Forum
Forumoverzicht » Archief » WK Voetbal 2010 » [Algemeen] WK 2010
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Algemeen] WK 2010
Maker: MarcoBekeken: 6631
Status: InactiefBerichten: 91
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 08:30
Die kaarten waren niet meer dan terecht. IK hoorde nog waarom de Jong uberhaupt geel kreeg, dat was niets. Check deze .gif dan maar (http://www.dumpert.nl/mediabase/1035861 ... _jong.html)
Hier kan je rood voor geven. Maar emotie en drank verdoezeld veel bij de oranje menigte.
Schandalige overtredingen gezien gisteren , van zowel Spanje als Nederland. Ik vreesde voor een herhaling van 4 jaar geleden en zei na 10minuten al Nederland eindigt de wedstrijd met 10 of 9 man. Robben met dat balletje wegtrappen zou ook zomaar nog eens geel kunnen geweest zijn.

Dat Puyol geen 2de gele kaart kreeg ook logisch, had Robben zich maar moeten laten vallen. Heitinga overigens terecht rood, raakte hem aan en die Spanjool is dan zo slim te gaan liggen. Overigens geen schwalbe ook niet die overtreding door vd Wiel. Hij raakt de Spanjool wel degelijk, al is het licht het was genoeg om uit balans te brengen
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 11:44
Citaat:
Woede over Webb: "Iniesta moest rood krijgen"

Howard Webb was de gebeten hond bij de Nederlandse spelers na afloop van de WK-finale tegen Spanje. De Engelse arbiter werd vooral kwalijk genomen dat hij diep in de verlenging een doeltrap aan Spanje gaf in plaats van een corner aan Nederland. Bovendien hing er een buitenspelluchtje aan de goal van Andres Iniesta.

Eljero Elia maakte het na afloop van de wedstrijd nog bonter. Volgens de aanvaller van Hamburger SV had de Britse scheidsrechter een wanprestatie geleverd. “Hij had twee rode kaarten moeten geven, aan Andres Iniesta en Fernando Torres. Iniesta trapte na naar Mark van Bommel, dat had gewoon rood moeten zijn. Als de scheidsrechter de regels nageleefd had, hadden ze moeten vertrekken”, stelde hij. “En natuurlijk hadden wij, met nog vijf minuten te gaan, die hoekschop moeten krijgen. Het hele stadion zag dat het een corner was, behalve de scheidsrechter.”

“De scheidsrechter scoorde een dikke onvoldoende”, vult Nigel de Jong aan tegen FCUpdate.nl. “Fouten van de scheidsrechter horen er bij in het voetbal, maar op sommige momenten pakte het vanavond wel heel ongelukkig voor ons uit.”

Ook Wesley Sneijder zal Webb niet uitnodigen op zijn volgende verjaardag. “We hadden de scheidsrechter zeker niet mee, laat ik het zo zeggen. Misschien wel tegen.”

John Heitinga, de man die door Webb van het veld gestuurd werd, sluit zich daarbij aan. “Mijn tweede gele kaart was misschien terecht, maar de eerste niet. Webb gaf toen geel, terwijl hij het nooit heeft kunnen zien. Bovendien had Carles Puyol een kaart moeten krijgen toen hij Arjen Robben aantikte. Heel vervelend, zoiets.”

Toch waren er ook internationals die niet te veel naar Webb wilden kijken. “Natuurlijk pakten sommige beslissingen van de scheidsrechter niet gunstig voor ons uit. Maar hij zal het allemaal niet expres hebben gedaan”, aldus Rafael van der Vaart.


Bron http://nieuws.nl.msn.com

Tuurlijk heeft de scheidsrechter fouten gemaakt, maar dat zou iedere scheidsrechter in zo'n duel doen, waar zoveel gebeurt. Ik vond het juist opvallend hoe vaak hij het goed zag. Ik vind het jammer dat met name Nigel de Jong hier zo afgeeft op de scheidsrechter.

Fouten waren er inderdaad ook in het duel.
- Nigel de Jong had sowieso rood moeten zijn.
- Die vrije trap van Sneijder was inderdaad getoucheerd had een corner moeten zijn dus.
- Gele kaart van van Bronckhorst was opgezocht door Ramos, geen echte.
- Eerste gele kaart Heitinga, wel een overtreding geen kaart waard.

Verder had een heel pietluttige scheidsrechter ook nog gele kaarten kunnen uitdelen voor (Gelukkig is Webb dat niet).
- Robben (wegschoppen bal na fluitsignaal)
- Iniesta en van Bommel, 2 schwalbes achter elkaar (nee Elia dat was geen natrappen)
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 12:23
Dat valt me tegen van Elia. Van Bommel was ook weer onzettend smerig, zoals gewoonlijk.
Ad


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Breda
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 14:51
Citaat:
Dat valt me tegen van Elia. Van Bommel was ook weer onzettend smerig, zoals gewoonlijk.


En dat zijn dan onze "helden" van heden tendage............ik walg van spelers zoals die Bommel en die achterlijke Nigel De Jong.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 15:25
Citaat:
Van Bommel was ook weer onzettend smerig, zoals gewoonlijk.


Pffff, 24 uur geleden was Van Bommel in de ogen van iedereen nog één van de beste spelers op zijn positie...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 16:36
Van Bommel is de beste verdedigende middenvelder van Nederland, maar dat wil nog niet zeggen dat hij erg vies speelde gister.
AFCA Niels


Geregistreerd: 31-03-2009
Forum berichten: 2138
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 16:45
Ja, tuurlijk. Maar er wordt nu door nr10 gesuggereerd dat hij altijd zo speelt, terwijl hij juist dit seizoen het tegenovergestelde heeft laten zien.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 16:54
Zegt ook meteen wat over het spel van het Nederlands elftal dat van Bommel dit WK een van de beste speler aan Nederlandse zijde was. Betonvoetbal, reactievoetbal, countervoetbal, lange-halen-snel-thuis voetbal, statisch voetbal terend op de individu. Je kan het voetbal van het Nederlands elftal op verschillende manieren typeren. Ik heb gegruweld van de spelopvatting van die witte dakduif, desondanks was ik me ervan bewust dat dit een gouden kans was om het WK te winnen, derhalve had ik mijn principes overboord gegooid. Nu na de debacle van gisteren kan ik alleen maar zwaar teleurgesteld zijn over de manier waarop het toernooi is verlopen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 17:06
Ook mijn gevoelens, Skill. En van de rest van de wereld.
http://www.telegraaf.nl/telesport/wk201 ... tml?p=12,1
Alhoewel de Engelsen geen enkel recht van spreken hebben. :mrgreen:
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 12 jul 2010 22:36
Ik vind het jammer dat er zo wordt afgegeven op het feit dat we als Nederland zijnde moesten leunen op de aanvallende kwaliteiten van een Robben, Sneijder en Kuijt en dat de tactiek nogal defensief was. Er staan geen Stam en de Boer meer in de achterhoede maar een prutser als Heitinga en anders Ooijer, waardoor je andere type middenvelders moet opstellen dan pak hem beet Clarence Seedorf, Rafael van der Vaart en Demy de Zeeuw. Tegen een Brazilië en een Spanje is deze tactiek dan gewoon de beste keuze, want zo goed als we allemaal denken dat we zijn, zijn we niet en als je dan wilt winnen is dit volgens mij de enige manier waarop, anders kun je net zo roemloos als Argentinië het WK verlaten. Dus hou ajb op met de speelstijl is niet om aan te zien...je wilt toch ook een keer winnen. Waar ik me alleen mateloos aan heb geërgerd in de finale zijn de vieze overtredingen (ik bedoel daarmee niet het defensieve spel) van De Jong en van Bommel en het aanstellerig gedrag van de Nederlandse voetballers in de pers nu. Het enige tactische wat er echt niet aan klopte was van Persie, want die deed in alle wedstrijden van oranje nauwelijks van zich spreken.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 14 jul 2010 08:40
Het afgelopen WK is voor het land zelf een drama geweest. Het land word er alleen maar armer van. Er worden miljarden uitgegeven om een toernooi te organiseren, stadions te verbouwen en de infrastructuur te verbeteren. Vervolgens verwachten de UEFA en de FIFA net als in Zuid Afrika dat de kaarten zo worden verkocht via een online verkoop maar word voorbij gegeaan aan het feit dat 95% van de bevolking niet eens een internet verbinding heeft. Vervolgens is de FIFA teleurgesteld in de matige online ticket-verkoop. Een klein beetje research had dit kunnen voorkomen.

In Polen en Oekraine zal dat over 2 jaar niet anders zijn. Als puntje bij paaltje komt is het toernooi voorbij, en zit het land in kwestie vast aan een schuld van hier tot Tokyo en heeft de UEFA (of in het geval van het WK de FIFA) weer genoeg geld binnen gehaald om de vette bankrekeningen van de directeuren te spekken.

Kijk maar naar Zuid-Afrika en je ziet het probleem. Nieuwe stadions die gebouwd zijn met geleend geld zullen nauwelijks gebruikt worden omdat er simpelweg geen bestemming voor is. Het stadion in Durban zou gebruikt worden door de Natal Sharks (rugby club) maar ze zien daar van af vanwege de open stukken aan beide kanten waardoor rugby spelen niet mogelijk is.

Het stadion in Polokwane zal worden afgebroken omdat daar gewoonweg geen voetbal- of rugbyclub van formaat zit, maar dat had de FIFA kunnen weten met een stad van nog geen 200.000 inwoners.

Het stadion in Nelspruit zal gebruikt worden voor test-matches van de Springboks maar aangezien die door het hele land gespeeld worden zullen dat er niet meer zijn dan 2 of 3 in 10 jaar tijd.

Het stadion in Port Elizabeth zou interessant zijn voor Pietermaritzburg United maar dan moeten ze verhuizen dus dat is geen optie, en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de club in kwestie maar een club in de marge is en het stadion nooit vol krijgt. Het zelfde geld voor Golden Arrows en AmaZulu die het stadion in Durban nooit vol zullen krijgen.

Het meest beschamende is dat de bevolking een klein bedrag kon verdienen door apartementjes te verhuren aan toeristen maar de FIFA heeft daar een stokje voor gestoken en boetes uitgedeeld van minimaal 10.000 dollar per huis dat dus kamers of appartementjes verhuurde. Het gevolg is dus dat mensen in de problemen komen omdat de FIFA zonodig de baas wil spelen in het land waar het toernooi zich afspeelt.

Het gevolg is een bevolking die niets heeft kunnen verdienen aan het toernooi en stadions die er over 10 jaar net zo uit zien als de Wageningse Berg.

Ik wens Polen en Oekraine veel succes over 2 jaar met het voorover bukken voor de UEFA zoals Brazilie dat in 2014 moet doen voor de FIFA.
Nr.10


Geregistreerd: 22-06-2008
Forum berichten: 1489
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Hoorn
Geplaatst: Wo 14 jul 2010 09:26
Citaat:
Ja, tuurlijk. Maar er wordt nu door nr10 gesuggereerd dat hij altijd zo speelt, terwijl hij juist dit seizoen het tegenovergestelde heeft laten zien.


Ach man, die Van Bommel provoceert z'n hele leven al de tegenstander. Ik vind het een redelijke controleur, maar van z'n maniertjes moet ik niks hebben, nooit willen hebben ook.

Al ons 'totaal voetbal goodwill' is na de schoppartij in 2006 en nu deze schoppartij wel zo'n beetje verdwenen.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 15 jul 2010 11:15
[list">Sneijder enige Oranje-klant in All Star Team
De FIFA heeft donderdag het All Star Team van het WK 2010 bekendgemaakt. In het elftal is plaats voor één Nederlander. Wesley Sneijder werd door de wereldvoetbalbond opgenomen in het sterrenteam.

Sneijder, die in de strijd om de Gouden Bal Diego Forlán voor moest laten gaan, kreeg ruim zestig procent van de stemmen. Zijn plek in het wereldelftal is dan ook meer dan verdiend, zo schrijft de FIFA op zijn website. De Nederlander vond tijdens het WK liefst vijf keer het net.

Het team wordt gedomineerd door Spanjaarden. De wereldkampioen levert liefst zes spelers af: Iker Casillas, Carles Puyol, Sergio Ramos, Andrés Iniesta, Xavi en David Villa. Vicente del Bosque werd uitgeroepen tot beste trainer van het toernooi.

Citaat:

Casillas; Lahm, Maicon, Puyol, Ramos; Sneijder, Schweinsteiger, Iniesta, Xavi; Villa, Forlán.
[/list">

Voetbalprimeur.nl

Villa kan ik begrijpen, maar waar is Muller?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 11:43
Ze konden niet kiezen tussen Maicon en Lahm op rechts dus hebben ze Maicon maar naar het centrum gehaald <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:03
Citaat:
Ze konden niet kiezen tussen Maicon en Lahm op rechts dus hebben ze Maicon maar naar het centrum gehaald <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />


En dan ook nog eens een andere rechtsback (Ramos) op linksback gezet... <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:05
Ik had nog wel een goede plek voor Ramos geweten: op de bank.

Dit is overigens mijn elftal:

Casillas;
Lahm, Piqué, Godin, Fucile;
Van Bommel, Schweinsteiger;
Müller, Sneijder, Iniesta;
Klose.
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:11
Dit zou de mijne zijn:

Stekelenburg;
Lahm/Maicon, Juan, Puyol, Fucile;
Busquets, Schweinsteiger;
Müller, Sneijder, Iniesta/Xavi;
Villa.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:13
Ik post mijn elftal dan ook wel even:

Stekelenburg
Maicon-Puyol-Lucio-Fucille
Van Bommel-Schweinsteiger
Muller-Sneijder-Iniesta
Forlan
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:16
Forlan snap ik echt niet. Er zijn echt betere spitsen op 't WK die gepresteerd hebben. Ik kan me heel goed vinden in de opstelling van Bertje.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:28
Citaat:
Forlan snap ik echt niet. Er zijn echt betere spitsen op 't WK die gepresteerd hebben. Ik kan me heel goed vinden in de opstelling van Bertje.


Forlan heeft a la Dirk Kuyt veel mee verdedigd, heeft net als Sneijder de ballen bij de verdediging opgehaald, zelf de aanvallen opgezet en ook nog eens 5 keer gescoord. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:34
Zal wel aan mij liggen dan, maar ik heb Forlan haast nooit achterin gezien.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 12:45
Met mee verdedigen hoef je niet per se in je verdediging te lopen hè, Freek. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Do 15 jul 2010 13:20
Die 2 ballen in 6/7 wedstrijden die hij achterin haalt noem ik niet het ophalen van ballen in de verdediging zoals Sneijder.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 14:51
Stekelenburg
Van der Wiel - Pique - Juan - Van Bronckhorst
Schweinsteiger - Xavi
Müller - Ozil - Iniesta
Forlan
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 jul 2010 19:46
Citaat:
Die 2 ballen in 6/7 wedstrijden die hij achterin haalt noem ik niet het ophalen van ballen in de verdediging zoals Sneijder.


Ten eerste staat Forlan dieper opgesteld bij Uruguay, dan Sneijder bij Nederland. Ten tweede heeft hij echt wel meer dan twee ballen opgehaald hoor... <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Citaat:
Forlan snap ik echt niet. Er zijn echt betere spitsen op 't WK die gepresteerd hebben. Ik kan me heel goed vinden in de opstelling van Bertje.


Toevallig is Pablo het met me eens.. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.407 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Archief » WK Voetbal 2010 » [Algemeen] WK 2010
Ga
Zoeken: