Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Portugal
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Portugal
Maker: MarcoBekeken: 1430
Status: InactiefBerichten: 5
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 3 jul 2010 12:38


[list">Ronaldo moet aanvoerdersband inleveren

Het WK werd een grote teleurstelling voor Cristiano Ronaldo. De Portugees kon de hoge verwachtingen niet inlossen, en werd met Portugal vroegtijdig uitgeschakeld door het Spanje van David Villa.

Zijn reactie na die laatste toernooiwedstrijd was er dan ook een van pure frustratie en ontgoocheling. Hij stapte zichtbaar opgewonden en met veel gestiek van het veld, en spuwde ook richting een cameraman die de vedette maar al te graag volgde. Ronaldo weigerde na de partij ook te reageren tegen de Portugese pers, hij verwees journalisten door naar bondscoach Carlos Queiroz. 'Je moet hem maar om uitleg vragen,' beet hij hen toe.

Volgens O Jogo, een Portugese sportkrant, zouden zowel Queiroz als de voetbalbond vinden dat Ronaldo's gedrag niet door de beugel kon. Hij zou dan ook zijn aanvoerdersband moeten inleveren. Bruno Alves, verdediger in dienst bij FC Porto en al jaren een vaste waarde in de nationale ploeg, zou zijn opvolger worden.

# bron: Voetbalkrant[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 30 aug 2010 22:25
Citaat:
Bondscoach Portugal voor zes maanden geschorst

Portugal zal het de komende zes maanden zonder zijn bondscoach Carlos Queiroz moeten stellen. De keuzeheer is door het Portugese antidopingbureau voor een half jaar geschorst.

Queiroz krijgt de schorsing omdat hij tijdens een trainingskamp - in aanloop naar het WK voetbal in Zuid-Afrika - medewerkers van de antidopingautoriteit het werken onmogelijk maakte.

De leden van de Portugese antidopingautoriteit wilden de voetballers aan een dopingtest onderwerpen, maar daar was een woedende Queiroz het duidelijk niet mee eens. De uitspraak wordt op een later tijdstip nader uitgelegd.

Volgens Portugese media dreigt voor Queiroz nu ontslag, aangezien hij voor een lange periode zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren.


Bron: Voetbalprimeur.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 4 sep 2010 00:03
Groep H: Portugal wint niet ondanks vier goals(!)
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 9 sep 2010 21:41
En hij is nu ook definitief weg.

Citaat:
Portugal zet geschorste Queiroz op straat

Carlos Queiroz is niet langer bondscoach van Portugal. De oefenmeester kreeg donderdagavond te horen dat hij op staande voet is ontslagen door de Portugese voetbalbond.
Het bestuur zag met de coach geen perspectief meer. Door een conflict met enkele dopingcontroleurs in mei is Queiroz na het WK voor een half jaar geschorst. De Portugees ontbrak derhalve al bij de teleurstellende EK-kwalificatiewedstrijden eerder deze maand tegen Cyprus (4-4) en Noorwegen (0-1 verlies).

Queiroz was twee jaar bondscoach van Portugal, maar een gelukkig huwelijk werd het nooit. De voormalig assistent-trainer van Alex Ferguson bij Manchester United lag regelmatig overhoop met zijn spelers, de Portugese bond en de media. Zijn ontslag kwam dan ook niet als een verrassing.


Bron
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 20 sep 2010 15:46
Citaat:
Paulo Bento Portugees bondscoach

Bron: hbvl.be

Paulo Bento wordt de bondscoach van het nationale elftal van Portugal, zo schijft Marca. Maandag wordt hij voorgesteld.

Portugal ontsloeg vorige week Carlos Queiroz als bondscoach na een belabberde start in de kwalificaties voor het EK 2012 (4-4 tegen voetbaldwerg Cyprus en 1-0 verlies tegen Noorwegen).

Paulo Bento, ex-speler van onder andere Benfica en Sporting Lissabon, volgt Queiroz op. Er was ook even sprake van dat José Mourinho interim-bondscoach zou worden, maar zoals verwacht ging hij niet op het aanbod in wegens zijn verplichtingen bij Real Madrid.
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 29 dec 2010 18:08
Citaat:
José Mourinho gaat in de toekomst niet aan de slag als bondscoach. Dat heeft de huidig trainer van Real Madrid zondag bekendgemaakt aan Portugese media.


In het verleden sloot Mourinho het bondscoachschap niet uit. Inmiddels ziet de Portugees een dergelijke functie toch niet meer zitten. "Het is een kwestie van mentaliteit en persoonlijkheid", luidt de verklaring van Mourinho. "Ik ben een coach die elke dag werkt met een team en desnoods drie wedstrijden per week speelt."

Na het ontslag van Carlos Queiroz afgelopen najaar was Mourinho bijna bondscoach van Portugal geworden. Zijn geboorteland wilde hem graag strikken voor twee EK-kwalificatieduels. Real gaf echter geen toestemming. "Ik was op dat moment erg gemotiveerd om het te doen. Ik beschouw het toch als mijn grootste frustratie van 2010."

Voor Mourinho kan 2010 desondanks alsnog de geschiedenisboeken in als succesvol. Met Internazionale veroverde de Portugees immers de Italiaanse titel, de nationale beker en de Champions League.




Bron: Voetbal Primeur
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.002.262 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Portugal
Ga
Zoeken: