Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Martial Arts
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Martial Arts
Maker: MarcoBekeken: 16979
Status: InactiefBerichten: 131
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 10 apr 2009 15:43


K-1 (Max), It's Showtime, Golden Glory en alle vechtsporten die daarbij aan bod komen. Wij Nederlanders rocken nogal in deze scene. Boksen is dood, lang leve kickboksen!

Op 16 mei as. in de ArenA het Amsterdamse vechtgala van It's Showtime met als absolute bonecrushing final: Badr Hari versus Sem Schilt. Maar ook met toppers als Tyrone Spong, Gokhan Saki, Melvin Manhoef, Errol Zimmerman, Andy Souwer, Gago Drago en nog veel meer. Hier de Match Making van één van de sterkst bezette evenementen, evah.

Eentje waar ik erg benieuwd naar ben, alhoewel de zwaargewichten mij het meest aanspreken, is Giorgio Petrosyan. Over 5 ronden een tie met Buakaw Por Pramuk en recentelijk in Italië op punten langs Souwer Power. Het grootste K-1 Max talent op aarde, volgens velen. Het grootste K-1 talent? Bad Boy Badr Hari en zijn Epic Fighting Style.

K-1 en It's Showtime worden door respectievelijk SBS6 (zaterdagavond/nacht) en RTL7 (maandag 23.00u) uitgezonden. RTL7 is momenteel met herhalingen van eerder bezig. Eurosport broadcast eveneens.

Anyhow, kom maar op met de YouTube clips, nieuwtjes en meningen, want ik wil al een tijdje niks meer missen.. Fight!
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 14:05
K1, een sport waar ik graag naar mag kijken. Tot twee jaar geleden zelf een fanatiek Thai bokser geweest. Echter door een nogal zware blessure hiermee gestopt.

Mijn favorieten zijn toch wel Peter Aerts en Mirko "Cro Cop" Filipovic.
Jammer dat Mirko niet meer mee doet aan de K1.

Als absolute dommekracht maar altijd leuk om te kijken heb ik toch wel Jerome le Banner staan. Verschrikkelijk grote en brede vent met een mooie uitstraling. Lekker agressief.

Verder vond ik het eenmalig meedoen van Kaoklai Keannorsing in de K1 prachtig. Zo'n klein mannetje in vergelijking met die zwaargewichten en dan toch met zijn gewicht van ik dacht 75/80 kilo iemand van 135 kilo en bijna 1.95 KO schoppen, zie onderstaand filmpje:

http://video.google.com/videoplay?docid=4467480083938501987

Verder vind ik nog een Nederlandse vechter bijzonder. Bas "El Guapo" Rutten. Met een enorm charisma en prachtige vechttechnieken is hij een absolute held in de Verenigde Staten. En dan hebben we natuurlijk nog zijn prachtige video's met tips hoe je op straat of in een bar een gevecht kunt winnen, met een heerlijke humoristische ondertoon.

Kortom, Nederlandse vechters zijn in het buitenland helden, daar waar de sport in Nederland zelf relatief onbekend is. Jammer, want deze heren verdienen dit niet.

Het grootste talent? Badr Hari is een goede vechter, maar qua sportiviteit, karakter en mentaliteit zie ik deze jongen liever van het deelnemersveld verdwijnen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 14:26
Zelf een jaar op kickbox gezeten. Op dezelfde gym als die van Rayen Simson.

Laatste showtime was in Alkmaar. De toppers waren niet van de partij, desalniettemin een leuke gevecht gezien tussen de kleine Stevelmans en die Australier. Gago Drago vocht een thuiswedstrijd maar z'n opponent was niet van zijn allooi. Wat zijn die Amerikanen van een bedroevend kickbox niveau, zeg.

En de partij met het neefje van Badr Hari en die Tsjech. De eerstgenoemde moest de handdoek in de ring gooien in verband met een blessure.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 14:46
Gago Drago, alleen om z'n opkomst hou je al van 'm. Die KO was vrij hard, was laatst nog op TV, dacht ik. Prachtig ventje, maar hij heeft het momenteel wat lastig, dacht ik.

@ Seduction

Thai bokser yourself? Ik zal vanaf heden erg aardig tegen je zijn. Tegen het slijmerige aan. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Gestopt wegens..?

Van Mirko heb ik niet erg veel gezien, al staat de rood-wit geblokte broek me bij. Mijn favo is ook Peter Aerts, ik zou 'm zó graag nog eens het K-1 toernooi zien pakken, maar het wordt nu wel erg lastig. Mooie vechter, die komt er echt om te knokken, bikkelhard en recht vooruit. De sympathie voor Jerome LeBanner kan ik me maar al te goed voorstellen. Wordt vaak van gezegd dat ie een glazen kin heeft, maar wie de partij van hem tegen Cyril Abidi hebt gezien, moet anders piepen. Hier staat ie, in 2 delen. Parijs versus Marseille, dat staat gelijk aan oorlog en dat was het ook. Technisch misschien niet zo verfijnd, maar wát een slagveld. Jerome zag er destijds zo uit (mazzel dat ie er niet op TKO af moest):



Meesterlijke KO van Kaoklai, staat op m'n netvlies. Idd, een vreemde eend in de bijt toen. Heeft ie niet nog eens tegen die Hong Man Choi gestaan? De tweede ronde van dat K-1 toernooi verloor ie van Musashi, na een extra ronde. In mijn herinnering -maar dat kan ook geromantiseer zijn- zat daar een luchtje aan. Er was de Japanners wel heel veel aan gelegen om Musashi de titel of in ieder geval de finale te bezorgen. Had wel een leeuwenhart, die Musashi.

Haha, ja, el Guapo Rutten. Ik heb ook wel wat van die videootjes gezien. Een grootheid in de VS. Op ruim 40+ heeft ie nog eens met succes in de ring gestaan, als ik me niet vergis.

I know, ik deel de meeste verwijten aan Badr's adres wel, maar er staat toch wel wat. Hij mag wat minder Bad Boy zijn. Die poeier van Overeem kon ik dan wel waarderen, alhoewel aan hem ook de nodige bezwaren kleven.. Van Tyrone Spong heb ik nog niet veel gezien, hij mag het me laten zien in de ArenA. De aandacht in Nederland neemt toch wel in rap tempo toe. SBS6 en RTL7 zenden steeds meer en ook steeds sneller uit. Als ze nu ook nog eens op fatsoenlijke tijden, de volledige toernooien en wat achtergrond showen...

Niet de beste, daar mist ie volgens mij wat venijn voor, maar wel een van de sierlijkse vechters, uit de Kyokushin karate hoek Glaube Feitosa, met wonderbaarlijke high kicks, vooral die trappen die boven op de pan hameren. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 14:55
K-1 Max; op dinsdag 21 april as. het Final 16 Evenement. Volledige schema hier, de interessantse partijen (wat mij betreft dan):



En voor de leuk, een partijtje van de huidige champ in deze categorie:



Petrosyans claim to fame begins.. Inmiddels bevestigd door Leo Oldenburger: op 25 april as. te zien bij SBS6.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 15:29
Citaat:
Gago Drago, alleen om z'n opkomst hou je al van 'm. Die KO was vrij hard, was laatst nog op TV, dacht ik. Prachtig ventje, maar hij heeft het momenteel wat lastig, dacht ik.


Klopt, z'n opkomst is spectaculair, desondanks niet mijn type vechter. Conditioneel steekt hij ijzersterk in elkaar en een harde werker, maar ik mis iets bij hem. Het extra stukje talent dat hem bij de buitencategorie moet doen behoren.

Citaat:
staat ie, in 2 delen. Parijs versus Marseille, dat staat gelijk aan oorlog en dat was het ook. Technisch misschien niet zo verfijnd, maar wát een slagveld. Jerome zag er destijds zo uit (mazzel dat ie er niet op TKO af moest):


Heb Mirko zelf nog niet aan het werk gezien, dus daar kan ik me niet over uitlaten. Maar Peter Aerts is inderdaad een geweldenaar. Accepteert elke match wel en iemand die voor z'n sport leeft. De 'Lumberjack' zoals hij vaak wordt genoemd is een grootheid in de sport. Maar goed, de jaartjes beginnen te tellen en hoewel ik zijn carričre bewonder zie ik hem niet weer een K1 titel pakken.

Over Le Banner. Ik blijf het toch meer een showmannetje vinden. Meer iemand voor buiten de ring, doet ook veel acteerwerk. In de ring moet hij het vaak laten gelden en verliest hij doorgaans van de Nederlandse toppers (Bonjanski o.a.).

Citaat:
Meesterlijke KO van Kaoklai, staat op m'n netvlies. Idd, een vreemde eend in de bijt toen. Heeft ie niet nog eens tegen die Hong Man Choi gestaan? De tweede ronde van dat K-1 toernooi verloor ie van Musashi, na een extra ronde. In mijn herinnering -maar dat kan ook geromantiseer zijn- zat daar een luchtje aan. Er was de Japanners wel heel veel aan gelegen om Musashi de titel of in ieder geval de finale te bezorgen. Had wel een leeuwenhart, die Musashi.


Hong Man Choi hoort natuurlijk niet thuis op de K1. Kan er niets van. Belachelijk dat zulke types worden toegelaten. Ook Mighty Mo (vooral z'n rechterstoot is z'n grootste wapen) en Ray Sefo hebben gezien de huidige deelnemersveld niets meer te zoeken in de K1.

Musashi vind ik maar een rare vechter. Op kunst- en vliegwerk weet ie nog wel eens een ronde tegen een tegenstander van formaat te winnen.

Je moet de KO's terugzien van Melvin Manhoef, een favo van mij, enorm explosieve vechter, die de KO power bezit. En ook een werkelijk fenomenale KO van Badr Hari staat me bij. Even kijken of ik die kan terug vinden.

Citaat:
kon ik dan wel waarderen, alhoewel aan hem ook de nodige bezwaren kleven.. Van Tyrone Spong heb ik nog niet veel gezien, hij mag het me laten zien in de ArenA. De aandacht in Nederland neemt toch wel in rap tempo toe. SBS6 en RTL7 zenden steeds meer en ook steeds sneller uit. Als ze nu ook nog eens op fatsoenlijke tijden, de volledige toernooien en wat achtergrond showen...

Ach, Bad boy of niet, de man heeft de capaciteiten om 's werelds grootste te worden. Had al vorig jaar van Bonjanski moeten winnen in de finale, maar kreeg kortsluiting en werd gediskwalificeerd n.a.v. natrappen.

Tyrone Spong word rustig gebracht. Is buitencategorie, zonder meer, maar ik moet het nog maar zien hoe hij zich de komende jaren weet te handhaven tussen al die zwaargewichten. Verloor onlangs dacht ik nog van Sakhi. Z'n knieën lijken z'n wapens te zijn.

Citaat:
Feitosa, met wonderbaarlijke high kicks, vooral die trappen die boven op de pan hameren. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />


Feitosa is een gelouterde vechter. Geweldige traptechniek, daarvoor moet je als vechter zijnde zeker voor uitkijken. Verder een gewaardeerd figuur in de K1 wereld, maar wat voor Le Banner geldt geldt ook min of meer voor hem, dat is dat hij het vaak aflegt tegen de Nederlandse toppers.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 15:48
Even de deelnemersveld van de K1-Max doornemen.

Andy Souwer versus Leroy Kaestner: Ken de laatstgenoemde niet, waarschijnlijk een debutant, maar Andy zou deze partij normaal gesproken makkelijk naar z'n hand moeten kunnen omzetten.

Nieky Holtzken versus Chahid: Heb Nieky zelf niet vaak aan het werk gezien, maar lijkt me wel een verdienstelijke vechter. Chahid genaamd 'the pitbull' onlangs gezien op het toernooi in België en toen maakte hij een goede indruk op mij. Agressieve vechter met kwaliteiten.

Giorgo Petrosyan versus Dzhabar:
Lijkt me makkelijk te voorspellen. Giorgio is op het moment de beste in de wereld in zijn klasse en zie ik dit duel dan ook glansrijk winnen.

Sato versus Drago: Kan me wedstrijden van Sato niet meer echt voor de geest halen, maar zal wel denk ik een aardige partij worden.

Buakaw Pramuk versus Andre Dida: Pramuk een stylist eerste klas. Prachtige vechtstijl en wereldtop. Dida kan z'n borst nat maken.

Albert Kraus versus Nagashima: Ben niet zo goed op de hoogte van de meeste Japanse vechters, omdat de gevechten ervan te weinig worden uitgezonden. Maar met Albert Kraus in de ring kan je altijd rekenen op spektakel.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 16:06
Citaat:
Klopt, z'n opkomst is spectaculair, desondanks niet mijn type vechter. Conditioneel steekt hij ijzersterk in elkaar en een harde werker, maar ik mis iets bij hem. Het extra stukje talent dat hem bij de buitencategorie moet doen behoren.

Ik dacht dat ie in z'n laatste partij(en) ook een beetje tegen de lamp is gelopen. Mijn favo in de K-1 Max was Buakaw, maar hij is z'n onaantastbaarheid kwijt, is Souwer, idem maar de concurrentie is moordend en van wat ik van Petrosyan gezien heb.. Zó. Drie vechters die een zekere grandeur in de ring hebben. Erg mooi om te zien.

Citaat:
Hong Man Choi hoort natuurlijk niet thuis op de K1. Kan er niets van. Belachelijk dat zulke types worden toegelaten. Ook Mighty Mo (vooral z'n rechterstoot is z'n grootste wapen) en Ray Sefo hebben gezien de huidige deelnemersveld niets meer te zoeken in de K1.

Klopt, alhoewel het offensieve vechters zijn en dus attractief, kon dit wel eens iets zijn als natuurlijke selectie. Wel een grote meneer (in figuurlijke zin) in de K-1, die Sefo. Dat lachen had minder gemogen, maar de tranen na zijn loss voorafgaand aan de laatste K-1 finale, sprak boekdelen. Sefo is history, wel iets om met plezier op terug te kijken. Ray stond er vaak. Hong Man Choi is een grote clown, wel eentje waar je qua training waardering e.d. voor op moet brengen, maar idd & natuurlijk geen vechter die iets toevoegt. Het is ook niet attractief. Akebono was nog een grotere schande. Zijn optredens waren om verdrietig van te worden, om meerdere redenen.

Citaat:
Je moet de KO's terugzien van Melvin Manhoef, een favo van mij, enorm explosieve vechter, die de KO power bezit.

Zijn foto topt deze topic niet voor niks. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Melvin is een warp speed, full force katapult, Mark Hunt weet er alles van, puntje van de stoel hier als hij de ring betreedt. Dat zat ik laatst ook, liep ie tegen dat suffe hoekje van Maeda op. Leek met iets van onderschatting te zijn.

Partijtje van Sato tegen Buakaw; ik ken 'm ook niet zo goed, maar Drago kan vol aan de bak tegen dit pezige mannetje. Nieky Holtzken vs. Chahid kan ik geen zinnig woord over zeggen. De rest lijkt me redelijk voorspelbaar. Masato stopt er overigens mee..

PS - Ook Sem Schilt doet films: No, I'm the big one. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 16:08
Citaat:
Gago Drago, alleen om z'n opkomst hou je al van 'm. Die KO was vrij hard, was laatst nog op TV, dacht ik. Prachtig ventje, maar hij heeft het momenteel wat lastig, dacht ik.

@ Seduction

Thai bokser yourself? Ik zal vanaf heden erg aardig tegen je zijn. Tegen het slijmerige aan. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Gestopt wegens..?

Van Mirko heb ik niet erg veel gezien, al staat de rood-wit geblokte broek me bij. Mijn favo is ook Peter Aerts, ik zou 'm zó graag nog eens het K-1 toernooi zien pakken, maar het wordt nu wel erg lastig. Mooie vechter, die komt er echt om te knokken, bikkelhard en recht vooruit. De sympathie voor Jerome LeBanner kan ik me maar al te goed voorstellen. Wordt vaak van gezegd dat ie een glazen kin heeft, maar wie de partij van hem tegen Cyril Abidi hebt gezien, moet anders piepen. Hier staat ie, in 2 delen. Parijs versus Marseille, dat staat gelijk aan oorlog en dat was het ook. Technisch misschien niet zo verfijnd, maar wát een slagveld. Jerome zag er destijds zo uit (mazzel dat ie er niet op TKO af moest):

Meesterlijke KO van Kaoklai, staat op m'n netvlies. Idd, een vreemde eend in de bijt toen. Heeft ie niet nog eens tegen die Hong Man Choi gestaan? De tweede ronde van dat K-1 toernooi verloor ie van Musashi, na een extra ronde. In mijn herinnering -maar dat kan ook geromantiseer zijn- zat daar een luchtje aan. Er was de Japanners wel heel veel aan gelegen om Musashi de titel of in ieder geval de finale te bezorgen. Had wel een leeuwenhart, die Musashi.

Haha, ja, el Guapo Rutten. Ik heb ook wel wat van die videootjes gezien. Een grootheid in de VS. Op ruim 40+ heeft ie nog eens met succes in de ring gestaan, als ik me niet vergis.

I know, ik deel de meeste verwijten aan Badr's adres wel, maar er staat toch wel wat. Hij mag wat minder Bad Boy zijn. Die poeier van Overeem kon ik dan wel waarderen, alhoewel aan hem ook de nodige bezwaren kleven.. Van Tyrone Spong heb ik nog niet veel gezien, hij mag het me laten zien in de ArenA. De aandacht in Nederland neemt toch wel in rap tempo toe. SBS6 en RTL7 zenden steeds meer en ook steeds sneller uit. Als ze nu ook nog eens op fatsoenlijke tijden, de volledige toernooien en wat achtergrond showen...

Niet de beste, daar mist ie volgens mij wat venijn voor, maar wel een van de sierlijkse vechters, uit de Kyokushin karate hoek Glaube Feitosa, met wonderbaarlijke high kicks, vooral die trappen die boven op de pan hameren. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />


Ik heb twee jaar geleden mijn rechtervoet gebroken. Hij is nog steeds niet stabiel genoeg om Thai boksen weer op te pakken. Een verkeerde trap en er zit zo weer een ei op, net zoals het oog van Mighty Mo na de trap van Kaoklai.
<img src='smilies/icon_wink.gif' />

Inderdaad hing er een vreemd luchtje aan het gevecht van Kaoklai tegen Musashi. Daar kwam Musashi uiteindelijk in de finale tegen Remy Bonjaski, waar zelfs nog een extra ronde werd toegekend, wat natuurlijk absoluut niet terecht was. Sowieso was het al belachelijk dat deze man jaren mee kon doen bij de K1, want qua niveau kon hij nooit meedraaien.

Glaube Feitosa met zijn befaamde "ax-kick" is natuurlijk een sierlijke vechter. Bij hem zie je de Kyokushin Karate stijl veel duidelijk terug dan bijvoorbeeld bij Sem Schilt, die toch ook een dergelijke achtergrond heeft.

Verder vind ik Ruslan Karaev ook een sierlijke vechter, technisch zeer begaafd, maar komt in mijn ogen net te kort voor de top.

In de K1 max is mijn favoriet geen Hollander, maar Buakaw Por Pramuk. Natuurlijk vanwege het feit dat hij een echte Thai is en het Thai boksen tot in de fijne kneepjes beheerst. Vooral het clinchen en veelvuldig trappen vind ik prachtig. En af en toe de neiging om toch een elleboog erin te gooien, maar vooralsnog weet hij dat element van het "originele" Thai boksen ( Muay Thai ) goed achterwege te laten. Als je ook de kuiten en scheenbenen van deze jongen ziet, weet je al dat het gewapend beton is.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 16:35
Citaat:
Klopt, alhoewel het offensieve vechters zijn en dus attractief, kon dit wel eens iets zijn als natuurlijke selectie. Wel een grote meneer (in figuurlijke zin) in de K-1, die Sefo. Dat lachen had minder gemogen, maar de tranen na zijn loss voorafgaand aan de laatste K-1 finale, sprak boekdelen. Sefo is history, wel iets om met plezier op terug te kijken. Ray stond er vaak. Hong Man Choi is een grote clown, wel eentje waar je qua training waardering e.d. voor op moet brengen, maar idd & natuurlijk geen vechter die iets toevoegt. Het is ook niet attractief. Akebono was nog een grotere schande. Zijn optredens waren om verdrietig van te worden, om meerdere redenen.


Vind het reuze meevallen, hoor. Beide hebben de KO power in de vuisten, dat maakt ze gevaarlijke vechters, alhoewel die tijd voor Sefo definitief verleden tijd is. De ontluistering en de vernedering was compleet in het gevecht met Badr Hari waar Hari hem alle hoeken van de ring liet zien. Alles is minder geworden, wat op zich logisch is gezien zijn leeftijd.

Vooral Mighty Mo zie je in zijn partijen nadrukkelijk loeren naar het juiste moment om zijn rechter vuist vol te planten in het gezicht van zijn tegenstander. Verder een statische vechter die qua trappen en boxen ver onder de maat is. Met zo'n magische vuist zou ik ook vanaf het begin druk zetten op de tegenstander en continue dreigen met schijnbewegingen.

Ben z'n naam kwijt, maar een Belg van Marokkaanse afkomst zorgde voor spektakel - zoals altijd - in de Showtime Gala in Italië. Hij moest het opnemen tegen een Italiaan die last minute werd opgeroepen, omdat z'n oorspronkelijke tegenstander niet het vereiste gewicht haalde. Maar hij is echt genieten. Heeft dacht ik een Taekwondo achtergrond en trapt dus veel en er zit ook veel variatie en verrassing in zijn trappen. Spinning kick, achterwaartse trap, je weet het allemaal niet om op te noemen. Ondanks dat hij won moet hij het in de Amsterdam Arena weer opnemen tegen uiteindelijk een tegenstander van formaat om de wereldtitel gevecht.

Citaat:
weet er alles van, puntje van de stoel hier als hij de ring betreedt. Dat zat ik laatst ook, liep ie tegen dat suffe hoekje van Maeda op. Leek met iets van onderschatting te zijn.


Ja, hij liep tegen die stoot aan van Maeda die hij niet meer te boven kwam. Verrassend, want niemand had een overwinning voor Maeda vooraf verwacht. Neemt niet weg dat Melvin een fantastische vechter is. Als hij iets langer was geweest dan had hij nu meegedraaid met de grote meneren.

Citaat:
er overigens mee..


Ja inderdaad, de meeste partijen zijn nu al redelijk makkelijk te voorspellen. Kijk er al naar uit.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 18:10
@ Seduction

Beter om je voet maar helen te houden dan, jammer maar beterschap! Ja, Karaev, highly entertaining, maar die verdediging mag wat beter. Althans, het beeld wat mij tot nu toe is blijven hangen zijn een paar píttige KO's die ie te verwerken kreeg. Ik zie de laatste tijd niet veel meer van 'm. Sem Schilt zal wel nooit een held van mij worden. Grote waardering voor alles wat ie gedaan heeft en doet, maar iets in zijn stijl spreekt me niet aan. Ik ben wel heel benieuwd wat Hari tegen hem gaat doen. Kon wel eens heet worden. 'Respect' (..) tussen beide heren is er wel (ahum); personferentie deel 1 en deel 2. Ik neig naar Schilt..

Bij Por Pramuk had ik wel eens het idee dat ie niet bezig was met een fight, maar met een strafexpeditie. Fenomenale stijl en die kicks...ouch. Verrot schoppen krijgt een hele andere betekenis als je hem bezig ziet. Buakaw was de reden dat ik ook K-1 Max ben gaan volgen. Zijn stijl is niks minder dan pure kunst.

Citaat:
Ben z'n naam kwijt, maar een Belg van Marokkaanse afkomst zorgde voor spektakel - zoals altijd - in de Showtime Gala in Italië. Hij moest het opnemen tegen een Italiaan die last minute werd opgeroepen, omdat z'n oorspronkelijke tegenstander niet het vereiste gewicht haalde. Maar hij is echt genieten. Heeft dacht ik een Taekwondo achtergrond en trapt dus veel en er zit ook veel variatie en verrassing in zijn trappen. Spinning kick, achterwaartse trap, je weet het allemaal niet om op te noemen.

Heb ik gezien; ik denk dat je deze bedoelt: hij heet Hassan El Hamzaoui en stond tegen Pacini. Die Italiaan vertikte 't om neer te gaan, bewonderenswaardig, maar Hassan kan vliegen en doet dingen in de lucht.. <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: Gruwelijke trappen van Hassan hier en hier.

Hier een preview van de Sweet Sixteen. Grappige omschrijving van Kraus vs. Nagashima; 'the Leonardo Di Caprio look-alike taking on a man with more dresses than Queen Elizabeth' <img src='smilies/icon_biggrin.gif' /> Ik had gedacht dat The Hurricane ouder zou zijn, hij is nog maar 28 jr..
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 19:44
Citaat:
Bij Por Pramuk had ik wel eens het idee dat ie niet bezig was met een fight, maar met een strafexpeditie. Fenomenale stijl en die kicks...ouch. Verrot schoppen krijgt een hele andere betekenis als je hem bezig ziet. Buakaw was de reden dat ik ook K-1 Max ben gaan volgen. Zijn stijl is niks minder dan pure kunst.


Hij staat er meestal nonchalant en laconiek bij, met z'n handen hoog, maar wat zijn z'n trappen snoeihard zeg. Pfjew, tot op de bot te voelen. Je ziet het goed aan z'n speelstijl dat hij Thais geschoold is, meer trappen dan het boxen. Moet het ook hebben van z'n trappen. Goede vechter verder.

Semmy Schilt is een opmerkelijke vechter. Hij heeft zowat alles al gewonnen, maar toch wordt er nog vaak lacherig over hem gedaan. Ja, Semmy, de boomlange, spijkerharde en houterige kickboxer. Je kan veel over hem zeggen, dat hij laf is, afwachtend is, z'n lengte in zijn voordeel heeft, de afstand kan behouden t.o.v. z'n tegenstander en niet te prijzen is om z'n speelstijl. Maar effectief is hij zeker. Hij heeft de ene na de andere grote kickboxer aan de ketting gelegd. Het oogt niet soepel, hij heeft niet de souplesse van een Bonjanski om een voorbeeld te noemen, het is meer op kracht, vooruit en het hard raken van je tegenstander.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 11 apr 2009 21:19
Idd, houterig en lomp, maar met zijn lengte is dat ook niet zo gek. Hoeveel blanke mensen van 2.12m bewegen zo 'soepel' als hij. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> De K-1 titel 3x op rij, bepaald niet kansloos voor meer en dan heeft ie onder MMA rules ook nog met een aantal grootheden in de ring gestaan. Een ondergewaardeerde vechtjas..

Crocop kwam al even ter sprake. Hier ook in een interview met Allistair Overeem op DreamFighters.com, 2 Q's & A's:
[list">DreamFighters.com: Mirko Crocop said he wants to fight you now in a K-1 match up. Would you accept that fight, and what are your thoughts on it?
Alistair Overeem: He should fight me under dream rules and finish what we started instead of wanting me to fight in his cellar and now again under different rules.
DreamFighters.com: So you are saying you are open to fighting him again?
Alistair Overeem: Yes, anytime![/list">
Dat zal iets met deze confrontatie tussen beide heren te maken hebben. Overeem poeierde 3 knieën richting groin van de Kroaat, die daarna niet verder kon. "The third hit was very hard and it has given me small complications. I had to undergo a small operation later, but it is that kind of a job. I urinated a little blood, but that is all a part of the sport." (Fighters.com) Volgens mij zijn ze boos op elkaar. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

En iets over LeBanner -ook hij gaat maar door- in combinatie met Aerts op FansofK1.com:
[list">Jerome Le Banner will Join Peter aerts in the Pancration dojo of Thom Harinck

There was already a rumour, but today an insider confirmed that Jerome Le Banner will train for his next fight under Thom Harinck trainer of Peter Aerts and Hesdy Gerges. Thom is supposed to have a good and big heavyweight group.

In the nineties Jerome also trained under Thom Harinck, like Peter Aerts. Thom made a Aerts a K1 champion back then. He also made Branco Cikatic a K1 champion. Thom was able to slim Aerts down and to renew his fighting spirit for his last fight against Zimmerman after the disappointing Hari fight.[/list">
Aerts zag er idd behoorlijk afgetraind uit tegen Zimmerman, maar ik heb het idee dat ie meer moet nemen dan 'm lief is..
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 apr 2009 20:15
Aerts zijn scheenbenen zijn helemaal op. Niet gek ook. Zijn low kicks waren natuurlijk fenomenaal hard. Jammer, maar ik denk dat het voor Peter snel over is.

Het is tijd voor een wisseling van de wacht, want ook Hoost is natuurlijk al gestopt. En dat waren toch jarenlang de K1 grootheden!
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 15 apr 2009 23:10
Tja, 15 K-1 toernooien, 3 niet Nederlandse winnaars, als ik me niet vergis. Ik zie Schilt nog wel een titel ophalen.

Ashwin Balrak, getraind door Hoost, is talent af, maar sinds kort actief in de K-1 en op de komende It's Showtime geeft ie acte de présence. Tegenstander: Bjorn Bregy (vriendendienstje?). Ashwin won laatst nog een toernooi in Praag, dacht ik. En hij is...advocaat. <img src='smilies/icon_razz.gif' />

Iets anders; Rutten kwam al even ter sprake. Hij trainde kort ene Kimbo Slice, voorheen bareknuckle badass streetfighter, nu iets wat doorgaat voor MMA. Dit is 'm:



En dit doet ie: Kimbo Slice vs. 'Tank' Abbott. Wat 't ook is, hard is 't wel. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 apr 2009 00:33
Ik had al wel eens filmpjes gezien van deze meneer. Toen hij nog straatvechter voor geld was. Dat zag er niet misselijk uit. Verder volg ik hem niet eigenlijk. Maar als ik het zo zie is het een tough guy haha.

Nederlanders zijn de onbetwiste koningen van de K1. Niemand die daar iets aan kan doen!
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 apr 2009 22:03
Zomaar wat: 100 K-1 Fights verzameld, inclusief classics.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 apr 2009 22:07
Ik heb helaas de kickbox wedstrijden van maandag gemist. Kwam namelijk op dezelfde tijdstip als Studio voetbal. Nog gezien, Marco? El Hamzaoui vocht ook.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 16 apr 2009 22:17
Ik zat er klaar voor...toen er ineens Moto GP oid voor kwam. Als ik het goed heb, is Showtime de avond daarvoor uitgezonden. Ze hebben geswitcht omdat die GP de dag daarvoor niet doorging. Zoiets. Maar ja, hoe weet je zoiets op tijd, hč.. Gemist dus. <img src='smilies/icon_evil.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 apr 2009 22:35
Zoals gemeld morgen de K-1 Max Final 16 in Japan en de 25ste te zien op SBS6. Kraus tegen Nagashima ziet er vooraf zo uit:



:whatthehell: Hurt her bad, Albert...
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 17 mei 2009 16:02
Goed, ik dus naar die betonnen entertainmentbak die ArenA heet. Uren wachten aan de poort, paar fights gemist, verscheidene gezien en dan de Grote Afsluiter: Sem Schilt versus Badr Hari. Er zijn inmiddels amateurbeelden; deel 1 the build-up en deel 2 the fight.

<img src='smilies/worshippy.gif' />

Edit: Fotoverslag met korte commentaren.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 14:00
Goed, de final 16 ronde is inmiddels geweest en de namen voor de grote finale op 5 december zijn bekend:

De volgende partijen zijn:

Ruslan Karaev - Badr Hari
Ik hoop op Karaev omdat ik vind dat hij een goede en verfijnde techniek heeft. Mijn gevoel zegt echter dat Badr Hari hier de meeste kans maakt.

Alistair Overeem - Ewerton Teixeira
Teixeira is compleet kansloos. Wat een ontzettende sloopmachine is Alistair Overeem. Mijns inziens de grootste kanshebber op de titel dit jaar.

Jerome Le Banner - Sem Schilt
Een genot om naar te kijken deze pot denk ik. Een altijd gemotiveerde en agressieve Le Banner tegen de oppermachtige reus Sem Schilt. Toch kies ik voor Schilt als het om de overwinning gaat. Ik denk dat Jerome wel eens flink stuk op een knie of jab van Schilt gaat lopen.

Errol Zimmerman - Remy Bonjasky
Bonjasky vecht een mooie typische Muay Thai stijl. Veel trappen en hoge dekking. Errol Zimmerman is een agressieve, technisch onderlegde vechter die het Bonjasky moeilijk kan maken, maar mijns inziens de ervaring en routine mist om van Bonjasky te winnen.

Als halve finales verwacht ik dus:

Badr Hari - Alistair Overeem
Net zoals vorig jaar gaat Hari geheid verliezen. Alistair is zowel fysiek als mentaal te hoog gegrepen voor Hari, die absoluut een getalenteerd vechter is. Alleen zijn mentaliteit en houding he.

Sem Schilt - Remy Bonjasky
Dit is een lastige. Hoewel het voor de finale leuker zou zijn dat Bonjasky zou doorgaan, denk ik dat Sem Schilt deze partij zal gaan winnen.

De finale is dan automatisch:

Alistair Overeem - Sem Schilt
Zoals ik in het begin al verkondigde, Alistair is een sloper, een vechter en een boom van een kerel. Hij wordt de nieuwe K1 wereldkampioen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 15:08
Dit betreft de echte K1-finale? Niet dat promo-feestje in de Arena?
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 15:37
Citaat:
Dit betreft de echte K1-finale? Niet dat promo-feestje in de Arena?


We kunnen alleen maar dromen van zo'n line-up in Amsterdam haha.

Dit gaat inderdaad om de finale.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 sep 2009 15:40
The real deal, Godfather. Op 5 december as. Op 26 oktober hebben we nog de World Max.

Final 16 afgelopen zaterdag gezien, Seduction? Ok, dan ik ook voorbeschouwen:

Ruslan Karaev - Badr Hari
Mooi dat Karaev erbij zit, die brengt altijd spektakel. Daar kan Hari nog een zware kluif aan krijgen. De Rus gaat altijd naar voren en dan is het maar de vraag wie de eerste echte punch weet te landen. De laatste pot tussen deze 2 was ook een flinke knokpartij met een spetterende KO. Als Hari genoeg focus heeft, wint ie weer.

Alistair Overeem - Ewerton Teixeira
Dat Teixeira weer mee mag doen, is beschamend. Saaie vechter, goeie loting voor Overeem. Daar kan ie in de 1e ronde overheen bulldozeren.

Jerome Le Banner - Sem Schilt
Le Banner zal moeten incasseren om bij Schilt in de buurt te komen en uit te delen. Dat zal hem opbreken. Schilt wint, maar of ie ongeschonden uit de strijd komt..

Errol Zimmerman - Remy Bonjasky
Bonjasky. Zimmerman is offensief sterk, maar Remy zit potdicht. Zou me niks verbazen als de soms wat flegmatieke Zimmerman ergens tegen het canvas gaat.

Dan hebben we dezelfde halve finales:

Badr Hari - Alistair Overeem
Een héle moeilijke. The Demolition Man is alles wat je zegt, maar Hari is snel, soepel en op zoek naar wraak. Wanneer Hari fris uit de eerste partij komt en zijn hoofd koel houdt, zou zijn hoek wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Ik ga voor Hari en Mike.

Sem Schilt - Remy Bonjasky
Pfff. De oren van Schilt suizen nog na van Le Banner's haymakers, Remy is te snel voor zijn afhouders. Na 3 ronden op punten naar Bonjasky.

Mijn finale:

Badr Hari - Remy Bonjasky
All out unpredictable war. Hari gaat zijn belofte inlossen, maar of ik er veel euro's op inzet..

Hoe dan ook, het is, afgezien van die Braziliaan, een sterk bezet toernooi. Reserve gevecht kon ik zo snel nog niet vinden..
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.987.549 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Martial Arts
Ga
Zoeken: