Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De grillen van Moeder Aarde
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De grillen van Moeder Aarde
Maker: 343Bekeken: 10524
Status: InactiefBerichten: 141
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Za 21 mei 2011 09:03
Al dat gissen en bedenken hoe het wel of niet zal gaan, dood ga je toch wel.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 21 mei 2011 19:09
Citaat:
dood ga je toch wel.


Maar vandaag niet! Het was voorspelt dat het om 18:00 zou gaan gebeuren maar we leven nog. :mrgreen:
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Za 21 mei 2011 19:56
Citaat:
dood ga je toch wel.


Maar vandaag niet! Het was voorspelt dat het om 18:00 zou gaan gebeuren maar we leven nog. :mrgreen:

Ik voel me toch behoorlijk dood hoor.. Na een terrasmiddag..
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 22 mei 2011 11:01
En er barst weer een vulkaan op ijsland uit.. jullie mogen raden wie er een ticket heeft liggen om woensdag naar NYC te vliegen... het zal toch godverdomme niet
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Zo 22 mei 2011 11:40
Jij misschien ? <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 24 mei 2011 11:16
Citaat:
Nou vaarwel, want eh.. morgen vergaat de wereld! Natuurlijk....
http://tiny.cc/ke9kn


Ah, foutje, kan gebeuren!

Citaat:
'Wereld vergaat nu op 21 oktober'

De wereld verging afgelopen zaterdag niet; hij vergaat nu op 21 oktober. Dat zegt de Amerikaanse christelijke predikant Camping.

21 oktober was volgens hem altijd al de datum waarop de aarde een vuurbol wordt. Dat hij eerder zei dat dat zaterdag zou gebeuren was volgens hem een "rekenfout". Gisteren liet hij weten "stomverbaasd" te zijn dat zijn voorspelling niet is uitgekomen.

Camping zei eerder dat de meeste mensen in de tussentijd zouden omkomen door rampen. Hij zegt nu dat de apocalyps zich in één dag voltrekt, omdat God de mensen niet maanden zal laten lijden.

Borden
Duizenden volgelingen zegden hun baan op en verkochten al hun spullen in de aanloop naar het vergaan van de wereld. De predikant maakt zich geen zorgen over hen. "Die redden het wel", zegt hij.

In de Verenigde Staten staan inmiddels al duizenden borden met de nieuwe datum.


NOS.nl
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 24 mei 2011 11:30
Jezus wat een aandachttrekker..
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 15:49
Citaat:
EHEC-bacterie rukt op naar Nederland

© EPA
Voor het eerst is in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een dode gevallen door de gevaarlijke darminfectie EHEC. Een 91-jarige vrouw overleed gisteren in het district Paderborn, aldus de autoriteiten vandaag.

In Paderborn is tot dusver bij dertien mensen, negen vrouwen en vier mannen, de darminfectie geconstateerd. Het gaat om personen in de leeftijd van 11 tot 91 jaar. Het dodental door EHEC staat in Duitsland nu op elf, maar de autoriteiten gaan ervan uit dat het daar niet bij blijft.

EHEC brak enkele weken geleden uit en verspreidde zich snel over Duitsland. De bacterie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid, koorts, buikkrampen, bloedarmoede en nierfalen veroorzaken. Bijkomend probleem is dat de bacterie agressiever dan gebruikelijk is en bestand blijkt tegen veel gangbare antibiotica. (ANP/Redactie)

Citaat:
EU blijft volhouden: Nederlandse komkommers onder EHEC-verdenking

De besmetting met de EHEC-bacterie zou vooral afkomstig zijn van komkommers en rauwkost. © AFP
De Europese Commissie blijft volhouden dat ook een lading Nederlandse komkommers een mogelijke bron is van besmetting met de EHEC-bacterie. Een woordvoerster van het dagelijks bestuur van de Europese Unie gaf vandaag het meest recente overzicht over de situatie in Europa, waarbij ze het had over komkommers uit Nederland en/of Denemarken, naast de verdachte partijen uit Spanje.


Microscopische foto's van de EHEC-bacterie, beschikbaar gesteld door het Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung. © AFP

© AFP

© AFP

Duitse consumenten kopen (veel) minder komkommers, sla en tomaten. © AFP

© GETTY

De EHEC-bacterie betekent ook een ramp voor komkommertelers. © ANP
Een deskundige van de Commissie zei later dat het waarschijnlijk niet gaat om in Nederland geproduceerde komkommers, maar om komkommers die vanuit het buitenland in Nederland terecht zijn gekomen en daarna verhandeld. Maar zekerheid daarover is er nog niet.

De Europese Commissie sprak vorige week ook al van een mogelijke besmettingsbron in Nederland. De commissie zei zich te baseren op informatie uit Duitsland.

Inspectie
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) verklaarde toen dat een inspectie was uitgevoerd bij een Nederlands bedrijf, nadat Duitsland het bedrijf als verdacht had aangemerkt. Er zou niets zijn aangetroffen. Het Productschap Tuinbouw uitte daarop de hoop dat alle geruchten de kop in waren gedrukt.

Het is volgens de Europese Commissie nog niet duidelijk of de besmetting heeft plaatsgevonden bij de productie van de komkommers of tijdens het transport. Het hele traject wordt onderzocht. Brussel ziet geen reden om een algemeen verbod op het vervoer van Spaanse groenten in te stellen.

Monsters
Intussen zijn bij alle komkommertelers die zijn aangesloten bij verkooporganisatie Kompany monsters genomen om de komkommers te controleren op besmetting met de EHEC-bacterie. Dat heeft Kompany vandaag bekendgemaakt.

De uitslag van deze analyses wordt morgenochtend verwacht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een Duits instituut. Volgens een woordvoerder van Kompany zijn er bij 65 telers in Oost-Brabant en Noord-Limburg monsters afgenomen.

Hygiëne
Bij alle bedrijven die zijn aangesloten bij Kompany worden hygiëne- en risicoanalyses uitgevoerd conform de officiële hygiënecode, die is opgesteld door het Productschap Tuinbouw. De telers maken verder geen gebruik van organische- of dierlijke meststoffen. Op naleving van de regels vinden tweejaarlijkse en steekproefsgewijze controles plaats. Verkooporganisatie Kompany is een samenwerkingsverband van komkommertelers die lid zijn van de coöperaties Komosa, BGB, Zon Fruit & Vegetables en Sun Quality.

Aantal besmettingen afgenomen
In de Duitse stad Hamburg is het aantal nieuwe en verdachte besmettingsgevallen met de bacterie EHEC in het weekeinde overigens afgenomen vergeleken met de dagen ervoor. Dat maakte de senator belast met gezondheidszorg in de stadstaat, Cornelia Prüfer-Storcks bekend.

Zowel het aantal gemelde EHEC-besmettingen als het aantal HUS-gevallen (personen die ernstige nierproblemen ontwikkelen), stijgt niet meer zo snel. 'Ik hoop zeer dat dit een indicatie is dat het hoogtepunt van de ziektegolf voorbij is', aldus een verklaring van de bewindsvrouw.

De noordelijke havenstad is zwaargetroffen door de ziekte. In Hamburg werden tot vandaag 488 EHEC-infecties respectievelijk verdachte EHEC-gevallen geregistreerd. Zaterdag stond dat cijfer op 467. In ziekenhuizen liggen 94 mensen met HUS of personen van wie wordt gedacht dat ze HUS hebben.

Nieuwe gevallen
De autoriteiten in de Zuid-Duitse stad München hebben maandag laten weten dat er drie nieuwe gevallen van HUS zijn geconstateerd. Het zijn allemaal vrouwen. Vorige week waren in de hoofdstad van de deelstaat Beieren twee HUS-gevallen bevestigd.

In de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is een 87-jarige vrouw overleden die met de EHEC-bacterie was besmet. Zij is de eerste die in dat deel van Duitsland daaraan is gestorven. Het totale dodental door de EHEC-infectie staat nu op twaalf.

Horeca
Rauwkost is niet meer in trek in Duitse restaurants en kantines. Met de toename van het aantal EHEC-besmettingen zijn de mensen voorzichtiger geworden, zegt de Duitse horecavereniging Dehoga. 'Er is de afgelopen dagen een duidelijke verandering in de vraag', aldus de organisatie. Enkele horecazaken reageren daar volgens Dehoga op door salades van de kaart te schrappen.

Dat geldt ook voor cateraars, vooral de zaken die leveren aan kinderdagverblijven en ziekenhuizen. Een deel daarvan biedt geen rauwkost meer aan. In enkele kantines zijn de saladebars verdwenen, aldus woordvoerster Stefanie Heckel van Dehoga.
Voor restaurants die zich vooral richten op gezond eten, zoals saladbars, is de EHEC-uitbraak 'tragisch', aldus Heckel. (ANP/DPA/Redactie)
30/05/11 15u52


AD.nl
joskeeper


Geregistreerd: 22-01-2010
Forum berichten: 772
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 mei 2011 16:50
Citaat:
'Besmette komkommer niet uit Nederland'
Uitgegeven: 30 mei 2011 13:31
Laatst gewijzigd: 30 mei 2011 16:23
AMSTERDAM - Geen van de komkommers die in Duitsland hebben geleid tot een uitbraak van de gevaarlijke EHEC-bacterie komt uit Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).


Export komkommers ingestort Fotoserie
De dienst heeft inspecties uitgevoerd bij een handelaar en een teler. Het is uitgesloten dat die bedrijven de bron van de infectie zijn.
Er bestond onduidelijkheid over de herkomst van een van de komkommers die in Duitsland al honderden mensen ziek hebben gemaakt en tot nu toe aan elf mensen het leven hebben gekost.

Enkele besmette komkommers kwamen uit Spanje, van één komkommer kon de herkomst nog niet worden vastgesteld. Nederland was een van de mogelijke herkomstlanden, naast Denemarken.
Crisiscentrum
De VWA heeft een crisiscentrum in het leven geroepen. Dat schrijft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) maandagmiddag aan de Tweede Kamer.
De dienst richt zich op het opsporen van de bron van een eventuele besmetting. Ook moet de VWA voorkomen dat mogelijk besmette partijen op de markt komen.
Ongeveer tweehonderd monsters van groothandels en telers worden sinds vrijdagmiddag onderzocht in een laboratorium van de VWA. De uitkomsten daarvan komen dinsdag beschikbaar.
Analyse
Komkommertelers laten onafhankelijk daarvan hun waar testen door een Duits instituut. Dat moet het vertrouwen in Nederlandse komkommers herstellen.
Door de uitbraak van de EHEC-bacterie is de verkoop van onder meer komkommers in Duitsland ingestort. De uitslag van de analyse moet dinsdagochtend beschikbaar zijn, meldt brancheorganisatie Kompany.
Ziek
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt in de gaten of er in Nederland mensen ziek worden van de bacterie. Dat was tot nu toe bij één persoon het geval. Die was in Duitsland geweest.
Alle Nederlandse partijen die betrokken zijn bij de problemen rond de EHEC-bacterie zijn maandagmiddag bijeengekomen voor spoedoverleg.
Daarbij was ook staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) aanwezig. Die geeft maandag om 18.30 uur een persconferentie om de uitkomsten van het overleg toe te lichten.


nu.nl
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 28 jul 2011 13:46
En het slechte nieuws gaat maar door...

Citaat:
SEOUL - Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen in Zuid-Korea is tot zeker 44 gestegen. Vijf mensen worden nog vermist.
ANP
Aardverschuivingen Zuid-Korea

De slachtoffers vielen in de hoofdstad Seoul en omstreken. Het gebied wordt sinds dinsdag geteisterd door zware regenval.

Het leger is ingezet om te helpen. Circa 4500 mensen zijn geëvacueerd.

Bij het ergste incident raakten drie kleine hotels in Chuncheon bedolven door een modderstroom: 13 mensen kwamen om.

In het zuiden van Seoul kwamen zeker zestien mensen om het leven toen hun huizen, aan de voet van een berg, door een modderstroom werden verwoest. In plaatsen in de omgeving van de hoofdstad vielen nog meer doden.

Dakloos

De zware regenval heeft rond de vijfduizend mensen dakloos gemaakt. Zuid-Korea wordt al een week lang gegeseld door hevige regen. In Seoul is in twee dagen tijd 440 millimeter regen gevallen, vijftien keer zoveel als gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Het is de zwaarste regenval in circa 100 jaar, aldus functionarissen donderdag. De schade loopt in de honderden miljoenen euro's.


Bron: nu.nl

Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers hiervan én van de het andere uiterste -bosbranden in Portugal en Rusland- veel sterkte toe.. R.I.P.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 aug 2011 20:28
Hier hadden we weer een beving van de week, rond de 5 graden. Eind van de middag. Niets van gemerkt.
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 aug 2011 09:39
Zware sneeuwstormen Nieuw Zeeland
Sneeuw in Nieuw_Zeeland» Sneeuw in Nieuw_Zeeland Reuters
Toegevoegd: maandag 15 aug 2011, 08:17

Nieuw Zeeland is getroffen door de zwaarste sneeuwstorm van de afgelopen veertig jaar. Het openbare leven in de hoofdstad Wellington ligt bijna helemaal plat, de meeste scholen zijn gesloten.

De snelweg op het Noordereiland van Wellington naar Auckland is praktisch onbegaanbaar. Ook op het Zuidereiland ligt een dik pak sneeuw en verscheidene vliegvelden zijn gesloten.

In de meeste steden heeft de politie de mensen aangeraden binnen te blijven. De weersverwachting is niet best, de komende dagen wordt er nog veel meer sneeuw verwacht.


Bron: nos.nl

Tja... in de mooiste landen heb je toch vaak de ergste natuurrampen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 23 aug 2011 20:19
Aardbeving in Washington

Washington - De Amerikaanse staat Virginia is dinsdag getroffen door een aardbedving met een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. De beving werd ook gevoeld in Washington en New York. Amerikaanse media melden dat het ministerie van Defensie, het Pentagon, is ontruimd.

Bron: Telegraaf.nl
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 26 aug 2011 21:07
Citaat:
Aardbeving in Washington

Washington - De Amerikaanse staat Virginia is dinsdag getroffen door een aardbedving met een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. De beving werd ook gevoeld in Washington en New York. Amerikaanse media melden dat het ministerie van Defensie, het Pentagon, is ontruimd.



Was er ook 1 in Peru van de week waar doden zijn gevallen.
Ook is het spannend nu in New York waar een storm aan zit te komen. Hoop mensen worden geevacuweerd.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 29 aug 2011 19:57
Schaamtelozer vind je het niet:

Citaat:
Bachmann: orkaan is waarschuwing van God

MIAMI - De Republikeinse presidentskandidate Michele Bachmann noemt de orkaan Irene en de recente aardbeving aan de Amerikaanse oostkust een waarschuwing van God. Volgens haar wil God zo duidelijk maken dat Washington het beleid moet veranderen.

„Washington, je zou denken dat je de boodschap hebt gekregen. Een orkaan en een aardbeving! Het Amerikaanse volk heeft alles gedaan wat het kon. Nu is het tijd voor een handeling van God”, zei ze in een toespraak in Florida. Haar woordvoerster stelde maandag dat ze dat schertsend bedoelde.


Origineel bericht.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 30 aug 2011 20:36
En het erge is nog dat zulke mensen gewoon als een serieus klankbord worden gezien ook.

Zorgwekkend als je zo in het leven staat, als "presidentskandidate".

Enge mensen zijn het, hele enge mensen.
Rinus


Geregistreerd: 29-12-2008
Forum berichten: 1713
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 31 aug 2011 08:03
Zo wil ze alle Christenen tegen Obama (Democraten) zetten, slim maar gemeen.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.253 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De grillen van Moeder Aarde
Ga
Zoeken: