Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » [Algemeen] Ajaxfans Eredivisie 2010-2011
Ga
Zoeken:

Onderwerp: [Algemeen] Ajaxfans Eredivisie 2010-2011
Maker: ssvoogelBekeken: 4145
Status: InactiefBerichten: 104
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 jul 2010 21:21
[size=150">Ajaxfans Eredivisie 2010-2011[/size">



Ajaxfans Eredivisie 2010-201
Op een ander forum heb ik dit spel gespeeld tijdens het WK en het leek me leuk dit te introduceren in competitieverband op ons prachtige Ajaxfans-forum. Ik hoop dat we genoeg deelnemers krijgen om er een prachtig seizoen van te maken

Competitie-opzet
Aan de Eredivisie doen 18 teams mee zoals jullie weten. Mijn doel is om met zoveel mogelijk teams mee te doen, maar dit moet wel een even aantal zijn zodat iedereen elke week kan spelen. Er zal een competitieschema gemaakt worden waarin men afhankelijk van de hoeveelheid teams 2 of 4 keer tegen elkaar zal spelen.

Elk team krijgt de mogelijkheid om voor aanvang van elke speelronde zijn basiself te kiezen en via PB aan mij te sturen. Dit zal moeten gebeuren voor vrijdagmiddag 18:00 u. of in elk ander geval tot max. 1 uur voor het begin van de 1e wedstrijd

Selectie
De selectie bestaat uit 18 spelers waaronder minimaal 2 keepers. Van elke club mag je maximaal 1 speler kiezen. Zoals gezegd is het dus de bedoeling voor aanvang van elke speelronde een basisopstelling te maken. De 7 reservespelers komen niet in actie en halen dus ook geen punten binnen voor die speelronde. De selecties dienen ingediend te zijn voor de eerste competitie-wedstrijd van het seizoen. Vervolgens zijn er nog 2 momenten waarop de deelnemers de selecties mogen aanpassen. De eerste mogelijkheid is op 31 augustus 23:59 u. nadat de transfermarkt gesloten is. Op 1 januari gaat de markt weer open en dat betekent dat er wijzigingen kunnen plaatsvinden. Daarom is het in de maand januari ook mogelijk om spelers te vervangen. Dit moet wel gebeuren voor uiterlijk 31 januari 23:59 u.

Formatie
Het is niet toegestaan een onlogische formatie te gebruiken. Formaties die toegestaan zijn, zijn de volgenden:
3-4-3
3-5-2
4-3-3
4-4-2
4-5-1
5-3-2
5-4-1

Welke spelers kan ik kiezen?
Je kunt spelers kiezen die bij hun club onder contract staan en ingeschreven staan bij de KNVB als speelgerechtigd. Voor de positie van de spelers, houden we de officiele site van de Eredivsie aan. Als daar staat dat een speler een middenvelder is, betekent dat dat hij niet als aanvaller of verdediger opgesteld mag worden in jouw team. Soms komt het voor dat een middenvelder in de verdediging speelt. Dat hebben we gezien met bijvoorbeeld Rasmus Lindgren of Timmy Simons. Als deze spelers uitkomen voor hun club, behalen ze de punten voor een middenvelder, ook al spelen ze in een andere linie. Dat kan gunstig uitpakken (Een middenvelder in de spits die scoort, krijgt meer punten dan een aanvaller) maar ook ongunstig (Een middenvelder in de verdediging krijgt geen punten voor het houden van de 0). Daarover kan niet worden gediscussieerd. De linie die op de website van eredivisie.nl word gegeven aan een speler, is bindend.

Elke wedstrijd word ook een aanvoerder gekozen. De punten van de aanvoerder tellen dubbel, ook als dit resulteert in een negatieve score van de bewuste speler.


Puntentelling

We hanteren dezelfde puntentelling als profcoach, met als enige verschil dat jullie uit meer spelsystemen kunnen kiezen.


*Geldt alleen wanneer de speler meer dan de helft van de wedstrijd heeft meegedaan.

- De punten gegeven voor speeltijd zijn gebasseerd op 90 minuten. Als een speler na 75 minuten gewisseld word, krijgt hij punten voor die 75 minuten. Dat is dan in het geval van een aanvaller 0,8 punten voor 75 minuten speeltijd. Het word altijd afgerond tot 1 decimaal.
- Elke week dient elke deelnemer een aanvoerder te kiezen binnen zijn basisopstelling. Deze aanvoerder krijgt zoals eerder vermeld dubbele punten.

Inschrijving en loting
De inschrijving is open van maandag 19 juli t/m donderdag 5 augustus, 23.59 uur, een dag voor de eerste wedstrijd. Ik heb namelijk een dag de tijd nodig om het wedstrijdschema te maken. Mocht er een oneven aantal teams aangemeld zijn, dan valt helaas het laatste team af omdat we niet met een oneven aantal kunnen spelen. Ik hoop op zoveel mogelijk teams en hoop ook dat iedereen die mee wil doen mee kan doen en dat we niet in deze nare situatie terecht komen.

Deadlines
De deadline voor het doorgeven van de basisopstelling is elke vrijdagmiddag 18:00 of in het geval van een doordeweekse speelronde 18:00 u. de dag van de eerste wedstrijd.

Hey, hoe doe ik nou mee aan de Ajaxfans Eredivisie 2010-2011?
Je kunt je opgeven per PB waarin je een teamnaam doorgeeft en eventueel een logo en tenue als je dat hebt gemaakt. Tegelijkertijd kun je in het inschrijvingstopic jouw teamnaam, logo en tenue plaatsen.

Tot slot
Het lijkt mij geweldig als dit een succes word en daar hebben we JOU voor nodig! Dus geef je op, kies jouw team en doe mee!
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Wo 21 jul 2010 21:28
Profcoach?
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 jul 2010 21:34
Zoiets inderdaad. Maar ik hoop dat het op deze manier een succes word. Het leuke is dat het interactieve juist het leuke gedeelte is.

Leuke concurrentie, persoonlijke wedstrijden tegen elkaar, nieuwsberichtjes schrijven. Dit speelden we op Soccerquest tijdens het WK en ik hoop dat het heir een succes word in Eredivisie-formaat.
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 21 jul 2010 21:38
Even een aanvulling met vragen die ik ergens anders al kreeg:


Citaat:
- hoe zit het met de deadline eind augustus? Sommige lastminute transfers worden namelijk pas de volgende dag bekend zodat een gekozen speler opeens verkocht is? Daarnaast is er volgens mij ook een uitloop op 1 september om transfers af te handelen. Dat was vorig jaar in ieder geval zo.




Als de transfermarkt een dag langer open is, word de transfermarkt van de AF Eredivisie ook een dag langer open gehouden. Eventueel 2 september 23:59.

Citaat:
- hoe zit het met verkopen buiten onze transferperiode zoals bij Lazovic?



Daar kunnen we geen rekening mee gaan houden. Het is de Eredivisie en dus wordt de transferperiode voor de Eredivisie aangehouden. Als in zo'n geval Lazovic vertrekt of Reis ontslagen word en je hebt die speler in jouw team, dan kan hij geen punten meer binnenhalen helaas. Gelukkig beschik je wel over 7 reservespelers.

Citaat:
- wat is het gevolg als een gekozen speler binnen de eredivisie van club veranderd waardoor je opeens twee spelers van dezelfde club krijgt?




Als een speler een binnenlandse transfer maakt en daardoor de situatie doet ontstaan dat je 2 spelers van dezelfde club hebt, is dat een uitzondering en mag je beide spelers in jouw selectie laten staan. Het is echter niet toegestaan een speler toe te voegen in de winterstop als er van die betreffende club al een speler in jouw selectie staat.

Voorbeeld: Je hebt Bryan Ruiz en Luis Suarez in je team. Ruiz vertrekt in de winterstop naar Ajax. Dan heb je Suarez en Ruiz voor Ajax. Dat mag. Stel je wilt Ruiz voor de 2e seizoenshelft toevoegen aan jouw selectie maar je hebt al een Ajacied, dan mag het niet.

Citaat:
- Heb je een vaste spelformatie of kan je afhankelijk van de speelronde de ene keer 5-4-1 en de andere keer 3-4-3 spelen?




Elke week bij het maken van de opstelling mag je een formatie kiezen. Zolang het er een is uit eerdergenoemde lijst.

Citaat:
- krijgt de keeper ook punten voor het stoppen van een strafschop of alleen als hij zelf scoort?



Alleen als hij er een scoort. De keeper krijgt punten voor een 'clean sheet' en het stoppen van een strafschop hoort daarbij. Voor het stoppen van een strafschop alleen worden geen punten gegeven.

Citaat:
- kan je je nu al per PB opgeven en later een tenue/logo opgeven



Ja, dat kan. Nu opgeven en later een tenue en logo opgeven is mogelijk. Verzeker jezelf nu van een plek in de AF Eredivisie!

Citaat:
Tot slot: Wat is eigenlijk de bedoeling van het spel. Ik ben niet bekend met profcoach. Maar begrijp ik goed dat je vergeleken wordt met 1 tegenstander en afhankelijk daarvan wint (3 punten), gelijk speelt (1 punt) of verliest (geen punt)?


Hier even wat meer aandacht:

Er word gespeeld in competitievorm. Dus elke speelronde spelen we tegen een ander team. Als mijn team tegen lelystad speelt bijvoorbeeld, dan tellen de punten in onze wedstrijd dus voor het resultaat. Ik kan bijvoorbeeld van lelystad winnen met 21 tegen 15 terwijl in een andere wedstrijd iemand verliest met 32-27. Ondanks dat de ander meer punten haalt in de wedstijd, wint hij er niets mee. Vergelijk het maar met Ajax - AZ 1-0 en PSV - FC Groningen 4-3. Groningen scoort 3 keer, maar verliest alsnog, terwijl Ajax met 1 goal wint van AZ.
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 jul 2010 14:26
Heb je nog wat inschrijvingen ontvangen, ssvoogel? Want anders moet 't nog even onder de aandacht gebracht worden.. <img src='smilies/icon_wink.gif' />
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 jul 2010 14:54
Nee, helaas. Ik hoop dat ik toch wel wat crewleden kan strikken voor dit geweldige concept hoor. 8 man hebben we minimaal nodig!
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Di 27 jul 2010 14:58
Voor wanneer moet ik die selectie insturen dan? Of staat dat in de inleiding? <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 jul 2010 15:41
Blauw Geel '38 Oster/Westerlaken moet het niet hebben van haar professionele leiding, zie ik. <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Goed, ik zal eens even een clubje uit de grond stampen.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Di 27 jul 2010 15:44
ah, ik las het. Alleen wat ik niet snap:

De eerste mogelijkheid is op 31 augustus 23:59 u. nadat de transfermarkt gesloten is.

Tot ipv op neem ik aan ;)
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 jul 2010 17:47
Citaat:
Deadlines
De deadline voor het doorgeven van de basisopstelling is elke vrijdagmiddag 18:00 of in het geval van een doordeweekse speelronde 18:00 u. de dag van de eerste wedstrijd.


Een uur voor de eerste wedstrijd, volgende week vrijdagavond, moet de selectie en 1e opstelling binnen zijn. Dan kan ik het schema nog maken.

Daarna mag, vanwege het open zijn van de transferperiode, de selectie voor 31 augustus 23:59 de selectie aangepast worden
Marc


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 164
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 jul 2010 20:35
Weet er iemand misschien ook een makkelijke site waar je alle speler-selecties van de clubs uit de eredivisie kunt vinden?
Marco


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 4289
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 jul 2010 20:51
Hier zul je het van moeten hebben.
Marc


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 164
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 29 jul 2010 20:57
Citaat:
zul je het van moeten hebben.


hmm..dat ik daar niet ben opgekomen, bedankt in ieder geval.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Vr 30 jul 2010 11:41
Trouwens, vraagje he. Vanavond of maandag ga ik aan m'n selectie beginnen, maar ik selecteer bijvoorbeeld Ruiz, en dag erna maakt hij een transfer. Wat moet ik dan doen?
Marc


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 164
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 jul 2010 21:11
Citaat:
Trouwens, vraagje he. Vanavond of maandag ga ik aan m'n selectie beginnen, maar ik selecteer bijvoorbeeld Ruiz, en dag erna maakt hij een transfer. Wat moet ik dan doen?


(Een) andere speler(s) kiezen en door PB-en lijkt me.
Ik heb mn selectie zo ongeveer rond, best lastig nog!
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 jul 2010 21:32
Tot de transfermarkt sluit, mag je elke week 1 wijziging doorvoeren. In de laatste week mag je je definitieve selectie maken. Hier zit verder geen limiet aan met het aantal wijzigingen
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 31 jul 2010 13:29
En de positie van een speler wordt bepaald door? Eredivisie?
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 jul 2010 13:53
www.eredivisie.nl
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Za 31 jul 2010 13:54
Okay, maar goed dat ik die heb aangehouden :mrgreen: stuur hem vandaag of anders maandag op <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 2 aug 2010 10:42
[size=200">Laurijssen maakt vanavond selectie bekend[/size">

VEGHEL - 4 dagen voor het eerste competitieduel, maakt Freek Laurijssen, manager van Blauw Geel'38/Otter Westerlaken zijn selectie bekend. Dit meldde de topcoach vanochtend vlak voor de besloten training. Echter kon de pers nog geen glimp opvangen van de spelersselectie

Wel zagen de journalisten een nieuw gezicht in een trainingspak. Vermoedelijk heeft de coach, die Ajax [size=25">in Fifa 2010[/size"> leidde naar een treble in zijn 2de seizoen, een assistent manager gekozen.
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Ma 2 aug 2010 23:35
[size=200">Laurijssen verrast met 19 koppige versterkingen[/size">

VEGHEL - Voor het nieuwe seizoen komt Freek Laurijssen met 19 versterkingen aanzetten. Opvallend, want een selectie mag maar 18 man bevatten. Waarom zijn het er dan 19? Ik kreeg de behoefte aan een assistent manager, en ik denk dat ik een prima keuze heb gemaakt met van de Haa, zoals wij hem noemen. De piepjonge assistent manager, Lex 'van den Haa' naast hem: Ja, ik kijk eruit om onder deze geweldige trainer te mogen werken. Ik denk dat we kunnen verassen!

Voor de positie als doelmannen heb ik gekozen voor Przemyslaw Tyton van Roda JC en Jelle ten Rouwelaar van NAC. Twee geweldige doelmannen. De een heeft een prachtcarriere voor de boeg, de ander brengt ervaring mee, precies zoals ik het wil, aldus Laurijssen over zijn keepers.

Voor de verdediging had Laurijssen 6 spelers in gedachten. Tja, hier was het moeilijk. Uiteindelijk werden het Ron Vlaar, Tim Cornelisse, Marcello, Leen van Steensel, Jeroen Drost en Andreas Granqvist van Feyenoord, FC Utrecht, PSV, Excelsior, Vitesse en Groningen. Ik hoop dat deze jongens beter zullen presteren dan dat ik hoop.

Mijn middenveld is mijn zwakste linie, maar ik denk dat ik de juiste balans heb gevonden. Jan Arie van der Heijden, John Goossens, Ricky van den Bergh, Josué en Sjoerd Overgoor van Willem 2, NEC, ADO Den Haag, VVV Venlo en de Graafschap. Waarom ik voor Ricky heb gekozen? Simpel, op meerdere posities inzetbaar. Eigenlijk heel het middenveld, en nog op de vleugels! En vergeet de doelmannen positie niet!

Mijn aanval is overduidelijk de gevaarlijkste! Ik denk dat ik een prima spits heb, met 2 buitenspelers die in de vrije rol perfect kunnen spelen. Ook m'n reserves zijn hartstikke goed. Luis Suárez, Johann Berg Gudmundsson, Everton, Bryan Ruiz en Filip Djuricic. Komende van Ajax, AZ, Heracles, FC Twente en Heerenveen. Heerlijke aanval! Ik heb er zin in!
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 3 aug 2010 00:11
Ook in IJzendijke is er een profclub uit de grond gestampt: Onder leiding van Bas van Rijen zal er een heuze kampioenskandidaat geformeerd worden.

Keepers:
Vorm ( FC Utrecht)
Lamprou ( Excelsior)

Verdediging:
Moreno (AZ)
Vlaar (Feyenoord)
Granqvist (Groningen)
Maertens (Heracles)
Saijs (de Graafschap)

Middenveld:
Kwakman (NAC Breda)
vd Bergh (Ado)
vd Heijden (Willem II)
Vormer (Roda JC)
Ken Leemans (VVV)
Sibum (NEC)

Aanval:
Suarez (Ajax)
Ruiz (Twente)
Dzsudzsák (PSV)
Beerens (Heerenveen)
Nilson (Vitesse)

Vraagje: Aanvallers zoals b.v. de doormij geselecteerde Beerens en Dzudzak mogen ook b.v. als aanvallende flankspelers voetballen, of echt omdat het staat als aanvallers?
Fregge


Geregistreerd: 18-04-2008
Forum berichten: 4313
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Veghel (Noord-Brabant)
Geplaatst: Di 3 aug 2010 10:49
Hoeveel aanmeldingen heb je nu al?
ssvoogel


Geregistreerd: 19-08-2009
Forum berichten: 908
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 3 aug 2010 10:54
We hebben nu 6 teams. De leden die meedoen:

ssvoogel
Fregge
Riejuh
Marc
Bart
Marco

Ik hoop dat we nog 2 of 4 teams erbij kunnen krijgen. Zou wel leuk zijn. Misschien mensen als Pushkin, ghostwriter, 343? Kom op mensen! We zoeken nog een aantal teams! Hoe meer teams, hoe leuker!
DIMC85


Geregistreerd: 27-03-2009
Forum berichten: 1585
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: Di 3 aug 2010 10:55
Citaat:
We hebben nu 6 teams. De leden die meedoen:

Ik hoop dat we nog 2 of 4 teams erbij kunnen krijgen. Zou wel leuk zijn. Misschien mensen als Pushkin, ghostwriter, 343? Kom op mensen! We zoeken nog een aantal teams! Hoe meer teams, hoe leuker!


Ben vandaag vrij dus zal is kijken of ik er wat van kan maken :p
Wat gebeurt er als je voor een wedstrijd je basis team vergeet door te geven?
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.004.478 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Kleedkamer 2 » [Algemeen] Ajaxfans Eredivisie 2010-2011
Ga
Zoeken: