Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Tientallen Nederlandse doden bij crash Tripoli
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Tientallen Nederlandse doden bij crash Tripoli
Maker: 343Bekeken: 1832
Status: InactiefBerichten: 23
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 12:52
61 Nederlandse doden bij crash Tripoli

Bron: Ad.nl

Enkele tientallen Nederlanders zijn omgekomen door de crash van het vliegtuig van Afriqiyah Airways bij Tripoli. Dat zei premier Jan Peter Balkenende woensdag op een persconferentie na afloop van de ministerraad.
Balkenende zei geschokt te zijn door de berichten uit Libië. De gedachten van het kabinet gaan uit naar de vele mensen in Nederland die nu in onzekerheid verkeren, aldus de premier.

Het precieze aantal Nederlanders dat slachtoffer is geworden van de crash, wordt nog uitgezocht. Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn ter plaatse om hulp te verlenen en informatie te verzamelen, zei Balkenende.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisteam geformeerd. Er komt een telefoonnummer waar familieleden terechtkunnen voor informatie.

De Nederlanders zouden via Brussel naar Nederland reizen. Aan boord van het verongelukte toestel van Afriqiyah Airways zaten mensen die hun reis hadden geboekt bij het Nederlandse reisbureau KRAS.NL.

In totaal overleefden 103 mensen de ramp niet.

Een Nederlandse kind overleefde als enige de vliegtuigcrash bij. Hij is opgenomen in een ziekenhuis en maakt het goed. Dat heeft de minister van Transport in Libië woensdag gezegd.

Minister Mohamed Zidan zei tijdens een persconferentie dat het om een kind van tien jaar gaat. Het geslacht noemde hij niet. Eerder hadden andere Libische functionarissen gemeld dat het om een Nederlands jongetje van acht of negen jaar gaat of om een Nederlands meisje van negen jaar.

De Libische vliegmaatschappij Afriqiyah Airways, waarvan het toestel is, sprak van een ,,ongeluk''. Vlucht 771 uit Johannesburg in Zuid-Afrika stortte kort voor de landing bij Tripoli neer.

De oorzaak van de crash van het toestel is nog onbekend. Libië sluit terrorisme uit.
Lama


Geregistreerd: 21-07-2009
Forum berichten: 262
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Venlo
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 12:58
Ik las het net op fok.nl en hoor nu op de radio dat 62 nederlanders om het leven zijn gekomen en een 8 jarig jongetje de enige overlevende is.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 13:43
Echt een ramp, vlak voor de landingsbaan neerstorten.
Het vliegtuig schijnt helemaal niet zo oud te zijn, van September 2009.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 13:46
[list">Tweede crash met Airbus A330 in jaar tijd

De fatale crash bij Tripoli van een Airbus A330-200 van Afriqiyah Airways is het tweede dodelijke ongeluk met dat type in nog geen jaar tijd. Op 1 juni vorig jaar stortte een Airbus A330-200 van Air France door onbekende oorzaak in de Atlantische Oceaan. De 228 passagiers en bemanningsleden kwamen daarbij om het leven.

Naar de crash met de Franse Airbus is een groot onderzoek gaande, dat zich eerder al richtte op de sensoren die de snelheid van het toestel doorgeven aan de piloten. De zwarte dozen van de Franse Airbus werden vorige week bij benadering gelokaliseerd op de bodem van de oceaan.

De crash met het toestel van Afriqiyah Airways is het derde ernstige ongeval met een Airbus A330. Het type maakte in 1992 de eerste vlucht. Twee jaar later stortte een exemplaar in Frankrijk neer tijdens een testvlucht, waarbij de zeven bemaningsleden om het leven kwamen.

# bron: Nu.nl[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 15:01
Toen ik dit topic zag staan heb ik gelijk de TV aangezet. Op Nederland 1 wordt er nu constant live uitgezonden. Het blijkt voor Media heel lastig te zijn om verslag te doen aangezien de Libische overheid alles controleert. Zojuist zijn er wel beelden uitgezonden van het Nederlandse jongetje dat het overleefd heeft.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 16:05
Citaat:
Toen ik dit topic zag staan heb ik gelijk de TV aangezet. Op Nederland 1 wordt er nu constant live uitgezonden. Het blijkt voor Media heel lastig te zijn om verslag te doen aangezien de Libische overheid alles controleert. Zojuist zijn er wel beelden uitgezonden van het Nederlandse jongetje dat het overleefd heeft.


Ja alleen de arts die haar behandeld spreekt telkens over een 'zij' en ik heb haar zien liggen, ze lijkt verdomd veel op een meisje. Verder schijnt ze 10 jaar te zijn i.p.v 8 <img src='smilies/icon_wink.gif' /> .
Lama


Geregistreerd: 21-07-2009
Forum berichten: 262
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Venlo
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 16:27
CNN spreekt ook van een zij. Dus zal wel een meisje zijn. Echter de leeftijd zal lastig zijn, zal wel niet aan papieren over zijn na die crash.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 16:32
Ik hoor net bij de NOS dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat het een jongetje is. Maar op http://www.minbuza.nl staat nog geen officieel bericht, behalve dan een bericht over een jongentje dat is geopereerd, maar dat is volgens mij van eerder vandaag, dus voor de onzekerheid. Maar dat weet ik niet zeker. Ook hoor ik net dat het in Libië wel vaker zo schijnt te zijn dat er over een "she" wordt gesproken terwijl het over een jongen gaat. Maar goed, nog grote onzekerheid tot nu toe.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 17:00
Het zijn er ondertussen 100 doden ( las ik weer ergens ) , de enige overlevende is een Nederlands jongetje!!

Zwarte doos is terecht en moet de oorzaak geven van het ongeluk, het toestel is nog maar 9 maanden in de lucht! <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 23:12
Citaat:
Het zijn er ondertussen 100 doden ( las ik weer ergens ) , de enige overlevende is een Nederlands jongetje!!

Zwarte doos is terecht en moet de oorzaak geven van het ongeluk, het toestel is nog maar 9 maanden in de lucht! <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


Het waren vanochtend toen ik in de auto zat al 102 doden waarvan 61 Nederlanders, het jongetje is mogelijk Nederlands sprak men op de radio om 7uur het is ook nog niet zeker hoeveel Nederlanders er in het vliegtuig zaten. Er zijn 61 Nederlanders geweest die een vlucht hebben geboekt. Het is onduidelijk of iedereen is in gestapt.

heb het de laatste 3uur niet goed meer gevolgd dus zal is zoeken naar nieuwe info.

EDIT:

Citaat:
Het duurt nog minstens een week voor de omgekomen Nederlanders kunnen worden teruggevlogen naar Nederland, meldt het KLPD. Medewerkers van het KLPD reizen vanavond naar Tripoli om een begin te maken met de identificaties.

In het regeringstoestel zitten onder anderen forensisch deskundigen en mensen die de Nederlandse ambassade in Tripoli gaan ondersteunen.

De Libische maatschappij Afriqiyah Airways heeft nabestaanden uitgenodigd om op kosten van de maatschappij naar Libië te gaan. Minister Verhagen vraagt familieleden juist thuis te blijven in verband met het identificatieonderzoek.

Jongetje
Bij de vliegramp in Libië zijn 103 inzittenden omgekomen, onder wie 61 Nederlanders. Er zijn 96 lichamen geborgen.

Een jongetje van acht jaar heeft het ongeluk met de Airbus overleefd. Hij heeft botbreuken en is in een ziekenhuis in Tripoli geopereerd, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Of het om een Nederlands jongetje gaat, is nog niet helemaal zeker.

In het vliegtuig van Afriqiyah Airways dat vanochtend bij Tripoli verongelukte, zaten Nederlanders die een vakantie hadden geboekt bij KRAS.nl en STIP-reizen.

Aan boord waren ook 13 Libiërs, twee Duitsers, een Filipijn en een Zimbabwaan.

Onzeker
Dat er 62 Nederlanders in het toestel zaten, is overigens niet honderd procent zeker, heeft minister Verhagen gezegd. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van Kras.nl (24 passagiers) en Stip (38 passagiers), maar het is onduidelijk of ze allemaal aan boord waren.

De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways heeft de nabestaanden van de slachtoffers uitgenodigd om op kosten van de maatschappij naar Tripoli te gaan. De directie regelt niet alleen de vlucht en het onderdak, maar ook de vereiste visa. Afriqiyah zorgt ook voor de begeleiding, staat in een verklaring.

Minister Verhagen adviseert familie niet meteen naar Libië te reizen, omdat ze in Nederland nodig zijn in verband met de identificatie. Vanavond gaat al een regeringsvliegtuig naar Tripoli met forensisch onderzoekers.

Tussenlanding
Vlucht 771 was vanuit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg op weg naar Londen en zou een tussenlanding maken in Tripoli. Het verongelukte om 06.00 uur vanochtend, kort voor de landing.

De oorzaak van het ongeluk is onbekend. Arabische tv-zenders melden dat het toestel voor de crash in brand stond. De zwarte dozen zijn inmiddels gevonden.

De Nederlandse passagiers moesten in Tripoli overstappen. De mensen van KRAS.nl zouden doorreizen naar Brussel en de mensen van STIP-reizen naar Düsseldorf.

Familieleden en vrienden die de passagiers zouden ophalen, worden in Brussel en Düsseldorf opgevangen. Er is psychische hulp ter plaatse.

Bron: NOS


EDIT 2:

Citaat:
TRIPOLI - Door een vliegtuigongeval woensdag op de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli zijn zeker 61 Nederlanders overleden. In totaal stierven 103 mensen. Eén jongetje overleefde de ramp.

De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways bevestigt woensdagavond dat er 62 Nederlanders aan boord waren.
Het zou gaan om een kind van Nederlandse nationaliteit, maar daarover is nog veel onduidelijkheid.
Mogelijk zijn er meer dan 61 Nederlanders overleden tijdens de ramp, zo maakte demissionair minister Maxime Verhagen woensdagavond tijdens een persconferentie bekend. Daar heerst nog onduidelijkheid over, omdat de passagierslijsten nog niet zijn vrijgegeven.
Bron: Nu.nl (lees hier verder)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 23:18
Als je nu inschakelt op Nederland 1, dan kun je Pauw & Witteman zien. Daar gaat het over de vliegramp. Ik schakel nu ook net in, dus weet niet of het interessant is. Maar meestal vind ik P&W wel interessant om te kijken.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 12 mei 2010 23:57
Borst gaf even keihard z'n mening in de Wereld Draait Door over het ongeluk plus de gevolgen ervan. Ik kan eerlijk gezegd hem geen ongelijk geven.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 13 mei 2010 00:01
Citaat:
Borst gaf even keihard z'n mening in de Wereld Draait Door over het ongeluk plus de gevolgen ervan. Ik kan eerlijk gezegd hem geen ongelijk geven.


Voor de mensen die het niet hebben gezien, wat heeft hij gezegd dan?
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 13 mei 2010 00:02
Dat het onzin is om er programma's voor te schrappen, en dat vliegtuigrampen gebeuren. Ook dat als het 62 Engelsen waren, in plaats van Nederlanders, dan zou je er amper wat van horen.
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Do 13 mei 2010 00:06
Citaat:
Dat het onzin is om er programma's voor te schrappen, en dat vliegtuigrampen gebeuren. Ook dat als het 62 Engelsen waren, in plaats van Nederlanders, dan zou je er amper wat van horen.


Hij heeft een punt, ik kan me voorstellen dat als het net gebeurd is dat er een extra nieuws uitzending komt. maar om nou de hele dag programma's te schrappen.

Wel kan je als er belangrijk nieuws is een extra nieuws in lassen, wat dan tussen een programma door komt.

Dat er meer aandacht is als er Nederlanders bij zijn betrokken is wel logisch, mensen zijn dan eenmaal meer betrokken.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 mei 2010 00:08
Zou Borst ook hetzelfde reageren als Engeland en Nederland uitgeschakeld worden op het WK? Ik vind dit maar een staaltje van "Kijk mij eens keihard de waarheid zeggen". Het gaat ons meer aan omdat het Nederlanders zijn. So what. Is er iets mis met iemands liefde voor hun eigen nationaliteit? Waarom is Borst anders zo begaan met het Nederlands Elftal ipv het Engels Elftal?
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 13 mei 2010 00:09
Klopt, TV draait door was geschrapt in DWDD. Slaat ook nergens op vind ik.
Geraldo


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 643
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 13 mei 2010 14:15
Citaat:

Buitenlandse Zaken: 70 Nederlandse doden door crash

Vliegtuigcrash in Tripoli (EPA)

AMSTERDAM - Bij de vliegtuigcrash bij de Libische hoofdstad Tripoli zijn in totaal 70 Nederlanders omgekomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

- Overlevende is Nederlandse Ruben (9)
- Een staartstuk en soms een stoel
- Vliegtuig Buitenlandse Zaken aangekomen in Tripoli
Naast de 38 mensen die bij de reisorganisatie Stip hadden geboekt en de 24 bij Kras hadden negen mensen zelfstandig de vlucht genomen. Van de in totaal 71 Nederlandse passagiers heeft alleen de 9-jarige Ruben uit Tilburg de ramp overleefd.

Het toestel met 104 mensen aan boord stortte woensdag kort voor de landing neer in Libië bij Tripoli. In totaal 103 inzittenden kwamen om.

Bij de vaststelling van het totale aantal Nederlandse doden heeft het ministerie naar eigen zeggen gebruik gemaakt van informatie van Stip en Kras, de passagierslijst van luchtvaartmaatschappij Afriqyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg.

Onduidelijkheid
Over het precieze aantal doden bestond lange tijd onduidelijkheid. Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen meldde woensdagmiddag al dat dat aantal nog kon stijgen omdat mogelijk ook andere Nederlanders aan boord zijn gegaan die niet via de twee touroperators reisden.

De 9-jarige Ruben uit Tilburg is de enige overlevende van de crash. Hij is in een ziekenhuis geopereerd aan enkele botbreuken en maakt het naar omstandigheden redelijk, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn oom en tante hebben hem inmiddels bezocht, en herkenden hem. Ruben wordt zodra zijn gezondheidstoestand het toelaat naar Nederland gebracht.

Bron: Volkskrant
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 14 mei 2010 12:12
Gister is er een bijeenkomst geweest van de nabestaanden. Bij aankomst werden ze opgewacht door draaiende camera's. Ik hoef zoiets niet te zien, laat die mensen met rust, maar het kan nog erger. De Telegraaf publiceerde vandaag een (telefoon)gesprek met het ventje, dat nog niet eens weet dat zijn ouders en broertje zijn omgekomen. 'Interviewster' van dienst: Jolande van der Graaf, met recht een walgelijk zoogdier. :kots:
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Ma 17 mei 2010 01:10
Toch wel apart om te lezen in de media dat er zoveel getwijfeld wordt over de Airbus A330 (net als in het Air France geval een 200 variant).

Het is op dit moment veruit het meest verkochte commerciele toestel die in staat is lange afstande af te leggen, en in de afgelopen 15 jaar zijn er 3 neergestort (waarvan een in de test-fase). Toch wel vrij veel voor een ,op dit moment, nog in productie zijnde toestel.

Ik hou het maar op domme pech, en het lijkt erop dat we in dit geval kunnen spreken over menselijk falen, al is dat natuurlijk altijd een gevaarlijke uitspraak.
Seduction


Geregistreerd: 26-01-2009
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 18 mei 2010 01:21
Je zegt het zelf al. Het meest verkochte toestel. Inherent dus de grootste kans op neerstorten door menselijk falen (piloot).
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 14:04
Er is er weer eentje uit de lucht gevallen, nu in India, nu een Boeing 737. De teller staat op 159 doden en 7 overlevenden. Voor zover nu bekend zijn er geen Nederlanders bij betrokken.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 14:30
Hoe zou een overlevende zich voelen? Hoe moet zo'n jongen als Ruben dat verwerken? <img src='smilies/icon_mad.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 22 mei 2010 18:47
Citaat:
gevallen, nu in India, nu een Boeing 737. De teller staat op 159 doden en 7 overlevenden. Voor zover nu bekend zijn er geen Nederlanders bij betrokken.


Zie je, nu zijn er geen ( waarschijnlijk ) Nederlanders bij betrokken en gelijk hoor je er een stuk minder over dan toen er 70 Nederlanders omkwamen in Tripoli. Borst heeft dus wel degelijk gelijk. ( Voor het grootste gedeelte )
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.003.755 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Tientallen Nederlandse doden bij crash Tripoli
Ga
Zoeken: