes van bijvoorbeeld Eriksen geleid wordt, want de klasse van Eriksen (of Fischer, als hij eventueel slaagt) zegt niets over de kwaliteiten van spelers die ná hem komen.

Dat klopt, maar dat is ook niet aan ons om exact te beoordelen. Daar heb je scouts voor, die preciezer in beeld kunnen brengen of de speler over voldoende kwaliteit beschikt. Beste speler van Denemarken in de jeugd hoeft an sich niet zoveel te zeggen. In het verleden heeft ook niet elke speler het gered (Krohn Dehli bv.). Maar de balans slaat nog steeds positief uit. Ik heb wel het idee dat er in de toekomst voor Ajax daar nog voldoende te vinden is (idem met Belgie).

Ik wil echter een ding wel duidelijk aangeven, voor Fischer is – zeer uitzonderlijk – een miljoenen transfersom betaald. Die andere spelers die vanuti het buitenland gehaald worden hoeven helemaal niet zulke geweldig hoge salarissen te hebben of transfersommen. Het blijven jeugdspelers. Erg grote kostenposten vormen deze spelers nog niet. Nu zeg ik niet dat Ajax in de jeugd de contracten maar als warme broodjes moet uitdelen – want ook in mijn ogen hebben bepaalde spelers te snel een contract gehad – maar binnen het grotere plaatje zijn de A-selectie contracten echt veel belangrijker. Van mij had Ricardo Kip geen contract hoeven te hebben, de realiteit is wel dat je voor het contract van Oleguer ongeveer 25 Ricardo Kippen kunt laten voetballen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 20:08
Tsja, jij gaat (op basis van succes van Eriksen) ervan uit dat het (voorlopig) positief is. Ook Fischer mag een groot talent zijn, voorlopig moet hij zijn eerste wedstrijd nog spelen. Laten we het dus maar even afwachten. Hetzelfde geldt voor de jongens die nu genoemd worden. Nu gaat het nog goed, maar het gaat straks gebeuren dat dergelijke spelers mislukken en dan is de tijd qua opleiding en het geld voor de overname opeens heel kostbaar. En dan heb je het nog niet over eigen talent dat weggezet wordt ten faveure van dergelijke spelers.

PS ook voor Boilesen en Eriksen is een flinke transfersom betaald.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 20:38
GBA was financieel en sportief een doorslaand succes. Het geld wat AJAX daar heeft ingestopt is dubbel en dwars teruggekomen. Die jongeren werden daar en in Amsterdam door AJAX gevormd.

Nu haal je echte mega talenten al wat vroeger naar Amsterdam voordat ze helemaal onhaalbaar zijn over een aantal jaren. En ook dat haalt AJAX eruit. Straks minimaal 20 miljoen euro voor Eriksen ....

Waar hebben we het nog over.... <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Moeten we nu echt de aankopen van de laatste 20 jaar opnoemen en hoeveel verlies AJAX daar op heeft geleden? Pffff...
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:30
Ah, de winst van Eriksen is kennelijk al binnen? Als die jongen morgen een doodschop krijgt is hij niets meer waard. Laat staan dat de winst van een jongen als Olsen al binnen is.

Van de GBA-spelers zit Ajax voorlopig ook alleen op het geld van Vermaelen en De Mul, overigens. Maar eens zien dat iemand zo gek is om 25 miljoen te betalen voor Vertonghen. Blij dat jij niet over mijn portemonnee gaat.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:37
Citaat:
Tsja, jij gaat (op basis van succes van Eriksen) ervan uit dat het (voorlopig) positief is.


Nee, daar verdraai je mijn woorden zoals het ook al ging in die andere topic. Toen stelde ik voor dat Ajax extern een verdediger moest halen en jij aankwam met ‘Jij wil het hele elftal volscouten’. Het zijn dit soort verdraaiingen van standpunten waardoor ik bitterweinig zin meer heb om met jou in discussie te gaan. Ik zeg helemaal niet dat ik dat puur op Eriksens succes basseer, het enige wat ik zeg is dat het succes van Eriksens ;geinvesteerde kosten, ten opzichte van te verwachtte baten ; je qua proportionaliteit al ruim op een positieve balans zit, zelfs al reken je de geinvesteerde kosten voor de andere talenten mee. Het gaat me echter niet puur en alleen om dat geld maar vooral of Ajax er in sportief opzicht beter van wordt. Ik ga er van uit dat wanneer je van elders – rekeninghoudend met aanpassing – spelers haalt die voldoende talentvol zijn, je daar sportief en financieel de vruchten van plukt.

Mijn standpunt aangaande buitenlandse jeugdtalenten is duidelijk.

1. Onder de 16 moet je niet te actief in het buitenland opzoek, omdat het dan nog iets moeilijker is te determineren of een speler een meer dan reeele kans heeft door te breken. Echte absolute toptalenten uitgezonderd.
2. Tussen 16 en 18 kun je best in het buitenland kijken, maar dan gaat de voorkeur uit naar culturen die dicht bij die van Nederland zelf staan, zodat spelers zich hier snel thuis kunnen voelen en concentreren op hun ontwikkeling als voetballer.
3. Je concentreert je daarbij voornamelijk op grote talenten, spelers die wat toevoegen binnen de Ajaxjeugd en aanmerkelijk beter zijn dan al aanwezige talenten.
4. De absolute voorwaarde is dat je ook de jeugdopleiding op orde hebt zodat je spelers ook goed genoeg kunt scholen.
5. Creer je al die randvoorwaarden dan is het best acceptabel om al kleine transfersommen te betalen en jeugdcontracten te geven. Van de groep spelers die je haalt heb je immers een reeele verwachting dat ze Ajax 1 kunnen halen en zich daar staande houden. Het zal bij een aantal spelers vast nog wel eens misgaan, maar het rendement op de spelers die wel slagen is dan zo groot dat de balans ruim positief uitslaat.

Citaat:
Ook Fischer mag een groot talent zijn, voorlopig moet hij zijn eerste wedstrijd nog spelen. Laten we het dus maar even afwachten.


Met de zin ‘laten we dus maar even afwachten’ kun je zo ongeveer elke discussie hier dood maken op dit forum. Waar het om gaat is dat je met een reeele visie over omstandigheden, verleden, toekomst en voetbalinzicht een inschatting maakt. Fischer heeft wat dat betreft veel in zijn voordeel spreken en dus geef ik hem meer kans dan een aantal van zijn leeftijdsgenoten.

Laten we afwachten kun je op zoveel loslaten. Kan me herinneren dat jij zo ongeveer hetzelfde zei toen ik claimde dat het helemaal niet onmogelijk was om Lindgren deze transferzomer kwijt te taken.

Citaat:
Hetzelfde geldt voor de jongens die nu genoemd worden. Nu gaat het nog goed, maar het gaat straks gebeuren dat dergelijke spelers mislukken en dan is de tijd qua opleiding en het geld voor de overname opeens heel kostbaar.


Heel kostbaar. Het zijn precies dit soort termen die overdreven vind. De meeste talenten komen voor een paar ton hooguit, en hebben een jeugdcontract. Soms een ietwat opgewardeerd jeugdcontract, maar altijd kortlopend omdat de regelgeving dat voorschrijft. Grote financiele risico’s loop je met andere woorden niet in absolute zin, maar ook niet in relatieve zin. Als je 3 spelers op hun 16de haalt voor ieder drie ton gemiddeld en je geeft ze alle een contract voor 2 jaar van 70.000 euro per jaar (het dubbele van het basisjeugdcontract bij Ajax). Als eentje er van slaagt en doorgroeit naar volwaardig A-selectie lid met uitzicht op een basisplaats in de toekomst dan zijn de totaal geinvesteerde kosten puur aan transfersommen en 1,3 miljoen (dan kun je er nog introductie, logistieke kosten, aanpassingskosten bij optellen maar dan kom je nooit boven de ton uit). Als Ajax dat beleid niet volgt en een speler wil halen op zijn 18de als talent, met uitzicht op een basisplek in de toekomst dan ben je – buitenkansjes daargelaten – doorgaans 3 miljoen of meer kwijt.


Citaat:
En dan heb je het nog niet over eigen talent dat weggezet wordt ten faveure van dergelijke spelers.


Dat heeft gewoon met visie en keuzes te maken. Enerzijds zeg ik wat dat betreft ook gewoon ‘survival of the fittest’, als de aanwezige ajaxtalenten al beter zijn dan de gehaalde spelers dan is er minder goed gescout maar dan komen die talenten die er al zaten in principe vanzelf wel bovendrijven. Zijn de extern gehaalde talenten beter dan is dta alleen maar in het voordeel van Ajax.Anderzijds moet je je elftallen ook niet volstoppen met alleen maar buitenlands talent, Ajax heeft in het verleden al laten zien dat er weldegelijk gekeken wordt naar al aanwezig materiaal. Zo werd van Djuricic afgezien omdat Eriksen al in de opleiding rondliep.

Citaat:
PS ook voor Boilesen en Eriksen is een flinke transfersom betaald.


De transfersom van Eriksen halen we er straks bij een factor 10 weer uit minimaal (sportieve bijdrage en verkoopwaarde), tenzij we echt pech hebben.

Verder sluit ik me geheel bij 343 aan. Dat je ons in die zin als opportunisten probeert weg te zetten die verblindt zijn door het succes van Eriksen is ver bezijden de waarheid. Het gaat om het totale plaatje, als spelers talentvol genoeg zijn en niet te ver van onze cultuur staan dan is het rendementvol om daar in te investeren, dat heeft het verleden al uitgewezen. Buitenlands talent dat nog niet gedebuteerd is, is exponentieel veel goedkoper dan talent dat dat wel is. Voor veel koopclubs ala PSV is dat niet interessant want hun jeugdopleiding heeft te weinig expertise om zo’n talent te begeleiden naar de laatste stap. Bij Ajax zit dat expertise en de cultuur om te investeren er wel, dus juist voor Ajax is het een aangewezen weg. Het blijkt dat het traject wat Ajax aanbiedt ook die grote talenten aanspreekt want die kiezen momenteel dus voor de opleiding en toekomstige speelkansen bij Ajax i.p.v. het geld van Man City of de geringe kansen bij Barcelona.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:43
Een beetje gênant om mij te verwijten woorden te verdraaien en het dan vervolgens zelf te doen. Helemaal daar je er zo theatraal over doet. Ik ga hier later even op in.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:44
Citaat:
Ah, de winst van Eriksen is kennelijk al binnen? Als die jongen morgen een doodschop krijgt is hij niets meer waard. Laat staan dat de winst van een jongen als Olsen al binnen is.

Van de GBA-spelers zit Ajax voorlopig ook alleen op het geld van Vermaelen en De Mul, overigens. Maar eens zien dat iemand zo gek is om 25 miljoen te betalen voor Vertonghen. Blij dat jij niet over mijn portemonnee gaat.

En wat is de winst van alle 'volwassen' aankopen?

Jongen, dat geld is al lang weer binnen met de transfers van Van Damme, Vermaelen en De Mul.

Jij gaat uit van risico's die ook gelden bij 'grote' aankopen. Risico's hou je altijd. Je hebt totaal geen argumenten tegen het halen van grote jonge talenten die ook niet gelden voor 'volwassen' aankopen.
De feiten spreken voor zich; het jonger halen van talenten uit de landen om Nederland heen loont enorm (sportief) en financieel heeft het al dik zijn vruchten geleverd.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:47
Citaat:
Ah, de winst van Eriksen is kennelijk al binnen? Als die jongen morgen een doodschop krijgt is hij niets meer waard. Laat staan dat de winst van een jongen als Olsen al binnen is.


Sja als we er dat soort gedachtes op na gaan houden dan kunnen we beter helemaal geen aankopen doen. Ik raad je dan ook niet aan ooit een huis te gaan komen, wie weet gaat de dag nadat je je huis gekocht hebt net een verborgen bom uit WOII eronder af en ben je je hele huis kwijt.
Eriksen heeft ons sportief al wat opgebracht, of we zonder hem ook kampioen waren geworden betwijfel ik. Dat Eriksen tegen een blessure aan kan lopen kan altijd, dan heb je gewoon veel pech. Waar het op neer komt is dat de investering van Eriksen een meer dan verantwoorde is geweest, en je een reeele verwachting kunt koesteren dat hij straks positief/financieel een veelvoud van zijn investering gaat opleveren.
Citaat:
Van de GBA-spelers zit Ajax voorlopig ook alleen op het geld van Vermaelen en De Mul, overigens. Maar eens zien dat iemand zo gek is om 25 miljoen te betalen voor Vertonghen. Blij dat jij niet over mijn portemonnee gaat.


Vertonghen en in mindere mate Alderweireld hebben hun sportieve bijdrages al gehaddoor o.a. twee maal de CL halen. Ook op Jelle van Damme hebben we overigens dik verdiend.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 21:48
Oh. We denken hetzelfde, Pushkin.
Hoeveel heeft AJAX in GBA gestoken en wat heeft AJAX ervoor terug gehad? Dikke winst.

Ik weet zeker dat de investeringen in GBA en jonge talenten winst opleveren. Zowel sportief en financieel.
Volwassen aankopen niet.

Laten we de laatste 20 jaar nemen. Dan weet ik wel waar ik het geld in zou steken. Ik zou Bert ook niet met mijn portemonnee aan de gang laten gaan. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 jul 2011 23:39
Ik ben het met jouw eens. Stel je haalt twintig ''supertalenten'' voor één miljoen en, laten we zuinig aan doen, slechts één haalt de absolute top (Sneijder) en een ander wordt redelijk (Heitinga). Dan vang je daar dus 35 miljoen voor, heb je nog zo'n 15 miljoen winst. Excl. salarissen maar die zullen laag liggen.

Haal je 4 spelers voor 5 miljoen (El-Hamdaoui, Cvitanich, De Zeeuw, Lindgren) is de kans van het slagingspercentage veel kleiner. Het is sowieso geen top voor hun leeftijd, terwijl die hele jongen spelers wél wereldtop zijn voor hun leeftijd. Daarbij komt ook nog dat je die nog kan vormen.

Al vind ik wel dat Ajax voor exceptioneel talent in Nederland tien miljoen mag betalen zoals bij Huntelaar en Suarez. En ook Sulejmani op dat moment, al had er wel vijf miljoen vanaf gemogen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 jul 2011 10:30
5 miljoen er af? Wat dacht je van 10? Suarez en Huntelaar waren wel wat verder toen ze werden aangetrokken dan Sulejmani natuurlijk.. En dan nog zou je op 8 miljoen uitkomen, belachelijk veel geld voor een 19-jarig talent dat net komt kijken.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 jul 2011 13:26
Dat lijkt nu zo omdat hij het nog niet heeft waargemaakt. Maar op dat moment was het met afstand de beste speler van Nederland. Dat als 19 jarige. Hij was ongelovelijk goed man!
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 23 jul 2011 13:28
Speelde 1/2 seizoen aardig in een aanvallend Heerenveen wat veel goals scoorde maar bijna net zoveel goals tegen kreeg. Sulejmani was niet de beste in dat elftal.. 18 miljoen was minimaal 10 teveel. Was dat seizoen zeker niet de beste van Nederland..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 jul 2011 13:54
Met afstand de beste nog wel?

Maar goed, Riejuh heeft je al van repliek voorzien en ik sluit me daar bij aan.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 23 jul 2011 14:24
Een Bradley en Pranjic waren al betere spelers in dat elftal...

Voetballer van dat jaar werd overigens onze Johnny Heitinga volgens mij..

Verder maakte in dat seizoen volgens mij ene Braziliaanse keeper psv kampioen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 jul 2011 14:50
Hoe dan ook, Sulejmani was dat seizoen voor een 19-jarige speler wel degelijk erg indrukwekkend. Desalniettemin was de transfersom natuurlijk véél te hoog.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 23 jul 2011 15:01
Citaat:
Hoe dan ook, Sulejmani was dat seizoen voor een 19-jarige speler wel degelijk erg indrukwekkend. Desalniettemin was de transfersom natuurlijk véél te hoog.

Ik ontken ook niet dat hij een goed seizoen speelde maar was niet de beste speler dat seizoen.. Maar die transfersom was hij nooit waard..
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 23 jul 2011 15:02
Natuurlijk spatte het talent er vanaf. Dat ontken ik ook niet. Ik heb alleen wel moeite met de superlatieven die Guy er allemaal tegenaan smijt. De transfersom hoeven we het niet over te hebben, buitensporig voor elke Nederlandse club, voor welke speler dan ook. Als je Neymar kan halen voor 18 miljoen moet je dat nog steeds niet doen.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Za 23 jul 2011 23:37
Toivonen waarschijnlijk naar Ajax ? Men zegt dat hij Maandag een contract tekend en zou hier zijn shirt krijgen: http://lockerz.com/s/122500594

Twitter:

BasScharwachter Bas Scharwachter
Toivonen tekent maandag een contract bij #Ajax... Op deze beelden krijgt hij zijn shirt: http://bit.ly/mZ2AAH (via @mitcheldanique)
AFCAjax-JB


Geregistreerd: 09-01-2011
Forum berichten: 178
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amstelveen
Geplaatst: Za 23 jul 2011 23:57
Het kan ook iemand zijn die erop lijkt. Ik hoef die Toivonen ook echt niet, ik vind het een vervelend naar mannetje, hij heeft zich vorig seizoen namelijk meerdere keren misdragen. Ik hoop dan veel liever op Ruiz, als Steek verkocht wordt en El Hamdoui ook dan kan je hem toch wel voor 12 mil halen. Ruiz gedraagt zich heel rusitg en normaal op het veld en is een veel betere voetballer met een veel beter overzicht en een betere pass.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 jul 2011 00:02
Is een 'grapje', AFCAjax-JB. Is iemand die in de AJAX-winkel werkt. Oud grapje. Stond al dagen eerder op een andere site.

Verder 'on-topic'.
AFCAjax-JB


Geregistreerd: 09-01-2011
Forum berichten: 178
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amstelveen
Geplaatst: Zo 24 jul 2011 00:18
Haha, ik vond hem er ook helemaal niet op lijken :p
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Zo 24 jul 2011 10:25
Lol, ik vond hem er eigenlijk wel op lijken... Maar goed sorry voor de verwarring dan, forget it. :)
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 jul 2011 14:21
Volgens blackmoon op Ajax network is het in ieder geval niet Toivonen. Gelukkig maar..
Fendergear


Geregistreerd: 15-01-2011
Forum berichten: 52
Nieuws reacties: 36
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 jul 2011 21:16
Als het Bulykin maar niet is....
+ Nieuw bericht <<<   <   351  |  352  |  353  |  354  |  355  |  356  |  357  |  358  |  359   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.978.906 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Mogelijke aanwinsten
Ga
Zoeken: