Forum
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Atletiek
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Atletiek
Maker: LucasBekeken: 21125
Status: InactiefBerichten: 35
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 29 apr 2008 17:05
Citaat:
Hardlopen moet werkelijk de meest saaie sport ooit zijn om te zien. Zelf hardlopen kan dan wel weer aardig zijn.


Hadden ooit met 6 vrienden kaarten voor de OS in Barcelona voor de finale dag van de 100 meter. Maar hadden geen idee wat er die dag zou gaan gebeuren.
Zegt een van men maten van hee kijk nou dan, zo direct 800 meter finale en doet een Nederlandse vrouw mee, we hadden geen idee.
En even later won Ellen van Lange goud, wat hebben we staan springen en wat was het spannend. Mooiste Wilhelmus die ik zelf mee gemaakt heb.
Ging door men hele lichaam, onvergetelijke dag.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 24 nov 2008 13:27
Citaat:
Tim Montgomery zat wekelijks aan de dope

Bron: Nu.nl

Ex-topsprinter Tim Montgomery heeft in het jaar van de Olympische Spelen van Sydney 2000 vier keer per maand testosteron en groeihormonen gebruikt.

Dat geeft de 33-jarige Amerikaan maandag toe in een vraaggesprek met het Amerikaanse tv-station HBO, dat dinsdag wordt uitgezonden. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport bracht maandag al enkele uitspraken uit dat interview.

Montgomery won in Sydney goud op de 4x100 meter. Hij vormde een team met Jon Drummond, Brian Lewis, Maurice Greene en Kenneth Brokenburr. Montgomery liep op dit nummer overigens alleen in de series.

Verontschuldigen

"Ik heb een gouden medaille die ik niet op eigen kracht heb veroverd", bekent hij bij HBO. "Ik heb er geen recht op en wil me verontschuldigen bij mijn teamgenoten. Ik spreek louter voor mezelf. Ik wil niemand iets afnemen wat ze hebben gepresteerd."

De Amerikaanse atletiekwereld dreigt door de bekentenissen van Montgomery opnieuw een gouden medaille bij Sydney 2000 kwijt te raken.

Eerder ontnam het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Amerikaanse mannen- en vrouwenploeg de olympische titel op de 4x400 meter nadat Antonio Pettigrew en Marion Jones hadden toegegeven dat ze verboden middelen hadden gebruikt. Ook het brons op de 4x100 meter moest de Amerikaanse vrouwenploeg inleveren.

Vrijwillig

"Als Montgomery bedrog heeft gepleegd in Sydney, dient hij zich bij ons te melden en vrijwillig zijn gouden medaille af te staan", reageerde een woordvoerder van het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) op de komende HBO-uitzending.

"Dat hebben anderen van onze atletiekteams bij Sydney 2000 tenslotte eveneens gedaan. Dit is weer een voorbeeld hoe groot en langdurig de gevolgen van doping zijn. De integriteit van de sport moet worden beschermd."

Marion Jones

Montgomery, voormalig echtgenoot van de eveneens gevallen topatlete Marion Jones, zit op dit moment in Amerika een jarenlange celstraf uit wegens bankfraude en drugshandel. Hij werd in 2005 door het internationale sporttribunaal (CAS) voor twee jaar geschorst nadat zijn naam was opgedoken in de beruchte BALCO-affaire. Zijn wereldrecord uit 2002 op de 100 meter (9,78 ) moest hij inleveren.

Tijdens zijn atletiekcarrière werd Montgomery nooit betrapt op doping. Later legde hij tijdens een van zijn rechtszaken al wel een bekennende verklaring af. In het vraaggesprek met HBO komt hij nu met gedetailleerde informatie over zijn dopingpraktijken. "Waarom ik het heb gedaan? Met deze vraag stap ik elke ochtend uit bed en ga ik elke avond slapen."
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 17 aug 2009 14:18
Usain Bolt 9.58!!! Nothing more to say than <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock: <img src='smilies/icon_eek.gif' />hock:
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 aug 2009 14:56
[list">ANC komt op voor 'man-vrouw' Semenya

KAAPSTAD - De vraagtekes rond het geslacht van de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya hebben een reactie van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) uitgelokt. "We veroordelen degenen die haar geslacht in twijfel trekken. De commentaren zorgen ervoor dat vrouwen afgeschilderd worden als zwak", aldus de politieke groepering in een verklaring.

Bovendien is ze volgens het ANC niet de enige atlete die zo gespierd gebouwd is. "De internationale atletiekfederatie zou beter moeten weten", aldus het ANC.

Voorts werd Semenya, die bij het WK atletiek in Berlijn met overmacht de 800 meter won, bestempeld als 'golden girl' en een rolmodel voor jonge atleten in Zuid-Afrika.

Op 31 juli won de toen nog relatief onbekende Semenya de 800 meter bij de Afrikaanse juniorenkampioenschappen. Die prestatie riep al allerlei vragen op, want ze verbeterde zich in vergelijking met 2008 enorm.

In Berlijn barstte de discussie goed los. Zo erg zelfs, dat de internationale atletiekfederatie haar heeft gevraagd mee te werken met een seksetest. Het resultaat van het complexe onderzoek wordt pas over enkele weken verwacht.

# bron: Telesport[/list">Vrouw Semenya:







Zie ook 'Seksetwijfels verbazen familie Semenya'.
theumas


Geregistreerd: 18-06-2008
Forum berichten: 455
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Vr 21 aug 2009 15:06
Volgens mij is het gewoon een man. De lichaamsbouw en de stem laten het gewoon zien.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 21 aug 2009 15:07
Ik hoorde haar (totdat het tegendeel bewezen is is het haar!) gisteren praten tijdens een interview en haar stem lijkt veel op een zware, lage mannenstem. Ook haar bouw is bizar voor een vrouwelijke atlete. Je zelf dermate verbeteren met 7 sec. ten opzichte van vorig jaar is exceptioneel en roept legitiem de vele vraagtekens op.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 7 sep 2009 19:55
De Foekje Dillema-soap van nu gaat gewoon door met een opmerkelijke actie van ZA'se atletiekbond:
[list">Coach 'manvrouw-atlete' stapt op bij Zuid-Afrikaanse bond

De coach van 800-meteratlete Caster Semenya (foto) is met onmiddellijke ingang opgestapt bij de Zuid-Afrikaanse atletiekbond. In een radio-interview liet Wilfred Daniels weten dat hij zich niet kan vinden in de wijze waarop de bond de atlete heeft behandeld. De atletiekbond heeft Semenya een geslachtstest laten doen, zonder haar hiervan op de hoogte te stellen. Semenya zelf ging er vanuit dat het om een reguliere dopingtest ging.

De 18-jarige Semenya won tot ieders verrassing de 800 meter bij de wereldkampioenschappen in Berlijn, vorige maand. Eerder zegevierde ze ook bij het Afrikaans jeugdkampioenschap door een dik persoonlijk record te lopen. De prestaties van de jonge atlete baarden opzien, evenals gespierde verschijning en haar lage stem. Al snel doken de geruchten op dat Semenya eigenlijk een man zou zijn en dat er vals spel werd gespeeld.

De test moet uitkomst bieden, maar vooralsnog zijn er nog geen resultaten bekend. De Zuid-Afrikaanse bond ontkende tot nu toe altijd te twijfelen aan het geslacht van Semenya maar heeft nu zelf op slinkse wijze haar toch getest. Nu dit, per ongeluk, bekend is geworden heeft haar coach met onmiddellijke ingang zijn contract ingeleverd.

# bron: Sportweek[/list"> <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 sep 2009 18:24
[list">'Derde Wereldoorlog als Semenya geweerd wordt'

,,Als Caster Semenya geweerd wordt van alle competities, zou dat hetzelfde zijn als de Derde Wereldoorlog ontketenen." Die straffe uitspraak doet Makhenkesi Stofile, Zuid-Afrikaans minister van Sport.

De 18-jarige Semenya, wereldkampioene op de 800 m, is momenteel het voorwerp van discussie in een geslachtstest. Een Australisch dagblad onthulde gisteren dat Semenya een hermafrodiet is, een kruising van man en vrouw. Nieuws dat in Zuid-Afrika bijzonder hard is aangekomen.

,,Caster is een vrouw, wij moeten haar beschermen", zegt een woedende Stofile. ,,Als ze geweerd wordt van competitiesport, zou dat hetzelfde betekenen als het ontketenen van de Derde Wereldoorlog. We zouden die beslissing, die hoogst onrechtvaardig zou zijn, bij de hoogste instanties aanvechten. Caster noch haar familie verdienen deze vernedering. Ze hebben niks verkeerd gedaan, laat hen met rust."

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) weigert zich voorlopig over het heikele thema uit te spreken. Pas na de uitkomst van haar geslachtstest wil de IAAF oordelen over Semenya's toekomst in de atletiek.

# bron: Sportwereld[/list">Uitermate verstandige en zeer doordachte teksten van een minister. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 11 sep 2009 21:46
Ach, ze trokken ook al de racisme-kaart. Nog zieliger.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 okt 2009 14:36
Citaat:
Chinese oud-minister beschuldigt Rogge

Bron: Nu.nl

Een Chinese oud-minister van Sport heeft IOC-voorzitter Jaques Rogge beschuldigd van omkooppraktijken. Yuan Weimin schrijft in zijn boek dat Rogge in 2001 een geheime deal sloot met de Chinese regering.

In ruil voor stemmen voor zijn kandidatuur als IOC-voorzitter zou Rogge IOC-leden overhalen om op Peking te stemmen voor de Spelen van 2008.

Dat meldt de Britse krant Sunday Times op basis van een vertaling van het boek.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 16 mei 2011 16:39
Citaat:
Politie: Wanjiru pleegde zelfmoord

Bron: De Telegraaf

Samuel Wanjiru heeft zelfmoord gepleegd. Dat zei de Keniaanse politiewoordvoerder Eric Kiraithe na de dood van de 24-jarige marathonloper, die van het balkon van zijn woning in Nyahururu sprong. „Wanjiru heeft zelfmoord gepleegd, dat is een feit”, aldus Kiraithe.

Samuel Wanjiru zou zelfmoord hebben gepleegd door van de eerste verdieping af te springen. Samuel Wanjiru zou zelfmoord hebben gepleegd door van de eerste verdieping af te springen.

Eerder zei een woordvoerder van de regionale politie nog niet te weten of het om zelfmoord of een ongeluk ging. Wanjiru, die in 2008 de eerste Keniaan was die olympisch goud op de marathon won, zou zijn gesprongen toen zijn echtgenote hem bij thuiskomst in bed betrapte met een andere vrouw. Ze had toen de slaapkamer op slot gedaan en was naar buiten gerend. Wanjiru sprong daarna van het balkon op de eerste verdieping. Hij had kennelijk meerdere interne bloedingen, waaraan hij overleed.

Wanjiru won naast olympisch goud ook de marathons van Londen en Chicago. Hij verbeterde wereldrecords op verschillende afstanden tussen 15 km en de halve marathon. In 2007 verbeterde Wanjiru tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag het wereldrecord op de halve marathon.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.987.280 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Buitenlandse competities & andere sporten » Overige Continenten & Sporten » Atletiek
Ga
Zoeken: