Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De oorlog in Afghanistan
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De oorlog in Afghanistan
Maker: -Ricardo-Bekeken: 3234
Status: InactiefBerichten: 4
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 maa 2011 18:26
Bespreek hier dus de alsmaar durende oorlog in Afghanistan tegen de Taliban. Zowel de Nederlandse uitzending als nieuws van buitenlandse troepen en dergelijk.
Vandaag een opmerkelijk nieuwsfeit, ik vind het zeer zielig voor het baasje en zijn hond:

Hond sterft nadat taliban z'n baasje neerschiet

AFGHANISTAN - Een trouwe speurhond is gestorven nadat zijn baasje, de Britse korporaal Liam Tasker, afgelopen dinsdag sneuvelde in een vuurgevecht met de taliban in de Afghaanse provincie Helmand. Springer Spaniel Theo is volgens dierenartsen overleden aan een beroerte die te wijten is aan het verdriet over de dood van zijn baas.

De 26-jarige korporaal Tasker en zijn 22 maanden oude speurhond Theo ontdekten in Afghanistan in nog geen vijf maanden zo'n veertien bommen van de taliban. Het onafscheidelijke duo vond daarnaast diverse wapenopslagplaatsen. Door die acties zijn ongetwijfeld de ontelbare levens van militairen en burgers gered, meldt Daily Mail.

Liam Tasker kwam om tijdens een missie in Nahr-e Saraj. Toen er een vuurgevecht uitbrak met de taliban, werd Tasker neergeschoten. Kort nadat zijn lichaam terug gevlogen was naar hun militaire basis, Camp Bastion, kreeg Theo de fatale beroerte. Het was de eerste missie van de Springer Spaniel.

De korporaal beschreef vorige maand in een interview op de website van het Britse leger nog de uitzonderlijke band die hij had ontwikkeld met Theo. "Ik hou van mijn job en van de samenwerking met Theo. Hij heeft een fantastisch karakter en doorzettingsvermogen", aldus de korporaal. "Hij deinst nergens voor terug".

Korporaal Liam Tasker is de 358ste Britse militair die sneuvelde in de oorlog in Afghanistan.

Bron: Telegraaf.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 3 maa 2011 18:38
Een verhaal waar de Amerikanen de vingers bij af zullen likken.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Ma 2 mei 2011 07:25
They've got him
www.nu.nl
[list">
WASHINGTON - Terroristenleider Osama bin Laden is dood. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd. Osama bin Laden is dood.

Obama deed dit zondagavond laat (lokale tijd) tijdens een plotseling ingelaste persconferentie. "Het recht heeft gezegevierd'', zo zei de president.

Obama meldde dat Bin Laden werd gedood tijdens een door de VS geleide operatie. In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk.


Special forces
Een klein team van special forces drong in Abbotabad, de buurt van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, het gebouw binnen waar Bin Laden zich bevond. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Bij de operatie zijn geen Amerikanen omgekomen. Obama stelde dat de VS zijn geholpen door Pakistan bij de zoektocht naar Bin Laden.

Obama benadrukte verder dat de Verenigde Staten niet in oorlog zijn met de islam. Hij stelde dat Bin Laden juist oorlog voerde tegen moslims die ook slachtoffer werden van de aanslagen van al-Qaeda.

Volgens bronnen in het Witte Huis kwam niet alleen Bin Laden zelf, maar ook een zoon van de terroristenleider om. Ook zouden een man en een vrouw zijn omgekomen. Obama zei eerder dat bij de actie geen burgerslachtoffers waren gevallen.


Waakzaam
De president maakte duidelijk dat met de dood van de al-Qaeda-leider geen einde komt aan de strijd tegen het terrorisme. Al-Qaeda zal doorgaan met aanslagen tegen de Verenigde Staten en in de rest van de wereld, waarschuwde Obama. De VS moeten ''waakzaam'' blijven, voegde hij eraan toe.


11 september
Bin Laden is de leider van terreurnetwerk al-Qaeda en wordt door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001, onder meer op de Twin Towers in New York. Daardoor kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. De VS zochten al jaren naar Bin Laden, maar konden hem tot nog toe niet vinden.

De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden is voor het laatst gezien in 2001 in Afghanistan. Vermoedelijk heeft hij zich tijdelijk schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan, maar dat is altijd onzeker geweest. De terroristenleider stuurde af en toe video- of geluidsboodschappen waaruit bleek dat hij nog leefde.

Naast de aanslagen van 11 september wordt Bin Laden ook verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000
[/list">
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 mei 2011 17:44
Wilders wilde Osama liever dood dan levend

AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders vindt het niet erg dat Osama bin Laden niet levend is opgepakt maar is gedood. „Ik vind dat hij zijn verdiende, gerechtvaardigde straf heeft gekregen. Iedereen die politiek correcte antwoorden geeft dat hij zich beter voor de rechter had kunnen verantwoorden, die heeft het volgens mij niet helemaal begrepen.”

Dat zei de leider van de gedoogpartij van het VVD/CDA-kabinet maandag in de marge van de rechtszaak die in Amsterdam tegen hem wordt gevoerd. Alom wordt wel betreurd dat de leider van het terroristennetwerk al-Qaeda niet kan worden berecht, al is er wel begrip voor de Amerikaanse aanpak.

Wilders is ontzettend blij dat de dader van de massamoord op 9-11 er niet meer is. „Maar het betekent niet dat terrorisme er niet meer is is. Er zijn veel aan al-Qaeda gelieerde groepen in zestig landen actief en dat probleem wordt eerder groter dan kleiner.”

Bron: Telegraaf.nl
Leonel


Geregistreerd: 18-12-2007
Forum berichten: 2494
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 mei 2011 22:24
Ik ben in ieder geval blij dat hij dood is. Het is dan vooral symbolisch. Psychologisch werkt dit natuurlijk wel positief in het Westen en dan vooral de V.S.
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.075 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » De oorlog in Afghanistan
Ga
Zoeken: