Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Amusement » Laatst bekeken film(s)
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Laatst bekeken film(s)
Maker: wwe-marijnBekeken: 37788
Status: InactiefBerichten: 457
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 jan 2009 15:20
Doe ik normaal gesproken ook altijd, Bert. Slaappilletje erin, 10 uur slapen en dan net voor het landen wakker worden. Ideaal. Dit geeft echter ook andere mogelijkheden.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Ma 19 jan 2009 23:27
La Leggenda del Pianista sull'Oceano gezien
Citaat:
Italië
Drama / Muziek
160 minuten / 125 minuten (internationale versie)

geregisseerd door Giuseppe Tornatore
met Tim Roth, Pruitt Taylor Vince en Bill Nunn

Een trompetspeler zit in geldnood en klopt aan bij een muziekhandel om zijn trompet te verkopen. Nog een laatste keer speelt hij op zijn trompet en de eigenaar zet verbaasd een plaat op van exact hetzelfde nummer dat onlangs in diens bezit kwam. De trompetspeler kent de pianist die te horen is op de opname en beweert dat de plaat de enige opname is die ooit van de man gemaakt is. De pianist, 1900 genaamd, werd namelijk geboren op een schip en zette nooit een voet aan land. Voor de wereld bestond de man niet, maar 6 jaar lang had de trompetspeler het genoegen om aan zijn zijde te spelen. De trompetspeler vertelt het verhaal van 1900.


Een mooie film, opvallend weinig stemmen op moviemeter want deze film is zeker de moeite waard. Licht voorspelbaar.Maar o zo goed ingespeeld op de kijker qua sentimentele momenten, het greep me gewoon. Ondanks dat er eigenlijk niet zoveel gebeurd in de film, is het allemaal vrij boeiend en leuk om te volgen.

De muziek in de film is top, zeker het duel tussen de 2 'grootheden' is echt ontzettend indrukwekkend, wellicht één van de mooiste scenes die ik heb gezien. Wat een klasse werk zeg en de muziek is fantastisch in die scene.

Tim Roth staat echt te schitteren in deze film, verbaasd me echt dat hij geen prijzen heeft gekregen voor zijn overtuigende rol. Ook de piano scene's deed hij subliem, zal vast aardig wat energie hebben gekost, al speelt hij het natuurlijk niet zelf. En ook Pruitt Taylor Vince speelt erg goed, moet eerlijk zijn dat ik nog nooit van die gast heb gehoord maar hij zet net als Roth een ijzersterke rol neer.

Minpuntjes zijn toch dat het wat vergezocht is, en af en toe gewoon wat sentimenteel. Maar het einde is dan weer wel erg mooi ondanks dat het voorspelbaar was.

4*[code">[/code">
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Wo 21 jan 2009 00:41
In Bruges gezien

Citaat:
Verenigd Koninkrijk / België
Misdaad / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Martin McDonagh
met Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn compaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.


Vermakelijke film, ben positief verast omdat ik eigenlijk hele lage verwachtingen van de film had. Verhaal is opzich wel aardig, niet heel speciaal af en toe wat overdreven en te onrealistisch. Ook was het begin wat saai af en toe. Het einde daarin tegen was erg goed.
Muziek vond ik wel leuk, af en toe paste het niet helemaal maar de pianomuziek was echt heel erg goed en mooi.

Leuke rollen van Ralph Fiennes en Gleeson. Beide zijn lekker op dreef en met name Gleeson was echt helemaal geschikt voor die rol. Natuurlijk ook leuk dat de Nederlandse Thelka Reuten meespeelt, doet ze toch verdienstelijk. Ze heeft niet de uitstraling en talent van Carice Van Houten maar ze is toch aardig bezig om ook buiten Nederland op te vallen. En natuurlijk de grote ster deze film, Colin Farrel. Begin steeds meer sympahtie voor hem te krijgen. Zal in het echt wel een badboy zijn, maar hij doet het echt uitstekend in deze film, had niet verwacht dat hij zo'n sterke rol kon spelen en die Golden Globe heeft hij dan ook echt verdiend.

Zeker geen verkeerde film dus. 3.5*

en Stalag 17 gezien

Citaat:
Verenigde Staten
Komedie / Oorlog
120 minuten

geregisseerd door Billy Wilder
met William Holden, Otto Preminger en Robert Strauss

Nadat een ontsnappingspoging is mislukt uit een gevangenenkamp vol Amerikaanse POW's (Prisoners of War) begint men te vermoeden dat er onder hen een spion aanwezig is. De POW's verdenken onmiddellijk Sefton, de sjaggeraar die regelmatig dealtjes maakt met de Duitsers.


Een hele vermakelijke film, die eigenlijk van alle markten thuis is. Het is niet één of twee genres het zijn er een boel. Hij zou dus eigenlijk heel populair moeten zijn, maar hij staat iig in de top 250 op MM en IMDB. Ik vond met name de humor stukjes erg goed, Animal is echt een briljante karakter. Net als Harry Shapiro.

De cast is erg goed samengesteld, voor mij geen bekende namen maar stuk voor stuk zijn het goede acteurs en met name William Holden, geen wonder dat hij een Oscar voor zijn rol kreeg. Echt geweldig gedaan, komt ook door de rol zelf. Gewoon tijdens het ontsnappen een sigaar opsteken.

Spanning zat er ook goed in, het was allemaal erg boeiend onvoorspelbaar. Heel goed gedaan door Billy Wilder.

4*
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Do 22 jan 2009 20:49
Saboteur gezien

Citaat:
Verenigde Staten
Thriller
108 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Robert Cummings, Priscilla Lane en Otto Kruger

Een oorlogsthriller waarin Robert als fabrieksarbeider getuige is van een aanslag door een agent van de Nazi's. Bij de explosies die volgen wordt zijn beste vriend gedood. Hijzelf wordt van sabotage beschuldigd. Om zijn vriend te wreken en zijn naam te zuiveren gaat hij op jacht naar de dader, geholpen door een dubieuze dame. Na een slopende achtervolging speelt zich een aangrijpende confrontatie af op het topje van het Vrijheidsbeeld.


Weer een vermakelijk spannende film van Alfred Hitchcock, op alle fronten is de film heel goed. Welliswaar niet de beste van Alfred, maar toch ééntje die je móet zien. Zeker voor de Hitchcock liefhebbers of gewoon voor de liefhebber van thrillers. Het blijft gedurende film steeds boeiend, wat onrealistisch maar dat maakt niks uit bij deze film.

Ook weer een zeer goede score van Bernard Herrmann, net als bij North by Northwest, natuurlijk niet zo goed als die maar wel weer briljant gekozen. Een vergelijking met 007, is niet zo gek. Maar dan wel meer de 007 voor die met Daniel Craig. Goede spanningsopbouw, en een niet al te moeilijk verhaal.

Goede cast, het duo Robert Cummings - Priscilla Lane is een leuk duo. Zonde dat Priscilla Lane niet meer is gaan acteren na 1948, had een grote ster kunnen worden.

Twee scenes springen er voor mij overigens tussenuit, de eerste is die in de bioscoop. Echt heel goed bedacht en strak uitgewerkt. En natuurlijk het slot op het vrijheidsbeeld, wat me een beetje deed denken aan de latere film van Hitchcock "North By Northwest" op mount Rushmore

4*
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Za 24 jan 2009 00:09
Nou ik heb The Curious Case of Benjamin Button gezien

Citaat:
Verenigde Staten
Drama / Fantasy
159 minuten

geregisseerd door David Fincher
met Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?


Wat een film, had hoge verwachtingen ervan mede door het ontzettend originele verhaal, Brad Pitt en natuurlijk Fincher als regisseur. En hij was nog beter dan ik had verwacht. Ik heb echt ontzettend genoten van deze film, al denk ik wel dat sommigen de film te 'gemaakt' zullen vinden en te veel sentiment. Maar ja, 13 oscarnominaties zijn niet slecht te noemen lijkt me. En als ik zo kijk naar de categorieën waarvoor CCofBB genomineerd zijn, verwacht ik toch minimaal 7 prijzen. Maar ja dat zal wel weer niet.

Zoals ik al zei het verhaal is ontzettend origineel en briljant bedacht. Een film die meer dan vermaak is, er zit een goede achterliggende gedachte achter. Het laat maar eens zien hoe je met je leven om moet gaan en niet moet kijken naar leeftijd, ook qua liefde (niet dat ik nu pedo's ga goedkeuren). Het mooie aan de film is ook de aparte karakters die erin zitten, de één droevig en de ander weer grappig. Ook erg mooi aan de film vind ik de klok, de reden waarom hij achteruit loopt is zo mooi verzonnen.

De muziek en beeld zijn ook echt van hoogstaand niveau, het is eigenlijk raar dat een film op zoveel fronten uit kan blinken nog. De Score is één van de betere die ik heb gehoord. Deze film heeft me dan ook op één of ander manier laten inzien dat ik I am Sam ook wat te overrated heb, overigens blijft dat een topfilm maar heb hem wel uit mijn top 10 gehaald (en dan te bedenken dat hij daar op plaats 2 stond). Maar CCofBB is er bij gekomen in mijn top 10.

De film wordt gedragen door Brad Pitt, hij laat maar weer eens zien dat hij naast een mooi gezichtje ook over bijzonder veel talent beschikt. Al moet niet vergeten worden dat er meerdere mensen Button hebben gespeeld, maar de momenten van Pitt waren het best. Ook de andere rollen waar op één na goed verdeeld. Taraji P. Henson is dan ook terecht genomineerd voor een Oscar. En ik vond het erg leuk om Mahershalalhashbaz Ali (bekend van "The 4400") weer eens te zien. Ik vond alleen Cate Blanchett niet zo speciaal. Ik heb dan ook vrij weinig met haar, had liever iemand anders voor haar in de plaats gezien.

[spoil"> Het einde is ook erg mooi. Het feit dat hij jonger wordt en zij ouder is heel mooi in beeld gebracht, en ook opvallend hoe jong Pitt er wel niet uitzag. Maar dat kolibrietje op het slot, echt prachtig[/spoil">

Zeker een aanrader dus!

5*
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 26 jan 2009 13:36
Shaun of the dead. Iets leuker dan Hot Fuzz, maar ik begrijp echt niet waarom die 2 films zo'n hoge waardering kunnen krijgen, want ik heb geen enkele keer echt gelachen.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Ma 26 jan 2009 14:40
Verenigd Koninkrijk
Drama / Misdaad
108 minuten

geregisseerd door Jon S. Baird
met Nonso Anozie, Nathalie Press en Leo Gregory

Het waargebeurde verhaal over de Jamaicaanse wees Cass, geadopteerd en opgevoed in de East End van Londen. Na vele jaren van discriminatie vervalt Cass in steeds meer gewelddadigheid. Hierdoor krijgt hij respect, iets wat hij nog nooit heeft gehad. Na een mislukte moordpoging op Cass begint hij te twijfelen, doorgaan met vechten zoals de straat hem dat geleerd heeft of zijn gewelddadige verleden herzien..



Goede film, ik had al veel gelezen, gehoord en gezien van Cass Pennant. Z'n boeken en docu's over de ICF, de Harde kern van West Ham United zijn zeer interessant. Ik ben een liefhebber van West Ham en vond het dan ook erg mooi om te zien hoe deze ex beruchte hooligan in het leven stond. Veel mensen (Zoals de recensies op moviemeter ) paren het met films als Football Factory en Green Street Hooligans en begrijpen helaas niet altijd dat het om een biografie gaat en niet om een regelrechte knokfilm in de voetbalscene. Ik vond het een prachtfilm.

En daarvoor nog even The Business gezien, ik mag Danny Dyer wel graag zien acteren. Al die Engelse films van tegenwoordig met lef en pit mag ik wel graag zien.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Di 27 jan 2009 23:17
Notorious gezien

Citaat:
Citaat:
Verenigde Staten
Drama / Muziek
100 minuten

geregisseerd door George Tillman Jr.
met Jamal Woolard, Derek Luke en Angela Bassett

Opgegroeid in Brooklyn, had Christopher Wallace geen eenvoudige jeugd. Zijn vader verliet zijn moeder toen Wallace twee jaar oud was en op twaalfjarige leeftijd ging Christopher drugs verkopen. Toen hij op zeventienjarige leeftijd definitief met school stopte, kwam hij terecht in een neergaande spiraal criminaliteit en drugs. De muziek bleek uiteindelijk zijn redding, maar later ook zijn ondergang. Als 'Unsigned Hype' wist hij uit te groeien tot een van de grote namen in de hip-hop muziek. Deze film volgt het veel bewogen leven van hip-hop zwaargewicht Christopher Wallace, beter bekend als 'The Notorious B.I.G.'.

Ik was er al bang voor, maar deze film is verre van goed. Een lauter vermakelijke film, het kon me niet boeien ondanks de gebeurtenissen best interessant zijn al heb ik verder helemaal niks met hip-hop en heb weinig sympathie voor deze zogenaamde gangsters alias snel pratende criminelen.
Het is jammer dat je er nu al vanuit kan gaan dat deze film door veel jongeren en dus leeftijdgenoten van mij ontzettend overrated gaat worden terwijl deze film niks voorstelt. Ik weet zeker dat een documentaire over B.I.G. een stuk interessanter is dan deze film. Nu proberen ze B.I.G. vaak wel erg sympathiek neer te zetten en heb ik het gevoel dat ze toch wat negatieve dingen eruit hebben gelaten, maar ja das slechts mijn gevoel erbij. Heb er dan verder gen verstand van.

De muziek doet me ook vrij weinig, snap dat het voor de fans wel leuk is dat het erin verwerkt is. De score is verder wel goed, beter dan de muziek waar het verder om draait in de film.

Qua cast is het afwisselend, Jamal Woolard deed het wel aardig als Notorious, maar kan niet zeggen dat het briljant is. Die jongen die Tupac speelde was dan weer slecht, kon hem neit serieus nemen om één of andere reden. De rest van de cast is gewoon aardig.

Het einde vond ik te cinematisch. De aanslag op B.I.G. vond ik slecht gefilmd, ik vind het geen moment om het even in slow-motion te doen. Dat hoort meer bij een actiefilm, niet bij een 'serieuze' film als deze. De begrafenis was verder ook totaal overbodig en voegde werkelijkwaar helemaal niks toe, was enkel om de kijker proberen in tranen te krijgen, terwijl het helemaal niks speciaals was.

2*
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Wo 28 jan 2009 16:11
Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom gezien

Citaat:
Zuid-Korea / Duitsland
Drama
106 minuten

geregisseerd door Ki-duk Kim (II)
met Jong-ho Kim, Jae-kyeong Seo en Young-min Kim

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet de twee monniken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit — en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.


Ik ben geen kenner van Zuid-Koreaanse films, al kende ik deze dan wel weer van naam. Maar ik heb echt heel erg genoten, en denk dat dit dan ook niet de laatste Aziatische film is die ik ga zien. Het verhaal is echt ontzettend mooi, ondanks dat er eigenlijk vrij weinig gebeurd. Maar de gedachten achter de meeste scènes is echt heel knap verwerkt. De film duurt niet ontzettend lang, maar hij is wel ontzettend boeiend en dat vind ik erg knap gedaan als je bedenkt dat er vrij weinig gesproken werd in de film, en het veelal om de beelden en natuurlijk de prachtige muziek ging. Want kan wel zeggen dat dit één van de mooiste scores was die ik heb gehoord bij een film, echt heerlijk om te horen en eentje om bij weg te dromen.

De cast is erg goed, tuurlijk spelen er vrij weinig mensen in de film maar ze doen het allemaal erg sterk. Van de kleine kinderen tot aan de oude monnik. Maar de oude monnik was wel het beste, erg goed geacteerd. Het mooie van de karakters is ook dat je van de meesten niet eens wist hoe ze heette. Je wist alleen hoe de twee agenten heette, en dat is heel goed gedaan. Ki-duk Kim is dan ook een zeer veelzijdige man blijkbaar, want hij acteert sterk, hij regisseert goed en hij heeft het ook nog eens geschreven. Ben zeker benieuwd naar meer van zijn werken.

De manier van filmen was ook zeer aantrekkelijk, het van camera naar camera springen werkte goed, en je zat niet continue op de lip van de hoofdfiguren. De omgeving en decor was ook erg mooi.

[spoil"> Het einde is echt heel mooi. Beginnend met de winter als de oude man er zelf hoe treurig het ook is een eind aan maakt, brok in me keel. En natuurlijk de tocht van Ki-duk Kim naar de top van de berg, om vervolgens te zien hoe het beeld over hen uitkijkt[/spoil">

4.5*
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 jan 2009 17:52
Mean Machine
Citaat:
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie / Drama
98 minuten

geregisseerd door Barry Skolnick
met Vinnie Jones, David Kelly en Jason Statham

De succesvolle voetballer Danny Meehan verspeelt zijn carrière na opgepakt te zijn voor een gewelddadige uitval in een dronken bui. De bewaarders van de gevangenis waar Danny terecht komt proberen hem te dwingen om het voetbalteam van de gevangenen te trainen. Danny verzint een beter plan: hij biedt aan om het team te trainen voor een wedstrijd tegen de bewaarders.


Leuke film. Ik had hem al eens gezien, maar ik vond hem toch nog leuk. Het begin kon ik me niet meer herinneren hoe de ''Mean Machine'' de gevangenis in kwam. Danny ging uiteindelijk voetballen tegen de bewaarders met de gevangenen, op één voorwaarde: hij moest tegen iemand boksen. Dus ze gingen zitten, in de houding van handje drukken. Handen werden aan elkaar geboeid, en ze moesten elkaar om de beurt slaan. Na geslagen te hebben, een borreltje drinken. :mrgreen: Op een gegeven moment zegt de tegenstander gnieperig lachend: ''Ik ben opgepakt voor mishandeling''. Ze boksten door. Uiteindelijk wint Danny natuurlijk maar net voordat hij die laatste knock-out laat gaan, zegt hij: ''Ik ben opgepakt vanwege mishandeling onder invloed''. Prachtig. Verder ook wel een grappige film.



Cobra
Citaat:
Verenigde Staten
Actie
87 minuten

geregisseerd door George P. Cosmatos
met Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen en Reni Santoni

Een seriemoordenaar plaagt de stad, en een agent met de bijnaam Cobra is hem op het spoor. Cobra komt er achter dat de moordenaar eigenlijk een groep getrainde huurmoordenaars is, met banden met de politie. Om zijn missie te volbrengen zal hij in z'n eentje te werk moeten gaan.


Mooie actiefilm. Komt zeker actie in voor, kan ook niet anders, als Sylvester Stalone er in voor komt. Maar dit keer niet alleen harde actie, maar er komen ook zeker grappige stukjes in voor.
Sommige stukjes zijn gewoon actie, sommige komedie, en sommige dan weer actiethriller-stukjes. De moordenaars plagen de stad niet zomaar, het is een bepaald ''leger'', die iedereen vermoordt met een mes of een bijl. En de single vrouwen in de auto worden dan vermoord.
Er zit een vrouwelijke spion bij de politie, die alle informatie opvangt, zodat de moordenaars altijd weten waar hun slachtoffer is. Want op een gegeven moment mislukt de moord bij een vrouw, alleen die komt dan in de handen van Stallone àla Cobra. Die moeten ze pakken, maar Stallone is Stallone niet, als hij haar in bescherming neemt en iedereen vermoordt. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Zo 1 feb 2009 20:02
Body of Lies gezien

Citaat:
Verenigde Staten
Actie / Thriller
128 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?


Een aardige thriller, geen heel erg hoog niveau, tenminste niet wat ik verwachte van voor hij uitkwam. Ik dacht dat het de knaller van 2008 zou worden na Dark Knight. Maar het is gewoon een leuke film. Ik denk dat het ook echt meer een bioscoopfilm is of Blue-Ray natuurlijk. Het verhaal is leuk bedacht maar niet echt heel speciaal.

De spanning vond ik niet eens zo aanwezig, de muziek is wel aardig maar ook niet zo bijzonder. Een paar leuke uitspringers, that's it.

De cast is wel erg goed. Russel Crowe doet het weer goed, is altijd wel een leuke combinatie met Ridley Scott. En komt blijkbaar ook geen einde aan. Leo speelt ook weer aardig, begint steeds beter te worden. Maar het is natuurlijk Mark Strong die 'de man' is in deze film, viel me al op in RocknRolla echt een hele goede acteur, ook knap gedaan door de make-up artist.

Maar ja het is Scott dan niet gelukt om een 'meesterwerk' neer te zetten, het is wel een leuke film.

3.5*
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Ma 2 feb 2009 22:53
Changeling gezien

Citaat:
Verenigde Staten
Drama
140 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Angelina Jolie, John Malkovich en Michael Kelly

Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.


Ik heb genoten, het is een prachtige film. En dat zul je mijn niet zo snel horen zeggen over films met Angelina Jolie, ik heb vrij weinig met haar namelijk. Maar in deze film is dat anders. Het is een uitermate goed verzorgde film, en dat had ik ook niet anders verwacht van Clint Eastwood, de hoge verwachtingen zijn dan ook zonder enige moeite gehaald.

Het feit dat dit gebasseerd is op waargebeurde gebeurtenissen maakt het allemaal behoorlijk 'creepy', je kan je hedendaags toch niet voorstellen dat het nu nog zou gebeuren in een land als de VS. Het is dan ook behoorlijk knap in elkaar gezet tot een toch wel vlot lopende film, want je had hier net zo goed een mini-serie van kunnen maken en dan nog meer op dingen in gaan.

Zoals ik al zei, ik heb neit veel met Angelina Jolie, maar dit is voor het eerst dat ik onder de indruk ben van een rol van haar, ze speelt echt geweldig, en laat zien dat ze toch ook kan acteren. Ook de overige rollen zijn bijzonder sterk ingevuld, met natuurlijk John als andere toppertje naast Jolie. Ook Jeffrey Donovan vond ik heel erg sterk. De wat jeugdigere cast was dan wat minder, allemaal wat te overdreven geacteerd, vond ik dan ook één van de weinige minpunten.

Visueel is het ook een mooie film, het ziet er allemaal erg picobello uit, ook complimenten voor het decor en de make-up etc. En natuurlijk was de Score ook goed, niet briljant maar wel erg goed en werkt sterk qua opwekken van sentimentele gevoelens.

Zeker weten een aanrader, het is een sterke drama maar ook een behoorlijk spannende en boeiende film.

4.5*
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Za 7 feb 2009 01:26
Ik heb net Boiler Room gezien. Hij lag al een hele lange tijd in mijn kast maar nog nooit bekeken.

Zeker een goede film met een leuk verhaal!

Boiler Room

De jonge Seth kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen: hij is gestopt met z'n studie, en runt een illegaal casino. Seth wordt benaderd om voor een optiehandelaarsbedrijf te werken, waar hij al snel naar de top klimt. Hij komt er echter achter dat het bedrijf niet helemaal legaal aan z'n winst komt.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 7 feb 2009 13:47
Grotendeels gepikt van Wallstreet (Oliver Stone), Marnix.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 7 feb 2009 16:31
Heb van de week voor de zoveelste keer Alive gezien die me blijft boeien.
Helamaal omdat het niet heel ver hier vandaan gebeurt is.
Gaat over een rugby team uit Uruguay die neergestort zijn in het Andes Gebergte. de grens tussen Argentinië en Chile.
Vliegtuig had 45 man aan boord waarvan 16 ervan het overleeft hebben. Mede omdat ze de doden op aten, dit om te overleven.
Heeft 72 dagen geduurt dit allemaal.
Alle 16 mannen leven nu nog.
POLLITA


Geregistreerd: 08-02-2009
Forum berichten: 10
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 8 feb 2009 23:41
Die film ga ik zeker een keer kijken El Lute!

De laatste film die ik heb gezien is True Women met Angelina Jolie! <img src='smilies/blush.gif' />
Het speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog!
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Di 10 feb 2009 23:13
The Great Dictator gezien
Citaat:
Verenigde Staten
Komedie / Oorlog
124 minuten

geregisseerd door Charles Chaplin
met Charles Chaplin, Jack Oakie en Paulette Goddard

Een joodse barbier, die terugkeert van de oorlog van ’14-’18, lijdt aan geheugenverlies. Nadat hij jaren in het ziekenhuis heeft doorgebracht, vindt hij zijn zaak weer in het getto. Maar het land lijdt nu onder het schrikbewind van de dictator Adenoide Hynkel, die als twee druppels water op de arme barbier gelijkt. De officier Schultz heeft genoeg van de tirannie en plant een aanslag tegen Hynkel. Schultz zoekt in het getto steun voor zijn plan en komt zo bij de barbier terecht.

Zeer vermakelijke en uiterst gewaagde film van Chaplin, natuurlijk wist hij niet dat de oorlog zulke gevolgen zou hebben, maar Chaplin heeft zeker ballen getoond met het maken van deze film. Ook raar om te bedenken dat Hitler de film ook erg leuk vond.

Het verhaal is echt briljant bedacht, natuurlijk wat te toevallig maar het is echt fantastisch bedacht, en zeker één van de beste persiflages ooit en een groot voorbeeld voor films en tv programma's. De speeches zijn echt fantastisch. Zowel van Hynkel als dat van Napoloni, geweldig ondanks dat het natuurlijk onzin taal is, maar het gebruik van gerechten als Snitzel en Salami is natuurlijk hilarisch. Ook prachtig als Hynkel een oud gezegde aan Napoloni verteld in het 'Duits' en dat Napoloni zegt "Prachtig gezegde, alleen jammer dat ik het niet versta".

Ook het verhaal van de Joodse barbier is erg humoristisch neergezet, helaas wel wat te veel slapstick, vond dat wat overbodig in deze film. Maar het verhaal is hier ook wat toevallig allemaal maar wel erg leuk gedaan en zeker niet flauw of voorspelbaar. Het is allemaal erg goed op elkaar ingebouwd.

Ook de eind speech van de Joodse barbier is echt heel erg mooi, niet grappig maar wel perfect verwoord, een stuk beter dan de hedendaagse flutspeeches die wel eens in films worden gebruikt als morele veer in de reet van de kijker. Chaplin heeft hier zelf ook nog een mooi statement gegeven, en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Adolf H hier op gereageerd zou hebben.

Chaplin speelt zijn rol echt grandioos, zowel die van de Barbier als van Hynkel. Daarnaast heeft Chaplin ook met deze film laten zien dat hij één van de talentvolste en veelzijdigste filmmakers ooit is. Niet alleen een briljante acteur, maar ook een topregiseur, super scriptschrijver en een uiterst goede componist, hij doet ontzettend veel zelf, petje af. De overige castleden zijn ook vaak erg goed met name Napoloni.

4*
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 feb 2009 08:20
Citaat:
Chaplin heeft hier zelf ook nog een mooi statement gegeven, en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Adolf H hier op gereageerd zou hebben.

Moest Hitler niet lachen om de film?
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 feb 2009 09:38
Wij zijn in Parijs naar 3 films gegaan. 'Joy Division', een documentaire over de band, niet te verwarren met de film 'Control' van Corbijn. Was boeiend om te zien hoe de leden van de band eigenlijk nog steeds niet om kunnen gaan met de zelfmoord van Ian Curtis. Verbijsterend (ik bedoel, luister eens naar de muziek en teksten) dat de bandleden en de managers beweren geen idee te hebben gehad dat Curits depressief was, ze dachten dat het prima met hem ging.
'Volt', een leuke niets aan de hand animatiefilm van Disney. En als laatste de film 'Yes man' over de lotgevallen van een bankmedewerker die in aanraking komt met een soort van goeroe die hem zover krijgt zijn leven te veranderen door op alles ja te zeggen. Levert wel komische situaties op, zoals je je wellicht kan voorstellen.
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Wo 11 feb 2009 10:20
Citaat:
Chaplin heeft hier zelf ook nog een mooi statement gegeven, en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Adolf H hier op gereageerd zou hebben.

Moest Hitler niet lachen om de film?
Ja Hitler vond hem erg geestig, maar ik weet niet of je hem hebt gezien, maar op het eind wordt een prachtige speech gegeven (een serieuze) over hoe belangrijk vrede is, en ik was benieuwd hoe hij op die speech zou hebben gereageerd ;)

@Lucas,de film heet Bolt niet Volt. Aardige animatie film, maar niks bijzonders.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 11 feb 2009 10:28
Dat zeg ik, een leuke, niets aan de hand film. Volgens mij heet ie in Frankrijk Volt

http://www.premiere.fr/film/Volt-Star-malgre-lui
wwe-marijn


Geregistreerd: 03-03-2008
Forum berichten: 559
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: West-Friesland (Noord-Holland)
Geplaatst: Wo 11 feb 2009 23:22
Mulholland Drive gezien

Citaat:
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Mystery
146 minuten

geregisseerd door David Lynch
met Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux

Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.


Lekker vage film, just the way I like it. Een film waarbij je echt moet nadenken,en waarbij je neit aanziet komen wat er gaat gebeuren. Ik verwachte van te voren al veel van deze film, en hij heeft de verwachtingen zeker waar gemaakt. Het is mijn derde van Lynch en tot nu toe de beste. Echt een zeer indrukwekkende en ontzettend boeiende film. Zeer veel respect voor Lynch, want dit mag wel één van de beste scripts genoemd worden die ik ken. Ondanks het verwarrende verhaal is hij toch wel te doen al wordt hij steeds moeilijker en moeilijker, maar ook steeds vermakelijker.

De score is ook echt prachtig, een zeer nuttige toevoeging die de film op een hoger level bracht, en zeker gecombineerd met de mooie beelden. Echt klasse!

De cast is zeer sterk. Naomi Watts speelt echt ontzettend goed, verbaasd me dat ze hier geen grote prijs voor heeft gekregen want ik vond het echt ontzettend indrukwekkend van haar. Ja verder speelt Laura Harring ook erg goed en de rest van de cast was ook goed maar viel minder op door het acteerwerk van Watts en Harring.

Zeker een aanrader voor iedereen die houdt van een beetje mysterie.

4,5*
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Vr 13 feb 2009 10:05
Ik heb Bachelor Party Vegas (2006) gedownload heb er een klein stukje van gezien, alleen nog niet helemaal. Echt een komische film, ik houd enorm van humor films <img src='smilies/icon_wink.gif' /> !

Dit is het verhaal:

Nathan gaat met zijn vrienden naar Las Vegas om daar zijn laatste vrijgezellen-weekend te vieren. Aangezien het een familie-traditie is van zijn vriend Z Bob, laat hij hem dit alles plannen. Dit had hij beter niet kunnen doen, van het ene probleem raken ze in het andere..
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 13 feb 2009 14:42
Dont mess with the Zohan gekeken:

Echt grappige film. De kwaliteit en verhaal was niet echt denderend, maar daar ging het niet om. Een soort Borat en Ali G, als jullie die kennen.
Marnix


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2786
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Vr 13 feb 2009 14:46
Citaat:
Dont mess with the Zohan gekeken:

Echt grappige film. De kwaliteit en verhaal was niet echt denderend, maar daar ging het niet om. Een soort Borat en Ali G, als jullie die kennen.


Je hebt me wel benieuwd gemaakt.. Ik houd ontzettend van dat soort films. Weet jij nog meer aanraders ik ben een enorme Flodder-fan <img src='smilies/icon_wink.gif' /> ! Ik kan deze film niet vinden op moviemeter.nl <img src='smilies/icon_sad.gif' /> ...
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.742 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Amusement » Laatst bekeken film(s)
Ga
Zoeken: