Forum
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Jong Oranje
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Jong Oranje
Maker: Eto'oBekeken: 8435
Status: InactiefBerichten: 74
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 10 sep 2008 00:32
Inderdaad. Eindelijk die vervelende oude opa weg. <img src='smilies/343.gif' />

Waardeloos selectiebeleid van die De Haan, de afgelopen Olympische Spelen.
Maurice


Geregistreerd: 23-08-2007
Forum berichten: 2062
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Hoofddorp/Apeldoorn
Geplaatst: Wo 10 sep 2008 00:34
Mijn rating voor de Ajacied:

-Vermeer: 8 (dat is voor mijn doen erg hoog)
-Vd Wiel: 6,5 deed verdedigend zijn taken, had alleen voetballend wat meer van hem verwacht.
-Siem De Jong: 5 Had een paar redelijke loop acties, in de 2de helft nauwelijks gezien
-Urby: -2 :Angryfinger: Ga is even voetballen man, een dip hoort geen 2 jaar te duren.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 11 sep 2008 12:24
Citaat:
Foppe laakt ook Nordin Amrabat
Door ROB HARTOG

SCHAFFHAUSEN - De mythe van ‘kampioenenmaker’ is doorgeprikt. Foppe de Haan is ook maar een normale sterveling. Hij beschikt niet over een toverstafje waarmee hij teams knutselt die alleen maar hoofdprijzen pakken.

De bondscoach van Jong Oranje wekte dinsdagavond in het Zwitserse Schaffhausen niet bepaald de indruk gebukt te gaan onder het verder afbladderen van zijn reputatie. Die kreeg vorige maand bij de mislukte deelname aan de Olympische Spelen al een flinke knauw.

,,Het gaat niet om mij,’’ sprak hij zorgelijk aan de rand van het veld waar Jong Oranje als regerend Europees kampioen verzuimde zich tegen Zwitserland te kwalificeren voor de play-offs van het EK, volgend jaar in Zweden. ,,Voor het Nederlandse voetbal is dit erg slecht. Je raakt achterop. Voor de ontwikkeling van deze lichting jonge voetballers is het waardeloos dat we er in Zweden niet bij zijn.’’

De Haan vervolgt: ,,Je ziet het aan de groep die in 2006 en 2007 Europees kampioen werd. De meeste jongens hebben flinke stappen gemaakt. In deze fase van hun ontwikkeling is meedoen aan een groot toernooi belangrijk. Je doet heel veel ervaring op. Je leert veel meer dan je in oefenwedstrijden doet. Daarom sta ik hier met een waardeloos gevoel, want juist deze groep moet nog heel veel leren.’’

Dat laatste is zonneklaar. Weinig spelers van Jong Oranje vormen op korte termijn een serieuze bedreiging voor het échte Oranje van bondscoach Bert van Marwijk. Met uitzondering wellicht van Dirk Marcellis, de centrale verdediger van PSV, die door een blessure de cruciale interlands tegen Noorwegen en Zwitserland miste. De rest is in de ontwikkeling nog niet zo ver dat al aanspraak kan worden gemaakt op een overstap naar de selectie van het Nederlands elftal. De Haan: ,,De meesten zijn er inderdaad nog niet echt. Dat gaat ook nog wel even duren.’’

Namen noemde De Haan niet. Alleen Nordin Amrabat kreeg een veeg uit de pan. ,,Je hoopt dat een type zoals hij voorin een bal kan vasthouden en die dan op het juiste moment aflegt. Dat lukte niet. Daardoor gingen twee potentiële kansen verloren.’’ De spits van PSV speelde in Zwitserland, net als een paar dagen eerder tegen Noorwegen een draak van een wedstrijd. Het leek alsof hij oogkleppen op had. Hij had totaal geen oog voor zijn medespelers.

Amrabat bezweek net als Lens en Emanuelson onder de druk. Dit trio behoort tot de meest ervaren en talentvolste spelers binnen de selectie van Jong Oranje. Anders dan bij hun club moeten zij de ploeg dragen, maar zijn daar mentaal nog niet rijp voor. Het drietal wil het té goed, té mooi en té solistisch doen, waardoor het effect averechts is. In dat opzicht is Jonathan de Guzman verder in zijn ontwikkeling. De Feyenoorder speelde in Zwitserland allerminst de sterren van de hemel, maar bij hem stond het teambelang wél voorop.

De uitschakeling in Schaffhausen was vooral sneu voor Kenneth Vermeer. De keeper vertolkte een hoofdrol en hield Jong Oranje tot kort voor tijd met knappe reddingen in de race. Eerder al maakte hij tijdens de Olympische Spelen een prima indruk. Het is des te wranger dat de persoonlijke situatie van de doelman tamelijk beroerd is. Bij Ajax is hij derde keeper, uitzicht op veel meer heeft hij op korte termijn niet. Zijn optreden blijft vooralsnog beperkt tot speelminuten bij het belofteteam van de Amsterdammers. ,,Voor zijn ontwikkeling is dat niet goed,’’ weet De Haan. Vermeer erkent dat: ,,Vorig jaar heb ik het bij Willem II niet slecht gedaan. Ik moet veel keepen. Helaas zit dat er nu even niet in.’’


AD.nl

Komt er nog eens zelfkritiek uit die man?
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 12:23

El Chícharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 15 sep 2008 15:52
Foppe selecteerde voor de OS waaaardeloos en ook deze opstelling was wederom verschrikkelijk. Hij heeft het zelf verneukt. Die man mag best eens zelfsspot hebben en zich minder gaan bemoeien met bv Aissati en al. Maargoed, zonder Drenthe gaat het makkelijk dat blijkt. Goed gedaan Foppe, speen weer in en jezelf terugtrekken uit het wereldje. Daa-haaag!
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 12:49
Foppe had nooit door moeten gaan na die gewonnen finale. Je moet stoppen op je hoogtepunt!
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 13:57
Dat denk ik niet. Foppe was na die gewonnen EK in eigen land helemaal vergoddelijkt en de hemel in geprezen. Er was dus geen reden om te stoppen. Er werd zelfs geroepen dat Foppe de nieuwe bondscoach moet worden. Natuurlijk helemaal van het gekke, men dwaalde toen volkomen af na dat succes. Zo zie je maar weer dat Nederlanders zo opportunistisch zijn als de pest. We zijn nu inmiddels een paar jaar verder en Foppe is nu opeens niks meer, je zou bijna zeggen een 'persona non grata'.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 14:42
Sja....typisch Nederlands. Foppe de Haan als bondscoach aub never nooit <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' />
AFCA82


Geregistreerd: 15-09-2008
Forum berichten: 363
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 14:42
Het heeft niet alleen met Foppe te maken want hij is echt niet in zo'n korte tijd een slechte trainer geworden. Het is een feit gewoon dat het moeilijk is om de prestaties te evenaren. Kijk naar Ek 88 en Wk 90.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 15:18
Citaat:
Het is een feit gewoon dat het moeilijk is om de prestaties te evenaren. Kijk naar Ek 88 en Wk 90.


Natuurlijk zijn die prestaties moeilijk te evenaren omdat 'ieder' toernooi op zich een andere is. Zit het mee of zit het tegen, het hangt allemaal af van verschillende factoren of je op een toernooi goed presteert of niet. Een goed elftal hebben is niet alleen genoeg, het helpt je wel een eind onderweg maar garantie op succes biedt het natuurlijk nooit.

Citaat:
Het heeft niet alleen met Foppe te maken want hij is echt niet in zo'n korte tijd een slechte trainer geworden.


Ik zeg ook niet dat Foppe een slechte trainer is, maar dat het respect voor hem tot een nulpunt is gedaald. De meeste kunnen nog wel de waardering opbrengen voor wat ie gepresteerd heeft, maar omdat Jong Oranje al een tijd niet draait, dat wist ie zelf ook wel, bleef ie iedere keer maar uitgangen zoeken dat de oorzaak van het mindere spel aan de spelers ligt, ofwel om zijn eigen straatje schoon te houden. Dan was het Aissati, dan was het Sno die speelt in de '80 jarige oorlog, Bakkal die slecht inviel en ga zo maar door. Hij had altijd wel wat te melden. Altijd de zere vinger op de spelers leggen maar nooit op zich zelf. Je kan niks anders concluderen dat Foppe na de gewonnen EK het elftal nooit meer op de rails heeft weten te krijgen.

Foppe de Haan breit er weer doodleuk een nieuwe hoofdstuk aan. Hij weet maar niet van ophouden. Volgens mij zit ie er echt mee, dan nog mag dat geen reden zijn om je verhaal via de media kwijt te kunnen. Zo beschadig je die jongens alleen maar. Hij zou eens beter moeten weten.

Citaat:
'Drenthe is totaal de kluts kwijt'

Foppe de Haan heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de slepende kwestie over de mentaliteit van jeugdinternationals als Evander Sno en Royston Drenthe. De bondscoach van Jong Oranje was deze week gastspreker tijdens een bijeenkomst voor Haarlemse ondernemers en nam geen blad voor zijn mond, zo meldt Sportweek woensdag. "Royston is totaal de kluts kwijt", vertelde de Fries.

"Hij denkt dat hij veel beter is dan hij is", zo stelde De Haan. "In China wilde hij laten zien dat hij de beste van de wereld is. Dat is hij niet. Hij begint pas (…) Tegen Argentinië wilde Royston met Messi wedijveren wie de beste is. Dat kon hij vergeten. Messi is beter."

"Vlak voor tijd kreeg Royston een geweldige kans", zo doceerde De Haan. "Hij wilde het te mooi en te ingewikkeld doen en de bal in de verste hoek krullen, terwijl hij gewoon à la Van Nistelrooy op de goal had moeten knallen. Dan was het een doelpunt geweest."

Tijdens de Olympische Spelen in Peking kwam het tot een aanvaring met De Haan, die al ontevreden had moeten constateren dat Sno en Drenthe zich met een tegenvallende conditie hadden gemeld voor de voorbereiding op het olympische voetbaltoernooi. De Haan nodigde het tweetal daarom niet uit voor de recente EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Zwitserland.

Sno is verontwaardigd over de kritiek van de keuzeheer. “We hadden geen problemen totdat hij ineens na de Spelen rare dingen over me ging zeggen", vertelde de Ajacied in Sportweek. "Ik vind dat je spelers te allen tijde moet beschermen, de vuile was binnen moet houden. Inmiddels heb ik te veel onwaarheden gehoord."

"Ik zou niet goed in de groep liggen. Nou, dat had meneer De Haan dan in Beijing tegen me moeten zeggen. Niet na afloop in de media. Later zei hij weer op de televisie dat het in mijn geval puur voetbalzaken waren waar hij ontevreden over was", aldus Sno.


Bron: VZ
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 17:01
Foppe draait door. Kan beter bij dat tv-programma gaan zitten waar de hele wereld schijnbaarn doordraait <img src='smilies/icon_rolleyes.gif' /> dattie gewoon z'n mond houdt....onze modeltrainer
TvP


Geregistreerd: 23-05-2008
Forum berichten: 1370
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Delft
Geplaatst: Wo 17 sep 2008 17:08
Opzich heeft Foppe natuurlijk groot gelijk, wat betreft Drenthe. Maar dit moet je lekker voor je houden. Ga een jaar over de wereld trekken, nieuwe ervaringen op doen, buiten het voetbal. En keer daarna terug naar Heerenveen, om daar te laten zien dat je de jeugd kan verbeteren.
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Za 28 maa 2009 11:54
Jongens, we moet afscheid nemen van...... Foppe de Haan!

Citaat:


De Haan zegt voetbalwereld vaarwel
Foppe de Haan zegt de voetbalwereld vaarwel. De bondscoach van Jong Oranje was 33 jaar werkzaam op het hoogste niveau, maar vindt het nu welletjes. Na 1 juli, wanneer zijn contract bij de KNVB afloopt, gaat hij met pensioen. Dit laat hij doorschemeren in een interview met het Nederlands Dagblad.

"Elke week die wedstrijden, daar heb ik geen zin meer in. Altijd het gevoel dat je voorop moet lopen, steeds weer er tegenaan, dat heb ik wel gehad. De voetbalwereld is volgens mij aardig in de war," legt De Haan uit. "Ach... mensen vinden zichzelf zo belangrijk. We kunnen niet omgaan met een paar keer verliezen."

De 65-jarige Fries begon zijn trainersloopbaan in de jeugd van sc Heerenveen en kwam daar, via omleidingen bij enkele amateurclubs, terug in 1985. Hij was negentien jaar trainer van het eerste en ging in 2004 bij Jong Oranje aan de slag. Onder zijn leiding werd Nederland twee keer Europees kampioen.
www.vbal.nl
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 10 aug 2009 15:44
Citaat:
John en Goossens vervangen geblesseerden Jong Oranje

Bron: Voetbal International

Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, heeft John Goossens en Joshua John opgeroepen als vervangers van de geblesseerd afgehaakte aanvallers Georginio Wijnaldum en Ricky van Wolfswinkel.

Beiden kampen met een bovenbeenblessure en zeiden daarom af bij bondscoach Pot. Goossens (NEC) en John (Sparta Rotterdam) ontvingen maandag een uitnodiging van Pot.

Jong Oranje oefent dinsdag tegen de leeftijdsgenoten van Engeland.
abruzzi


Geregistreerd: 19-10-2008
Forum berichten: 1144
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 aug 2009 19:11
Siem de Jong en Donald in de basis.
Koen_Ajax


Geregistreerd: 11-09-2008
Forum berichten: 3310
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 aug 2009 19:21
Pieters aanvoerder. Wat een niveau heeft Jong Oranje dan zeg.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 aug 2009 20:14
Erg povere eerste helft. Zeer laag tempo. Het is gewoon een trainingspartijtje. Het aankijken niet waard.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 aug 2009 22:34
Geen lichtpuntjes, Yassine?
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 11 aug 2009 22:41
Uh. Met Daley en Bruma in de tweede helft verliep de opbouw van achteruit sneller in tegenstelling tot het koppel Pieters - V. Eijden. Anita viel goed in. Had een tweetal goede schoten (1 schot schampte de bovenkant van de lat) van de tweede lijn. Donald was matig en Siem was teleurstellend en verder onopvallend.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 aug 2009 12:21
Heb het niet gezien maar ben wel erg benieuwd naar Bruma. Daley Blind zie ik het niet redden als centrumverdediger overigens.
Frenk


Geregistreerd: 26-02-2009
Forum berichten: 220
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Geplaatst: Wo 12 aug 2009 13:01
Ik vond het gister een slechte en saaie wedstrijd. Bij Engeland liep toch wel klasse rond. Nederland liep veel te veel met de bal. Biseswar en Emnes waren een regelrecht drama, maximaal 1 actie is bij hun gelukt. Verder speelde Donald aardig, alleen soms gevaarlijk balverlies op eigen helft.
De spits werd amper bereikt. Hij kreeg alleen een bal als uit zijn positie liep. Verder vond ik de Jong diep staan, waardoor hij te weinig aan de bal kwam. Je zag dat hij het spel wou versnellen met 1 keer raken. Alleen toen leed hij veel balverlies.
Anita viel redelijk in. Een paar mooie afstandschoten. van der Heijden weinig van gezien. Je zag dat hij een mooie pass heeft.
Jeffrey Bruma vond ik een goede indruk maken voor een 17-jarige. Ik denk dat hij voor menig eredivisieclub een versterking is. Maar nu traint hij toch met de grote jongens. Maar het zou niet verkeerd zijn hem elders ervaring op te laten doen.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Wo 12 aug 2009 13:11
Hij is vroeger trouwens een middenvelder geweest. Hij is gewoon sinds zijn verblijf bij z'n nieuwe Chelsea een linie teruggehaald. Goede zet, want hij is de beste verdediger die ze daar in de jeugd momenteel hebben. Heeft zich dus goed ontwikkeld.

Je hebt overigens PM, Pushkin.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 13:57
Citaat:
Viergever vervangt aanvoerder Pieters

Bron: Knvb.nl

Erik Pieters ontbreekt in de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De PSV-verdediger, die in de vorige interland tegen Engeland voor het eerst de aanvoerdersband droeg, liep zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een hersenschudding op.

Pieters wordt in de selectie vervangen door Nick Viergever van Sparta Rotterdam. De 20-jarige centrale verdediger stond niet op de standby lijst, maar is door coach Cor Pot alsnog opgeroepen. Voor Viergever is het zijn eerste uitnodiging voor Jong Oranje.

Jong Oranje verzamelt maandagavond in het Drentse Exloo, voor het trainingskamp ter voorbereiding op de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie. Vrijdag 4 september speelt de ploeg in het FC Emmen Stadion tegen Finland. De aanvang is 19.30 uur.

De selectie:

Vurnon Anita (Ajax), Nacer Barazite (Arsenal), Diego Biseswar (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Mitchell Donald (Ajax), Rens van Eijden (N.E.C.), Marvin Emnes (Middlesbrough), Leroy Fer (Feyenoord), Jan-Arie van der Heijden (Ajax), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Nicky Kuiper (FC Twente), Sergio Padt (Ajax), Nick Viergever (Sparta Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 14:00
Is Padt alweer fit? Wat een nutteloze aankoop is Verhoeven dan geweest.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 31 aug 2009 14:14
Jol wou een ervaren derde keeper. Niet alleen vanwege de blessure van Padt. Vindt het maar onzin hoor. Wat mij betreft moet de derde keeper altijd een jeugdspeler zijn, zeker bij Ajax. Minachting naar Padt toe door Verhoeven te halen.

Wat betreft Viergever. Vond hem sterk spelen tegen Ajax.
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.980.399 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Het Nederlandse voetbal » Oranje & Andere Nationale Teams » Jong Oranje
Ga
Zoeken: