Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jan Vennegoor of Hesselink
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jan Vennegoor of Hesselink
Maker: PushkinBekeken: 4095
Status: InactiefBerichten: 39
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 aug 2009 21:58
[size=150">Jan Vennegoor[/size">


naam: Jan Vennegoor of Hesselink
leeftijd: 30
voorkeursbeen: rechts
lengte: 1,92m
positie: centrumspits in 4-4-2 of 4-3-3
kostprijs: transfervrij

Wikipedia

Jeugd en FC Twente
Vennegoor of Hesselink maakte in 1996 zijn debuut in het eerste elftal van FC Twente. Hij speelde in zijn eerste seizoen bij FC Twente twaalf wedstrijden, maar scoorde daarin niet. Voordat hij bij FC Twente speelde kwam hij uit voor Quick '20 in zijn geboorteplaats Oldenzaal.

Vennegoor speelde vijf seizoenen in FC Twente: hij speelde daar totaal 142 wedstrijden, waarin hij 59 keer scoorde. In de zomer van 2001 ging Vennegoor of Hesselink naar PSV. Even daarvoor had hij met FC Twente de Amstel Cup gewonnen door in de finale na strafschoppen PSV te verslaan.


[bewerken"> PSV
In zijn eerste seizoen bij PSV scoorde Vennegoor 22 doelpunten, dat was er één meer dan in zijn topseizoen '98-'99 bij FC Twente. In de daaropvolgende twee seizoenen scoorde hij respectievelijk 8 en 12 keer voor PSV.

2004/2005: In het seizoen 2004/ 2005 speelde hij 28 wedstrijden. In die 28 wedstrijden scoorde 'Lange Jan' 19 doelpunten. In dit seizoen loopt Jan ook zijn eerste blessure op: Hij valt met zijn arm op de bal en zit daarna een aantal weken aan de kant. In de Amstel Cup scoorde hij ook eindelijk in de finale (0-4 winst op Willem II), iets dat hem in voorgaande jaren niet lukte. In de Champions League haalde hij met PSV de halve finale. Daarin was AC Milan de tegenstander, die Vennegoor of Hesselink het grote gevaar vonden. PSV kwam één doelpunt tekort en ging niet door naar de finale tegen Liverpool. Het werd uiteindelijk 3-1, en Vennegoor was bij alle doelpunten van PSV betrokken.

2005/2006: In 2005/2006 kwam Arouna Koné naar PSV, overgekomen van Roda JC. Vennegoor of Hesselink speelde volgens velen, inclusief de trainer, slecht in begin van het seizoen en moest daarom zijn basisplaats afstaan aan Koné. Koné, eerder al spelend in de Intertoto Cup met Roda JC, mocht echter niet in de UEFA Champions League spelen, waardoor Vennegoor een kans kreeg om zich te bewijzen. In de eerste wedstrijd tegen het Duitse Schalke 04 scoorde hij met het hoofd. Ook had Vennegoor een belangrijk aandeel in de wedstrijd van PSV - AC Milan, waarin hij de assist gaf. Ook in PSV - Fenerbahçe gaf hij de beslissende assist. Hierdoor ging PSV alsnog, voor de tweede keer op rij, door naar de volgende ronde, waar het uitgeschakeld werd door Lyon. In de thuiswedstrijd kreeg Vennegoor twee kopkansen en kopte hij een bal door naar Koné, die de paal raakte. Het mocht niet baten. PSV ging thuis met 0-1 onderuit en uit werd het 4-0 voor Lyon. Vennegoor of Hesselink zou die wedstrijd niet meemaken vanwege een blessure. Het liep dit seizoen allemaal niet goed. Aan het einde van het seizoen kwam de teller van de nieuwe kampioen op 11, 8 minder dan vorig jaar. In de Gatorade Cup kwam Vennegoor of Hesselink in het seizoen 2005-2006 één keer eerder in actie. Dit was thuis tegen zijn oude club FC Twente in de achtste finale. Hierin zou Vennegoor de Man of the Match worden met één assist en twee goals. Nu was PSV opnieuw de favoriet om de dubbel te pakken. Maar Ajax was PSV te slim af. De landstitel had PSV al op zak. De Gatorade Cup Finale werd in mei tegen Ajax gespeeld. Daar verloor PSV met 1-2 door een goal van Klaas-Jan Huntelaar in de laatste minuut.

2006/2007: Na WK voetbal achter de rug keerden spelers langzamerhand terug bij hun club. Bij Vennegoor was het de vraag waar, want volgens diverse media stond hij zeer nadrukkelijk in de belangstelling van FC Porto, toen nog onder leiding van Co Adriaanse. Porto zag uiteindelijk van hem af omdat hij te duur was. Vennegoor bleef voorlopig, maar later was er opnieuw interesse. Bolton Wanderers zat op de tribune tjdens de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax. Deze interesse was minder concreet totdat opeens de naam Celtic viel. Nog op de dag van de eerste Eredivisie wedstrijd (thuis tegen NEC) werd bekend dat Vennegoor zou vertrekken naar de club uit Glasgow. De wedstrijd tegen NEC zou de laatste wedstrijd zijn voor PSV op dit moment. Hij scoorde die wedstrijd één keer en kreeg een publiekswissel. Later in het seizoen werd Vennegoor of Hesselink, samen met Edwin Zoetebier en Theo Lucius, uitgezwaaid tijdens de rust van de wedstrijd PSV - Sparta (7-0).


[bewerken"> Celtic
Ondanks interesse van Bolton Wanderers en het afgehaakte FC Porto, koos de centrumspits eind augustus 2006 toch voor Celtic. Hiermee was een transfersom van 7.1 miljoen euro gemoeid. Een van de hoofdredenen om Celtic te verkiezen boven de rest was het feit dat Celtic Champions League speelde.

2006/2007: Al sinds zijn eerste wedstrijd was Vennegoor of Hesselink van grote waarde voor Celtic. In de eerste twee wedstrijden scoorde hij gelijk de winnende en ook de daarop volgende Champions League wedstrijd tegen Manchester United scoorde hij. Met 16 goals uit 21 wedstrijden zou hij uiteindelijk clubtopscorer worden. In januari werd hij zelfs verkozen tot Speler van de Maand in Schotland. Door vele blessures miste hij de nodige wedstrijden en ritme. Desondanks eindigde hij gedeeld vierde op het algemeen topscorersklassement van dat jaar. Ook in de Schotse bekertoernooien scoorde hij veel.

2007/2008: Ondanks dat hij vijf goals in de eerste vijf wedstrijden maakte, hielden blessures hem toch weer aan de kant. De hamstring zat hem regelmatig dwars. Vanaf eind november speelde Vennegoor of Hesselink weer bijna alle wedstrijden mee. Hij speelde het seizoen 31 competitiewedstrijden waarin hij 15 keer scoorde. De strijd om het kampioenschap werd een close finish. Glasgow Rangers stond lange tijd onbedreigd aan kop, maar verloor op het einde van de competitie zoveel punten dat Celtic en de Rangers met evenveel punten de laatste ronde in gingen, waarbij Celtic de meeste kans had vanwege een beter doelsaldo. In de kampioenswedstrijd van Celtic in en tegen Dundee United scoorde Vennegoor het enige doelpunt van de wedstrijd, waarmee hij Celtic de titel bezorgde.


[bewerken"> Oranje
Op 11 oktober 2000 maakte Vennegoor of Hesselink zijn debuut in het Nederlands elftal. In Rotterdam verloor Oranje met 2-0 van Portugal. In Oranje wordt Vennegoor vooral ingezet als 'breekijzer'. "Als wij er voetballend niet door komen hebben we een breekijzer nodig. Dan is Jan Vennegoor of Hesselink de ideale man", aldus de bondscoach Bert van Marwijk. Hij scoorde tot nu toe driemaal, tegen Thailand, Kroatië en Oostenrijk. Tijdens de achtste finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2006, maakte hij zijn WK-debuut. Hij kwam in de 82ste minuut in het veld, (plus 6 minuten blessuretijd). Hierdoor is hij, na Hedwiges Maduro, de Nederlander met de minste reguliere speelminuten op een wereldkampioenschap ooit.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 aug 2009 22:01
De interesse in Vennegoor is meer dan serieus kan ik van dichtbj bevestigen...

Citaat:
“Ajax zet Jan Vennegoor of Hesselink in de wachtkamer”

Jan Vennegoor of Hesselink is een van de kandidaten om de spitspositie bij Ajax in te vullen. Ajax heeft een oriënterend gesprek gehad met de aanvaller. Ajax zou echter eerst proberen om andere kandidaten te halen. Vooral Martin Jol zou hebben aangedrongen op de komst van een lange fysiek sterke aanvaller.

In het verleden speelde de Tukker al bijna voor Ajax. Co Adriaanse omschreef de lange spits in de lente van 2001 als gewenste Ajaxspeler, uiteindelijk werd er toch voor Zlatan Ibrahimovic gekozen. Ook Marco Van Basten maakte als bondscoach gebruik van de diensten van het lange aanspeelpunt uit Oldenzaal. De trainer nam hem zelfs mee als breekijzer naar het WK 2006 ten faveure van Klaas-Jan Huntelaar.
www.ajaxfans.net
Vennegoor die z'n contract niet verlengde is transfervrij is heeft daardoor de mogelijkheid om ook na de sluiting van de transfermarkt op 1 september aan te sluiten bij een club. Mocht Jan Vennegoor of Hesselink,
bij Ajax tekenen dan zou het na Dennis Rommedahl, Robbie Wielaert en Ismael Aissati de vierde speler in de selectie worden met een PSV verleden.

MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 aug 2009 22:02
Aangezien er geen geld is voor een andere 'goede' spits en de prioriteit waarschijnlijk in de achterhoede ligt, vind ik dit geen verkeerde optie. Transfervrij, balvast, kopsterk, goed voor minstens 15 goals. Als zn salaris niet te hoog is, is het altijd het proberen waard. Denk dat t of VoH of niks is. Dan maar VoH erbij.
10Oele


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 386
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Venlo
Geplaatst: Di 18 aug 2009 00:56
Citaat:
Aangezien er geen geld is voor een andere 'goede' spits en de prioriteit waarschijnlijk in de achterhoede ligt, vind ik dit geen verkeerde optie. Transfervrij, balvast, kopsterk, goed voor minstens 15 goals. Als zn salaris niet te hoog is, is het altijd het proberen waard. Denk dat t of VoH of niks is. Dan maar VoH erbij.


Mee eens. Nuttige gratis voetballer die kopsterk is. Veel geld in de voorhoede pompen heeft geen zin als je al Suarez, Sulejmani en Cvitanich hebt. Steek maar geld in de achterhoede en eventueel in Honda.
Kc


Geregistreerd: 07-05-2008
Forum berichten: 72
Nieuws reacties: 42
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 09:06
Citaat:
Ajax zou echter eerst proberen om andere kandidaten te halen. Vooral Martin Jol zou hebben aangedrongen op de komst van een lange fysiek sterke aanvaller.

Bedoelen ze met die andere kandidaten Alves en Honda? Dan is de volgorde dus: 1. verkopen en verhuren 10 spelers 2. proberen Alves en Honda te halen of 3. VoH halen?
Fernando Redondo


Geregistreerd: 02-05-2008
Forum berichten: 80
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 11:19
Of Vennegoor de aangewezen persoon is voor Ajax weet ik niet zeker maar wat ik wel begrijp is dat Ajax op zoek is naar een ander type spits. Eentje waardoor er meer aansluiting kan komen en waardoor Suarez wat wordt onlast als soort van bliksemaflijder.

Ajax heeft nu eigenlijk 3 dezelfde spitsen. Suarez, Sulejmani en Cvitanich. Geen van alle zijn spitsen, die goed tot hun recht komen als aanspeelpunt en die een bal kunnen vasthouden.

Als de tactiek van Jol door de jaren heen volgt, zie je dat hij altijd graag speelt met een sterke spits. Ga maar na, Hoogendorp bij RKC, Berbatov bij the Spurs en Petric bij Hamburg.

Als Ajax al geld wil/gaat uitgeven dan liever aan een sterke centrale verdediger en dan neem ik een transfervrije Vennegoor er wel bij. Daar kan ik dan (net) mee leven.
RosarioCentral


Geregistreerd: 25-06-2008
Forum berichten: 454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 11:37
Ik hou er mee op als dit de nieuwe Ajax-spits wordt. Leuk voor de laatste 10 minuten als stormram, maar geen seconde meer! In plaats van te voetballen met 3 beweeglijke spitsen die weldegelijk een geweldige voorhoede kunnen vormen, gaan we naar een Engels model. Jol heeft tot nu toe al weinig avontuurlijks laten zien, maar dit zou alles slaan... Er wordt op dit forum voortdurend gezeverd over Ajax-spitsen als Huntelaar en Cvitanich en ik kan niet begrijpen dat VoH dan wel bij Ajax zou passen. Ik ga het zuidelijker zoeken, ben ik bang.
AFCA_Seaman


Geregistreerd: 08-05-2008
Forum berichten: 1221
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Drachten
Geplaatst: Di 18 aug 2009 13:46
I agree, ik heb niks met VoH en vindt 'm ook totaal niet bij Ajax passen! Ajax heeft een ECHTE spits nodig! en dan kun je zeggen, wie dan? dat weet ik ook niet want niemand is haalbaar! talenten kiezen uiteindelijk voor de topclubs en ervaren spelers zijn te duur. Ik hoef in ieder geval geen half afgeschreven transfervrije lange slungel die af en toe eens een scorende periode had.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:11
Citaat:
wie dan? dat weet ik ook niet want niemand is haalbaar! talenten kiezen uiteindelijk voor de topclubs en ervaren spelers zijn te duur.


Wat dus inhoudt dat we er helemaal niemand bijkrijgen. Nogmaals, dan liever een transfervrije VoH erbij, waarmee we is wat kunnen varieren.


Citaat:
Ik hoef in ieder geval geen half afgeschreven transfervrije lange slungel die af en toe eens een scorende periode had.


Ik vind dat je hem daarmee tekort doet. Hij heeft specifieke kwaliteiten die in de Ajax-selectie ontbreken. Daarnaast heeft hij een gemiddelde van 15 goals per seizoen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:22
Nee, alleen nog maar Ajax waardige spelers, geen VoH meer , geen Atoubas meer, geen Verhoevens meer. Alleen maar Ajax waardige spelers, Obradovicen, Chivu's, Zlatans.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:27
Dus je schrijft Atouba af na 1 wedstrijd met een niet functionerend team?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:29
Citaat:
Dus je schrijft Atouba af na 1 wedstrijd met een niet functionerend team?

Ik heb Atouba bij Tottenham in het stadion zien spelen en bij HSV op TV en hoewel ik hem het voordeel van de twijfel had gegeven heb ik er genoeg van dat ik spelers die naar Ajax komen het voordeel van de twijfel moet geven. Ik wil weer eens een speler zien komen die ik niet gek of als ik hem wel ken gewoon weet dat hij alles in zich heeft om te slagen bij Ajax.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:32
Wat is er mis met onze Verhoeven? <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:34
Citaat:
Wat is er mis met onze Verhoeven? <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

Niets maar om een speler te zijn die des Ajax is moet je iets extra's hebben en hij heeft extra vel maar dat bedoel ik niet.
MrGuide


Geregistreerd: 20-06-2009
Forum berichten: 479
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:41
Ik vind een 3e doelman sowieso onnodig. Twee goede keepers die je risicoloos in kan zetten is voldoende. Jonge(re) keepers uit het 2e moeten evt blessures/schorsingen opvangen. Kan me niet herinneren dat we in de beginjaren 90 3 keepers in onze selectie hadden, alleen de duo's Menzo/vd Sar en vd Sar/Grim.
thyza


Geregistreerd: 09-02-2009
Forum berichten: 696
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 15:56
Moet je is aan Feyenoord vragen of een 3e keeper nodig is <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Di 18 aug 2009 16:03
Of aan ADO ;)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 16:38
Prima Pinchhitter. Alleen inbrengen tegen bijvoorbeeld PSV laatste kwartier. Voor de rest NOOIT laten spelen.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Di 18 aug 2009 16:39
Citaat:
Prima Pinchhitter. Alleen inbrengen tegen bijvoorbeeld PSV laatste kwartier. Voor de rest NOOIT laten spelen.

Ajax hoeft geen pinchhitter te hebben, die is toch alleen maar bruikbaar als je achterstaan en koop dat een goede verdediger zodat ze niet achter komt te staan en daarbij is VoH alleen bruikbaar als pinchhitter als je de bal door de lucht gaat spelen en dan zullen jongens als Suarez en Sulejmani het alleen maar moeilijker krijgen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 13-01-2009
Forum berichten: 1294
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 16:43
Citaat:
Prima Pinchhitter. Alleen inbrengen tegen bijvoorbeeld PSV laatste kwartier. Voor de rest NOOIT laten spelen.

Ajax hoeft geen pinchhitter te hebben, die is toch alleen maar bruikbaar als je achterstaan en koop dat een goede verdediger zodat ze niet achter komt te staan en daarbij is VoH alleen bruikbaar als pinchhitter als je de bal door de lucht gaat spelen en dan zullen jongens als Suarez en Sulejmani het alleen maar moeilijker krijgen.

Tuurlijk, je lult. AJAX gaat dit seizoen nog wel vaker verliezen. En JD, hij is transfervrij. Hoezo krijgen Suarez en Sulejmani het moeilijk met hoge ballen, als die naar Venegoor gaan die ze dan kan terug leggen op hun? Jij wil cke Cvitanich inbrengen voor de laatste 10 min.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 17:01
Lijkt mij dat VoH een pittig salaris zal vragen, voor Ajax begrippen tenminste. Dat voor een paar minuten hotseknotsbegoniavoetbal lijkt me aan de dure kant. Zo moesten we het maar niet doen. Zal VoH ook niet echt zien zitten, denk ik. Dit zal wel een speler zijn die, wanneer ie komt, regelmatig aan de aftrap verschijnt.

Ik kan alleen maar hopen dat ze bij dit soort spitsen uitkomen omdat ze een tussenpaus zoeken..
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 17:47
Citaat:
Lijkt mij dat VoH een pittig salaris zal vragen, voor Ajax begrippen tenminste. Dat voor een paar minuten hotseknotsbegoniavoetbal lijkt me aan de dure kant. Zo moesten we het maar niet doen. Zal VoH ook niet echt zien zitten, denk ik. Dit zal wel een speler zijn die, wanneer ie komt, regelmatig aan de aftrap verschijnt.

Ik kan alleen maar hopen dat ze bij dit soort spitsen uitkomen omdat ze een tussenpaus zoeken..


Als VoH gehaald wordt dan denk ik ook dat hij niet voor de bank gehaald wordt. Ik vind het overigens wel heel vreemd dat Ajax gelinkt wordt aan Alves en VoH, zijn toch niet bepaald dezelfde type voetballers..... Weet Ajax het echt niet meer en richt men zich op de koopjesbak met 2 variabele zoektermen 'goedkoop' en 'fysiek sterk'? Of speelt er wellicht meer?

Jol heeft volgens mij ook aangegeven meer doelpunten te willen halen. Dit kan natuurlijk op twee manieren: door een goalgetter te halen (type Alves) die het team niet beter laat spelen maar wel rust brengt door zijn doelpuntengarantie, of een speler halen die zelf zijn goaltjes meepikt maar vooral ook anderen beter laat spelen. Ik zie in dit laatste een mogelijke link tussen de interesse in VoH en Honda. Jol is vooralsnog ontevreden over Aisatti die in zijn ogen fysiek te zwak is en veel te weinig scoort. Honda is fysiek sterker en brengt ook scorend vermogen mee EN hij is een speler die goed gedijt met een fysiek sterke spits die de bal vasthoudt/ combinatie aangaat etc. Bij VVV heeft ie naast een paar brekers achter zich een Calabro (en twee snelle rommelaars op de vleugels) voor zich en zo is het team opgebouwd rond de kwaliteiten van Honda. Het halen van de goedkope optie VoH zou dan goed samen kunnen gaan met het halen van Honda, mits er pecunia aanwezig is. In Jols ogen wellicht twee vliegen in 1 klap?

Het is absoluut geen klassiek 4-3-3 maar met De Zeeuw, Enoh en Honda op het middenveld en Sulejmani, VoH en Suarez voorin zien deze linies er een stuk completer en evenwichtiger uit dan met Urby en Rommedahl nu. Uiteraard zie ik ook liever een betere spits komen dan VoH maar Ajax moet creatief zijn nu en met een 1 of 2-jarig contract voor VoH neem je weinig risico........ Voeg daar een goede CV bij (al dan niet gehuurd van een topclub) en je kans op de titel is een stuk groter dan met de huidige selectie.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 aug 2009 18:53
Peter79

Als VoH gehaald wordt dan denk ik ook dat hij niet voor de bank gehaald wordt. Ik vind het overigens wel heel vreemd dat Ajax gelinkt wordt aan Alves en VoH, zijn toch niet bepaald dezelfde type voetballers..... Weet Ajax het echt niet meer en richt men zich op de koopjesbak met 2 variabele zoektermen 'goedkoop' en 'fysiek sterk'? Of speelt er wellicht meer?
----------------------------------
Ach het is allemaal niet zo makkelijk voor Ajax. Maar tegelijkertijd zijn de doelstellingen verstikkend voor de huidige Ajaxtrainers. Nou hebben we een trainer gehaald die vooral motivatie-voetbal speelt. Kracht, inzet en een redelijk systeem, maar geen echte systeembouwers zoals Adriaanse of Van Gaal. De hele filosofie dat Ajax kampioen moet worden impliceert dat er van grote bouwprocessen geen sprake zal zijn.
Het hele probleem voor Ajax is dat er geen speling is, vroeger kon je als ploeg tweede worden en had je CL garantie. En de CL was naast de financiele injectie ook vooral een podium waar je spelers op kon ontwikkelen. Met de huidige ontwikkelen ten opzichte van de jaren '90 zie je een paar dingen gebeuren.

1. De concurrentie in de eredivisie is toegenomen met ploegen zoals AZ in mindere mate Twente. Iedereen kan nu wel stabiele series neerzetten. Ajax is ooit eens met 55 punten derde geworden, dat lukt je nu niet meer.
2. Hoewel de competitie sterker is geworden is ons uefacoefficient stabiel omdat de echte pieken (Uefacupwinst/CL winst) er niet meer zijn. Hierdoor hebben we maar twee plekken voor de CL (vroeger drie)
3. De concurrentie in de kwalificatieronden is erg toegenoemen door opkomst van landen zoals Oekraiene (Shaktar), Roemenie en het feit dat toplanden extyra plekken kregen. PSV moest zich ooit kwalificeren tegen Sheriff Tiraspol, Feyenoord tegen FC Jazz (Finland) dat soort kleintjes worden er nu al uitgefilterd en nu sta je in de tweede ronde al tegen clubs als Sporting Lissabon met wat pech.

Daardoor kiezen we voor de korte termijn en 'er meteen staan' spelers, die er uiteindelijk weer niet staan.

Jol heeft volgens mij ook aangegeven meer doelpunten te willen halen. Dit kan natuurlijk op twee manieren: door een goalgetter te halen (type Alves) die het team niet beter laat spelen maar wel rust brengt door zijn doelpuntengarantie, of een speler halen die zelf zijn goaltjes meepikt maar vooral ook anderen beter laat spelen. Ik zie in dit laatste een mogelijke link tussen de interesse in VoH en Honda. Jol is vooralsnog ontevreden over Aisatti die in zijn ogen fysiek te zwak is en veel te weinig scoort.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jol vertoont opvallend veel vergelijkingen met Ten Cate, ik weet niet of jullie dat opgevallen is. Ten Cate kwam ooit binnen met de doelstelling een op de twee jaren kampioen, Jol heeft nagenoeg hetzelfde gezegd. Maar vooral de manier waarop vertoont gelijkenissen. Ten Cate haalde controleurs voor het middenveld (Gabri, Davids) Jol doet hetzelfde (De Zeeuw), Ten Cate hamderde op ervaring, Jol zie ik alweer hetzelfde roepen. Ten Cate wilde achterin voor lange fysiek sterke verdedigers ( Stam, Grygera) Jol wil hetzelfde. Ten Cate wilde opstomende backs in had die in Ogararu en Emanuelson. Jol keist ook voor dat concept met van der Wiel en Atouba. Ten cate wilde voorin een vleugel hebben met veel loopvermogen en had die in De Mul die vrijwel altijd een basisplek kreeg. Jol doet hetzelfde met Rommedahl. Ten Cate wilde powervoetbal op het middenveld met veel loopvermogen en was daarom gecharmeerd van Donald, Jol idem dito.Ten Cate koos voor een scorende '10' (Sneijder) met twee controleurs in z'n nek Hoewel we 4-4-2 spelen doet Jol een beetje hetzelfde, de hang naar controleurs. Het verwijt dat Aissati niet genoeg scoort als middenvelder sluit hier wel bij aan. Jol wil een echte creatieve speler met scorend vermogen hebben, en dan is de keuze voor Honda wel een logische. Ten Cate wilde een breukijzer en kreeg Urzaiz, Jol wil Vennegoor.

Het is absoluut geen klassiek 4-3-3 maar met De Zeeuw, Enoh en Honda op het middenveld en Sulejmani, VoH en Suarez voorin zien deze linies er een stuk completer en evenwichtiger uit dan met Urby en Rommedahl nu. Uiteraard zie ik ook liever een betere spits komen dan VoH maar Ajax moet creatief zijn nu en met een 1 of 2-jarig contract voor VoH neem je weinig risico........ Voeg daar een goede CV bij (al dan niet gehuurd van een topclub) en je kans op de titel is een stuk groter dan met de huidige selectie.
----------------------------------- ----------------------------------------------------------------------
Het is Ten Cateiaans 4-3-3 en ik denk dat Jol daar naartoe wil. Voornaamste probleem is hoe hij de vleugels ook laat meeverdedigen. Dat probleem had Ten Cate ook, in de omschakeling blijf je kwetsbaar waardoor we onder Ten Cate ook best wel doelpunten tegenkregen.

Wat Vennegoor zelf betreft, geen speler van m'n voorkeur en als hij komt komt hij sowieso in de hoogste salariscategorie net zoals Atouba dat nu al zit. Dat betekent toch wel richting de 1,7 Miljoen aan salaris minimaal per jaar exclusief tekengeld, dus transfervrij is een valse term in deze: een goedkope optie is Vennegoor niet. Ik denk wel dat Vennegoor wat kan toevoegen i.t.t. Urzaiz die gewoon op was destijds. Het is ook niet mijn eerste keuze maar Vennegoor kan de bal wel goed vasthouden, kan daarom als aanspeelpunt wel functioneren. Waarom dat belangrijk is? Het is voor Ajax de enige manier om de middenvelders aan te laten sluiten in de aanval, waardoor je als aanval net met wat rust voorin kan combineren.Tot nu toe is de aanval te veel van hetzelfde met Sulejmani, Suarez en Rommedahl. Dat is opportunistisch kansen creëren met acties, elke ploeg heeft dat soort spelers nodig maar je hele voorhoede mag niet uit alleen maar van dat soort spelers bestaan, dan heb je voorin veel te veel balverlies. Niet iets wat gewenst is voor een elftal dat in opbouw is en daarom nog vaak niet vaak goed staat in de omschakeling.
Michael


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 79
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 09:26
Waar is de optie 'Absoluut NIET!'?

Ik ben nog nooit onder de indruk geweest van Vennegoor. Natuurlijk kan hij redelijk tot goede cijfers neerleggen. Zijn moyenne is gewoon meer dan prima. Kwam echter enkel en alleen door zijn club.
Bij een statische club zoals die uit 040 kan -ie prima renderen, met een Robben en een toen nog aardige Rommedahl, die de ballen pamklaar op zijn hoofd legden.. Ook in zijn Twente-tijd zat er nog niet zoveel voetbal in daar, zoals nu wel het geval is, met spelers als Bosman, Van de Paar en Van Halst.

Vennegoor heeft het maximale uit zijn carriere gehaald. Hij kan niet goed genoeg (mee)voetballen, heeft geen actie in huis, om over zijn techniek nog maar te zwijgen... Ajax is Ajax. Ajax is voetbal. Ongelovelijk dat er weer een naam als deze circuleert.

Pinchhitters hebben we niet nodig. Lange ballen naar voren, hopend dat die goedvalt? Nogmaals, Ajax is voetbal. Nu gebeurd het al te veel, met zo'n knurft erbij die alleen kan koppen, komt daar geen verbetering in.

Vennegoor in Ajax shirt? Nooit!
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 19 aug 2009 09:35
Ben ik wel met je eens. Zie Vennegoor ook niet graag bij Ajax. Wellicht puur als pinchhitter maar daar is hij te duur voor.
Puur voetbaltechnisch gezien is de interesse in Alves dan logischer.

Heb Alves (in zijn Heerenveen periode) altijd een goede Ajax-spits gevonden. Scorend vermogen, technisch en snel. En ik denk dat Alves in 4-3-3 en 4-4-2 uit de voeten kan.
+ Nieuw bericht <   1  |  2   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.979.092 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Jan Vennegoor of Hesselink
Ga
Zoeken: