Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Geert Wilders
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Geert Wilders
Maker: GertJan020Bekeken: 17461
Status: InactiefBerichten: 215
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 15:38
Citaat:
Ik vind het een schandalig proces.

Wilders mag zeggen wat hij wil. Vrije meningsuiting. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan is het hek van de dam. Dan wordt hij een martelaar of hij wordt een winnaar.


En het is even zo schandalig dat als je gebruikt maakt van je zwijgrecht je een opmerking van nota bene een rechter krijgt van: ''Jij hebt toch altijd overal wat op te zeggen.''
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 15:43
[list">Deskundigen ondersteunen Wilders

De drie deskundigen die op verzoek van de verdediging zijn gehoord in het proces tegen Geert Wilders, geven de PVV-leider in grote lijnen gelijk met zijn kritiek op de islam. Dat bleek woensdag voor de rechtbank in Amsterdam.

De drie deskundigen zijn de Nederlandse arabisten Hans Jansen en Simon Admiraal en de Syrisch-Amerikaanse islamcritica Wafa Sultan. Zij zijn eerder dit jaar onder ede gehoord. Wilders had ook een aantal moslimextremisten willen oproepen, maar de rechtbank vond dat niet nodig.

De verklaringen die de drie deskundigen hebben afgelegd, werden woensdag integraal voorgelezen door de rechters in het proces tegen Wilders. Dat gebeurde op verzoek van diens advocaat Bram Moszkowicz. De rechters hadden het eigenlijk willen houden bij een samenvatting.

De drie deskundigen geven Wilders in grote lijnen gelijk. "Er is niets incorrects aan de uitlatingen die hij heeft gedaan", zegt Sultan in haar verklaring. De drie deskundigen stellen onder meer dat er geen gematigde islam bestaat, dat er kan worden gesproken van een islamitische ideologie en dat de islam een gewelddadige religie is.

Ook gaan de drie in op de vergelijking tussen de Koran en Mein Kampf, een van de uitspraken waarvoor Wilders terechtstaat. Die vergelijking is verdedigbaar, is de strekking van hun verklaringen. "De Koran bevat meer antisemitische passages dan Mein Kampf", stelt de arabist Jansen.

De rechtbank heeft op verzoek van Moszkowicz ook het besluit voorgelezen waarin het Openbaar Ministerie in 2008 uiteenzette waarom Wilders niet vervolgd hoefde te worden. Later gaf het Amsterdamse gerechtshof het OM opdracht Wilders alsnog te vervolgen. De PVV-leider staat nu terecht voor het aanzetten tot haat en discriminatie en het beledigen van moslims.

# bron: Trouw[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 15:45
Tja, als ik Wilders was zou ik ook zelf de deskundigen selecteren... Dan weet je in ieder geval dat ze iets zeggen wat jou zaak steunt!
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 22:15
Het irritante van Wilders is dat hij totaal geen tegenspraak wenst. Hij beroep zich altijd over de vrijheid van menigsuiting, maar als iemand zijn mening over hem geeft dan zijn de rapen gaar.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 22:17
Kan zijn, maar daar gaat deze 'rechtszaak' niet over.
N*E*R*D


Geregistreerd: 03-08-2009
Forum berichten: 232
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 6 okt 2010 23:39
Ik vind het laf van Wilders dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Ik vind het erg teleurstellend dat hij zichzelf niet wilde verdedigen tijdens het proces. Hij heeft toch altijd zoveel te melden. Dit was de ideale gelegenheid om tekst en uitleg te geven.
Ik vind niet dat Wilders veroordeeld mag worden omdat hij het recht heeft om zijn mening te geven maar ik distantieer me wel volledig van zijn uitspraken, die ik zeer onbeschoft en respectloos vind. Natuurlijk zijn er islamitische jongeren die voor veel overlast en criminaliteit zorgen maar kom op Geertje, er zijn ook genoeg autochtone jongeren die er een zooitje van maken. Wilders zou is moeten zeggen dat hij al het tuig in Nederland wil aanpakken ipv het constant aanvallen van de islam in zijn geheel. Ik vind dat op deze manier zieltjes probeert te winnen onder het simpele volk. Als Geertje nou is met concrete voorstellen zou komen om de criminaliteit in Nederland aan te pakken dan komen we misschien nog is ergens met die vent.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 okt 2010 00:28
Citaat:
Tja, als ik Wilders was zou ik ook zelf de deskundigen selecteren... Dan weet je in ieder geval dat ze iets zeggen wat jou zaak steunt!


Je bent niet erg op de hoogte geloof ik.
Wilders heeft ook getracht enkele imam's te laten getuigen als zijnde "deskundigen".

Dit is afgewezen door de rechtbank.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 8 okt 2010 01:42
Ik dacht dat dit radicale imams waren. Die hadden door hun radicalere opvattingen waarschijnlijk Wilders gesteund in zijn opvattingen dat de Islam een "gewelddadige religie" is. Dus dat zou, neem ik aan, in het voordeel van Wilders zijn. Ik snap overigens heel goed dat Wilders zulke mensen had willen oproepen, iedereen zou er toch alles aan doen om te kunnen "winnen"? Het zou juist gek zijn als je mensen zou oproepen die tegen jouw zaak zouden pleiten.

Waarom het is afgewezen weet ik niet, weet jij dit misschien? Want hier ben ik, inderdaad, niet erg van op de hoogte. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Heeft het iets te maken met de angst voor haatzaaierij o.i.d. door deze radicale imams?
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 9 okt 2010 10:02
Er zit een grens aan de vrijheid van meningsuiting. Wilders zelf vindt dat ook, getuige zijn pleidooi om de Koran te verbieden. Het is goed dat Wilders zich moet verantwoorden voor zijn uitspraken, aangezien velen dusdanig gekwetst worden, of zich iig zo voelen. Laten we maar eens vaststellen of Wilders die grens inmiddels bereikt heeft of niet.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 15 okt 2010 17:02
Herstel: OM eist vrijspraak Wilders op alle punten.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Zo 17 okt 2010 22:28
Citaat:
Een politiek correct, zouteloos betoog met een conclusie die warempel nog het meest lijkt op één van de oorzaken van al die ontevredenheid.

Je vroeg er zelf om. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Een beetje heel erg laat inmiddels, maar nog trek in een toelichting verder Marco?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 18 okt 2010 17:13
Ja hoor, natuurlijk. :thumbs up:

Och jeetje, niet alleen Enait (dat is deze meneer), maar ook andere benadeelden hebben de regels overtreden. Nou zeg.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 okt 2010 18:22
En alweer zijn er regels overtreden. Het hele proces moet over.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 22 okt 2010 21:09
Wat ook je mening is over Wilders....dit moet niemand willen. Wat een ongelooflijke beschamende vertoning. Wie heeft er nog vertrouwen in de gerechtelijke macht van Nederland?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 okt 2010 00:42
Citaat:
Wilders wil meer nederzettingen

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders wil dat Israël de Westelijke Jordaanoever volbouwt met nederzettingen.
© ANP

"Judea en Samaria zijn Israël dus hoe meer joodse nederzettingen daar hoe beter", twitterde de politicus zaterdagavond.

Wilders staat bekend als een vriend van Israël en heeft daar in de jaren tachtig een periode op een kibboets doorgebracht.

Volgens het internationaal recht mag Israël de Westelijke Jordaanoever helemaal niet bebouwen, hoewel dat de laatste tijd weer in hoog tempo gebeurt, ondanks internationale druk om hiermee op te houden

Ook Nederland is tegen de bouw van nederzettingen in Palestijns gebied. De regering streeft al jaren naar een vredesakkoord waarbij een Palestijnse staat naast Israël kan bestaan.

Uitgangspunt daarbij zijn de grenzen van voor de zesdaagse oorlog in in 1967. Dat staat ook in het nieuwe regeerakkoord van het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat de PVV gedoogsteun geeft.

In een toelichting op zijn tweet liet Wilders weten dat het hem ''helemaal niks interesseert'' dat zijn standpunt strijdig is met het Nederlandse buitenlandbeleid.

''De PVV zal een Palestijnse staat nooit steunen, behalve dan Jordanië.'' Dat land is volgens hem feitelijk al de Palestijnse staat. ''Jordanië is Palestina.''

Het kabinet of de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal hebben pech als de PVV-mening ze niet bevalt, aldus Wilders.

Voor kwesties waar de PVV het niet mee eens is, moet de coalitie steun van de oppositie zoeken. De meeste partijen steunen de tweestatenoplossing overigens al jaren.

Aanleiding voor Wilders' uitlatingen is de opmerking eerder zaterdag van Richard Falk, een VN-vertegenwoordiger voor de mensenrechten in de Palestijnse gebieden.

Die zei dat hij somber is gestemd over de mogelijkheid van de vorming van een Palestijnse staat, juist vanwege de vele joodse nederzettingen in het bezette gebied. De kolonisten zullen zich volgens hem fel verzetten als deze ontwikkeling wordt teruggedraaid.


Na het noemen van een allochtonenstop in het amateurvoetbal, moeten nu de Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever een volksverhuizing naar het oosten beginnen van Wilders. De man begint steeds extremere en engere trekjes aan te nemen.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 okt 2010 17:48
Citaat:
Wie heeft er nog vertrouwen in de gerechtelijke macht van Nederland?

Dat is maar net hoe je het bekijkt. Het proces moet over. Je zou dus net zo goed kunnen stellen dat er een mechanisme is dat werkt. Helaas heeft vandaag de president van de Hoge Raad zich laten verleiden tot een knullige uitspraak: Kritiek Wilders ondermijnt rechtspraak. Ik heb het gehele interview niet gezien, maar dit lijkt verdomd veel op het omdraaien van de zaken. Bovendien lijkt me een dergelijk citaat ook niet erg bevorderlijk voor de gevoelens bij het publiek..
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 24 okt 2010 21:08
Moet hier steeds vaker uitleggen wie en wat voor een figuur Wilders is. Moeilijk omdat ik te weinig volg allemaal.
Lucas


Geregistreerd: 19-08-2007
Forum berichten: 2866
Nieuws reacties: 8
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 25 okt 2010 07:26
343 geeft precies aan wat het probleem is dat door de president van de hoge raad wordt aangehaald. Wilders uitspraken maken dat Nederland massaal gaat denken dat onze rechtspraak erg slecht is en vooringenomen. Terwijl het proces nu juist heeft aangteoond dat de rechtspraak prima werkt. Er was de schijn van vooringenomenheid en het proces moet over. PRima, zo hoort het. Wilders is degene die het vertrouwen ondermijnt door als een klein kind te mokken en verklaringen in de media rond te strooien over maffiapraktijken en politieke processen. Ver bezijden de waarheid, gevaarlijk en dus walgelijk. Zoals veel van de uitspraken van onze grote blonde fascist
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 25 okt 2010 07:37
Je bedoeld dat Marco dat zegt, ik deel ook deze mening.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 nov 2010 23:21
Lucassen: Blij met tweede kans, maar ik schaam me diep

Het omstreden PVV-kamerlid Eric Lucassen heeft bekend dat hij informatie over zijn veroordeling heeft verzwegen aan partijleider Geert Wilders. Ook de aangiftes tegen hem in Haarlem waar Lucassen woonde, heeft hij niet opgebiecht.
,,Ik heb dingen verzwegen, niet verteld. Ik heb zelf de beoordeling gemaakt of deze zaken van invloed zouden zijn. Dat heb ik verkeerd gedaan. Dat begrijp ik heel goed'', aldus Lucassen vanavond bij EenVandaag, nadat eerder vandaag bekend werd dat hij na een gesprek met Wilders mag aanblijven in de PVV-fractie.

Wilders voerde de afgelopen week meerdere dagen en delen van de nacht gesprekken met Lucassen. Die bleek in het verleden veroordeeld te zijn tot een boete van 250 euro voor ontucht met een ondergeschikte in zijn tijd als docent bij de Koninklijke Landmacht. Ook kreeg hij later twee keer een boete van 51 euro voor hinderlijk en baldadig gedrag jegens zijn vroegere buren in Haarlem.

Excuses
,,Ik heb mijn excuses aangeboden. Ik schaam me diep, niet alleen voor meneer Wilders maar ook voor de kiezer. Ik ga alles op alles zetten om het vertrouwen terug te winnen. Ik ben enorm blij met deze tweede kans.''

Tweede kans
Lucassen heeft in gesprekken met Wilders de afgelopen dagen ook gesproken om de eer aan zichzelf te houden. Dat deed hij niet omdat hij graag wil doorgaan met zijn werk in de Tweede Kamer. ,,We hebben diverse secenario's doorgenomen. Ik ben blij met deze tweede kans. Er zijn mij een paar woordvoerderschappen afgenomen, maar er blijft wel wat over. Ik hoop daarin het vertrouwen terug te winnen.''

Veroordeling
Lucasssen zei dat hij veroordeeld is voor een relatie met een vrouwelijke militair. ,,Er was geen sprake van seksueel misbruik, maar ze zat wel bij hetzelfde bataljon en dus was er sprake van een gezagsverhouding tussen haar en mij. Ik had die relatie nooit aan moeten gaan, dat was een hele grote fout.''

Buren
Ook biedt hij zijn vroegere buren in Haarlem nogmaals zijn excuses aan voor zijn hinderlijk en baldadige gedrag gedurende een aantal jaren. ,,Ik heb de tv-beelden gezien en ben daarvan geschrokken. Of ik een van de buurtbewoners een zeug heb genoemd? Nee, ik heb het niet zo gezegd. Als het zo is overgekomen, dan bied ik mijn excuses aan. Het was niet zo mijn bedoeling, ik heb me niet gedragen als een gentleman. Ik gedroeg me hinderlijk en baldadig.''

Bron: Ad.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 10:28
Exemplarisch.....
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 12:39
Kansloos dit...criminelen in de politiek. En voor het pluche worden ze erbij gehouden. Waarschijnlijk zijn er zat mensen uit de omgeving waar eea gebeurd is die op Wilders gestemd hebben vanwege zijn uitspraken over het aanpakken van criminaliteit. Die worden nu keihard belazerd. Ben ook benieuwd of het rechtse contingent onder aanvoering van de T en het quasi-politiek correcte GeenStijl hier nog opspringt. Maar dat zal wel niet in hun straatje passen...

Ben ook wel benieuwd wat Marco en 343 hiervan vinden eigenlijk...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 12:50
Geenstijl besteedt er toch aandacht aan?
En verder zegt me dat niets over een partij.
Over de PvdA zijn zulke voorbeelden ook genoeg voorradig.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 13:14
Dit toont geen integere politiek aan. Iedereen weet dat Wilders een figuur als Lucassen, liever direct wil ontslaan, maar vanwege de angst de macht kwijt te raken dit niet doet.

Normaal gesproken schreeuwt Wilders van de daken dat er harder gestraft moet worden en indien het om een allochtoon gaat, moet die ook nog het land uit. Nu is het met een geldboete afgedaan en gaan we over tot de orde van de dag. En dan te bedenken dat er meer akkefietjes zijn voorgegaan met PVV'ers... Hero Brinkman die een barman een klap verkocht... en zo is er nog wel het één en ander op te noemen. Misschien wel een teken dat straatterreur los staat van de Islam?

En hoeveel kost de heer Lucassen de staat? De portefeuille schijnt te zijn afgeslankt, maar wat blijft er nog van over? Waar moet deze heer straks het woord over voeren? Is dit niet gewoon een duurbetaald kamerlid, die enkel de functie heeft om mee te stemmen met de PVV fractie als er gestemd wordt in de kamer? Om het even over weggegooid geld te hebben.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 16 nov 2010 13:15
Citaat:
Geenstijl besteedt er toch aandacht aan?
En verder zegt me dat niets over een partij.
Over de PvdA zijn zulke voorbeelden ook genoeg voorradig.


De PvdA bestaat ook al veel langer.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.081 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Geert Wilders
Ga
Zoeken: