Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Maker: Eto'oBekeken: 87455
Status: InactiefBerichten: 1027
+ Nieuw bericht <<<   <   5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 13 apr 2008 12:21
Citaat:
Er was eens een man in Libië die een bal 30 meter keihard vooruit kon schieten. Die jongen, George Weah, werd wereldvoetballer van het jaar. Wat heeft het land er nu weer mee te maken?


Ik geef aan dat de status aanvoerder van Oostenrijk(op voetbalkwaliteitengebied) niet zo heel veel voorstelt. En dat er anders wel meer interesse was voor hem als hij echt goed was. Of dacht je dat hij niet opviel met die aanvoerdersband. Dan wordt je altijd wel in de gaten gehouden, dan kijken clubs wel of hij ook hun team kan leiden. Maar bliojkbaar is hij niet een hoog ingeschatte speler.
El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 apr 2008 11:41
Citaat:
Ik geef aan dat de status aanvoerder van Oostenrijk(op voetbalkwaliteitengebied) niet zo heel veel voorstelt. En dat er anders wel meer interesse was voor hem als hij echt goed was. Of dacht je dat hij niet opviel met die aanvoerdersband. Dan wordt je altijd wel in de gaten gehouden, dan kijken clubs wel of hij ook hun team kan leiden. Maar bliojkbaar is hij niet een hoog ingeschatte speler.


Tja, je kent hem niet eens en dan nog oordelen. Vind dat een beetje jammer...
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 14 apr 2008 20:15
Pablo

Citaat:
Wat denken jullie van Ivanschitz, de Kapitein van Oostenrijk. Hij is een snelle nummer 10 met een aardig inzicht, maar mét de snelheid om goed aan te sluiten. Het is geen topper, en dat wordt hij met zijn 26 ook niet meer, maar ik denk dat hij een prima aankoop zou zijn. Hij is een klasse beter dan Perez op die positie, werkt hard en heeft een visie om op goede momenten diep te gaan (Bakkal-inzichten).

Zal wel voor een aardig prijsje mee te nemen zijn denk ik zo.. Speelt bij Panathinaikos

PS: Sorry dat dit niet écht onder Oost-Europa valt


Ivanschitz is meer een opkomende linkshalf dan een echte 10, voor Oostenrijk speelt hij overgens wel als een 10. Wat deze Oostenrijker voor heeft op Perez is vooral ook z'n snelheid (Ivanschitz is redelijk snel, Perez is momenteel een slak). Komt redelijk makkelijk aansluiten bij het strafschopgebied. Ivanschitz is inderdaad een speler die het ook van z'n ijverigheid moet hebben en daarmee compenseert hij redelijk wat. Fijnbesnaard zou ik hem echter niet willen noemen, ontbreekt op technisch vlak toch wel net dat beetje extra. Al met al vind ik dat Ajax iets hoger moet mikken dan hem.
Ivanschitz is overgens nog officieel eigendom van Red Bul Salzburg, (Trappatoni en het grote geld). Hij is aan Panathinaikos verhuurt maar voor zover ik weet gaan die niet verder in onderhandeling om hem aan te kopen.

WZAWZDB

Citaat:
Alleen spelers die Milan bijv. vreest, niets minder! Hij heeft niet dat talent, jammer dan!! Er bestaan vast veel betere spelers.


Tja dit zijn leuke maar irrealistische zinnen, spelers die Milan vreest kunnen wij niet kopen. Dat hebben we ook nooit echt gekund overgens. Waar Ajax zich op moet richten zijn spelers die zich zo (*kunnen) ontwikkelenen dat ze het Milan heel moeilijk kunnen maken. Pienaar is daar een mooi voorbeeld van.

Pablo

Citaat:
Gelukkig heeft Milan zoveel vrees voor Kargbo dan


Kargbo is een speler die het nog ver gaat schoppen overgens, is het Willem II niveau al ontstegen, het wachten is op een grotere club.

WZAWZDB

Citaat:
Nogmaals: 10 is een hele belangrijke positie. Als jij aangeeft dat hij niet meer jong is en dat hij aanvoerder is van Oostenrijk, dan denk dat de topclubs hem allang hadden gevolgd als hij echt goed was. Nog nooit van gehoord: nooit! Dus ik schat hem niet zo hoog in, net zoals ik het Oostenrijkse voetbal niet echt hoog inschat..


Dat vind ik geen referentie (no offence). Ik snap je redenering wel, maar er zijn ook laatbloeiers en uitzonderingsgevallen. Zekerheid heb je pas als je een speler hebt zien spelen.

Citaat:
Er was eens een man in Libië die een bal 30 meter keihard vooruit kon schieten. Die jongen, George Weah, werd wereldvoetballer van het jaar. Wat heeft het land er nu weer mee te maken?


Weah kwam uit Liberia.

Het land heeft er voor de echte talenten weinig mee te maken. Er zijn slechts een paar basisredeneringen waar je aan vast moet houden.

1. Als een speler een bepaalde status heeft bij een klein land is dat vaak een veel minder grote indicator dan bij een groot land. Dat een speler de beste is van De Maladiven zegt vrij weinig, wanneer een speler Braziliaans international is kun je dat opzichzelf staande gegeven al aanhalen over hoe goed een spelerkan zijn.
2.Bijna elk klein land heeft natuurlijk wel die enkele goede voetballer (Berbatov, Arveladze, Hleb, Yorke,...)
3. Nationaliteiot en kwaliteit zijn geen directe correlerende gegevens, wat je wel kan meewegen is dat wanneer een speler een hele tijd in de kleine competitie van z'n kleine land blijft hij daarmee z'n ontwikkelingsmogelijkheden beperkt.
4. Waar het altijd immer overal om gaat is wat die speler nou in het veld doet en dan kunnen randvoorwaarden en statussen allemaal de betekenis verliezen. Hoe goed een speler is kun je pas echt zien als je een speler aan het werk hebt gezien. Anders is het voornamelijk speculeren met soms zekere en soms minder zekere vermoedens.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 21:42
Ik wil de volgende speler naar voren brengen. Ik heb hem met een achterliggende gedachte niet in de 'opvolger Huntelaars-topic geplaats, omdat ik hem niet zie als de vervanger van Huntelaar. De vervanger van Huntelaar is immers niet makkelijk te vinden en het zal dan ook een hele kluif worden om die aan te trekken. Soiewieso zal Ajax flink de buidel open moeten trekken om de opengelaten positie van Huntelaar zo goed mogelijk op te vangen.

Staat al een geruime tijd in de belangstelling van Anderlecht. Ik denk ook wel dat ie naar Anderlecht zal verkassen, gezien de laatste geruchten omtrent de toekomst van Brozek. Maar niks is uitgesloten, hij speelt nog steeds bij Wisla Krakow en het kan zo maar zijn dat een andere club zich mengt in de strijd om Brozek. Nancy had een jaar terug serieuze interesse in hem. En het is voor mij onbegrijpelijk dat hij nog in eigen land voetbalt. De reden kan zijn dat hij pas dit jaar een grote stap in zijn ontwikkeling heeft meegemaakt, en dat ie op een andere positie is komen te voetballen dan voorheen. En natuurlijk het aantal goals die hij dit seizoen heeft gescoord. Stond ook nog een korte tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar ik denk dat die interesse nooit concreet is geworden. Overigens is hij de topscorer in de Poolse competitie en bewijst hij wekelijks de beste spits te zijn van de Ekstraklasa.

Spelersrapport: Paweł Brożek



Citaat:
Persoonlijke gegevens:

Volledige naam: Paweł Brożek
Geboortedatum: 21.04.1983 (24)
Geboorteplaats: Kielce
Lengte: 1, 80 cm
Gewicht: 72 kg
Nationaliteit: Pools
Positie: aanvaller
Voorkeursbeen: rechts
Aantal wedstrijden in Ekstraklasa: 127 wedstrijden (44 goals)
Aantal wedstrijden in het nationale elftal: 10 wedstrijden (1 goal)

Waar ligt zijn plafond:

Is dit seizoen definitief doorgebroken bij Wisła Kraków met een gemiddelde van 0,8 goals per wedstrijd. Heeft zich ontwikkeld tot een ware topschutter. Staat inmiddels nadrukkelijk in de belangstelling van Anderlecht die snel zaken willen doen en hem maar altegraag willen toevoegen aan de selectie. Wordt ook gevolgd door een aantal Duitse clubs. Zou denk ik niet misstaan in de Bundesliga met zijn snelheid. Gezien zijn huidige vorm en de mogelijke rek, denk ik dat je hem in de categorie Europese middenklasse moet plaatsen.

Geschatte transferwaarde:

Tussen de 2 en 3 miljoen. Een prijs die zeker overeenkomt met de kwaliteitsverhouding. Niet te vergeten, hij is ondertussen wel Pools international.


Citaat:
Rapport:

Begon samen met zijn tweelingbroer op jonge leeftijd – die evenals bij Wisła Kraków speelt – te voetballen bij Polonia Białogon Kielce, een club in zijn geboortestad. Na daar te hebben gespeeld vertrok hij naar een andere club genaamd SMS Zabarze. Daar viel hij zodanig op dat hij en zijn broer zich definitief mochten vestigen in de jeugdopleiding van Wisla. Na uitleenperiodes bij respectievelijk ŁKS ŁÃ³dź en GKS Katowice kwam in het seizoen 2005 - 2006 zijn grote doorbraak, waar hij in 30 wedstrijden maar liefst 13 keer scoorde.

Een aanvaller met veel snelheid en diepgang in zijn spel. Duikt telkens goed de ruimte in achter de verdediging, dat doet hij wanneer hij op één lijn staat met de laatste linie van de tegenpartij en in de diepte wordt weggestuurd. Staat altijd waakzaam opgesteld, wetend op de diepte bal of een lange bal van een ploeggenoot die er altijd wel komt. Eenmaal ontsnapt is hij niet bij te houden voor de verdedigers door zijn fikse dosis snelheid. Kan dan recht op de keeper aflopen. Door zijn manier van spelen waar hij vaak de diepte kiest en de ruimte benut die de verdedigers achter zich laten, sleurt hij zó als het ware de verdediging met zich mee, daardoor worden de afstanden tussen de linies groter en komt er ook meer ruimte voor de middenvelders. Heeft het opportunisme, het doorzettingsvermogen om achter een hard gegeven diepte bal/lange bal aan te rennen. Ziet dat zijn harde inzet uiteindelijk beloond wordt. Door zijn versnelling kan hij op het laatste stuk van een sprintpartij tóch nog de verdediger verrassen.

Bij een aanval die via de middenvelders verloopt, komt hij goed naar de bal inlopen, kaatst hij zuiver terug op de inlopende middenvelder en kiest dan vervolgens meteen diepte. Wil dus een snelle één-twee opzetten om vervolgens snel in de diepte gevaarlijk te kunnen zijn. Houdt zo goed tempo in de aanval. Wat dichter bij de zestien van het vijandelijke gebied kan hij de bal met behulp van zijn borst klaarleggen voor zijn ploeggenoot. Heeft dus altijd oog voor zijn medespelers. Ook wanneer hij schijn vanaf links komt en op snelheid op de centrale verdediger afloopt, kijkt hij allereerst of een ploeggenoot er niet beter voor staat, zo niet, gaat hij voor de eigen actie. Dat kan een kapbeweging zijn waarmee hij zijn tegenstander op het verkeerde been zet, of een zijwaartse beweging met de bal waarmee hij ruimte creëert voor het schot. Heeft gewoon een prima functionele techniek.

Als de ploeg zich bevindt op de helft van de tegenpartij en de ruimtes wat kleiner worden. Kiest hij ervoor om wat ingezakt te spelen, om aanspeelbaar te blijven en om aan de bal te komen. Kan dan verrassend van afstand uithalen.
Wordt liever niet in de dekking aangespeeld en vermijdt het ook, je ziet hem dan ook naar de bal inlopen, probeert open te draaien van zijn mandekker en het overzicht te bewaren voor de inlopende en/of diepgaande spelers. Zijn spel met de rug naar de goal is in ieder geval een stuk minder en een stuk minder gevaarlijk, dan wanneer hij de ruimte voor zich heeft om zijn diepgang en snelheid te verzilveren.

In de zestien bewijst hij zijn neusje voor het positie kiezen. Bij een voorzet vanaf de zijkant weet hij zich buitengewoon sluw te ontdoen van zijn mandekker. Ook kiest hij goed eerste paal. Bij een afvallende bal staat hij op de juiste plek opgesteld om de bal erin te schieten. Nog mooier is het kort wegdraaien van een centrale verdediger waar hij zich in een scoringspositie weet te manoeuvreren.

Vindt zijn kopspel opvallend slecht. Sterker nog, gaat bijna geen enkel kop duel aan, probeert het geen eens en geeft zich al automatisch gewonnen. Het is ook niet iemand van wie je moet verwachten dat hij een bal kan vasthouden in de dekking, want daar is hij het type niet voor. Brożek is iemand die ageert en gebruik wil maken van zijn snelheid in de diepte. Hij is ook in het profvoetbal begonnen als aanvallende middenvelder, dat zie je ook goed aan hem, want hij kan aardig goed meevoetballen. In balverlies is hij passief aanwezig. Nog een licht puntje van kritiek. In Polen spelen de centrale verdedigers erg positiegebonden, zetten ook nauwelijks druk. Daardoor hebben de aanvallers de mogelijkheid om zich ongestoord te laten inzakken. Tegen Lech Poznań kwam hij tegen een verdediger te staan die hem kort dekte en ook goed druk gaf. Daarmee werd hij door de verdediger vakkundig uit de wedstrijd gespeeld.

Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 21:46
Citaat:
Brożek is iemand die ageert en gebruik wil maken van zijn snelheid in de diepte.


Wat bedoel je in dit verband precies met 'ageren', Skilled?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 21:55
Citaat:
Wat bedoel je in dit verband precies met 'ageren', Skilled?


Dat kan je in m'n rapport afleiden.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 21:59
Bedoel je niet gewoon 'reageren'?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 15 apr 2008 22:01
Citaat:
Bedoel je niet gewoon 'reageren'?


<img src='smilies/icon_wink.gif' />
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 07:14
Je rapporten gaan de goede kant op, D_skilled. Nu de spelers nog. Brozek is namelijk prut. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


edit: Heerenveen had hem een tijdje geleden ook al in het vizier.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 08:39
Citaat:
Brozek is namelijk prut. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Dat vind ik dus niet. Ik denk dat hij van waarde kan zijn voor een Eintracht Frankfurt, Nancy etc. Ook gezien de grote van de clubs die interesse toonde in Brozek, ik denk dat dat ook zijn niveau is waar hij hoort. Daarom schat ik zijn plafond ook niet zo hoog in en vind hem niet het niveau hebben die een spits moet hebben bij een Nederlandse topclub. En ik denk dat Anderlecht misschien wat te hoog gegrepen voor hem is, maar ja het Belgisch voetbal is ook weer niet van een dusdanig niveau, dus het zou zo maar kunnen dat ie het redt bij Anderlecht. De beul Vlcek en de rappe Brozek zouden denk ik een goede koppel kunnen vormen. Vlcek die door zijn sterke lichaam, balvastheid en kopkracht een uitstekende verlengstuk kan zijn om Brozek in de startblokken weg te sturen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 08:56
Citaat:
Brozek is namelijk prut. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Dat vind ik dus niet. Ik denk dat hij van waarde kan zijn voor een Eintracht Frankfurt, Nancy etc. Ook gezien de grote van de clubs die interesse toonde in Brozek, ik denk dat dat ook zijn niveau is waar hij hoort. Daarom schat ik zijn plafond ook niet zo hoog in en vind hem niet het niveau hebben die een spits moet hebben bij een Nederlandse topclub. En ik denk dat Anderlecht misschien wat te hoog gegrepen voor hem is, maar ja het Belgisch voetbal is ook weer niet van een dusdanig niveau, dus het zou zo maar kunnen dat ie het redt bij Anderlecht. De beul Vlcek en de rappe Brozek zouden denk ik een goede koppel kunnen vormen. Vlcek die door zijn sterke lichaam, balvastheid en kopkracht een uitstekende verlengstuk kan zijn om Brozek in de startblokken weg te sturen.

Skilled allereerst, prachtig dat je zoveel moeite en tijd in je rapporten steek. Erg leuk om te lezen en aardig volledig qua informatie. Puur inhoudelijk over Brozek dan, ik vind hem niks voor echt grotere clubs, je geeft aan dat hij misschien het niveau Anderlecht zou kunnen halen, zelfs daar heb ik m'n twijfels bij. Anderlecht zoekt het trouwens in Argentinie (nu ook weer de Argentijn Kanu in verband wordt gebracht met Anderlecht)
Anderlecht heeft verder al een type Brozek lopen in de naam van Luigi Pieroni, en daarvan is al twijfelachtig of die het gaat redden en hij mag blijven. Waar Brozek me het meest aan doet denken is eigenlijk een van z'n voorgangers: Marciej Zurawksi, die ook een tijdje hot was maar die het toch niet echt redde bij Celtic.

Nou ken ik sowieso niet zoveel goede Poolse spitsen op Smolarek na dan.

Matusiak, redde het niet bij Palermo als breekijzer, werd afgeserveerd bij Heerenveen en speelt nu weer in Polen.
Niedzilan, sja verhaal bekend
Piszczek, krijgt wel speeltijd bij Hertha maar heeft me nog niet erg kunnen charmeren
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 09:11
Citaat:
Skilled allereerst, prachtig dat je zoveel moeite en tijd in je rapporten steek. Erg leuk om te lezen en aardig volledig qua informatie.


Bedankt, Revo! Zit ook heel veel tijd en moeite ingestoken.

Citaat:
Puur inhoudelijk over Brozek dan, ik vind hem niks voor echt grotere clubs, je geeft aan dat hij misschien het niveau Anderlecht zou kunnen halen, zelfs daar heb ik m'n twijfels bij. Anderlecht zoekt het trouwens in Argentinie (nu ook weer de Argentijn Kanu in verband wordt gebracht met Anderlecht)


Op zich heb je gelijk hoor. Ik denk dat ze met Matias Suarez al een uitstekende aanvaller hebben gehaald, maar stel dat die transfer niet doorgaat dat je dan altijd een plan B achter de hand hebt. Maar het leek me leuk om de interesse van Anderlecht in Brozek aan de daglicht te brengen. Zoals je weet zijn ze nu op tour in Polen.

Citaat:
Anderlecht heeft verder al een type Brozek lopen in de naam van Luigi Pieroni, en daarvan is al twijfelachtig of die het gaat redden en hij mag blijven. Waar Brozek me het meest aan doet denken is eigenlijk een van z'n voorgangers: Marciej Zurawksi, die ook een tijdje hot was maar die het toch niet echt redde bij Celtic.


Daar heb ik geen eens aan gedacht, dat Luigi Pieroni weer in de Belgische competitie speelt. Dan zou dat betekenen voor Brozek dat ie dan als back-up wordt gebruikt. Ik zou hem daarom ook afraden om naar Anderlecht te vertrekken. Ik heb alleen aangegeven dat stel dat ie naar Anderlecht zou vertrekken, of ie het dan zou halen. Een Duitse laagvlieger of middenmoter ligt hem beter, denk ik. Dat vergroot ook alleen zijn kans op speelminuten. Daarom is hij ook de afgelopen jaren bij Wisla Krakow gebleven, de kans op speelminuten was daar groter. Hij wil niet hetzelfde lot ondergaan als Matusiak.

Citaat:
Nou ken ik sowieso niet zoveel goede Poolse spitsen op Smolarek na dan.

Matusiak, redde het niet bij Palermo als breekijzer, werd afgeserveerd bij Heerenveen en speelt nu weer in Polen.
Niedzilan, sja verhaal bekend
Piszczek, krijgt wel speeltijd bij Hertha maar heeft me nog niet erg kunnen charmeren


Poolse spelers zijn natuurlijk interessant door hun lage prijskaartje. Als er iets tussen zit dan moet je die kans altijd grijpen. Maar tegenwoordig mikken de Europese (top)clubs zich op de jeugdspelers. Kijk maar Michal Janota, nu spelend bij Feyenoord.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 09:37
Ik ben het groetndeels met je eens. Voor Anderlecht hoop ik dat Wasilewski of een eigen scout ze een tip heeft gegeven, wat Anderlecht ook wel eens heeft gedaan is lukraak een land doorzoeken. Als ze dat gaan doen zullen ze in Polen vrij weinig vinden. In Polen zit gewoon facilitair redelijk wat mis, het land heeft drie keer het aantal inwoners van Tsjechie en brengt toch veel minder goede voetballkers voort. Dat heeft met de competitie te maken, weinig clubs plukken er ook spelers weg. Het is voornamelijk de visvijver van Oost-Duitse clubs. Janotta had zich stukken minder ontwikkelt als hij in Polen gebleven was, wat dat betreft een goede stap van die jongen.

Matusiak, Niedzielan en Brozek zijn overgens teamgenoten. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Niedzilan speelt er zelden. Een tijdje geleden had je twee spitsen die ongeveer net zoals Brozek naam maakten. Zurawski en Frankowski, verder had je nog Kuzba, allemaal weggetrokken en allemaal geflopt. Frankowski speelt nu in de States bij Fire (net even opgezocht). Dat zegt wel genoeg denk ik. <img src='smilies/icon_wink.gif' /> Buitenlandse clubs hebben interesse vanwege het moyenne, (15 doelpunten dit seizoen) maar er lopen betere spitsen rond in bv. Zweden, Roemenieen Tsjechie.

Ken jij Tomas Micola overgens een beetje, van Banik Ostrava. Die gaat binnenkort voor weinig weg zo vermoed ik. Ik vind het wel een redelijke speler, jij zal hem wel kennen van het WK waarin hij samen met Fenin speelde voor Tsjechie. Ik zal binnenkort wel met een verslag komen maar ik ben benieuwd wat jij van hem vindt.

Verder nog een geruchtje over de Roemeen Bratu van Dinamo Boekarest die wat scouts heeft weten te lokken naar Roemenie. Benieuwd of dat nog een transfer gaat worden.
Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 09:49
Citaat:
Brozek is namelijk prut. <img src='smilies/icon_wink.gif' />


Dat vind ik dus niet. Ik denk dat hij van waarde kan zijn voor een Eintracht Frankfurt, Nancy etc. Ook gezien de grote van de clubs die interesse toonde in Brozek, ik denk dat dat ook zijn niveau is waar hij hoort. Daarom schat ik zijn plafond ook niet zo hoog in en vind hem niet het niveau hebben die een spits moet hebben bij een Nederlandse topclub. En ik denk dat Anderlecht misschien wat te hoog gegrepen voor hem is, maar ja het Belgisch voetbal is ook weer niet van een dusdanig niveau, dus het zou zo maar kunnen dat ie het redt bij Anderlecht. De beul Vlcek en de rappe Brozek zouden denk ik een goede koppel kunnen vormen. Vlcek die door zijn sterke lichaam, balvastheid en kopkracht een uitstekende verlengstuk kan zijn om Brozek in de startblokken weg te sturen.

Dat er eventueel interessante clubs hem volgen zegt niet zo veel. Anderlecht staat dan ook nog eens bekend om hun wanbeleid dus dat stelt dan al helemaal niks voor.
Wat betreft Brozek, zelfs een club als Heerenveen acht ik te hoog gegrepen voor hem. En dan heb ik het nog niet eens over een versterking maar gewoon een volwaardige teamspeler.

ps: Anderlecht zit nu ook op de Braziliaanse markt, ene Pedro Oldoni lijkt hun wel interessant. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 11:35
Citaat:
Skilled allereerst, prachtig dat je zoveel moeite en tijd in je rapporten steek. Erg leuk om te lezen en aardig volledig qua informatie. Puur inhoudelijk over Brozek dan, ik vind hem niks voor echt grotere clubs, je geeft aan dat hij misschien het niveau Anderlecht zou kunnen halen, zelfs daar heb ik m'n twijfels bij. Anderlecht zoekt het trouwens in Argentinie (nu ook weer de Argentijn Kanu in verband wordt gebracht met Anderlecht)


Kanu is een Braziliaan. Speelt bij Barueri. Nog zo'n grote jongen.

Citaat:
ps: Anderlecht zit nu ook op de Braziliaanse markt, ene Pedro Oldoni lijkt hun wel interessant. <img src='smilies/icon_twisted.gif' />


Frutos, Oldoni. Kan iemand die mensen daar uitleggen dat niet alles wat lang is net zo goed is als Jan Koller? <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 11:44
Tja Anderlecht wil spelen volgens het concept van 4-4-2 met een lange spits als aanspeelpunt en daar rond een snellere tweede aanvalkler. Ongelooflijk eigenlijk als je kijkt wat Brugge en Anderlecht de laatste jaren gekocht hebben.

Anderlecht: Vlcek, Pieroni (gehuurd), Frutos, Serhat Akin, Mbo Mpenza, Thereau (alweer verkocht aan Charleroi)

Brugge: Djokic, Sonck, Chavez, Salou, Sterchele, Ishiaku (verkocht aan Duisburg)

Ergens is het dan wel logisch dat Standard de ruimte heeft gekregen voor het kampioenschap. Standard heeft met Jovanovic een aardige spits maar van wie ik eigenlijk nog meer gecharmeerd ben is Dieumerci Mbokani, die bij Anderlecht geen kans kreeg.



Leverkusen die altijd leuke spitsen hebben (Berbatov, Voronin,...) zijn nu geinteresseerd in deze man.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 13:36
Citaat:
Ken jij Tomas Micola overgens een beetje, van Banik Ostrava. Die gaat binnenkort voor weinig weg zo vermoed ik. Ik vind het wel een redelijke speler, jij zal hem wel kennen van het WK waarin hij samen met Fenin speelde voor Tsjechie. Ik zal binnenkort wel met een verslag komen maar ik ben benieuwd wat jij van hem vindt.


Ik kan hem nog vaag herinneren, maar niet goed genoeg om een gefundeerd mening over hem te geven. Afgelopen zomer toen het WK in Canada was gehouden, keek ik de wedstrijd voornamelijk als voetballiefhebber, pas in een later stadium ben ik serieus aan de slag gegaan met notities maken van spelers.

Tsjechie U20 was natuurlijk alleen zo ver gekomen door hun goede organisatie achterin, en het collectief.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 13:49
Citaat:
Tsjechie U20 was natuurlijk alleen zo ver gekomen door hun goede organisatie achterin, en het collectief.


Nou, uit m'n hoofd hebben van die ploeg Fenin en Kalouda al een mooie transfer gemaakt naar het buitenland.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 13:53
Citaat:
Nou, uit m'n hoofd hebben van die ploeg Fenin en Kalouda al een mooie transfer gemaakt naar het buitenland.


Dan heb ik het niet over de individuele kwaliteiten, maar het elftal dat actief was op het WK U20 en de mogelijke oorzaak dat ze zo ver raakte in het toernooi.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 13:53
Zijn jullie al nieuwe Chivu's op het oog talentenzoekers?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 15:00
Een Tsjechische middenvelder: Lukas Marecek genaamd, waarover ik nog wat ga vertellen. Een nieuwe Chivu ligt niet voor het oprapen.
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 16 apr 2008 15:04
Citaat:
Een Tsjechische middenvelder: Lukas Marecek genaamd, waarover ik nog wat ga vertellen. Een nieuwe Chivu ligt niet voor het oprapen.


Oke, ben benieuwd naar jouw verslag. Maar jij zou hem absoluut aanraden?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 18 apr 2008 17:14
Citaat:
Doel: Artur Boruc (Celtic, Tomasz Kuszczak (Manchester United), Lukasz Fabianski (Arsenal), Wojciech Kowalewski (Korona Kielce)

Verdediging: Jacek Bak (Austria Wien), Arek Radomski (Austria Wien), Marcin Wasilewski (Anderlecht), Pawel Golański (Steaua Boekarest), Mariusz Jop (FK Moskou), Adam Kokoszka (Wisla Krakow), Jakub Wawrzyniak (Legia Warschau), Michal Zewlakow (Olympiakos Piraeus), Grzegorz Bronowicki (Rode Ster Belgredo)

Middenveld: Dariusz Dudka (Wisla Krakow), Wojciech Lobodziński (Wisla Krakow), Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Shakhtar Donetsk), Rafal Murawski (Lech Poznan), Lukasz Gargula (GKS Belchatów), Jacek Krzynowek (VfL Wolfsburg), Ebi Smolarek (Racing Santander), Radoslaw Majewski (Groclin Grodzisk), Michal Golinski (Zaglebie Lubin), Michal Pazdan (Górnik Zabrze)

Aanval: Maciej Zurawski (Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radoslaw Matusiak (Wisla Krakow), Lukasz Piszczek (Hertha BSC), Marek Saganowski (Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskou).


Zo ziet de voorlopige Poolse selectie er op dit moment uit. Ziet er aardig uit. Veel spelers uit eigen land. Maar toch mis ik een speler die ik er wel graag bij had gezien.

Het gaat om Marcin Kikut. Heeft nog opvallend nul interlands achter zijn naam staan. Behalve één oefeninterland tegen USA. Maakt in de Poolse competitie indruk. Kan op vele posities uit de voeten. Zijn fysiek moet nog wel een stuk omhoog. Een speler die het vermogen heeft om grote afstanden te overbruggen, maar dat terzijde. Ik hoop dat ie volgend seizoen bij een ander club komt te voetballen.

Citaat:
Spelersrapport: Marcin Kikut


Persoonlijke gegevens:

Volledige naam: Marcin Kikut
Geboortedatum: 25.06.1983 (24)
Geboorteplaats: Barlinek
Lengte: 1, 79 cm
Gewicht: 75 kg
Nationaliteit: Pools
Positie: rechtsback, rechtshalf, rechtermiddenvelder
Voorkeursbeen: rechts
Aantal wedstrijden in Ekstraklasa: 80 wedstrijden (6 goals)
Aantal wedstrijden in het nationale elftal: 0 wedstrijden

Waar ligt zijn plafond:

Draait een goed seizoen bij Lech Poznań. Voor mij persoonlijk een raadsel waarom hij niet bij de voorlopige Poolse selectie zit. Stond nog voor sinds kort met Paweł Brożek in de belangstelling van Anderlecht, maar die interesse lijkt een beetje vervaagd te zijn na het aantrekken van Kanu en mogelijke andere transfers die de voorkeur krijgen. Zou uitstekend passen in het Nederlands voetbal. Zelf vind ik hem op dit moment zeker iets voor FC Twente. Zou een optie zijn om de positie van El Ahmadi op te vullen.

Geschatte transferwaarde:

Tot mijn grote verbijstering schijnt hij een clausule in zijn contract te hebben staan waar hij voor 500, 000 euro opgehaald mag worden. Een weggeefprijs.

Citaat:

Rapport:

Begon in zijn jeugdjaren te voetballen bij Pogoń Barlinek. In het jaar 2001 werd hij overgenomen door Amica Wronki en in het seizoen 2006/2007 fuseerde Amica Wronki samen met Lech Poznań. De twee elftallen komen tegenwoordig in de Ekstraklasa uit onder de naam van Lech Poznań. In het jaar 2005 was hij lid van het Pools elftal onder-21.

Pendelende rechtshalf/rechtermiddenvelder met een redelijke dynamiek maar een groot loopvermogen. Op geslepenheid en inzicht weet hij de gehele rechterkant te bestrijden, waar hij nog de nodige tactische discipline met zich meebrengt en niet lui is om in de recuperatie mee te doen. Zoals gezegd weet hij geraffineerd om te schakelen van verdedigen naar aanval, maar doet dat wel op pure (spel)inzicht en beschikt dus over slimme looplijnen. Iemand die de optie diep ziet en ook kan uitvoeren, qua pass en loopactie. Op de helft van de tegenstander laat hij zien dat hij positioneel ook top is. In het positiespel voegt hij veel toe. Waar zijn combinerend vermogen in de kleine ruimte en zijn verfijnde (basis)techniek vooral opvallen.

Aan de bal bewijst hij over een mooi rechterbeen te beschikken. Ziet hij snel de oplossing. Heeft hij een zuivere pass in beide benen. Een goed linkerbeen, kan er mee schieten, de passing mee verzorgen en uitverdedigen. En is hij niet beroerd om een actie binnendoor te maken, of buitenom. Buitenom is het veelal op versnelling. Binnendoor een schijn- of passeerbeweging.

Speelt ook regelmatig als rechtsback in de zone. Daar speelt hij over het algemeen positioneel gedisciplineerder als hij met een buitenspeler of een linkermiddenvelder met diepgang te maken heeft, maar ondanks dat behoudt hij dezelfde drang naar voren, hoewel iets ingecalculeerd. Laat zien dat hij het zonevoetbal goed beheerst. Het veld breed maken/houden bij balbezit, het veld verkleinen bij balverlies en een overtalsituatie creëren door de mogelijkheden van de speler in balbezit af te snijden. Doet dat ook, bewijst dat hij op de rechtsback positie uitstekend uit de voeten kan, door zijn tactisch inzicht en het vermogen om een wedstrijd lang geconcentreerd te blijven spelen.

Als rechtshalf met een ruit op het middenveld kantelt hij prima naar de zijkant, als de buitenspeler van de tegenpartij ruimte maakt voor de opkomende linksback. Of de linkermiddenvelder die doorkomt. Loopt dan uitstekend mee met zijn man in de omschakeling, en probeert ook de passlijn eruit te houden door hem goed af te dekken. Bij een aanval waar hij acteert als rechtermiddenvelder op een flat middenveld wordt zijn positie netjes overgenomen door de centrale middenvelder en kan hij ongestoord de diepte zoeken en aflopen op de linksback. Door zijn snelheid en diepgang overloopt hij de linksback en speelt hem ook gedurende de wedstrijd helemaal stuk. Benut dus uitstekend de ruimte achter de linksback. In Polen komen de linksbacks permanent op het middenveld te spelen als de ploeg in een 4-3-3 systeem speelt met de punt naar achteren en de rechtshalf bij een ruit op het middenveld bij de tegenstander geen man heeft. Bij een aanval vanaf de linkerkant knijpt hij echter netjes naar binnen en weet hij vooral zijn loopactie richting de zestien goed te timen.

Zijn verdedigende kwaliteiten als rechtsback betreft. Hij kan positioneel goed uitverdedigen. Wint veel kopduels door zijn goede timing. En is de toonaangever bij de opbouw van achteruit. Opbouw die ook vaak via hem verloopt.

Versnelt graag in de diepte, maar als hij in een lopend duel verwikkeld is met de linksback lijkt hij de duelkracht te missen om het duel te winnen. Als hij in de diepte wordt weggestuurd of zelf met de bal aan de voet de diepte zoekt, het hem dan nog schort aan een goede eindpass. De uitvoering is perfect, waar hij uitstekend het overzicht bewaart bij de eindpass maar de voorzet net te laag, of te hard is. Zijn fysiek is ook een doorn in het oog. Dat zal nog flink omhoog moeten.



Oscarito


Geregistreerd: 24-12-2007
Forum berichten: 435
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 apr 2008 12:52
Het spijt me, D_skilled maar ook Kukit vind ik niets bijzonders. Ik vraag me dan ook af hoe je erbij komt dat mits hij zich door ontwikkeld een optie zou zijn voor een Nederlandse topclub. Technisch is hij wel redelijk maar op fysiek en ook positioneel gebied ondermaats. Daarbij vind ik hem een gevalletje Zonneveld (vaak handjes in de mouwen en zonder overtuiging de duels ingaan), oftewel hij lijkt me mentaal ook niet zo sterk.

ps: wanneer heeft hij die oefeninterland dan gespeeld? Ik heb Polen x USA van vorige maand gezien maar daar zag ik geen Kukit rondlopen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 19 apr 2008 12:56
Citaat:
Het spijt me, D_skilled maar ook Kukit vind ik niets bijzonders. Ik vraag me dan ook af hoe je erbij komt dat mits hij zich door ontwikkeld een optie zou zijn voor een Nederlandse topclub. Technisch is hij wel redelijk maar op fysiek en ook positioneel gebied ondermaats. Daarbij vind ik hem een gevalletje Zonneveld (vaak handjes in de mouwen en zonder overtuiging de duels ingaan), oftewel hij lijkt me mentaal ook niet zo sterk.

ps: wanneer heeft hij die oefeninterland dan gespeeld? Ik heb Polen x USA van vorige maand gezien maar daar zag ik geen Kukit rondlopen.


Zucht........
+ Nieuw bericht <<<   <   5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.987.675 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Scouting en spelersmarkten van Oost-Europa en Zuid-Amerika
Ga
Zoeken: