Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Wedstrijden » VVV Venlo - Ajax
Ga
Zoeken:

Onderwerp: VVV Venlo - Ajax
Maker: AFCAKatwijkBekeken: 6918
Status: InactiefBerichten: 111
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
AFCAKatwijk


Geregistreerd: 01-04-2009
Forum berichten: 1903
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Gestopt
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 17:45
Citaat:
Niet zo mierenneuken aub, je weet wat ik bedoel.

Pff, stel je niet zo aan.
Gestopt
YoranAjax


Geregistreerd: 22-07-2010
Forum berichten: 1354
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 17:46
Citaat:
Niet zo mierenneuken aub, je weet wat ik bedoel.

Weet hij veel? Misschien dacht jij echt dat ze gewoon weer op zondag spelen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 17:47
Prima. En nu weer on-topic over VVV-AJAX. Off-topic wordt verwijderd.
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 18:32
Er wordt een keer gelijkgespeeld en de coach die Ajax voor het eerst in 7 jaar kampioen maakt is, na welgeteld 3 competitiewedstrijden, zijn krediet aan het verspelen?
Een ieder heeft recht op zijn mening, ook over de trainer. Maar kom op zeg....
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 18:40
Iedereen is verbolgen over het onnodige puntverlies. Nu moet je weer de jacht inzetten op FC Twente en een volgende misstap betekent wellicht dat PSV over je heen wipt. In deze fase mag je geen punten morsen, want er wacht nog een zwaar programma.
M


Geregistreerd: 12-09-2007
Forum berichten: 474
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 19:02
Hoezo 'iedereen'? Eerst spreek je namens 'de fans', nu namens 'iedereen'. Een volgende misstap betekent misschien dat psv over je heen wipt. Of je loopt een punt uit.. een volgende stap van FCT en je loopt weer een punt voor op hun. Punten die je nu verspeelt zijn net zo duur als punten die je met de kerst verspeelt en volgens mij zijn er maar weinig ploegen zonder puntverlies kampioen geworden. Een slap spelend Ajax heeft genoeg kansen gecreëerd om met een héél klein beetje mazzel toch nog te winnen, maar dat zal wel weer niet meetellen. Meehuilen met de wolven in het bos en roepen dat de trainer die Ajax voor het eerst in 7 jaar kampioen is geworden zijn krediet aan het verspelen is is veel leuker.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 20:46
Citaat:
Ik heb helaas maar een klein deel van de eerste helft kunnen zien + de samenvatting. Maar wat een opportunisme zie ik meteen weer.

We kunnen al jaren zien Siem de Jong niet goed genoeg is als middenvelder. Dat heb ik hier ook vaak genoeg gezegd, zelfs in zijn scorende periode onder Martin Jol. Ik zie in hem een backup als spits, of een backup als centrale verdediger. Frank de Boer zoekt volgens mij gewoon naar een moment om hem te vervangen. Siem heeft natuurlijk veel goodwill bij hem gekweekt afgelopen seizoen. Anita komt dan vanzelf als VM te spelen. Jansen op links, Eriksen op rechts.


Laten we hier even pas op de plaats maken. Siem de Jong als centrale verdediger? Een geschikt moment om hem te vervangen? Veel goodwill gekweekt afgelopen seizoen?

Er is nooit een geschikt moment om een speler te wisselen. Het enige moment dat je een speler wisselt is dat hij je elftal punten gaat kosten of totaal niet het niveau kan bijbenen. Dat is bij Siem de Jong overduidelijk het geval. Hierom dient hij per direct uit de basis gezet te worden.

Verder ben ik erg benieuwd naar jouw visie voor Siem de Jong in de rol als centrale verdediger.

Nu heb ik wel de gehele wedstrijd mogen aanschouwen. Gentenaar kreeg de ballen helemaal niet tegen zich aangeschoten, maar verrichtte gewoon een aantal puike reddingen, waarvoor credits.

Voor de rest ben ik het met je eens.

Verder snap ik niet waarom wederom Sulejmani wordt ontzien in de kritieken. Want wat speelde de man toch weer ontstellend slecht voetbal. En dan nog toegezongen worden ook vanuit het uitvak. <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />

Mijn visie achter Siem de Jong als CV is als volgt: Siem de Jong is als middenvelder geen succes, daar zijn we het wel over eens. Hij heeft een enorm gebrek aan handelingssnelheid, een gebrek aan snelheid en een gebrek aan techniek. Als spits is hij ook niet goed genoeg, maar het is een leuke noodoplossing.

Wat hij wel heeft: fysiek, positioneel inzicht, kopkracht en concentratie en oog voor zijn medespelers. Als je hem als CV ontwikkeld, krijgen we een nieuwe (en betere) versie van Alderweireld. In de jeugd zakken spelers een linie naar achteren als ze niet goed genoeg zijn. Datzelfde zie ik ook voor Siem de Jong.


Zoals ik al zei heb ik weinig gezien van de wedstrijd. Als iemand geen fan is van Sulejmani ben ik het wel. Ik geloof je graag dat hij weer een drama was, want dat is hij wekelijks
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 20:58
Hopelijk luistert De Boer wel naar Van der Gijp. Over de invulling kun je discussiëren, maar Janssen als VM werkt gewoonweg niet. Iedereen, op ieder AJAX-forum, is het daarmee eens.

En daar mag je Frank de Boer best op aanspreken. Zie het probleem dan ook niet over de kritiek op Frank de Boer.
Abubakari


Geregistreerd: 15-02-2011
Forum berichten: 95
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 22 aug 2011 22:52
Citaat:
Zie het probleem dan ook niet over de kritiek op Frank de Boer.


Het "probleem" (wat mij betreft dan) is dat een aantal direct heel ver doorschieten.
Alsof we één of andere halve gare op de bank hebben zitten.
Net zoals iemand die post dat Siem de Jong bij iedereen (behalve bij de Boer dan) gehaat is.


Ik vind overigens ook dat je Janssen neer moet planten waar hij het meeste rendement heeft en als dat ten koste van Siem de Jong gaat, so be it.
Daar dus niet van.
guy_ajax


Geregistreerd: 30-07-2008
Forum berichten: 2698
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 23 aug 2011 13:30
De Boer wil Janssen als verdedigende middenvelder hebben omdat: ''hij zijn beste spelers zo snel mogelijk aan de bal wil hebben''. Nouja, als je dat doet blokeer je ten eerste Vertonghen, die juist meer moet inschuiven volgens De Boer, en terrecht! Janssen is verdedigend gewoon slecht maar hij is ook geen verdedigende middenvelder. Ik neem aan dat hij ook wil dat je beste speler zo dominant mogelijk is. In dat geval moet je Janssen gewoon (aanvallend) linkshalf laten spelen, komt hij dichter bij de goal van de tegenstander; dáár moet het gebeuren.
Hij kan meer schieten, dus meer goals en natuurlijk ook assists. Hij heeft ook altijd van die heerlijke keiharde ballen, strak over de grond, in de zestien.

Gewoon Anita daar neer zetten. Verdedigend is hij goed, oké, hij is niet lang, maar als je tegen een Luuk de Jong of Toivonen daar speelt kan het voor problemen zorgen. Maar Janssen of Enoh daar zorgt voor nog meer problemen. Hogere handelingssnelheid heeft hij en hij hoeft ook niet zo dominant te zijn als Janssen. Kan Vertonghen vaker inschuiven omdat Anita achter kan blijven. Voor de backs en Alderweireld geldt hetzelfde.

Helaas gaat dit ten koste voor lievelingetje en ideale schoonzoon Siem de Jong.. lekker boeiend, de beste moeten spelen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 22-01-2009
Forum berichten: 2348
Nieuws reacties: 2
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 23 aug 2011 15:00
De Boer heeft in mijn ogen twee opties,
1. Optie die hier veel genoemd wordt.
-----Janssen----------Eriksen------
------------------------------------
---------------Anita----------------

2. Spelen met een 10.
--------------Eriksen--------------
------------------------------------
---Janssen-------------Anita-------

In optie 2 kun je misschien ook nog wel De Jong op 10 kan zetten en Eriksen op de plek van Anita. Toch probeer ik de keuze van De Boer te doorgronden waarom hij kiest voor optie 3. Iets om over na te denken is misschien dat beide sterspelers Eriksen en Janssen eigenlijk idealiter vanaf links komen. Het "de Jong argument" in het verhaal van guy_ajax is daarmee misschien wat ontkracht, maar dat het momenteel op het middenveld niet klopt is een juiste constatering. Een optie is daarom ook nog om de nummer 10 positie in ere te herstellen. Afgelopen seizoen werkte dat niet, maar dat lag enerzijds aan El Hamdaoui en anderzijds aan De Zeeuw. Beide spelers zijn vertrokken dus het zou weer mogelijk kunnen zijn om met een 10 te spelen (optie 2). Een optie die ook van der Gijp (hoewel niet zo uitvoerig) besprak in VI. Op die manier speelt in ieder geval ook Janssen op zijn favoriete positie.

De huidige optie 3 is echter voor mij geen optie, om de reden die guy_ajax aanvoert. Anita is verdedigend een klasse beter en bovendien heeft hij een hogere handelingssnelheid en is hij ook iets sneller. Het zoeken van openingen (kwaliteit van Janssen) kan Vertonghen en Alderweireld vanaf die plek op het veld ook.

3. Middenveld de Boer

----Eriksen------------De Jong-----
------------------------------------
------------Janssen----------------
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 03-03-2011
Forum berichten: 357
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 23 aug 2011 18:07
Citaat:
De Boer heeft in mijn ogen twee opties,
1. Optie die hier veel genoemd wordt.
-----Janssen----------Eriksen------
------------------------------------
---------------Anita----------------

2. Spelen met een 10.
--------------Eriksen--------------
------------------------------------
---Janssen-------------Anita-------

In optie 2 kun je misschien ook nog wel De Jong op 10 kan zetten en Eriksen op de plek van Anita. Toch probeer ik de keuze van De Boer te doorgronden waarom hij kiest voor optie 3. Iets om over na te denken is misschien dat beide sterspelers Eriksen en Janssen eigenlijk idealiter vanaf links komen. Het "de Jong argument" in het verhaal van guy_ajax is daarmee misschien wat ontkracht, maar dat het momenteel op het middenveld niet klopt is een juiste constatering. Een optie is daarom ook nog om de nummer 10 positie in ere te herstellen. Afgelopen seizoen werkte dat niet, maar dat lag enerzijds aan El Hamdaoui en anderzijds aan De Zeeuw. Beide spelers zijn vertrokken dus het zou weer mogelijk kunnen zijn om met een 10 te spelen (optie 2). Een optie die ook van der Gijp (hoewel niet zo uitvoerig) besprak in VI. Op die manier speelt in ieder geval ook Janssen op zijn favoriete positie.

De huidige optie 3 is echter voor mij geen optie, om de reden die guy_ajax aanvoert. Anita is verdedigend een klasse beter en bovendien heeft hij een hogere handelingssnelheid en is hij ook iets sneller. Het zoeken van openingen (kwaliteit van Janssen) kan Vertonghen en Alderweireld vanaf die plek op het veld ook.

3. Middenveld de Boer

----Eriksen------------De Jong-----
------------------------------------
------------Janssen----------------


Let's all agree!
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.631 Onderwerpen: 2.462 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.091.637 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Wedstrijden » VVV Venlo - Ajax
Ga
Zoeken: