Forum
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] Ajax - Olympique Marseille
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Uefa Cup] Ajax - Olympique Marseille
Maker: rastoeBekeken: 19706
Status: InactiefBerichten: 243
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:19
Ja, Enoh was geweldig. Gaat uitgroeien tot een steunpilaar van dit Ajax. Anita speelde inderdaad ook een dijk van een wedstrijd. Wat me vooral bevalt is dat er ontzettend veel voetbal zit in het middenveld. Lindgren hoef ik de rest van het seizoen niet meer in de basis te zien.
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:26
Ik ben zo trots op Ajax. Ik baal natuurlijk van de uitschakeling maar ik ben zo ongelovelijk trots. Ik heb Ajax al heel lang niet meer zo zien voetballen. Korte combinaties, looplijnen, passeeracties, duelkracht en strijd.

Ik denk dat ik ook even psv wil bedanken voor aissati. Wat brengt die man een rust aan de bal.

Enoh is mits fit ook een enorme aanwinst. Anita is toch ook wel een behoorlijk talent.

Enige nadeel van dit middenveld is de lengte. De standaardsituaties vond ik erg gevaarlijk. Wellicht dat een vertonghen op het middenveld dit al enigzins kan compenseren.
thomaz


Geregistreerd: 10-01-2008
Forum berichten: 15
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:26
Oooooooooooooooh, alweer zo'n teleurstelling.
Ik heb tranen in mijn ogen. <img src='smilies/icon_mad.gif' />
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:30
Citaat:
Ik ben zo trots op Ajax. Ik baal natuurlijk van de uitschakeling maar ik ben zo ongelovelijk trots. Ik heb Ajax al heel lang niet meer zo zien voetballen. Korte combinaties, looplijnen, passeeracties, duelkracht en strijd.

Ik denk dat ik ook even psv wil bedanken voor aissati. Wat brengt die man een rust aan de bal.

Enoh is mits fit ook een enorme aanwinst. Anita is toch ook wel een behoorlijk talent.

Enige nadeel van dit middenveld is de lengte. De standaardsituaties vond ik erg gevaarlijk. Wellicht dat een vertonghen op het middenveld dit al enigzins kan compenseren.
Ik zie het liefst Vertonghen in de verdediging samen met nog een verdediger die goed kan opbouwen want, dan heb je veel voetbal in je team met dit middenveld.
Eurysaces


Geregistreerd: 04-11-2008
Forum berichten: 375
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: 050
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:32
Jammer, erg jammer. Ze hebben er elke minuut voor gevochten, weer een absolute teamprestatie, en een overwinning hadden ze dan ook echt verdiend. Slechte spelers waren er vandaag ook niet, hoewel het spel lang niet foutloos was. Het middenveld speelde erg goed, net zoals Alderweireld en Van Basten heeft het tactisch ook slim gedaan deze wedstrijd. Twee prachtige goals ook trouwens. Het blijft jammer dat Sulejmani weinig laat zien, maar die jongen heeft gewoon echt vertrouwen nodig. Hij komt er wel.

Zo, en nu duik ik mijn bed in want ik voel me flink beroerd en had deze wedstrijd ook eigenlijk niet moeten kijken, heeft me niet veel goed gedaan.

Trusten. <img src='smilies/worshippy.gif' />
Brainsnack


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 59
Nieuws reacties: 92
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:36
Alles is al gezegd. Jammer, maar trots. Ik heb weer vertrouwen voor de toekomst. Maar eerst een avondje NAC!
maxwell13


Geregistreerd: 21-01-2008
Forum berichten: 80
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:37
Echt shit dat we hebben verloren maar toch genoten van Ajax. Hoop dat ze dit niveau op z'n minst kunnen behouden. Ben echt blij met Aissati neemt toch veel initiatief om de verdediging opbouwend wat te ontlasten (ook Anita trouwens)

Zet 1 'pure' verdediger achterin en je staat weer wat stabieler.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:42
Over die standaardsituaties je mist natuurlijk je best kopper van de selectie (Vermaelen),

Vermeer: 5,5 Was bij die eerste goal niet echt lekker, had een paar mooie saves maar die 1-1 blijft toch een smet op zijn wedstrijd.
Silva: 6 Verdedigend sterker dan ik had verwacht, echter zijn voorzetten waren zoals gewoonlijk een drama, smetje ook die rode kaart.
Alderweireld: 8 Vooral het eerste kwartier was hij een meester, zijn passes deden me denken aan Frank de Boer. Daarna schakelde hij goed zijn man uit. Zijn lange passes werden iets minder maar speelde al bij al een puike wedstrijd.
Oleguer: 6,5 maakte af en toe weer een slippertje, teveel voor een ervaren verdediger. Ook aarzelt hij teveel of hij moet doorpakken of blijven staan. Hierdoor moeten and begint echter ook steeds meer met de opbouw te bemoeien, die lange bal op Suarez b.v.
Schilder: 7 Schakelde met veel moeite zijn man uit, bracht offensief niet genoeg. Maar speelde een wedstrijd na behoren. Die gele kaart kwam door twijfeling van Oleguer vond ik.
Anita: 9 Speelde zijn tegenstanders helemaal van de mat af, zat er op het einde wel door. Altijd aanspeelbaar en zoekt vaak de voetballende oplossing.
Enoh: 8,5 doet dingen die Gabri nooit zou doen: een schaar, de diepte opzoeken e.t.c. Duidelijk een veel beter middenvelder dan Gabri. Was niets op aan te merken vandaag..
Aisatti: 8,5 Terecht dat hij verkozen is boven Perez, dit heeft van Basten goed gezien. Jammer dat hij zolang geblesseerd is geweest. Verdeelt goed het spel, verdedigt mee, zorgt voor heel erg veel voetbal in de ploeg. Hij moet echter conditioneel nog beter worden.
Suarez: 8 Miste 1 ding in zijn spel namelijk een goal. Werkt erg hard voor heel de ploeg en maakte een weergaloze actie voor de 2-1. Ook de 1-0 was een goede assist. Die gele kaart kan natuurlijk ook niet. Wat een winnaaarsmentaliteit heeft deze speler.
Sulejmani: 6 Deed tot aan zijn goal niets maar dan ook niets goed. Kwam bij die goal wel goed voor z'n man en dit gaf hem zelfvertrouwen. Hopelijk komt hij eindelijk los.
Emanuelson: 8 Wat nou Pranjic wij hebben Urby. Combineerde vandaag voetballend vermogen met werklust, begint zich eindelijk door te ontwikelen van talent naar dragende speler.
svvenn


Geregistreerd: 04-07-2008
Forum berichten: 563
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:42
Met alle reacties hierboven eens. Na Fiorentina en HSV alweer op het puntje van de stoel gezeten. Het uefa cup gebeuren zie ik als geslaagd(in tegenstelling tot de competitie en beker natuurlijk). Op dit moment Erik Gerets op tv. Tv uit dus, wat een misselijke vent. Aissatti was geweldig. Alle critici zullen ook wel overtuigd zijn. Enoh, Aissatti, urby en Anita speelden allen een dijk van een wedstrijd. Bruno Silva hoor ik hier bijna niets over, hij speelde ook aardig goed. Jammer van de tegendoelpunten, maar met dit verlies kan ik leven. Hoe pijnlijk het ook is;)
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 18 maa 2009 23:56
Het is jammer dat Aissati lang uit de roulatie is geweest. Hopelijk verbetert hij zich de komende tijd op conditioneel vlak. Maar ik zag het aankomen, dat PSV wel eens spijt zou kunnen krijgen bij het wegdoen van Aissati. Aissati is één van de buitencategorie. Altijd aanspeelbaar, leidt bijna nooit balverlies, ziet het spel voortreffelijk, ontzettend secuur in zijn passing en iemand die al met al de bal het werk laat doen.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:00
Het is zeer jammer. Dit seizoen had er veel meer in gezeten, maar uiteindelijk doet je eigen aankoopbeleid van afgelopen jaar (jaren) je de das om. Het hele technische beleid van Marco trouwens.
Vanavond is weer het één en ander verduidelijkt... De aankopen Oleguer, Van Basten en van afgelopen jaar Silva hebben het, zoals heel het jaar al, laten afweten. Daarentegen laat de eigen jeugd weer zien waar Ajax voor staat.

- Wat heb je aan een back zonder een voorzet? En dat is zeer zeker niet het enige wat er aan Silva valt op te merken. Zeer zwakke speler en ongeloofelijk dat hij niet verkocht/verhuurd is. Je hebt niks aan deze vent.
- Oleguer was weer een brok aan ergenis. Wel zag ik voor het eerst van hem een goede pass komen over de verdediging op Suarez. Voor de rest heeft onze slome Spanjaard niks goeds toegevoegd vanavond.
- Van Basten... Waarom Aissati wisselen? Dé spelverdeler, spil van het elftal, scheidt je van zijn maatje Enoh. En dan Leonardo erin... Waarom niet een andere spelverdeler, De Jong? Je haalt het voetbal eruit. Waarom toch? Elke wedstrijd weer maakt hij van die fouten. Begin opstelling was voor de verandering naar de omstandigheden wel goed.

+ Enoh. Dat magnifieke draaien is prachtig en o zo effectief. Snel zijn contract verlengen tot 2014. Nog verder gepolijst kan deze jongen niets anders dan na Finidi, Kanu en Trabelsi de volgende Afrikaanse topper worden.
+ Ook Aissati laat zien waarom hij altijd in de basis hoort. Ongeloofelijk dat Van Basten hem niet opstelde in het begin van het seizoen tegen Willem II. Ik durf te beweren dat we daardoor geen kampioen zijn geworden dit seizoen.
+ Anita. Deze jongen laat op 19-jarige leeftijd zien dat hij kan ballen hoor. Ook als alle andere terugkomen Aissati, Anita en Enoh laten staan. Als ze samen veel spelen kunnen ze uitgroeien tot een zeer goed trio met de punt naar achter.
+ Alderweireld overtuigd mij met de wedstrijd meer. Tuurlijk, er valt wat op te merken maar hij blijft overeind en voegt met zijn trappen en passes veel toe. Ook een blijvertje.

Schilder speelde voor zijn doen ook geen slechte wedstrijd. Suarez was weer magnifiek en zal na vanavond in echt alle scoutingsboekjes staan. In de VI staat dat zijn vraagprijs 25 miljoen bedraagd. Maak daar maar minimaal 35 van. Emanuelson deed ook goed mee, maar daar kan soms toch wat meer van verwacht worden vind ik. Ook Sulejmani moet stappen gaan maken en ik hoop dat hij na de zomerstop er echt staat. Meer laten zien. Maar al deze jongens zijn jong en komen er wel. Dat integenstelling tot de oudjes Silva, Oleguer, Wielaert, Gabri en ga zo maar door. Ervaring/leiderschap? Kwaliteit moeten we hebben.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:09
1 ervaren man is wel belangrijk James. Echter moet deze dan ook wat extras brengen en dat doen de ervaren spelers die bij ajax op dit moment spelen niet.

Die spanjaarden (Olegeur, Gabri) voegen niets toe. Verder is Silva natuurlijk een erg zwakke rechtsback, daar ben ik het mee-eens. Ik ergerdee me echt aan zijn offensieve voortzetting, dit was gewoon een drama. Soms liep het wel met Suarez maar als hij een bal naar de 2de paal moest brengen lukte dit gewoon niet.
En wat mij betreft voegt ook Wielaert niets toe. Wat een geluk dat hij niet speelgerechtigd is voor de UEFA-cup en dat Alderweireld voor de leeuwen gegooid werd. Toby is wat mij betreft definitief van waarde voor ajax-1.
Dit had ik op het AT al zien aankomen.
Sulejmani heeft gewoon op het moment geen zelfvertrouwen, dat moet deze jongen terugwinnen.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:09
Zonde, eeuwig zonde dit.
Dit had eigenlijk een verdiende overwinning moeten zijn met een plaatsing in de kwartfinale.

Moge E. Gerets en B. Zenden zo maar in de kleedkamer snoeihard onderuit gaan en alles breken wat er maar te breken valt in dat lichaam.

Cijfers:

Vermeer: 6.5 Jammer van de misser bij het eerste doelpunt, al lag het deels ook aan hetwaardeloze meeverdedigen van Oleguer.
Silva: 7 Goed gespeeld, niet altijd even scherp, maar verdedigend sterk en zeker ook in aanvallend opzicht goede initiatieven getoond.
Alderweireld: 7.5 Deze jongen beloofd wat voor de toekomst. Sterk, solide en een goede pass in zijn voet.
Oleguer: 6.5 Jammer van zijn te late reactie bij het eerste tegendoelpunt, maar verder in verdedigend opzicht en qua inzet een goede pot gespeeld.
Schilder: 6.5 Verraste me in positief opzicht, omdat ik vind dat hij tekort komt voor de top. Desalwelteplus heeft hij zich kranig geweerd.
Enoh: 8.5 Wat kan deze jongen ongelofelijk bikkelen en voetballen. Prachtig hoe hij wegdraait en continue voor de bal wilt knokken.
Anita: 8 Hele sterke en solide wedstrijd gespeeld. Ondanks zijn fysieke tekortkomingen (lengte) zeer sterk aan de bal en gaat een stevig duel niet uit de weg.
Aissati: 8.5 Wederom een dijk van een wedstrijd gespeeld. Niks op aan te merken, deze jongen komt er wel.
Suarez: 9 Ondanks de vele open kansen die hij heeft gemist, heeft hij eens te meer weer aangetoond heel belangrijk voor Ajax te zijn. Fantastische acties!
Sulejmani: 6 Ook al gun ik deze jongen meer, hij heeft niet goed gespeeld. Je zag hem na zijn doelpunt opeens opleven en oogde hij scherper. Jammer, want hij kan zoveel malen beter en hij wil ook zo graag beter, want werken doet hij als een gek.
Emanuelson: 7.5 Goed gewerkt, niet altijd gelukkig in zijn acties, maar heeft er voor geknokt. Zo'n inzet wil ik iedere wedstrijd van hem zien inplaats van een dartelende bambi.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:10
Citaat:

Vanavond is weer het één en ander verduidelijkt... De aankopen Oleguer, Van Basten en van afgelopen jaar Silva hebben het, zoals heel het jaar al, laten afweten. Daarentegen laat de eigen jeugd weer zien waar Ajax voor staat.


Dat je de jeugd een pluim geeft prima. Dat je op de rest loopt te kankeren is een teken van frustraties die niet horen na zo'n wedstrijd. ga je schamen man! Silva stond verdedigend prima z'n man, Oleguer heeft heel wat cruciale dingen goed gedaan en van Basten valt vrij weinig te verwijten. Schande dat je na zo'n avond op deze manier je gal moet spuwen. Misselijkmakend!

Citaat:
Wat heb je aan een back zonder een voorzet? En dat is zeer zeker niet het enige wat er aan Silva valt op te merken. Zeer zwakke speler en ongeloofelijk dat hij niet verkocht/verhuurd is. Je hebt niks aan deze vent.


Nee anders stellen we toch niemand op op de rechtsbackpositie? Verdedigend was het prima na zo'n lange periode zonder wedstrijdritme en gebrek aan vertrouwen. Je kunt ook op elke slak zout leggen gast!

Citaat:
Oleguer was weer een brok aan ergenis. Wel zag ik voor het eerst van hem een goede pass komen over de verdediging op Suarez. Voor de rest heeft onze slome Spanjaard niks goeds toegevoegd vanavond.

Misschien heeft hij niets fout gedaan? Toch knap dat je ej selectieve verontwaardigheid je neit heeft verleid om die bal op Suarez achterwege te laten. Verder hebben we bitter weinig te duchten gehad van Marseille aangezien men voorin geen vuist kon maken tegen Toby en Oleguer.

Citaat:
Van Basten... Waarom Aissati wisselen? Dé spelverdeler, spil van het elftal, scheidt je van zijn maatje Enoh. En dan Leonardo erin... Waarom niet een andere spelverdeler, De Jong? Je haalt het voetbal eruit. Waarom toch? Elke wedstrijd weer maakt hij van die fouten. Begin opstelling was voor de verandering naar de omstandigheden wel goed.


Misschien omdat Aissati op was en net fokking 7 maanden buitenspel heeft gestaan? Urby moest de nieuwe spelverdeler worden en kwam al redelijk vaak naar het middenveld. Wat is heir nou weer mis mee om het zo op te lossen? Leonardo's onvoorspelbaarheid heeft ons in Hamburg en vorige wedstrijd geen windeieren gelegd.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:18
Citaat:
Ja, Enoh was geweldig. Gaat uitgroeien tot een steunpilaar van dit Ajax. Anita speelde inderdaad ook een dijk van een wedstrijd. Wat me vooral bevalt is dat er ontzettend veel voetbal zit in het middenveld. Lindgren hoef ik de rest van het seizoen niet meer in de basis te zien.

Eens. Maar Lindgren is echt geen slechte speler hoor. Hij bezit over enig tactisch inzicht en zou met Anita moeten concureren voor de enige verdedigende middenveld positie. Of hij dat wint is een ander verhaal, maar als back-up/12e man kan hij echt van waarde zijn.

Jobo
Citaat:
Enige nadeel van dit middenveld is de lengte. De standaardsituaties vond ik erg gevaarlijk. Wellicht dat een vertonghen op het middenveld dit al enigzins kan compenseren.

Maar wie haal je er dan uit op het middenveld? Vertonghen moet gewoon centraal achterin waar hij zo nu en dan kan doorschuiven naar het middenveld. Gregory maar voorlopig rechtsback en Toby daarnaast. Maar jammergenoeg ziet Marco dat niet en zet hij Oleguer, Wielaert en Gabri er in.

Bart
Citaat:
Ik zie het liefst Vertonghen in de verdediging samen met nog een verdediger die goed kan opbouwen want, dan heb je veel voetbal in je team met dit middenveld.

Precies.


Brainsnack
Citaat:
Alles is al gezegd. Jammer, maar trots. Ik heb weer vertrouwen voor de toekomst. Maar eerst een avondje NAC!

Waarom precies? Het is toch bekent dat Ajax de beste selectie heeft en dus met deze spelers op de proppen kan komen? Ik heb er weinig vertrouwen in omdat Van Basten aan het roer staat. Zoals Taco van den Velde in de VI al aardig opmerkte is alleen Suarez dit seizoen in waarde gestegen. Niet helemaal waar natuurlijk (Van der Wiel bijv.) maar dat zegt iets over Van Basten. Naast niet goede opstellingen/selecties, ook spelers niet beter maken...

riejuh
Citaat:
Over die standaardsituaties je mist natuurlijk je best kopper van de selectie (Vermaelen),

Aardig opgemerkt. Vele onderschatten Vermaelen toch een beetje. Vermaelen is natuurlijk wel beter op linksback dan Schilder. Daarnaast koppend ook de beste inderdaad.

Verder eens met de cijfers.

svven
Citaat:
Bruno Silva hoor ik hier bijna niets over, hij speelde ook aardig goed.

Totaal mee oneens en dan zijn rode kaart buiten beschouwing gelaten. Silva was vergeleken met Ogararu natuurlijk ietsjes beter, maar ten opzichte van het niveau dat Ajax nastreeft beneden peil. Centrale verdediger Van der Wiel doet gelukkig de komende tijd weer mee.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:32
Citaat:
Van Basten niet ontevreden
AMSTERDAM - Coach Marco van Basten was vrij goed te spreken over het spel van Ajax woensdag tegen Olympique Marseille. ,,Gezien de uitschakeling moet ik ontevreden zijn. Maar het spel was vaak goed.’’’

Van Basten sprak van één van Ajax’ betere duels van dit seizoen. ,,Tegen een topclub als Marseille hebben we veel kansen gecreëerd. Het is alleen jammer dat we er niet meer hebben benut. Met iets meer mazzel was dat waarschijnlijk wel gelukt.’’

Ajax wint dit seizoen nu vrijwel zeker geen prijs meer. Van Basten: ,,Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar aan het spel van vanavond hebben we gezien dat er perspectief is. Dat geeft hoop voor de komende tijd.’’’


ANP
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:33
Citaat:
Van Basten niet ontevreden
AMSTERDAM - Coach Marco van Basten was vrij goed te spreken over het spel van Ajax woensdag tegen Olympique Marseille. ,,Gezien de uitschakeling moet ik ontevreden zijn. Maar het spel was vaak goed.’’’

Van Basten sprak van één van Ajax’ betere duels van dit seizoen. ,,Tegen een topclub als Marseille hebben we veel kansen gecreëerd. Het is alleen jammer dat we er niet meer hebben benut. Met iets meer mazzel was dat waarschijnlijk wel gelukt.’’

Ajax wint dit seizoen nu vrijwel zeker geen prijs meer. Van Basten: ,,Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar aan het spel van vanavond hebben we gezien dat er perspectief is. Dat geeft hoop voor de komende tijd.’’’


ANP

Sorry hoor, maar Marseille is dus geen topclub.
wvisser18


Geregistreerd: 23-04-2008
Forum berichten: 117
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Limassol (Cyprus)
Geplaatst: Do 19 maa 2009 00:36
Als je met deze frivoliteit en inzet iedere wedstrijd voetbalt, wordt je volgend seizoen ongeslagen kampioen in Nederland..

---------------------------Vermeer---------------------------

vd Wiel-----Alderweireld--------Vertonghen---Vermaelen

Enoh--------------------Aissati-----------------Emanuelson

---Sarpong--------------Cvitanich-------------Sulejmani----

Als Suarez vertrekt van de zomer, hebben we wel een probleem, want in de wedstrijden dat hij niet meedeed, was dit gelijk te merken..Sarpong heeft de potentie om op die positie belangrijk te worden, maar moet het eerst nog laten zien..Eventueel een echte rechtsbuiten terughalen in de vorm van van der Meyde / Daniël de Ridder..vooral als van der Meyde terugkomt, denk ik dat hij weer van grote waarde kan worden..

Verder een bank met: Padt, Silva, Wielaert, Oleguer, linksback(aankoop?), Anita, de Jong, Gabri(als ie blijft), Bodul, Leonardo (als ie blijft) en aanvallend zal er ook nog wel een aankoop moeten worden gedaan...
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 01:33
Citaat:
Nu is het trouwens 100% zeker , na zo'n aktie, dat Suarez vertrekt naar een topclub.

Ja, ik wilde het net zeggen. Die zien we volgend seizoen niet meer terug, maar toch 1 jaartje erbij zou goed zijn voor Suarez, maar dat zal wel niet.
Hij mist toch nog de nodige kansen.

Ik denk dat geen enkele echte topclub zich daar al aan gaat wagen hoor. Als centrumaanvaller mist hij echt veel te veel opgelegde kansen. Het fabeltje dat hij dat alleen tegen mindere tegenstanders zou doen is met de tweeluik tegen Marseille meteen uit de wereld geholpen. Doodzonde, want als team faalde Ajax nu eens niet. We zijn onderuit gegaan door individuele fouten. Met name achterin en voorin, want het middenveld stond als een huis.

Citaat:
Goed gespeeld van AJAX 1 1/2. Hopelijk blijft AJAX dit soort voetbal spelen. Zo jammer, die domme kaarten en blessures. Maar de winst is dat Alderweireld en Anita nadrukkelijk aan de poort kloppen. Daar kan AJAX volgende seizoen de vruchten van plukken.


Precies. Uit het rijtje Van der Wiel, Vermaelen, Vertonghen, Lindgren, Gabri, Wielaert mag je toch wel spreken van minimaal vier basisspelers. Dan is het niet niets dat Anita en Alderweireld (waarbij die laatste mij gezien zijn optredens in Jong Ajax verraste) zich prima staande houden. Wat het goede voetbal betreft zal dit vooralsnog vrij afhankelijk blijven van Aissati. Ajax met of zonder Aissati is een wereld van verschil. PSV bedankt! Wat moet het die supporters toch pijn doen om hem in zo'n wedstrijd te zien uitblinken voor Ajax.

Citaat:
Het is zeer jammer. Dit seizoen had er veel meer in gezeten, maar uiteindelijk doet je eigen aankoopbeleid van afgelopen jaar (jaren) je de das om. Het hele technische beleid van Marco trouwens.
Vanavond is weer het één en ander verduidelijkt... De aankopen Oleguer, Van Basten en van afgelopen jaar Silva hebben het, zoals heel het jaar al, laten afweten. Daarentegen laat de eigen jeugd weer zien waar Ajax voor staat.

- Wat heb je aan een back zonder een voorzet? En dat is zeer zeker niet het enige wat er aan Silva valt op te merken. Zeer zwakke speler en ongeloofelijk dat hij niet verkocht/verhuurd is. Je hebt niks aan deze vent.
- Oleguer was weer een brok aan ergenis. Wel zag ik voor het eerst van hem een goede pass komen over de verdediging op Suarez. Voor de rest heeft onze slome Spanjaard niks goeds toegevoegd vanavond.
- Van Basten... Waarom Aissati wisselen? Dé spelverdeler, spil van het elftal, scheidt je van zijn maatje Enoh. En dan Leonardo erin... Waarom niet een andere spelverdeler, De Jong? Je haalt het voetbal eruit. Waarom toch? Elke wedstrijd weer maakt hij van die fouten. Begin opstelling was voor de verandering naar de omstandigheden wel goed.

+ Enoh. Dat magnifieke draaien is prachtig en o zo effectief. Snel zijn contract verlengen tot 2014. Nog verder gepolijst kan deze jongen niets anders dan na Finidi, Kanu en Trabelsi de volgende Afrikaanse topper worden.
+ Ook Aissati laat zien waarom hij altijd in de basis hoort. Ongeloofelijk dat Van Basten hem niet opstelde in het begin van het seizoen tegen Willem II. Ik durf te beweren dat we daardoor geen kampioen zijn geworden dit seizoen.
+ Anita. Deze jongen laat op 19-jarige leeftijd zien dat hij kan ballen hoor. Ook als alle andere terugkomen Aissati, Anita en Enoh laten staan. Als ze samen veel spelen kunnen ze uitgroeien tot een zeer goed trio met de punt naar achter.
+ Alderweireld overtuigd mij met de wedstrijd meer. Tuurlijk, er valt wat op te merken maar hij blijft overeind en voegt met zijn trappen en passes veel toe. Ook een blijvertje.

Schilder speelde voor zijn doen ook geen slechte wedstrijd. Suarez was weer magnifiek en zal na vanavond in echt alle scoutingsboekjes staan. In de VI staat dat zijn vraagprijs 25 miljoen bedraagd. Maak daar maar minimaal 35 van. Emanuelson deed ook goed mee, maar daar kan soms toch wat meer van verwacht worden vind ik. Ook Sulejmani moet stappen gaan maken en ik hoop dat hij na de zomerstop er echt staat. Meer laten zien. Maar al deze jongens zijn jong en komen er wel. Dat integenstelling tot de oudjes Silva, Oleguer, Wielaert, Gabri en ga zo maar door. Ervaring/leiderschap? Kwaliteit moeten we hebben.


Dat je een tirade over Van Basten houdt is prima, maar er zijn wel een aantal argumenten die totaal geen hout snijden. Je zeikt Silva af, die niet op aanraden van Van Basten naar Ajax is gekomen. Daarnaast prijs je Enoh, Aissati, Anita en Alderweireld. Die eerste twee zijn door Van Basten aangetrokken en die laatste twee zijn door Van Basten bij de selectie gehaald.

Ik wil ook weer eens een lans breken voor Emanuelson. Speelde weer een uitstekende wedstrijd in een voor hem vrij constant seizoen dat meer pieken dan dalen kende. Het is niet de favoriet van veel AF'ers, maar wat speelde hij vanavond weer goed.
jamesgf


Geregistreerd: 29-05-2008
Forum berichten: 420
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 01:40
Citaat:
Dat je de jeugd een pluim geeft prima. Dat je op de rest loopt te kankeren is een teken van frustraties die niet horen na zo'n wedstrijd. ga je schamen man! Silva stond verdedigend prima z'n man, Oleguer heeft heel wat cruciale dingen goed gedaan en van Basten valt vrij weinig te verwijten. Schande dat je na zo'n avond op deze manier je gal moet spuwen. Misselijkmakend!

Oh, maar dat Ajax vandaag zo'n goed wedstrijd zou gaan spelen tegen dit counterende, niet bijster goede Marseille was te verwachten, netzoals Ajax in Marseille tot de rode kaart ook goed voetbalde zoals ik ook toen tijdens die wedstrijd aangaf. Ajax heeft dan ook de beste selectie van Nederland, daar zijn alle kenners het over eens.

Het doet mij deugd dat we eindelijk met dit materiaal bij vlagen goed voetbal zien. En ben dan ook best trots dat we een goede pot Europeeus op de mat legde. Maar wat is er mis aan dingen op te merken? Ik constateer. In maart op alle fronten kansloos en volgend jaar waarschijnlijk weer Uefa-cup voetbal, das niet fijn. Dat daar tussendoor dan eindelijk de goede spelers worden opgesteld maakt mij niet euforisch. Ook niet gefrustreerd hoor.

Ik verwacht meer van aankopen Silva en Oleguer. Ze zijn niet voor een paar stuivers aangetrokken, maar blijken desondanks middelmaat in mijn ogen. Eigen jeugdspelers hebben misschien wat meer krediet bij mij dan aankopen van eindtwintigers. Maar daar komt wel kwaliteit bij kijken. In mijn ogen ''lacken'' ze dat in verhouding met leeftijd/transfersom en in vergelijking met andere spelers. Vooral aanvallend en opbouwend komen ze te kort.

Citaat:
Nee anders stellen we toch niemand op op de rechtsbackpositie? Verdedigend was het prima na zo'n lange periode zonder wedstrijdritme en gebrek aan vertrouwen. Je kunt ook op elke slak zout leggen gast!

Dat hij opgesteld stond vond ik prima, er is immers geen ander alfternatief. Dat hij is aangekocht en niet verkocht zoals ik in mijn eerste post aangeef wel.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 07:31
Waarom is UEFAcup niet fijn? Liever zulke thrillers in de UEFAcup als er niet aan te pas komen in de de CL. Alleen financieel is de CL leuker.

Ik snap het 'gezeik' op Oleguer niet zo, speelde een geweldige pot gisteren.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 09:00
Iedereen speelde ijzersterk, alleen Vermeer vond ik bij de goals wat twijfelen. Qua uitkomen moet hij nog veel leren.

Ajax had verdiend om door te gaan, iedereen had inzet en ook het combinatie spel was goed. Ik denk dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was.

O ja, toch weer Suarez die een aantal 100% kansen mist. Dat kost ons hier de kop, want in Marseille had hij er al 1 en gisteren ook weer een stuk of 3.
Robbin-R


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 147
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Heesch
Geplaatst: Do 19 maa 2009 09:14
Citaat:
Over die standaardsituaties je mist natuurlijk je best kopper van de selectie (Vermaelen),

Silva: 6 Verdedigend sterker dan ik had verwacht, echter zijn voorzetten waren zoals gewoonlijk een drama, smetje ook die rode kaart.
Oleguer: 6,5 maakte af en toe weer een slippertje, teveel voor een ervaren verdediger. Ook aarzelt hij teveel of hij moet doorpakken of blijven staan. Hierdoor moeten and begint echter ook steeds meer met de opbouw te bemoeien, die lange bal op Suarez b.v.
Suarez: 8 Miste 1 ding in zijn spel namelijk een goal. Werkt erg hard voor heel de ploeg en maakte een weergaloze actie voor de 2-1. Ook de 1-0 was een goede assist. Die gele kaart kan natuurlijk ook niet. Wat een winnaaarsmentaliteit heeft deze speler.
Emanuelson: 8 Wat nou Pranjic wij hebben Urby. Combineerde vandaag voetballend vermogen met werklust, begint zich eindelijk door te ontwikelen van talent naar dragende speler.


-Bruno Silva een 6? Que? Deze gast voegt niets toe aan Ajax. Het is me volkomen duidelijk waarom V.d. Wiel in de basis staat op rechts. Silva heeft een slechte voorzet en als hij de bal verliest sjokt hij terug achter zijn tegenstander aan. Diepe, diepe onvoldoende: 4.

-Oleguer krijgt van mij maar een 5,5. Is zoals gezegd een weifelaar, als hij niet direct tegen een man kan aanstaan. Heft bovendien bij de beslissende 2-2 de buitenspel op door toe te kijken hoe de bal teruggekopt kan worden.

-Suarez mist drie 100% kansen. Is toch echt een aanvaller en heeft dus slordig gespeeld. Natuurlijk bereid hij de eerste twee goals mooi voor, maar als hij geen assists levert en wel drie keer scoort... Een 5,5.

-Emanuelson heb ik me op zich ook wel aan lopen ergeren. Deze jongen is geen spelverdeler en moet niet denken dat hij een prominente rol kan vervullen in het veldspel van Ajax. Speelt veel te veel in één tempo en had het veld vaak veel breder moeten houden. Een magere 5,5.

Die 9 voor Anita is lichtelijk aan de hoge kant, maar hij speelde inderdaad een keurige wedstrijd. Anita heeft mij overtuigd als defensieve middenvelder die zich kan vastbijten in een tegenstander.
Aissati vond ik ook erg sterk spelen. Vraagt om de bal, toonde enkele keren zijn techniek door de tegenstander te foppen en bezorgt de bal tenminste bij een medespeler. Bovendien zag ik hem vaker dan verwacht mee terugverdedigen. Prima!
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Do 19 maa 2009 09:43
Ongelofelijk zonde dat we hier verloren hebben, dit was helemaal niet nodig. Het middenveld stond echt fantastisch. Aisatti heeft alle ballen zuiver gepasst, ja ik heb er op gelet. Het zou mooi zijn als Wielaert het stokje over kan nemen van Oleguer, dan heb je naast Alderweireld nog een speler met een goede passing. Nu zag je dat de bal veel ophaald moest worden door de middenvelders Aisatti en Anita, wanneer Wielaert terug is dan heb je al een man meer op het middenveld.

Ik heb me zo ongelofelijk geergerd aan Silva's voorzetten, die zijn zo verschrikkelijk slecht, er is niet een voorzet geweest die aangekomen is, van de 10, wanneer Wiel terug is dan ga je daar 100% op vooruit.

Schilder speelde ook een zeer goede wedstrijd, verdedigend stond het erg goed.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 19 maa 2009 11:03
Citaat:
Over die standaardsituaties je mist natuurlijk je best kopper van de selectie (Vermaelen),

Silva: 6 Verdedigend sterker dan ik had verwacht, echter zijn voorzetten waren zoals gewoonlijk een drama, smetje ook die rode kaart.
Oleguer: 6,5 maakte af en toe weer een slippertje, teveel voor een ervaren verdediger. Ook aarzelt hij teveel of hij moet doorpakken of blijven staan. Hierdoor moeten and begint echter ook steeds meer met de opbouw te bemoeien, die lange bal op Suarez b.v.
Suarez: 8 Miste 1 ding in zijn spel namelijk een goal. Werkt erg hard voor heel de ploeg en maakte een weergaloze actie voor de 2-1. Ook de 1-0 was een goede assist. Die gele kaart kan natuurlijk ook niet. Wat een winnaaarsmentaliteit heeft deze speler.
Emanuelson: 8 Wat nou Pranjic wij hebben Urby. Combineerde vandaag voetballend vermogen met werklust, begint zich eindelijk door te ontwikelen van talent naar dragende speler.


-Bruno Silva een 6? Que? Deze gast voegt niets toe aan Ajax. Het is me volkomen duidelijk waarom V.d. Wiel in de basis staat op rechts. Silva heeft een slechte voorzet en als hij de bal verliest sjokt hij terug achter zijn tegenstander aan. Diepe, diepe onvoldoende: 4.

-Oleguer krijgt van mij maar een 5,5. Is zoals gezegd een weifelaar, als hij niet direct tegen een man kan aanstaan. Heft bovendien bij de beslissende 2-2 de buitenspel op door toe te kijken hoe de bal teruggekopt kan worden.

-Suarez mist drie 100% kansen. Is toch echt een aanvaller en heeft dus slordig gespeeld. Natuurlijk bereid hij de eerste twee goals mooi voor, maar als hij geen assists levert en wel drie keer scoort... Een 5,5.

-Emanuelson heb ik me op zich ook wel aan lopen ergeren. Deze jongen is geen spelverdeler en moet niet denken dat hij een prominente rol kan vervullen in het veldspel van Ajax. Speelt veel te veel in één tempo en had het veld vaak veel breder moeten houden. Een magere 5,5.

Emanuelson behoorde samen met Enoh, Aissati en Anita tot de uitblinkers. Sommige mensen zien die jongen echt nooit een goede wedstrijd spelen. Zonde dat die jongen bij veel supporters nooit wat goed kan doen.

Silva was inderdaad weer eens een drama, maar ik vraag me nog steeds af hoe James zijn aantrekken op Van Basten wil afschuiven? Wie was de commentator van gisteravond trouwens? Die prees Silva als goede vervanger van Van der Wiel en vond Aissati maar onopvallend spelen. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Ik moet trouwens zeggen dat als er bij die eerste kans niet goed gecoached is, het niet per se de schuld van Suárez was dat hij hem kopte in plaats van te schieten. Hij kon niet precies weten wat er in z'n rug gebeurde, bijvoorbeeld.

Veel mensen om mij heen zaten te foeteren dat Cvitanich moest invallen, maar ik denk niet dat hij een hele wedstrijd kon spelen. Hij ging er zondag al vanaf met klachten. Daarnaast gaf Van Basten gisteren aan dat hij na de 2-1 toch nog wat frisse jongens achter de hand wilde houden voor de verlenging. Toegegeven, Sulejmani was lange tijd wel rijp voor een wissel. Die jongen moet echt eens aan z'n snelheid gaan werken. Krijgt hij dat weer terug, dan zullen we meteen een ontzettend groot verschil merken. Gisteren was hij wel redelijk balvast en had hij zonder bal wel een aantal goede loopacties. Aan de bal zag je echter weer dat hij ontzettend veel moeite had om iemand te passeren.

Anita speelt steeds meer naar voren, waar hij bijvoorbeeld op het Amsterdam Tournament wel dominant aanwezig was maar vervolgens alles weer opzij schoof. Die jongen speelt met de wedstrijd beter.

Aissati...tsja...PSV bedankt!
+ Nieuw bericht <<<   <   2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.984.777 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » De Wedstrijden 2008/09 » [Uefa Cup] Ajax - Olympique Marseille
Ga
Zoeken: