Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Aanslag in Oslo
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Aanslag in Oslo
Maker: 343Bekeken: 2795
Status: InactiefBerichten: 39
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Bolkestein


Geregistreerd: 03-09-2009
Forum berichten: 514
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 25 jul 2011 23:45
En na die 21 jaar kan een ongelimiteerd aantal van 5-jarige verlengingen worden opgelegd volgens de Noorse wet.
Ping


Geregistreerd: 16-06-2009
Forum berichten: 3011
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Madliena, Malta.
Geplaatst: Di 26 jul 2011 09:14
Dat zeiden ze op het RTLNieuws inderdaad, van die 5 jaar.
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 10:35
Waarom geen levenslang?
sincere1983


Geregistreerd: 17-05-2009
Forum berichten: 3150
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 10:42
Citaat:
Waarom geen levenslang?


21 jaar en 123x 5 jaar verlenging is ook levenslang.

Geloof mij maar, die zieke geest komt nooit meer buiten de gevangenis.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 13:03
Mooi dat mijn informatie niet klopte. Hopelijk blijft deze psychopaat voor altijd in de isoleercel.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 20-10-2009
Forum berichten: 4733
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 13:12
[size=150">Verklaring Geert Wilders - Noorwegen[/size">

De brute moord enkele dagen geleden op tientallen onschuldige Noorse burgers heeft de PVV diep geschokt. Wij rouwen en zijn solidair met de Noorse bevolking die een enorme klap te verwerken heeft gekregen.

Het manifest van de dader maakt duidelijk dat het hier gaat om een waanzinnige. Hij wil samenwerken met Al Qaida (waar hij grote bewondering voor koestert), hunkert naar het opblazen van steden, droomt van ridders die zichzelf op chirurgische wijze mutileren en wil zijn held Karadzic ontmoeten.

Ook verwijst Breivik naar Nederland. Dat de strijd tegen de islamisering door een psychopaat op gewelddadige wijze wordt misbruikt is walgelijk en een slag in het gezicht voor de wereldwijde anti-islambeweging. Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.

De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen.

Wij strijden op een democratische en geweldloze manier tegen de verdere islamisering van onze samenleving en zullen dat blijven doen. Het behoud van onze vrijheid en veiligheid is ons enige doel.

Geert Wilders

Bron: PVV.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 742
Nieuws reacties: 3
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 13:46
[list">Italiaanse parlementariër verdedigt Breivik

ROME - De Italiaanse europarlementariër Borghezio heeft voor een nieuwe rel gezorgd door de ideeën van de Noorse terrorist Breivik ''ten diepste gezond'' te noemen.

De politicus van de Lega Nord was maandagavond op de radio vol lof over diens 'nee' tegen de multiculturele samenleving.
Borghezio hekelde de Europese besluiteloosheid ten aanzien van de ''islamitische invasie'' waartegen moet worden opgetreden zoals in de middeleeuwen door de Tempeliers, kruisridders die ook een voorbeeld van Breivik zijn.
Ratko Mladic
In mei baarde Borghezio al opzien door de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic na zijn arrestatie een 'patriot' te noemen.
''De Serviërs hadden de oprukkende islam in Europa kunnen stoppen, maar men heeft ze dat niet laten doen'', aldus Borghezio toen, die zei dat hij Mladic in Scheveningen wilde gaan bezoeken. Critici noemden Borghezio dinsdag het Europarlement onwaardig.[/list">

nu.nl

Hier word ik zo link van he... Net als van die soeps op dumpert, hier moet je gewoon niet grappig over proberen te doen... <img src='smilies/icon_sad.gif' />
JustFerro


Geregistreerd: 13-05-2009
Forum berichten: 499
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enscheday
Geplaatst: Di 26 jul 2011 14:19
Als die parlemantarier dit soort dingen gezond vind, dan is hij een gevaar voor de samenleving en daar moeten maatregelen tegen genomen worden.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 26-02-2008
Forum berichten: 2874
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 15:39
Ik vond dat Wilders al ongepast bezig was door weer de aandacht naar zich toe te roepen door dit onderwerp te misbruiken, maar die Italiaan heeft echt een tik van een molen gehad.
Riejuh


Geregistreerd: 03-06-2008
Forum berichten: 7454
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: IJzendijke
Geplaatst: Di 26 jul 2011 15:53
Perry kwam dat ook niet doordat Wilders namelijk in die afscheidsbrief genoemd was als voorbeeld en dat hij zich daarvan moest distantiëren ?
Geenidee4


Geregistreerd: 22-12-2010
Forum berichten: 531
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 16:12
Die Borghezio ook zo snel mogelijk achter slot en grendel, of in ieder geval een andere straf. Uit het Europarlement. Oké, hij heeft nog niks gedaan maar als je zoiets al roept spoor je gewoon niet, net als JustFerro al zei.

Waarom kunnen mensen nou nooit eens normaal met elkaar omgaan... ongelooflijk. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Jows


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 509
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 16:33
Kijk, als je wilt vechten tegen de multiculturele samenleving, omdat je van mening bent dat het een gevaar is voor de samenleving en toekomstige generaties, dan is dat je grootste recht. Doe dit echter wel op een normale manier. Start een politieke partij op, doe mee met verkiezingen, ga de discussie aan. Iedereen die wapens of geweld nodig heeft om zijn/haar mening kracht bij te zetten heeft per definitie de discussie al verloren.

Die Italiaan die dit goed praat is niet goed bij zijn hoofd en vooral heel erg zielig. Geen aandacht aan besteden, dan krijgt zo'n figuur alleen maar een podium om zijn gekke uitspraken nog maar eens een keer te herhalen.

Zo werkt het ook met Wilders. Wilders heeft goede standpunten, maar ook slechte standpunten. Echter, zijn goede standpunten komen nooit in het nieuws. Zijn slechte wel. De hele week door praatprogramma's over "Wilders zei dit en dat en bla bla en dat kan toch eigenlijk niet en sus en zo...."

Geen aandacht aan besteden. Toverwoord. Kijk eens de andere kant op als iemand iets zegt, ook al nadert het of gaat het over de grens.
Sigtyr


Geregistreerd: 07-08-2010
Forum berichten: 139
Nieuws reacties: 4
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 26 jul 2011 17:30
Het maakt niet uit wat die gek zijn denkbeelden zijn, ik acht het ook niet onwaarschijnlijk dat ik best kan leven met sommige van zijn standpunten. Het zijn immers 1500 pagina's vol meningen over van alles en nog wat.

Het doodschieten van 10-tallen onschuldige burgers zonder spijt, zonder terughoudendheid, zonder enige emotie vooraf of achteraf kan alleen gedaan worden door een gek. Of hij nou in de kerstman geloofd, vindt dat apen aan de macht moeten komen of een hekel heeft aan moslims, de kans is groot dat deze idioot hoe dan ook tot zo'n daad was gekomen.

Zijn motieven kunnen wel juist zijn, zijn handelingen zijn fout. Dan kunnen nog zo veel mensen Geert Wilders of computerspellen de schuld geven, het maakt allemaal niet uit.
El Lute


Geregistreerd: 08-12-2007
Forum berichten: 3606
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 27 jul 2011 19:29
Er wordt hier bijna geen aandacht besteed aan wat daar gebeurt is in Noorwegen.
Zelfs toen het ner gebeurt was. Alleen wat toeristen die het volgde. Blijft toch raar iets af en toe de Zuid-Amerikaan.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 1 aug 2011 13:33
Citaat:
Breivik waarschijnlijk niet krankzinnig verklaard

Bron: Ad.nl

Het is niet waarschijnlijk dat Anders Behring Breivik, de verdachte van de bloedige aanslagen in Noorwegen, krankzinnig wordt verklaard. Dat zegt Tarjei Rygnestad, hoofd van de Noorse raad voor forensische geneeskunde, die de psychiatrische evaluatie van Breivik moet goedkeuren.
Het lijkt er niet op dat Breivik het contact met de werkelijkheid verloren had. Hij was zich waarschijnlijk bewust van zijn daden, aldus Rygnestad tegen persbureau Associated Press. 'Het is niet waarschijnlijk dat hij psychotisch was.'

De raad voor forensische geneeskunde heeft als taak om een onderzoek van twee door de rechter aangestelde psychiaters te evalueren en goed te keuren. Daarna is het aan de rechter om te bepalen of Breivik ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard.

De aanslagen op 22 juli zijn zo nauwgezet voorbereid en uitgevoerd dat deze moeilijk kunnen worden toegeschreven aan een gek die aan waandenkbeelden lijdt, zei Rygnestad.

Te ingewikkeld
Een psychopathisch persoon is alleen in staat eenvoudige taken uit te voeren. Zelfs het ritje van Oslo naar het eilandje Utøya, waar Breivik op een jeugdkamp van de Arbeiderspartij tientallen mensen doodschoot, zou voor zo iemand te ingewikkeld zijn geweest.

'Als je stemmen in je hoofd hoort, die je opdragen dit of dat te doen, wordt alles verstoord, waardoor het besturen van een auto erg ingewikkeld wordt', aldus Rygnestad. De wijze waarop Breivik zijn terreurdaden voorbereidde - het verkrijgen van de materialen en de vaardigheden voor de aanslagen en daar onderwijl tegen iedereen over zwijgen - wijst niet op een psychose.

Volgens eigen zeggen heeft de 32-jarige Breivik zijn operatie jarenlang voorbereid. Hij heeft bekend dat hij de aanslagen heeft gepleegd, maar vindt niet dat hij daarmee een misdaad beging, omdat hij Noorwegen en Europa wilde redden van de kolonisatie door moslims en van de 'culturele marxisten'. Zijn advocaat Geir Lippestad zei vorige week nog dat alles erop wijst dat zijn cliënt 'krankzinnig' is.

21 jaar met steeds 5 jaar verlenging
Als Breivik schuldig wordt bevonden aan terreur kan hij 21 jaar gevangenisstraf krijgen. In de praktijk kan deze straf telkens met vijf jaar worden verlengd. In het geval de rechter hem ontoerekeningsvatbaar verklaart, wordt hij opgenomen in een psychiatrische inrichting, waar hij blijft tot zijn artsen hem psychisch gezond achten.

Breivik zelf lijkt niet te willen dat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. 'Ik heb een ontzettend sterke geest (sterker dan van iedereen die ik ooit heb gekend)', schreef hij in zijn vijftienhonderd pagina's tellende manifest.

De twee door het hof aangestelde psychiaters presenteren hun onderzoek naar verwachting op 1 november.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.985.205 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » De Derde Kamer » Aanslag in Oslo
Ga
Zoeken: