Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] Ajax - Fiorentina
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Uefa Cup] Ajax - Fiorentina
Maker: ReinBekeken: 16657
Status: InactiefBerichten: 188
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 16:51
Citaat:
Ajax verklaart resultaat heilig

AMSTERDAM - Met een versterkt middenveld wil Ajax zich donderdagavond voor eigen publiek bij de beste zestien clubs van de UEFA Cup scharen. De Amsterdammers beginnen de return tegen Fiorentina met een onverwacht goede uitgangspositie (1-0).

Ze beseffen ook dat dit allesbehalve een garantie voor een goede afloop van de dubbele ontmoeting biedt.

PSV merkte het vorige seizoen al dat Fiorentina op vreemde bodem minimaal zo goed als voor eigen publiek presteert. De landskampioen rekende zich na het knappe gelijkspel in Stadio Artmedio Franchi (1-1) al voorzichtig rijk. Adrian Mutu stelde in het Philips-stadion echter binnen 53 minuten met twee treffers orde op zaken (0-2).

Waar Fiorentina een lijst met goede prestaties in uitduels kan overleggen, laat Ajax het de laatste seizoenen voor eigen publiek ook met een goede uitgangspositie nog wel eens afweten. Zo begonnen de Amsterdammers ruim twee jaar geleden met een voorsprong van 1-2 aan het beslissende thuisduel met FC Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. De Denen sloegen echter in Amsterdam toch nog toe (0-2). Vorig jaar maakte Dinamo Zagreb in de ArenA een achterstand van 1-0 ongedaan (2-3).

,,We moeten ons vooral niet kwetsbaar opstellen,’’ verklapte trainer Marco van Basten iets over zijn bedoelingen voor het beslissende duel met de huidge nummer vier van de Serie A. ,,Het enige wat voor mij telt, is het resultaat. We moeten dus zo weinig mogelijk weggeven. We beschikken namelijk zelf over aanvallers die met één actie het verschil kunnen maken.’’

Afgaande op de laatste training start Ajax met twee spitsen en vier middenvelders aan het duel in de nog niet helemaal uitverkochte ArenA. Luis Suarez krijgt voorin hulp van Leonardo, die ondanks zijn slechte optreden tegen FC Volendam opnieuw de voorkeur krijgt boven Miralem Sulejmani. Urby Emanuelson is de enige aanvallende middenvelder en Gabri, Eyong Enoh en Rasmus Lindgren moeten vooral de defensie ondersteunen.

Achterin wijkt linksback Robbert Schilder voor de van een voetblessure herstelde Jan Vertonghen. Van Basten bekijkt vlak voor de wedstrijd of Gregory van der Wiel op tijd is hersteld van een griepje. Is dan niet het geval, dan begint Bruno Silva als rechtsback.

Van Basten ging in de aanloop van het laatste duel voor de achtste finales nog door het stof bij zijn spelersgroep. ,,Ik heb mij na de wedstrijd tegen FC Volendam nog al kritisch uitgelaten over mijn aanvallers,’’ bekende de voormalig bondscoach. ,,Zij misten zo veel kansen dat we in de slotfase alsnog in de problemen kwamen. Andere mensen hebben mij kunnen overtuigen dat ik dit beter niet had kunnen doen. Ik sta ook open voor dergelijke adviezen. Ik wil namelijk ook dat de spelers sommige dingen intern houden. Ik heb dat ook aan mijn spelers laten weten.’’ (ANP)
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 16:57
Sterke opstelling om te beginnen tegen fiorentina..
Echter zie ik liever een balvaste spits waar Suarez om kan zwerven (Bodul/Cvitanich).
En een echte nummer 10 in plaats van Emanuelson. Urby dan op de linkerflank en Enoh op rechts. Ervan uitgaande dat deze "10" Aisatti of Sarpong wordt komt het op dit neer:
----------------Stekelenburg---
Vd Wiel-Oleguer-Vertonghen-Vermealen
--Enoh-Lindgren-Aisatti-Emanuelson-
------------Suarez------------------
------------------Cvitanich-------------
Waarin middenveld een ruit is. Dit is niet onze huisstijl maar we moeten het er helaas maar mee doen. Eerst maar eens automatismen in dit elftal krijgen.

Dan nog een vraag voor degene die morgen in A'dam zijn. Waar zijn jullie 's middags te vinden?

Maar aangezien Cvitanich niet fit is zou ik daar Sulejmani plaatsen en geen Leonardo. Leonardo kan wat brengen in een half uur maar een gehele wedstrijd lang.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 17:04
Citaat:
Viertal keert terug in selectie

Amsterdam, 25 feb 2009
Voor het UEFA Cupduel met Fiorentina kan Ajax weer beschikken over Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Urby Emanuelson en Gabri. Het viertal is hersteld van verschillende blessures en maakt deel uit van de wedstrijdselectie.

Emanuelson (nekklachten), Enoh (hamstring), Vertonghen (voet), Gabri (hersenschudding) waren er tegen FC Volendam niet bij, maar zijn donderdag wel weer inzetbaar. In vergelijking met de wedstrijd tegen Volendam ontbreekt Rob Wielaert. Hij is niet speelgerechtigd voor Ajax in de UEFA Cup. Ook Javier Martina, Evander Sno en Jeffrey Sarpong zitten niet bij de selectie voor de return in de UEFA Cup. Dario Cvitanich (bovenbeen) maakte maandag zijn rentree bij Jong Ajax, maar zal er tegen Fiorentina nog niet bij zijn.

De 19-koppige selectie voor Ajax - Fiorentina, donderdag 20.45 uur, ziet er als volgt uit:

Maarten Stekelenburg
Bruno Silva
Oleguer
Thomas Vermaelen
Jan Vertonghen
Rasmus Lindgren
Kennedy
Urby Emanuelson
Miralem Sulejmani
Ismaïl Aissati
Kenneth Vermeer
Gregory van der Wiel
Luis Suarez
Gabri
Eyong Enoh
Leonardo
Vurnon Anita
Robbert Schilder
Toby Alderweireld

Bron: ajax.nl
Hiervan zal er nog 1 moeten afvallen, ik neem aan dit verband houdt met de grieperige situatie van Gregory.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 17:14
Citaat:
Ajax maakt goede kans'

Amsterdam, 25 feb 2009
Jan Vertonghen is weer fit en inzetbaar. De Belgische verdediger keert terug van een voetblessure. ,,Alles dichthouden, dat is nu belangrijker dan ooit’’, vat Vertonghen het strijdplan voor de returnwedstrijd tegen Fiorentina kort en bondig samen.
De Belg moest de heenwedstrijd in Florence nog aan zich voorbij laten gaan vanwege de kwetsuur. Tijdens de laatste training voor de wedstrijd, op woensdag, opereerde Vertonghen vanaf de linksbackplek.Trainer Marco van Basten lijkt, als de voortekenen niet bedriegen te gaan kiezen voor een behoudend strijdplan.

Tussen de trainingspartijtjes door praatte Frank de Boer voortdurend even bij met verdedigers en middenvelders. Ook met Vertonghen had de ervaren oud-verdediger een onderhoudend gesprek.

Assistent-trainer Frank de Boer onderhield zich tijdens de training regelmatig met verschillende Ajacieden.

,,Wij maken een goede kans’’, vertelt Vertonghen na de laatste training voor het belangrijke UEFA Cupduel met de club uit Florence. ,,Vooral omdat we in Italië natuurlijk met 1-0 hebben gewonnen. We hebben het daar goed gedaan.’’ Waarna de Belg, die de heenwedstrijd thuis voor de televisie bekeek, een waarschuwing laat volgen. ,,Ik denk dat we het echte Fiorentina nog niet hebben gezien vorige week. Maar dat geldt tot nu toe ook voor Ajax, vind ik.’’

,,Misschien heeft Fiorentina ons afgelopen week een beetje onderschat. De Italianen beschikken over een goed elftal. Het gevaar komt van Mutu en Gilardino, terwijl ook Montolivo een goede speler is. Ajax zal vooral heel oplettend moeten zijn. Alles om het Fiorentina zo lastig mogelijk te maken.’’

Als de Ajacied er in Florence bij was geweest, had Vertonghen afgelopen week een nare ervaring van zich af kunnen spelen. De verdediger bewaart slechte, zeg maar rustig zeer slechte herinneringen aan het Artemio Franchi Stadion in Toscane. De in een D-vorm gebouwde thuishaven van Fiorentina was eind mei 2008 het decor bij een vriendschappelijke interland tussen Italië en België. De Belgen waren volslagen kansloos tegen de topfitte Italianen, voor wie het oefenduel de laatste test was voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

,,Ik ben nog nooit zó zoek gespeeld als in die wedstrijd’’, put Vertonghen uit een nog altijd pijnlijke herinnering.

Gregory van der Wiel miste de training wegens griep. Trainer Van Basten rekent erop de rechtsback morgen gewoon in te kunnen zetten. Bruno Silva (rechts, in duel met Miralem Sulejmani) bewees vandaag eventueel een prima vervanger te zijn.
Gregory van der Wiel miste de training wegens griep. Trainer Van Basten rekent erop de rechtsback morgen gewoon in te kunnen zetten. Bruno Silva (rechts, in duel met Miralem Sulejmani) bewees vandaag eventueel een prima vervanger te zijn.
Terugdenkend aan de betreffende interland gaat de gezichtsuitdrukking op zuur. Vertonghen voelde zich nooit eerder zo kansloos in het veld. ,,Andrea Pirlo, Luca Toni en Fabio Cannavaro; de sterkste spelers waren bij Italië bij. Het werd uiteindelijk 3-1. Wij zaten toen met de Belgische ploeg in een slechte periode.’’

Oud-Ajacied Wesley Sonck redde in de slotminuut nog de Belgische eer, nadat Antonio Di Natale (2) en Mauro Camoranesi de gasten binnen vijftig minuten op een kansloze 3-0 achterstand hadden gezet. Vertonghen kwam Alberto Gilardino die dag niet tegen binnen de lijnen. Maar van de kansloze nederlaag tegen de Italianen gaat driekwart jaar later nog altijd een waarschuwende werking uit. Vertonghen en zijn ploegmaten zijn donderdagavond gewaarschuwd.




Ajax.nl
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 17:26
Ik verwacht deze opstelling:



----------------------------Maarten Stekelenburg---------------------------------

Gregory vd Wiel-----Oleguer--------Jan Vertonghen-----Thomas Vermaelen

--------------------------------Rasmus Lindgren----------------------------------
-------Eyong Enoh-------------------------------------------Gabri----------------
--------------------------------Urby Emanuelson----------------------------------

---------------Luis Suárez-----------------------Leonardo------------------------


Een 4-4-2 opstelling, met de middenvelders in de zogehete 'ruit-vorm'. Rasmus Lindgren nog wat defensiever dan Enoh en Gabri. Hij speelt meer nog bij de verdediging, en loopt de gaten dicht, en geeft rugdekking. De controlerende middenvelders, Enoh en Gabri, moeten zorgen voor de lijnen uit te zetten en het spel te maken, en bovendien de verdediging met de aanval verbinden. Emanuelson zal zich als middenvelder wat aanvallender instellen. Zal weliswaar meekomen met verdedigen, maar zal zeker mee opkomen met de 2 spitsen Suárez en Leonardo.

Van Basten gaat er vanuit Gregory vd Wiel in te kunnen zetten, en anders komt dus Silva op die plek. Oleguer heeft het goed gedaan, afgelopen wedstrijden, dus mag opnieuw in de basis beginnen. Dit keer met de terug gekomen Jan Vertonghen. Thomas Vermaelen staat dus niet centraal, met Schilder linksback, maar hij mag dus naar de linksback.



Edit: Update kaartjesverkoop AJAX - Fiorentina. Ook vak 418 is uitverkocht.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:14
Citaat:
Waarom altijd zeuren? Wij zijn ook gewoon best goed, hoor. Voor elke wedstrijd hoor je hier mensen zeggen:''Dit gaan we verliezen'' of zelfs:''Ik hoop dat we verliezen dan vliegt Marco er misschien wel uit'' Vaak zijn het ook nog altijd dezelfde mensen. Diezelfde mensen moeten dan na de wedstrijd toegeven dat Marco het toch niet zo slecht heeft neergezet.

Ik vind dat, mits er inzet en beleving is, wij heel veel ploegen kunnen hebben. Hoeveel mensen hebben gezegd dat we tegen HSV en Fiorentina zullen winnen?


Wat lul jij nou Koen......"wij zijn best goed hoor"..... <img src='smilies/icon_confused.gif' /> Wanneer dan? want dan heb jij meer gezien dan ik. Als wij "best goed" waren stonden we in de competitie geen straatlengte achter een stel kaasboeren en dat is een feit en de realiteit. "Best goed" waren we in de jaren 70 en halverwege de jaren 90, maar na de eeuw wisseling is Ajax niet meer goed geweest, dus waar heb je het over jongen. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Ik ben inderdaad een van diegene die vaak roept dat we het niet gaan redden en vaak komt dat dan nog uit ook he......maar ik heb pertinent nooit gezegd dat ik hoop op een nederlaag omdat dan v Basten eruit zou vliegen...........pure onzin.
V Basten hoeft van mij niet weg, maar ik blijf erbij dat je hebt gefaald als je in het armetierige voetballand Nederland voor meer dan 30 miljoen heb geinvesteerd en dan niet verder komt dan de 3e plaats, verliest van allerlei provincieclubs, moeite hebt met Volendam en zelfs thuis niet van Heracles kan winnen.......want dat is gewoon schandalig. <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Als je in Nederland bovenaan staat en die klote wedstrijden allemaal had gewonnen, dan ben je "best goed" Koen en niet meer dan dat.
Nog even en je gaat beweren dat Ajax vorige week een klasse beter was dan die Italianen. <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:17
Citaat:
Ach, Fiorentina was wel beter, maar uiteindelijk hebben ze maar iets van vier grote kansen gehad. Ajax werd absoluut niet overlopen. Het grootste probleem was dat Ajax zelf geen echte kansen wist te creëren.


Nou nou Thomas, nu zie je de zaken toch niet helemaal in het juiste perspectief denk ik. Wil jij nou echt beweren dat Ajax daar vorige week niet is zoek gespeeld en niet alle geluk van de wereld heeft gehad?.........dan hebben wij duidelijk een andere wedstrijd gezien vrees ik.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:20
Citaat:
Wat lul jij nou Koen......"wij zijn best goed hoor"..... Wanneer dan? want dan heb jij meer gezien dan ik. Als wij "best goed" waren stonden we in de competitie geen straatlengte achter een stel kaasboeren en dat is een feit en de realiteit. "Best goed" waren we in de jaren 70 en halverwege de jaren 90, maar na de eeuw wisseling is Ajax niet meer goed geweest, dus waar heb je het over jongen.
Ik ben inderdaad een van diegene die vaak roept dat we het niet gaan redden en vaak komt dat dan nog uit ook he......maar ik heb pertinent nooit gezegd dat ik hoop op een nederlaag omdat dan v Basten eruit zou vliegen...........pure onzin.
V Basten hoeft van mij niet weg, maar ik blijf erbij dat je hebt gefaald als je in het armetierige voetballand Nederland voor meer dan 30 miljoen heb geinvesteerd en dan niet verder komt dan de 3e plaats, verliest van allerlei provincieclubs, moeite hebt met Volendam en zelfs thuis niet van Heracles kan winnen.......want dat is gewoon schandalig.
Als je in Nederland bovenaan staat en die klote wedstrijden allemaal had gewonnen, dan ben je "best goed" Koen en niet meer dan dat.
Nog even en je gaat beweren dat Ajax vorige week een klasse beter was dan die Italianen.


Ik bedoel dat we best goed kunnen zijn als iedereen inzet toont. Trouwens bedoelde ik niet jou als iemand die om het hoofd van Van Basten roept. Niet alles gaat over jou, hoor. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Ik denk trouwens dat Marco het volgend jaar wel redelijk op de rails kan krijgen. Geef hem de tijd zou ik zeggen.
benny_villa


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 47
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:21
Citaat:
Ik verwacht deze opstelling:



----------------------------Maarten Stekelenburg---------------------------------

Gregory vd Wiel-----Oleguer--------Jan Vertonghen-----Thomas Vermaelen

--------------------------------Rasmus Lindgren----------------------------------
-------Eyong Enoh-------------------------------------------Gabri----------------
--------------------------------Urby Emanuelson----------------------------------

---------------Luis Suárez-----------------------Leonardo------------------------


Een 4-4-2 opstelling, met de middenvelders in de zogehete 'ruit-vorm'. Rasmus Lindgren nog wat defensiever dan Enoh en Gabri. Hij speelt meer nog bij de verdediging, en loopt de gaten dicht, en geeft rugdekking. De controlerende middenvelders, Enoh en Gabri, moeten zorgen voor de lijnen uit te zetten en het spel te maken, en bovendien de verdediging met de aanval verbinden. Emanuelson zal zich als middenvelder wat aanvallender instellen. Zal weliswaar meekomen met verdedigen, maar zal zeker mee opkomen met de 2 spitsen Suárez en Leonardo.

Van Basten gaat er vanuit Gregory vd Wiel in te kunnen zetten, en anders komt dus Silva op die plek. Oleguer heeft het goed gedaan, afgelopen wedstrijden, dus mag opnieuw in de basis beginnen. Dit keer met de terug gekomen Jan Vertonghen. Thomas Vermaelen staat dus niet centraal, met Schilder linksback, maar hij mag dus naar de linksback.



Edit: Update kaartjesverkoop AJAX - Fiorentina. Ook vak 418 is uitverkocht.


Ik zou Sulejmani op de plek van Leonardo doen, omdat hij bij Heerenveen ook vaak die rol had en hij kan goed in een 4-4-2 systeem heeft hij vorig jaar laten zien. Als dat niet wilt dan Leonardo die altijd goed invalt of Van Basten kan dan ook misschien wel kiezen voor Cvitanich(speelde in Argentinië ook met 4-4-2) die goed kan combineren met Suarez.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:24
Citaat:
Niet alles gaat over jou, hoor. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Ik denk trouwens dat Marco het volgend jaar wel redelijk op de rails kan krijgen. Geef hem de tijd zou ik zeggen.


Dat beweer ik ook nergens Koen dat alles over mij gaat (gelukkig niet zeg), maar ik ben altijd een van de weinige die openlijk kritiek heeft of de verwachting uitspreeekt dat Ajax verliest en dus voel ik me aangesproken.

V Basten mag van mij ook blijven.........ben zeer benieuwd wat hij volgend seizoen weer uit de hoge hoed tovert. Het word pas echt wrang als Co Adriaanse volgend seizoen met Pisvee kampioen word, maar dan roepen jullie ongetwijfeld weer in koor dat Marco het komend seizoen het ideale team bij elkaar heeft. <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Rein


Geregistreerd: 13-11-2008
Forum berichten: 1735
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:26
Citaat:
Ik zou Sulejmani op de plek van Leonardo doen, omdat hij bij Heerenveen ook vaak die rol had en hij kan goed in een 4-4-2 systeem heeft hij vorig jaar laten zien. Als dat niet wilt dan Leonardo die altijd goed invalt of Van Basten kan dan ook misschien wel kiezen voor Cvitanich(speelde in Argentinië ook met 4-4-2) die goed kan combineren met Suarez.

Dat weet ik, en dat had ik ook gedaan. Maar ik heb met deze opstelling rekening gehouden met de post van Bart iets erboven.


Citaat:
Ajax verklaart resultaat heilig

AMSTERDAM - Met een versterkt middenveld wil Ajax zich donderdagavond voor eigen publiek bij de beste zestien clubs van de UEFA Cup scharen. De Amsterdammers beginnen de return tegen Fiorentina met een onverwacht goede uitgangspositie (1-0).

Ze beseffen ook dat dit allesbehalve een garantie voor een goede afloop van de dubbele ontmoeting biedt.

PSV merkte het vorige seizoen al dat Fiorentina op vreemde bodem minimaal zo goed als voor eigen publiek presteert. De landskampioen rekende zich na het knappe gelijkspel in Stadio Artmedio Franchi (1-1) al voorzichtig rijk. Adrian Mutu stelde in het Philips-stadion echter binnen 53 minuten met twee treffers orde op zaken (0-2).

Waar Fiorentina een lijst met goede prestaties in uitduels kan overleggen, laat Ajax het de laatste seizoenen voor eigen publiek ook met een goede uitgangspositie nog wel eens afweten. Zo begonnen de Amsterdammers ruim twee jaar geleden met een voorsprong van 1-2 aan het beslissende thuisduel met FC Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. De Denen sloegen echter in Amsterdam toch nog toe (0-2). Vorig jaar maakte Dinamo Zagreb in de ArenA een achterstand van 1-0 ongedaan (2-3).

,,We moeten ons vooral niet kwetsbaar opstellen,’’ verklapte trainer Marco van Basten iets over zijn bedoelingen voor het beslissende duel met de huidge nummer vier van de Serie A. ,,Het enige wat voor mij telt, is het resultaat. We moeten dus zo weinig mogelijk weggeven. We beschikken namelijk zelf over aanvallers die met één actie het verschil kunnen maken.’’

Afgaande op de laatste training start Ajax met twee spitsen en vier middenvelders aan het duel in de nog niet helemaal uitverkochte ArenA. Luis Suarez krijgt voorin hulp van Leonardo, die ondanks zijn slechte optreden tegen FC Volendam opnieuw de voorkeur krijgt boven Miralem Sulejmani. Urby Emanuelson is de enige aanvallende middenvelder en Gabri, Eyong Enoh en Rasmus Lindgren moeten vooral de defensie ondersteunen.

Achterin wijkt linksback Robbert Schilder voor de van een voetblessure herstelde Jan Vertonghen. Van Basten bekijkt vlak voor de wedstrijd of Gregory van der Wiel op tijd is hersteld van een griepje. Is dan niet het geval, dan begint Bruno Silva als rechtsback.

Van Basten ging in de aanloop van het laatste duel voor de achtste finales nog door het stof bij zijn spelersgroep. ,,Ik heb mij na de wedstrijd tegen FC Volendam nog al kritisch uitgelaten over mijn aanvallers,’’ bekende de voormalig bondscoach. ,,Zij misten zo veel kansen dat we in de slotfase alsnog in de problemen kwamen. Andere mensen hebben mij kunnen overtuigen dat ik dit beter niet had kunnen doen. Ik sta ook open voor dergelijke adviezen. Ik wil namelijk ook dat de spelers sommige dingen intern houden. Ik heb dat ook aan mijn spelers laten weten.’’ (ANP)
benny_villa


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 47
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:30
Citaat:
Ik zou Sulejmani op de plek van Leonardo doen, omdat hij bij Heerenveen ook vaak die rol had en hij kan goed in een 4-4-2 systeem heeft hij vorig jaar laten zien. Als dat niet wilt dan Leonardo die altijd goed invalt of Van Basten kan dan ook misschien wel kiezen voor Cvitanich(speelde in Argentinië ook met 4-4-2) die goed kan combineren met Suarez.

Dat weet ik, en dat had ik ook gedaan. Maar ik heb met deze opstelling rekening gehouden met de post van Bart iets erboven.


Citaat:
Ajax verklaart resultaat heilig

AMSTERDAM - Met een versterkt middenveld wil Ajax zich donderdagavond voor eigen publiek bij de beste zestien clubs van de UEFA Cup scharen. De Amsterdammers beginnen de return tegen Fiorentina met een onverwacht goede uitgangspositie (1-0).

Ze beseffen ook dat dit allesbehalve een garantie voor een goede afloop van de dubbele ontmoeting biedt.

PSV merkte het vorige seizoen al dat Fiorentina op vreemde bodem minimaal zo goed als voor eigen publiek presteert. De landskampioen rekende zich na het knappe gelijkspel in Stadio Artmedio Franchi (1-1) al voorzichtig rijk. Adrian Mutu stelde in het Philips-stadion echter binnen 53 minuten met twee treffers orde op zaken (0-2).

Waar Fiorentina een lijst met goede prestaties in uitduels kan overleggen, laat Ajax het de laatste seizoenen voor eigen publiek ook met een goede uitgangspositie nog wel eens afweten. Zo begonnen de Amsterdammers ruim twee jaar geleden met een voorsprong van 1-2 aan het beslissende thuisduel met FC Kopenhagen in de derde voorronde van de Champions League. De Denen sloegen echter in Amsterdam toch nog toe (0-2). Vorig jaar maakte Dinamo Zagreb in de ArenA een achterstand van 1-0 ongedaan (2-3).

,,We moeten ons vooral niet kwetsbaar opstellen,’’ verklapte trainer Marco van Basten iets over zijn bedoelingen voor het beslissende duel met de huidge nummer vier van de Serie A. ,,Het enige wat voor mij telt, is het resultaat. We moeten dus zo weinig mogelijk weggeven. We beschikken namelijk zelf over aanvallers die met één actie het verschil kunnen maken.’’

Afgaande op de laatste training start Ajax met twee spitsen en vier middenvelders aan het duel in de nog niet helemaal uitverkochte ArenA. Luis Suarez krijgt voorin hulp van Leonardo, die ondanks zijn slechte optreden tegen FC Volendam opnieuw de voorkeur krijgt boven Miralem Sulejmani. Urby Emanuelson is de enige aanvallende middenvelder en Gabri, Eyong Enoh en Rasmus Lindgren moeten vooral de defensie ondersteunen.

Achterin wijkt linksback Robbert Schilder voor de van een voetblessure herstelde Jan Vertonghen. Van Basten bekijkt vlak voor de wedstrijd of Gregory van der Wiel op tijd is hersteld van een griepje. Is dan niet het geval, dan begint Bruno Silva als rechtsback.

Van Basten ging in de aanloop van het laatste duel voor de achtste finales nog door het stof bij zijn spelersgroep. ,,Ik heb mij na de wedstrijd tegen FC Volendam nog al kritisch uitgelaten over mijn aanvallers,’’ bekende de voormalig bondscoach. ,,Zij misten zo veel kansen dat we in de slotfase alsnog in de problemen kwamen. Andere mensen hebben mij kunnen overtuigen dat ik dit beter niet had kunnen doen. Ik sta ook open voor dergelijke adviezen. Ik wil namelijk ook dat de spelers sommige dingen intern houden. Ik heb dat ook aan mijn spelers laten weten.’’ (ANP)


hmm ja, we zien het morgen wel allemaal.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 18:31
Citaat:
Niet alles gaat over jou, hoor. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Ik denk trouwens dat Marco het volgend jaar wel redelijk op de rails kan krijgen. Geef hem de tijd zou ik zeggen.


Dat beweer ik ook nergens Koen dat alles over mij gaat (gelukkig niet zeg), maar ik ben altijd een van de weinige die openlijk kritiek heeft of de verwachting uitspreeekt dat Ajax verliest en dus voel ik me aangesproken.

V Basten mag van mij ook blijven.........ben zeer benieuwd wat hij volgend seizoen weer uit de hoge hoed tovert. Het word pas echt wrang als Co Adriaanse volgend seizoen met Pisvee kampioen word, maar dan roepen jullie ongetwijfeld weer in koor dat Marco het komend seizoen het ideale team bij elkaar heeft. <img src='smilies/icon_confused.gif' />

Dat ging dus niet over jou, nee. Maar ik snap niet dat je van te voren kunt denken dat Ajax gaat verliezen. Bij Ajax weet je het nooit en we hebben natuurlijk wel de kwaliteiten om veel wedstrijden te kunnen winnen. Het is alleen de vraag of de spelers inzet en motivatie hebben.

Van Basten is dit jaar begonnen en volgend jaar is ook voor hem een soort examen, want na volgend jaar is er een soort evaluatiemoment.
steenkist


Geregistreerd: 19-02-2009
Forum berichten: 137
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 19:57
Wat Ad beweert met dat we totaal weggespeeld werden vind ik ook een tikkeltje overdreven. Fiorentina was de bovenliggende partij en had een paar goede kansen, maar wij ook op het eind met een paar bevliegingen van Leonardo. Anders staat het 0-2 en is het helemaal over en uit voor die Italianen. Ik heb de wedstrijd van vorige week lekker rustig op de bank bekeken, want Aajx hield knap stand. Fiorentina vond ik matig ogen, met af en toe een pass ertussen wat helemaal nergens op leek. Tuurlijk was de 0-1 niet bepaald terecht. Maar echt weggespeeld, nee. Ik denk overigens dat we er zeker nog niet zijn.

Ik ben ook bang dat Ajax overlopen wordt in de eigen Arena. Vorig seizoen oogde Fiorentina thuis tegen Psv ook matig. In Eindhoven kregen we een heel ander Fiorentina te zien. Ik ben daar dit keer ook bang voor. En ajax heeft ook al wat ervaring met het verliezen van wedstrijden waarin ze de heennwedstrijd een goed resultaat hebben behaald. Denk maar aan Kopenhagen en Croatie Zagreb.

Ik ben het overgens wel met Ad eens dat Ajax bagger speelt dit seizoen. Ik kan me één goede wedstrijd herinneren dit seizoen: Psv thuis en dan houdt het ook op. We hebben natuurlijk wel veel blessures gehad. Als MvB het volgend seizoen niet kan waarmaken, dan mag hij van mij weg. Goede vervanger? Frank Rijkaard, Frank de Boer dat zou een mooi duo zijn!
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 20:31
Citaat:
Wat Ad beweert met dat we totaal weggespeeld werden vind ik ook een tikkeltje overdreven. Fiorentina was de bovenliggende partij en had een paar goede kansen, maar wij ook op het eind met een paar bevliegingen van Leonardo. Anders staat het 0-2 en is het helemaal over en uit voor die Italianen. Ik heb de wedstrijd van vorige week lekker rustig op de bank bekeken, want Aajx hield knap stand. Fiorentina vond ik matig ogen, met af en toe een pass ertussen wat helemaal nergens op leek. Tuurlijk was de 0-1 niet bepaald terecht. Maar echt weggespeeld, nee. Ik denk overigens dat we er zeker nog niet zijn.

Ik ben ook bang dat Ajax overlopen wordt in de eigen Arena. Vorig seizoen oogde Fiorentina thuis tegen Psv ook matig. In Eindhoven kregen we een heel ander Fiorentina te zien. Ik ben daar dit keer ook bang voor. En ajax heeft ook al wat ervaring met het verliezen van wedstrijden waarin ze de heennwedstrijd een goed resultaat hebben behaald. Denk maar aan Kopenhagen en Croatie Zagreb.

Ik ben het overgens wel met Ad eens dat Ajax bagger speelt dit seizoen. Ik kan me één goede wedstrijd herinneren dit seizoen: Psv thuis en dan houdt het ook op. We hebben natuurlijk wel veel blessures gehad. Als MvB het volgend seizoen niet kan waarmaken, dan mag hij van mij weg. Goede vervanger? Frank Rijkaard, Frank de Boer dat zou een mooi duo zijn!


Utrecht thuis was ook best lekker. Verder zie ik niet in waarom Frank de Boer of Rijkaard het beter zouden doen dan Van Basten.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 25 feb 2009 21:06
Prima dat Marco gaat counteren. Dit is de enige manier om van de Italianen te kunnen winnen, denk ik. Met Suarez die ruimte krijgt achter de verdediging en Leonardo/Sulejmani die dat ook graag hebben. Verder hebben we een sterker middenveld dan voorin met duelkracht en snelheid ( Gabri en Enoh ). Verder hoop ik dat Vertonghen linksback staat en Vermaelen tegenover Gilardino. Dat zijn de spitsen waartegen Thomas het sterkst is. Mutu zou ik Bruno Silva opzetten mocht Gregory niet fit zijn. Hoe langer we de nul houden, hoe meer kans we hebben zeg ik. Prima insteek Marco, een van de eerste keren dat ik met je eens ben.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 00:09
Citaat:
Ach, Fiorentina was wel beter, maar uiteindelijk hebben ze maar iets van vier grote kansen gehad. Ajax werd absoluut niet overlopen. Het grootste probleem was dat Ajax zelf geen echte kansen wist te creëren.


Nou nou Thomas, nu zie je de zaken toch niet helemaal in het juiste perspectief denk ik. Wil jij nou echt beweren dat Ajax daar vorige week niet is zoek gespeeld en niet alle geluk van de wereld heeft gehad?.........dan hebben wij duidelijk een andere wedstrijd gezien vrees ik.

Fiorentina heeft iets van vier prima tot grote kansen gehad en Ajax was absoluut voornamelijk bezig met tegenhouden, maar het was niet zo dat Ajax alle grip op de wedstrijd kwijt was en handen en voeten nodig had om de tegenstander in bedwang te houden. Nogmaals, we werden niet weggespeeld. We waren de mindere en verdienden niet te winnen, maar we stonden niet voor schut zoals twee jaar geleden in Bremen, bijvoorbeeld. Dat merk je ook aan de reactie van Prandelli en de stukken uit de Italiaanse media. Men vond Ajax eigenlijk best wel aardig. Prandelli had het zelfs over een sterke ploeg in balbezit, maar eerlijk gezegd verdenk ik hem er van dat hij Ajax expres ophemelde omdat we net van zijn ploeg hadden gewonnen. Het blijven Italianen, hè. :mrgreen:
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 01:00
Dit zijn wel van die wedstrijden... Hoe we ook zullen spelen, ik hoop verschrikelijk erg dat we doorgaan en nog verder zullen komen. Vurig hoop ik op een seizoen als 2002/2003. Met heel veel geluk, paar engeltjes op de lat en een goede Zlatan/Suarez geef ik ons toch een groede kans.

Dat jaar hadden we ook geen wonderteam, hoewel zeer talentvol. Wat zijn we toen ook vaak net door het oog van de naald gekropen. Remember Valencia uit met de goal van Zlatan? Ik stuiterde een paar minuten de kamer door tot de 1-1 denk ik zo. Toen stonden we ook zo zwaar onder druk.

http://www.youtube.com/watch?v=pzhHwpVMlMk (als je dit niet zonder tranen, of op z'n minst kippenvel kan kijken...)

Die laatste minuten tegen Milan durfde ik gewoon niet meer te kijken van de spanning, ging maar darten oid. Denk nog steeds dat als ik het maar had afgekeken we door zouden zijn gegaan, achja...

Ik zal beloven dat ik het vanavond tot de laatste seconde zal aanschouwen.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 12:32
Kennen jullie dit nog?

http://www.youtube.com/watch?v=s_jJucNNSp0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=bFgzOfY7 ... re=related italiaans commentaar

We hebben niet altijd verloren van Italianen. ;)

Heerlijk!


Nu op naar amsterdam. Ff paar biertjes naarbinnen nakken en dan genieten in de arena! (ben positief gestemd ja ;) )
*Ajax'4'life!


Geregistreerd: 03-12-2008
Forum berichten: 93
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 13:22
Weet iemand hier hoeveel kaartjes er precies zijn verkocht tot nu toe?
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 13:41
Citaat:
Kennen jullie dit nog?

http://www.youtube.com/watch?v=s_jJucNNSp0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=bFgzOfY7 ... re=related italiaans commentaar
We hebben niet altijd verloren van Italianen. ;)

Heerlijk!


Dat is geen Italiaans, maar Spaans. Zo te horen van een Mexicaanse zender.
Janta


Geregistreerd: 20-12-2007
Forum berichten: 243
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 15:51
Ik ben een voorstander van een beetje verkapte verkapte 4-4-2 opstelling.

................ Stekelenburg ..................

Silva/v/d Wiel? . Olequer .. Vertonghen .. Vermaelen

........ Gabri ..... Enoh ...... Lindgren ..........
........................ Emanuelson ................

............. Suárez .... Leonardo .................
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 16:13
Zo zou ik ook spelen. Alleen dan zou ik overwegen om Vertonghen in de punt naar achteren te zetten en Lindgren achterin. Sulejmani speelt bij mij gewoon in plaats van Leonardo.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 16:42
Over een kwartiertje naar de trein. Heb een vreemde voorspanning die k het laatst had bij PSV-uit (1-5) <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 26 feb 2009 16:58
Citaat:
Ik verwacht deze opstelling:



----------------------------Maarten Stekelenburg---------------------------------

Gregory vd Wiel-----Oleguer--------Jan Vertonghen-----Thomas Vermaelen

--------------------------------Rasmus Lindgren----------------------------------
-------Eyong Enoh-------------------------------------------Gabri----------------
--------------------------------Urby Emanuelson----------------------------------

---------------Luis Suárez-----------------------Leonardo------------------------


Een 4-4-2 opstelling, met de middenvelders in de zogehete 'ruit-vorm'. Rasmus Lindgren nog wat defensiever dan Enoh en Gabri. Hij speelt meer nog bij de verdediging, en loopt de gaten dicht, en geeft rugdekking. De controlerende middenvelders, Enoh en Gabri, moeten zorgen voor de lijnen uit te zetten en het spel te maken, en bovendien de verdediging met de aanval verbinden. Emanuelson zal zich als middenvelder wat aanvallender instellen. Zal weliswaar meekomen met verdedigen, maar zal zeker mee opkomen met de 2 spitsen Suárez en Leonardo.

Van Basten gaat er vanuit Gregory vd Wiel in te kunnen zetten, en anders komt dus Silva op die plek. Oleguer heeft het goed gedaan, afgelopen wedstrijden, dus mag opnieuw in de basis beginnen. Dit keer met de terug gekomen Jan Vertonghen. Thomas Vermaelen staat dus niet centraal, met Schilder linksback, maar hij mag dus naar de linksback.



Edit: Update kaartjesverkoop AJAX - Fiorentina. Ook vak 418 is uitverkocht.


Ik zou Sulejmani op de plek van Leonardo doen, omdat hij bij Heerenveen ook vaak die rol had en hij kan goed in een 4-4-2 systeem heeft hij vorig jaar laten zien. Als dat niet wilt dan Leonardo die altijd goed invalt of Van Basten kan dan ook misschien wel kiezen voor Cvitanich(speelde in Argentinië ook met 4-4-2) die goed kan combineren met Suarez.
Mee eens!

Denk ook dat hij Sulejmani opstelt en niet leonardo.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.448 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] Ajax - Fiorentina
Ga
Zoeken: