Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Mexico
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Mexico
Maker: kleneBekeken: 1774
Status: InactiefBerichten: 23
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
klene


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 202
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: Lelystad
Geplaatst: Za 11 jul 2009 23:07
Mexicaanse bondscoach schopt tegenstander in maag

11/07/2009 22:55

De ontmoeting tussen Panama en Mexico (1-1) in de strijd om de Gold Cup lag vrijdag enkele minuten stil vanwege een bizar incident. De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre raakte Ricardo Phillips in zijn maag.

Phillips dribbelde voor de dug-out van Mexico langs en de bal leek de zijlijn te passeren. Aguirre wachtte de beslissing van de scheidsrechter niet af en stak zijn been uit. De bondscoach raakte Phillips in de maagstreek. De international van Panama haalde vervolgens verhaal een deelde een duw uit.

Nadat de gemoederen tot bedaren waren gebracht, toonde scheidsrechter Joel Aguilar zowel Aguirre als Phillips de rode kaart. Eerder had de arbiter Armando Gun (Panama) en Luis Noriega (Mexico) al van het veld gestuurd.

De wedstrijd in Houston liep volledig uit de hand toen supporters voorwerpen op het veld gooiden. Blas Perez, maker van het doelpunt voor Panama, werd vlak voor tijd zelfs twee keer geraakt door vanaf de tribune geworpen projectielen.

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=cckoMKZt ... re=related

Bron: VI
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 13 jul 2009 15:28
Citaat:
Drie duels schorsing voor schoppende bondscoach Aguirre

Bron: Voetbal International

De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre is voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens het Gold Cup-duel met Panama (1-1). Aguirre was de aanstichter van een opstootje waardoor de wedstrijd twaalf minuten werd stilgelegd.

Tien minuten voor het eindsignaal dribbelde de Panamese invaller Ricardo Phillips voor de dug-out van Mexico langs en de bal leek daarbij de zijlijn te passeren. Aguirre wachtte de beslissing van de scheidsrechter niet af en stak zijn been uit. De bondscoach raakte Phillips in de maagstreek. De international van Panama haalde vervolgens verhaal een deelde een duw uit.

Nadat de gemoederen tot bedaren waren gebracht, toonde scheidsrechter Joel Aguilar zowel Aguirre als Phillips de rode kaart. Aguirre verklaarde niet in beroep te zullen gaan tegen de schorsing van drie duels. ‘Ik heb een fout gemaakt en daarvoor moet ik boeten. Ik heb ervan geleerd.’

Aguirre mag op zijn vroegst pas weer op de Mexicaanse bank plaatsnemen als El Tri zich weet te plaatsen voor de finale van het toernooi om de Gold Cup. Met vier punten uit twee duels liggen de Mexicanen op schema voor het bereiken van de kwartfinales. Mocht Mexico eerder worden uitgeschakeld dan de halve finale, dan neemt Aguirre zijn schorsing mee naar de eerstvolgende WK-kwalificatie-interland(s).
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 25 mei 2010 13:54
[list">'Mexico kan een van de verrassingen van het WK worden'

Mexico is woensdag in Freiburg de oefenpartner van Oranje. Ook de ploeg van bondscoach Javier Aguirre geeft op het WK acte de précense.

Een van de opvallendste namen bij de Mexicaanse ploeg is zonder twijfel Andrés Guardado. De linkermiddenvelder van het Spaanse Deportivo la Coruna maakte op het WK van 2006 in Duitsland zijn entree in de nationale ploeg en heeft voor de komende eindronde grootse plannen.

'In het voetbal heb je altijd verrassingen', vertelt Guardado aan FIFA.com. 'Misschien geeft niemand ons echt kans om zelfs maar de poulefase door te komen, maar ik heb goede hoop dat we wel eens een van de verrassingen van het WK kunnen worden.'

Mexico neemt het in de poulefase op tegen gastland Zuid-Afrika, Frankrijk en Uruguay. 'Het gastland speelt altijd goed. Dan heb je nog Frankrijk, dat heeft spelers van het kaliber Gourcuff, Ribéry en Gallas. En tot slot Uruguay. Ze gaan natuurlijk de finale niet halen, maar als ze in vorm zijn is het een lastig te kloppen ploeg.'

Zowel woensdag tegen Oranje als op het WK zal de druk op de ploeg groot zijn. 'Het hele land komt tot stilstand als Mexico speelt. Steden veranderen in spooksteden, iedere televisie is afgestemd op het voetbal en zelfs bij niet-voetbalgerichte programma's dragen de presentatoren het nationale tenue. Dat zorgt wel voor druk.'

# bron: VI.nl[/list">
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 17:38
[list">Mexicaanse WK-selectie telt drie 'Nederlanders'

Héctor Moreno, Francisco Rodríguez en Carlos Salcido zijn door bondscoach Javier Aguirre opgenomen in de WK-selectie van Mexico. Jonathan Dos Santos was de laatste afvaller.

Nadat eerder al Adrián Aldrete (Morelia) en Juan Carlos Valenzuela (América) waren afgevallen gingen Mexicaanse media ervan uit dat Adolfo Bautista (Guadalajara) de laatste afvaller zou zijn, maar Aguirre koos ervoor Dos Santos (Barcelona) thuis te laten.

Slechts negen van de 23 spelers verdienen hun brood buiten Mexico. Onder hen drie spelers in de Nederlandse Eredivisie: Moreno (AZ), Rodríguez en Salcido (beiden PSV).

De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:

Doel Guillermo Ochoa (América), Luis Ernesto Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Jaguares).

Verdediging Rafael Márquez (Barcelona, Spa), Carlos Salcido (PSV), Francisco Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart, Dui), Héctor Moreno (AZ), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (UNAM), Jonny Magallón (Guadalajara), Jorge Torres Nilo (Atlas).

Middenveld Andrés Guardado (Deportivo La Coruña, Spa), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (UNAM), Pablo Barrera (UNAM), Giovani dos Santos (Galatasaray, Tur).

Aanval Carlos Vela (Arsenal, Eng), Guillermo Franco (West Ham United, Eng), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara), Javier Hernández (Guadalajara).

# bron: VI.nl[/list">
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 17:56
Hoe gaat het eigenlijk met Thomas' favoriet Medina?
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 22:46
Je kan hem straks waarschijnlijk als basisspeler bekijken tijdens een WK.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 mei 2010 23:32
Waarom zit hij nog steeds in Mexico?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 jun 2010 17:19
[list">Giovani wil WK laten lopen na schrappen broertje van WK-lijst

Giovani Dos Santos overweegt te bedanken voor het WK. De aanvaller van Galatasaray kan het niet verkroppen dat zijn broer niet tot de Mexicaanse WK-selectie behoort.

Volgens vader Zizinho zit Giovani helemaal stuk nadat bondscoach Javier Aguirre zijn WK-selectie bekend maakte. Want jongere broer Jonathan behoort niet tot de uitverkorene 23 Mexicanen. 'Hij wil bij ons thuis blijven', aldus Zizinho. 'Hij is nu daar en voelt zich niet lekker. We weten niet of hij naar het WK gaat. We weten nog niets.'

Gerardo Torrado, een van de drie Mexicaanse aanvoerders, wil proberen Giovani op andere gedachten te brengen. 'We moeten zorgen dat hij zich thuis voelt en verder gaat in de voorbereiding om een zo goed mogelijk WK te af te werken.'

Jonathan heeft volgens zijn vader zijn buik vol van de Mexicaanse ploeg. 'Hij vertelde me dat hij ermee stopt en ik wil ook niet dat hij nog voor Mexico gaat uitkomen', aldus Zizinho.

# bron: VI.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 1 jun 2010 23:58
<img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> op zijn minst opmerkelijk, en dan te bedenken dan Jonathan net komt kijken...
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 15:17
Maza in plaats van Hector Moreno in de basisploeg. Want een ontzettende rare en domme keuze van Aguilar. Onbegrijpelijk.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 18:59
Ik vind Moreno anders beter in de mandekking dan Maza 'de mammoettanker' Rodriguez.

Verder waren het inbrengen van Blanco voor Vela, het laten starten van Franco in plaats van Hernandez natuurlijk ook bespottelijk.
RodneyAFCA


Geregistreerd: 20-03-2010
Forum berichten: 334
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 19:51
Ik ben het met je eens dat Moreno een goede verdediger is en beter is dan Maza, maar volgens mij overschat jij Moreno wel een beetje, ook gezien jou andere posts over hem.

Vela speelde erg matig, dus ik begrijp wel dat ie gewisseld werd. Alleen jammer dat Blanco erg tegenviel, had wel meer verwacht van hem. Hernandez hoort inderdaad gewoon in de basis.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 20:08
Citaat:
Alleen jammer dat Blanco erg tegenviel, had wel meer verwacht van hem. Hernandez hoort inderdaad gewoon in de basis.


Wat had je dan eigenlijk verwacht van een 37 jarige die speelt op het 2e niveau van Mexico?
Tuurlijk het was een grote voetballer, maar het was belachelijk dat Aguirre hem nog laat invallen bij een 1-0 achterstand. Na 5 minuten zat hij er al doorheen, hij heeft z’n beste tijd wel gehad..

Óscar Pérez zal z'n laatste wedstrijd toch wel gekeept hebben op dit WK, was natuurlijk ook een drama.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 20:49
De wissel van Vela was in zoverre logisch dat hij de back Zuid-Afrika steeds liet opkomen, maar daarentegen was hij ook de enige aanvaller die structureel de diepte zocht. Verder speelde hij niet geweldig (al mijns inziens beter dan Dos Santos, die constant de verkeerde keuzes maakte) inderdaad.

Verder was Franco slecht. Ging totaal geen dreiging van hem uit, ondanks dat hij aardig bewoog. En Blanco was natuurlijk een fiasco.

Was Mexico begonnen met Hernandez, Moreno (de statische en trage Rodriguez had het constant moeilijk met Mpala) en Ochoa, dan had men gewonnen. Verder ook vreemd dat Guardado pas laat werd ingebracht. Ik zou hem sowieso laten spelen in plaats van Dos Santos, van wie ik zeker geen fan ben.
RodneyAFCA


Geregistreerd: 20-03-2010
Forum berichten: 334
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 21:55
Ik vond Dos Santos juist één van de betere aan de kant van Mexico. Vela speelde echt dramatisch en had veel meer van hem verwacht, terechte wissel dus.

Deze wedstrijd had het echt niet uit gemaakt of Rodriguez of Moreno in het centrum zou staan, die Mphela vond ik niet echt gevaarlijk, hij had twee momentjes voor de rest niet gezien.

Ik vindt het ook raar dat Hernandez niet in de basis begon, maar ik vondt het helemaal belachelijk dat Guardado niet begon aan de aftrap, die jongen is zo ontzettend goed. Ook opmerkelijk dat Ochoa niet in de basis stond, dit is één van de betere keepers die op dit WK aanwezig is.

Ik ben het niet met je eens over dat je zegt dat als Ochoa, Moreno en Guardado begonnen aan de aftrap dat Mexico sowieso zou winnen, want dat weet je natuurlijk nooit. Die keeper was natuurlijk dramatisch maar die ene bal zou Ochoa ook niet hebben en Moreno zou het denk ik niet beter hebben gedaan dan Rodriguez die aardig speelde, Guardado had wel misschien het verschil kunnen maken.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 21:59
Dos Santos is een speeltuinvoetballer zonder enig besef van waar hij mee bezig is. En Rodriguez verloor meerdere keren de sprint van Mpala waardoor laatstgenoemde alleen door kon (en zelfs nog de paal raakte), maar dat maakte inderdaad echt niets uit...
RodneyAFCA


Geregistreerd: 20-03-2010
Forum berichten: 334
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 22:03
Bertje, je kan toch niet ontkennen dat Dos Santos een goede wedstrijd speelde, alle dreiging van Mexico kwam vandaag van hem af. Dos Santos is een uitstekende speler met veel dreiging en snelheid, maar ik snap wel wat je bedoeld zijn voetbal intelligentie is niet al te best inderdaad.

Toen Mphela die bal op de paal tikte was Rodriguez hem niet kwijt, dat was die andere centrale verdediger.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 22:37
Welke dreiging? Afstandsschoten vind ik niet zo gevaarlijk. Vela creëerde ook een goede kans voor Franco.

Kom op zeg, waar leggen we de lat nu helemaal?
RodneyAFCA


Geregistreerd: 20-03-2010
Forum berichten: 334
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 22:44
Laten we er maar over ophouden, we zien het allebei anders. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 22:45
Wat was het trouwens toch genieten van Blanco. Vent van 40 jaar, loopt voor geen drol, maar geeft de PERFECTE paasjes!
RodneyAFCA


Geregistreerd: 20-03-2010
Forum berichten: 334
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 11 jun 2010 22:54
Hij heeft inderdaad een goede traptechniek en kan geniale passes geven, maar dat was vandaag niet echt te zien, dus was niet echt genieten van hem. Voor de rest vondt ik het een aantrekkelijke wedstrijd.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jun 2010 00:08
Perfect!? Die lullige pisboogjes waarmee je op geen enkele manier tempo kan maken? Verschrikkelijk matig.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 12 jun 2010 13:15
Citaat:
Ik vind Moreno anders beter in de mandekking dan Maza 'de mammoettanker' Rodriguez.

Verder waren het inbrengen van Blanco voor Vela, het laten starten van Franco in plaats van Hernandez natuurlijk ook bespottelijk.


Haha ik ook Bertje, Hernandez moet altijd spelen. Verder ben ik het met je eens over Moreno. Gezien hoe makkelijk Maza telkens werd gefopt. Echt bespottelijk.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 30 jun 2010 22:35
[list">Bondscoach Mexico neemt ontslag

Bondscoach Javier Aguirre heeft na de uitschakeling van Mexico op het WK voetbal ontslag genomen. Mexico verloor zondag in de achtste finale met 3-1 van Argentinië. „Ik moet gaan, dat is het beste. Ik ben verantwoordelijk”, verklaarde Aguirre woensdag tijdens een persconferentie in eigen land.

Aguirre was in Mexico de vierde bondscoach in vier jaar. Hij verving in februari dit jaar de Zweed Sven-Goran Eriksson. Op het WK in Duitsland vier jaar geleden werd Mexico ook in de achtste finales uitgeschakeld door Argentinië.

# bron: Telesport[/list">
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.324 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Mexico
Ga
Zoeken: