Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Douglas
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Douglas
Maker: PushkinBekeken: 11385
Status: InactiefBerichten: 140
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 11:12
Citaat:
Maar dat is toch wel waar we naar zoeken hoop ik? Iemand die een man uit akn schakelen en kan voetballen? Of zijn we daar ook al vanaf gestapt <img src='smilies/icon_confused.gif' />


We hebben Van der Wiel al die opbouwend geweldig is. Die tweede centrale man mag wat mij betreft dus best een sloper zijn. Als hij maar verdedigend inzicht heeft. Douglas had vandaag buiten de zestien inderdaad behoorlijk wat overtredingen nodig, trouwens.

Citaat:
Talentvolle speler.

Maar naar mijn mening heeft Ajax een ervaren verdediger nodig. Met Vermaelen, Verthongen en Van der Wiel zit Ajax al behoorlijk in de talentvolle verdedigers. Ajax heeft een type Grygera / Stam nodig, en niet nog zo'n jonge verdediger.

Ik zie dus liever Boulahrouz komen.


Ik wil juist weer bijzondere talenten. Jongens waarmee Ajax zich verzekert van transferinkomsten in de toekomst. Boulahrouz moet eerst maar eens bewijzen dat hij geen chronisch blessureprobleem heeft. Zo'n speler kunnen we tegen die prijs en tegen dat salaris immers totaal niet gebruiken.

Met Suarez heb je zo'n speler, die andere jonge jongens vertegenwoordige ook nog behoorlijk wat transferwaarde. Een aantal jaar terug hadden we een ontzettende scheve balans wat betreft ervaring en jonge spelers. Dat dreigt nu weer te gebeuren, nu dat Stam gestopt is en Heitinga en hoogstwaarschijnlijk Davids ook weg gaan. Zeker achterin hebben we nu nog een ervaren man nodig. Niet nog een jonge speler als Douglas.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 11:28
Net alsof die ervaren spelers het zo lekker gedaan hebben.
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 11:54
Citaat:
Rob Cohen: "Ajax heeft zich officieel gemeld voor Douglas' | Transfers

Ajax heeft officieel geïnformeerd naar de mogelijkheden om verdediger Douglas van FC Twente over te nemen. Dat meldt de sportredactie van Nu.nl. De Amsterdammers hebben geïnformeerd bij Rob Cohen, de agent van de 20-jarige Braziliaan

Cohen bevestigde het nieuws maandag. "Klopt. En bij Ajax hadden ze hem vorig jaar zelfs gratis kunnen krijgen, maar toen wilden ze hem niet."

Cohen tipte Ajax toen over de verdediger, maar de Amsterdammers lieten hem lopen. Hij werd begin dit seizoen, na een succesvolle stage, ingelijfd door Twente. In totaal speelde hij deze jaargang twaalf competitieduels en vier play-offwedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde. In de play-offs, waarin Twente zich over twee duels ten koste van Ajax plaatste voor de voorronde van de Champions League, speelde Douglas topscorer Klaas-Jan Huntelaar tot twee keer toe uit de wedstrijd. Bij Ajax zou de Braziliaan de naar Atletico Madrid vertrekkende John Heitinga moeten opvolgen. Hoeveel Douglas moet kosten is nog onbekend, maar Cohen rekent op een paar miljoen euro. De voetballer heeft nog een doorlopend contract bij Twente tot medio 2010. Douglas zelf staat volgens Cohen open voor een transfer aangezien Ajax meer 'standing' heeft dan Twente. Scheidend FC Twente-trainer Fred Rutten, die volgend seizoen hoofdtrainer van Schalke 04 is, zou Douglas graag meenemen naar Duitsland


http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_4 ... glas_.html
Jobo


Geregistreerd: 23-02-2008
Forum berichten: 673
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 13:07
Oh Rob Cohen is de zaakwaarnemer. Dan komt het heleaal goed als Twente niet wil. Rob Cohen doet niet moeilijk over een arbitragezaak. Dat weten we nog met de gebroeders de boer... <img src='smilies/icon_wink.gif' />

Ik vond overigens dat hij Huntelaar helemaal niet correct uit de wedstrijd heeft gespeeld. Heeft Huntelaar wel 5 keer neergeschopt/geduwd toen Huntelaar niet eens in balbezit was. Dan hebben ze het over spelvervuiling. Nee dat is lekker haha
Bij een goed oplettende scheids had hij het moeilijker gehad met Huntelaar...
Suarez werd overigens ook regelmatig door andere twente verdedigers neergelegd zonder dat hij de bal had. Is dat nieuwe speltactiek of iets dergelijks? <img src='smilies/icon_razz.gif' />
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 13:17
Citaat:


Met Suarez heb je zo'n speler, die andere jonge jongens vertegenwoordige ook nog behoorlijk wat transferwaarde. Een aantal jaar terug hadden we een ontzettende scheve balans wat betreft ervaring en jonge spelers. Dat dreigt nu weer te gebeuren, nu dat Stam gestopt is en Heitinga en hoogstwaarschijnlijk Davids ook weg gaan. Zeker achterin hebben we nu nog een ervaren man nodig. Niet nog een jonge speler als Douglas.


Aan de ene kant klopt dat wel aan de andere kant ook weer niet. Ik vind dit soort discussies altijd een beetje dubbel, immers wat is ervaring?


"Veteranen" bij Ajax de afgelopen 10 seizoenen.

Richard Witschge
Jan Van Halst
Ferdi Vierklau
Fred Grim
Brian Laudrup
Micheal Laudrup
Aaron Winter
Frank Verlaat
Andre Bergdolmo
Jari Litmanen
Thomas Galasek
Juanfran
Olaf Lindenbergh
Jaap Stam
Kenneth Perez
Roger Junyent
Edgar Davids
Ismael Urzaiz
Luque
Samuel Kuffour

Niet iedereen van die mensen was een succes, zo eelrijk moeten we wel zijn. De belangrijkste vraag die je eigenlijk moet stellen is wat de toegevoegde waarde is van spelers met ervaring. Sommige trainers zien het vooral als een verlenging van het leiderschap in de selectie. Zo werkt het bv. ook bij Feyenoord (de grote vier die de baas is). Op valk van leiderschap zit het niet in elke speler om zich zo te profileren. Dat kan niet in je persoonlijkheid zitten (Galasek), je kan er niet de persoonlijkheid voor hebben (K. Perez) of je kan een zodanig gebrek aan kwaliteit hebben dat je helemaal weinig respect afdwingt zodat er uberhaupt niet snel naar je geluisterd wordt (Olaf Lindenbergh). Wat leiders betreft zijn er genoeg voorbeelden dat het anders kan, leiderschap heeft meer met persoonlijkheid te maken. Natuurlijk ontwikkel je je persoonlijkheid met de jaren, maar toch waren Christian Chivu en Zlatan Ibrahimovic prima leiders.
Een tweede argument voor ervaring kan zijn dat je spelers in de selectie wil die bepaalde oefenstof op andere spelers kunnen overbengen. Interne scholing zeg maar, want een trainer kan nooit 25 man allemaal tegelijk goed begeleiden. Zeker op vlak van details zijn dit soort leermeesters handig. Echter speelt dit vooral wanneer je mangement zelf zo ingericht is dat de didactische kwaliteiten daar niet zijn ondergebracht. Onder Koeman waren ervaren spelers bijvoorbeelden belangrijker omdat de inrbeng van Koeman zelf gewoon slecht was. Hebben we dat momenteel nodig is de vraag? Persoonlijk denk ik dat er momenteel minder de noodzaak ligt aangezien we wel assistentrainers hebben die zelf hoog gespeeld hebben en zo de spelers wat kunnen bijbrengen. (Bergkamp, Van 't Schip, De Boer, Bergkamp, Van Basten). In de tijd dat peter Boeve bij Ajax rondliep was het natuurlijk een ander verhaal.
Een derde argument dat je kan aanhalen is het feit dat de ervaren spelers minder grillig zijn en constanter zijn in hun niveau. Hierdoor gaat Ajax minder snel kopje onder. Voorwaarde is dan wel dat je ervaren spelers haalt die ook het niveau aankunnen (Lindenbergh kon dit bv. uberhaupt niet), dat je spelers hebt die op constante basis in actie komen (en niet zoals Vierklau fysieke mankementen), en spelers dienog steeds hun voornaamste kwaliteiten bijzetten met een goede mentaliteit (bij Prez en Luque heb ik zo m'n twijfels.) Het is natuurlijk duidelijk dat wanneer spelers wel passen ze gewoon gehaald moeten worden, probleem is dat de hele weereld wel ziet dat ze dan wat kunnen, en elders meer betaald wordt. Dus heeft Ajax risico genomen met ervaren spelers: Juanfran, Urzaiz, Luque, Roger wat toch niet altijd goed uitpakt.

We hebben gezien dat Davids dit seizoen heel belangrijk was bij Ajax ook voor het mentale spelletje. Zo iemand gaan we natuurlijk missen. Belangrijker is denk ik de vraag waarom Davids zo belangrijk was. We zien dat Ajax vooral steekjes liet vallen bij kleine clubs, en spelers vooral laksheid en gebrek aan strijdlust vertoonden. Het is leuk dat we Davids hebben gehad die er wel inklapte. Maar het probleem zit natuurlijk iets dieper. Het was een illustratie van twee dingen.
1. de concurrentie was dit seizoen niet bij elke positie in goede balans. Sommige spelers hebben te weinig moeten vechten voor hun plek.
2. bij de trainers kan je ook wel kanttekeningen plaatsen in welke mate ze de harde beslissingen durven nemen.

Ik denk dat een groot deel van de voordelen van de "ervaren" spelers gecompenseerd kan worden door de trainersstaf, en dat we echt niet zo ver weg hoeven zakken wanneer we gewoon goede transfers doen van jongere spelers die op constant niveau kunnen presteren.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 13:46
Citaat:
Ajax informeert naar Twente-verdediger Douglas
Uitgegeven: 19 mei 2008 12:07
Laatst gewijzigd: 19 mei 2008 12:09

AMSTERDAM - Ajax heeft officieel geïnformeerd naar de mogelijkheden om verdediger Douglas van FC Twente over te nemen. De Amsterdammers hebben geïnformeerd bij Rob Cohen, de agent van de 20-jarige Braziliaan.

Cohen bevestigde het nieuws maandag. "Klopt. En bij Ajax hadden ze hem vorig jaar zelfs gratis kunnen krijgen, maar toen wilden ze hem niet."

Paar miljoen

Hoeveel Douglas moet kosten is nog onbekend, maar Cohen rekent op 'een paar miljoen'. De voetballer heeft nog een doorlopend contract bij Twente tot medio 2010.

Douglas zelf staat volgens Cohen open voor een transfer aangezien Ajax meer 'standing' zou hebben dan Twente. De club uit Enschede onthield zich maandag van commentaar op de interesse van Ajax in Douglas.

Stage

Douglas werd begin dit seizoen na een succesvolle stage vastgelegd door Twente. In totaal speelde hij deze jaargang twaalf competitieduels en vier play-offwedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde.

Ajax is niet de enige club die geïnteresseerd is in de jonge verdediger. Scheidend FC Twente-trainer Fred Rutten, die volgend seizoen hoofdtrainer van Schalke 04 is, zou Douglas naar verluidt graag meenemen naar Duitsland.


Nu.nl

Een paar miljoen en een voorkeur voor Ajax omdat we meer 'standing' hebben. Klinkt goed.

Gistermiddag had hij zoals Jobo al stelde behoorlijk veel overtredingen (een stuk of tien, denk ik) nodig buiten de zestien. Die hadden hem zeker een gele kaart op moeten leveren.
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 13:48
De toegevoegde waarde van Boulahrouz t.o.v. Douglas zie ik dan metname in het minder grillige. Qua leiderschap schat ik de waarde van Boulahrouz ook niet bijzonder hoog in.

We hebben al veel jonge, grillige spelers. Bij Douglas is ook maar de vraag of hij volgend jaar niet de welbekende terugval krijgt. Overigens geldt dezelde vraag voor Van der Wiel, of die uberhaubt direct weer op niveau is. En van Vermaelen hoeven we ook niet te verwachten dat hij meer dan 25 wedstrijden speelt. Zijn blessures lijken chronisch. Kortom, we zitten erg dun gezaaid in de verdedigers, zoals we dit seizoen ook gemerkt hebben en die we hebben zijn veelal jonge. Ik denk dat een ervaren verdediger, van wie je normaalgesproken qua prestatie niveau iets meer van op aan kan, daarom een meer waardevollere versterking zou zijn dan nog een jonge verdediger.

Verder denk ik ook dat Douglas minstens net zoveel moet gaan kosten als Boulahrouz, en erg ruim zitten we niet meer in het geld. Zeer stom natuurlijk dat Ajax deze Douglas vorig jaar niet gratis opgehaald heeft en nu kunnen we er weer een miljoen of 6 voor neerleggen. Zoals ik al zei, ik zie dan liever Boulahrouz, die je waarschijnlijk voor het zelfde bedrag, of minder, kan ophalen en waar je denk ik in dit geval meer aan hebt.
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 13:56
Als je Douglas haalt moet je wel een voetballende verdediger naast hem zetten. V.d. Wiel is een voetballende verdediger en duidelijk een groot talent maar laten we nu niet weer de fout maken door een op 1 van de belangrijkste plekken in het elftal neer te zetten. Breng die jongen nou gewoon langzaam zodat hij aan het niveau en aan de fysieke belasting kan WENNEN. Die jongen komt er heus wel maar maak hem niet kapot. Tegen Twente vond ik Lindgren echt met afstand de beste Ajacied op het veld, blijkt dat hij inderdaad erg goed op die plek uit de voeten kan dan hoef je ook niet die onmogelijke zoektocht naar een voetballende CV voort te zetten.

Bovendien heb je dan zowel op LCV als op RCV een mandekker (Douglas, Vermaelen) en een voetballende (v.d. Wiel, Lindgren) optie. Ik zou dan echter wel op de linksback positie een absolute versterking willen zien die eventueel ook centraal achterin kan spelen (gezien de blessuregevoeligheid van Vermaelen).
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 14:17
nr23
Citaat:
De toegevoegde waarde van Boulahrouz t.o.v. Douglas zie ik dan metname in het minder grillige. Qua leiderschap schat ik de waarde van Boulahrouz ook niet bijzonder hoog in.


Het probleem wat ik bij Bouhlarouz zie is dat hij de laatste jaren zo blessuregveolieg is geweest. Consequentie daarvan, je moet meer gaan rekenen op jeugdspelers als hij hij geblesseerd is. Per saldo schiet je er dus nog niet eens zoveel mee op.

Citaat:
We hebben al veel jonge, grillige spelers. Bij Douglas is ook maar de vraag of hij volgend jaar niet de welbekende terugval krijgt. Overigens geldt dezelde vraag voor Van der Wiel, of die uberhaubt direct weer op niveau is. En van Vermaelen hoeven we ook niet te verwachten dat hij meer dan 25 wedstrijden speelt. Zijn blessures lijken chronisch.


Vermaelens blessures hebben voor een gedeelte te maken met z'n motoriek

Citaat:
Kortom, we zitten erg dun gezaaid in de verdedigers, zoals we dit seizoen ook gemerkt hebben en die we hebben zijn veelal jonge. Ik denk dat een ervaren verdediger, van wie je normaalgesproken qua prestatie niveau iets meer van op aan kan, daarom een meer waardevollere versterking zou zijn dan nog een jonge verdediger.


Mwoah, de kernvraag is opnieuw welk niveau laat die jonge speler over de gehele lijn zien. Ik zie bij Douglas niet zoveel terugval, wel een aantal punten waar hij op moet verbeteren maar daarvoor is Ajax wel het juiste ontwikkelingswater.

Citaat:
Verder denk ik ook dat Douglas minstens net zoveel moet gaan kosten als Boulahrouz, en erg ruim zitten we niet meer in het geld.


Bouhlarouz zal meer salaris vragen.

Citaat:
Zeer stom natuurlijk dat Ajax deze Douglas vorig jaar niet gratis opgehaald heeft en nu kunnen we er weer een miljoen of 6 voor neerleggen. Zoals ik al zei, ik zie dan liever Boulahrouz, die je waarschijnlijk voor het zelfde bedrag, of minder, kan ophalen en waar je denk ik in dit geval meer aan hebt


Mijn discussiepunt is vooral Bouhla's blessuregevoeligheid, als we in zekere mate de garantie hebben dat hij niet snel in blessure hervalt dan vind ik het prima om hem te halen, zoniet dan wordt het een ander verhaal.


Wat vind je van de Pietersgeruchten Peter79?
Scio


Geregistreerd: 02-01-2008
Forum berichten: 1939
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 14:18
Citaat:

Bovendien heb je dan zowel op LCV als op RCV een mandekker (Douglas, Vermaelen) en een voetballende (v.d. Wiel, Lindgren) optie. Ik zou dan echter wel op de linksback positie een absolute versterking willen zien die eventueel ook centraal achterin kan spelen (gezien de blessuregevoeligheid van Vermaelen).


Ik hoop dat we Lindgren niet als verdediger gaan zien. Hoop dat hij de tijd krijgt zich te ontwikkelen als VM of LCM.
nr23


Geregistreerd: 18-05-2008
Forum berichten: 443
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 14:25
Citaat:


Mijn discussiepunt is vooral Bouhla's blessuregevoeligheid, als we in zekere mate de garantie hebben dat hij niet snel in blessure hervalt dan vind ik het prima om hem te halen, zoniet dan wordt het een ander verhaal.


Dat is duidelijk. Aan een blessuregevoelige Boulahrouz hebben we natuurlijk niks. Maar goed, die blessures van Boulahrouz is toch met name dit jaar. Bij HSV had hij volgens mij amper blessures, bij Chelsea is hij geloof ik één keer voor langere tijd out geweest. Al met al is dat natuurlijk iets voor Ajax dan om te onderzoeken en daar heb je ook een medische keuring voor.

Maar mijn punt blijft dus, dat ik liever nog een meer ervaren man achterin erbij heb en dat ik in eerste instantie Boulahrouz dus liever zie dan Douglas. Ervanuitgaande dat Boulahrouz fysiek in orde is...
Peter79


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 1624
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 14:42
Citaat:

Wat vind je van de Pietersgeruchten Peter79?


Tsja ik weet het niet met Pieters.
Voor:
- jong;
- talentvol;
- linksbenig;
- oogt niet als een gemaakte verdediger;
- Nederlands;
- goedkope optie;

Tegen:
- erg jong dus weinig bagage en zal er niet meteen staan;
- oogt houterig;
- vraag me af of hij goed uit de voeten kan met veel ruimte achter zich;
- volgens mij niet de snelste;
- blinkt niet uit in meevoetballen;
- net als Vermaelen een mandekker die te lief oogt (dit klinkt misschien als kul maar een verdediger die er echt 'staat' gaat het duel al in met een licht psychologisch voordeel.

Kortom een niet te dure jongen met talent, maar wel iemand die nog een behoorlijke groei moet doormaken om op Ajax-niveau te komen en die je dus haalt voor de toekomst. Ik vraag me af of dat prioriteit numero uno is bij Ajax is nu. Bovendien zijn de moderne verdedigers (op de soort van libero o.i.d. na) te verdelen in 2 groepen: een keiharde (redelijk snelle) beer met veel duel- en kopkracht of de snelle zeer atletische speler. Pieters valt buiten beide catgeorieen (en ja ik weet dat er uitzonderingen zijn, die hoef ik dus niet genoemd te zien worden door iedereen <img src='smilies/icon_wink.gif' /> ).

Ik zou Pieters nog lekker bij Utrecht laten voetballen en persoonlijk zie ik meer in een Edson Braafheid (al zal die niet haalbaar zijn indien hij geen clausule heeft, na het debacle van zondag) maar dat is mijn mening.

On-topic: Het zou voor de verandering eens heerlijk zijn om te weten dat je niet bang hoeft te zijn voor een Den Ouden, Oper, N'Kufo etc omdat je een echte mandekker in je selectie hebt. Zo eentje die een paar uur na de wedstrijd geschrokken naar de wasvrouw belt om te melden dat ie vergeten is om de spits van de tegsnstander uit zijn broekzak te halen.
Criticus


Geregistreerd: 16-05-2008
Forum berichten: 40
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 15:20
Douglas had gister inderdaad veel overtredingen nodig. Echter is dat af en toe nodig. Hij deed het wel op een manier waardoor hij de grenzen niet overschreedt.

Had iemand gister de overtreding van hem op Suarez in het strafschopgebied gezien? Daar had hij ongelooflijke mazzel dat Luis de bal niet goed aannam, want hij kwam heel ongecontroleerd inlopen op Suarez en blokkeerde hem met zijn elleboog op de nek. Hier heeft hij echt gemazzeld.

Ik wist niet dat Rob Cohen de zaakwaarnemer was van Douglas. Zoals iedereen weet is hij, tenzij het zwaar in zijn nadeel valt(bij zijn schoonzoon), Ajax goed gezind en zal hij Douglas wel warm maken voor een transfer naar Amsterdam. Ik ben er echter nog niet zeker van dat Douglas klaar is voor een topseizoen Ajax. Heb hem eerlijk gezegd maar 6 wedstrijden gezien, waarin hij 3 wedstrijden goed speelde(Heerenveen thuis, Ajax thuis, PSV uit). Zie eerlijk gezegd toch ook graag nog een man erbij komen die de klappen van de zweep al kent. Geen veteraan, maar een jongen die tegen de top van zijn carriere aanzit(25-30 jaar). Boulahrouz is wat mij betreft een goede optie, als hij fit blijkt.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 16:52
Citaat:
Die ene Daveen, die eerder datgene melde wat hier op pagina 5 gequote staat, meldde gister dat de onderhandelingen tussen Douglas/Twente en Ajax vandaag zouden starten... En wat blijkt (als de geruchten kloppen) dat het waar is. Lijkt me dus dat hij daadwerkelijk te vertrouwen is.


Maar hij zei ook dat Ajax Donk ging halen. Dat lijkt me dan weer niet echt voor de hand liggend, dat Ajax Donk en Douglas haalt.
JS


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 741
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 16:55
Zou me niet heel veel verbazen, 1 (rechter) centrale verdediger erbij is noodzaak. Nog een erbij zou geen overbodige luxe zijn. Bovendien heb je met Donk en Douglas wel 2 verschillende types.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 17:00
Ik zou er in ieder geval niet mee zitten als hij gelijk heeft, JS. We zullen het zien. Ik denk dat het achterin wel erg druk wordt met Vertonghen, Pieters, Vermaelen, Van der Wiel, Donk. Douglas, Silva en Colin. En dan heb je ook nog Emanuelson die linksback kan spelen. Volgens mij is dat een luxeprobleem die we bij Ajax niet gaan zien.
JS


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 741
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 17:05
Ik zie het ook niet heel snel gebeuren inderdaad. Maar ik zou er wel voor tekenen. Het enige wat mist is een (ervaren) leider, maar misschien kan Stekelenburg het een beetje goed neerzetten.
De linksback positie is dan prima bezet met - Pieters, Vertonghen, en bij nood Emanuelson/Vermaelen.
In het centrum heb je dan Donk en VD Wiel die voetballend wat sterker zijn. Vermaelen en Douglas zijn verdedigend weer beter. Ook heb je nog Pieters, Vertonghen, Lindgren en Colin die er bij nood uit de voeten kunnen.
Rechtsback heb je ook goed bezet met Silva, Ogararu ( in wie ik nog steeds een prima back-up zie) en bij nood Colin/VD Wiel.
Een hele brede, en hele talentvolle verdediging.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 17:06
Donk is volgens mijn alternatief voor Douglas als die niet zou komen
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 20 mei 2008 11:06
Ik vind de woorden van Cohen overkomen alsof dit allemaal wel goed gaat komen. Douglas zal dan wel een clausule in z'n contract hebben.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 22 mei 2008 17:35
Citaat:
'Douglas meer potentie dan Alex'

Douglas staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De Amsterdamse club krijgt daarbij echter concurrentie vanuit het buitenland. De verdediger werd door Ronald de Boer al vergeleken met Alex en Marcel Desailly.

De twintigjarige verdediger kwam destijds bij FC Twente terecht door toedoen van Ronald de Boer. De oud-Ajacied tipte zijn schoonvader Rob Cohen, waarna de Braziliaan op proef mee mocht trainen bij de ploeg uit Enschede. Tot dusver speelde Douglas zestien wedstrijden voor de ploeg van de vertrekkende trainer Fred Rutten.

De Boer toonde zijn enthousiasme ten aanzien van de kwaliteiten van de verdediger. “Hij is een type Marcel Desailly. Ook van Alex heeft hij wat weg en ik denk dat Douglas zelfs nog meer potentie heeft. Het is inderdaad begonnen met het kijken van een paar dvd’s vol met beelden van Braziliaanse spelers. Alleen Douglas viel me echt op en ik heb Fred Rutten uiteindelijk gevraagd of het geen idee was om hem eens bij FC Twente te laten meetrainen. Zie nu waar die jongen staat”, aldus de oud-international tegenover Voetbal International.


De voorpagina van AF
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 mei 2008 08:48
De kwaliteiten ophemelen verhoogt natuurlijk alleen maar deb transferprijs, vreemd spelletje van Cohen.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 18-08-2007
Forum berichten: 22238
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 mei 2008 12:17
Alsof Cohen de belangen van AJAX hoog in het vaandel heeft staan.
El Chcharito


Geregistreerd: 14-11-2007
Forum berichten: 3036
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 24 mei 2008 12:22
Inderdaad, Cohen zou zelf ook graag willen cashen lijkt mij
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 24-10-2007
Forum berichten: 4200
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Zo 25 mei 2008 08:36
Nee, natuurlijk dat bedoel ik er ook mee. Alleen het punt is dat door al dat geroep hij Twente in de kaart speelt om Douglas juist te behouden, en dan komt er helemaal geen transfer en dus geen geld op z'n eigen bankrekening.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Di 27 mei 2008 08:00
Citaat:
Succes leidt tot leegloop bij Twente
Door EDDY VAN DER LEY

ENSCHEDE - FC Twente betaalt een zware tol voor het succes. Aanvoerder Orlando Engelaar volgt succestrainer Fred Rutten naar Schalke 04, middenvelder Karim El Ahmadi vertrekt naar Feyenoord en de Braziliaanse verdediger Douglas mag zich in de interesse verheugen van diverse topclubs, waaronder Ajax en Feyenoord.

Douglas (links) staat in de belangstelling van Ajax en Feyenoord. FOTO PRO SHOTS
Het is de eeuwige tragiek van een ambitieuze provincieclub: succes leidt onherroepelijk tot uitholling van de selectie. Bij FC Twente is het niet anders.

De club uit Enschede ontfermde zich vorige week knap over een ticket voor de (voorronde van) de Champions League, maar komt in augustus met een afgeroomde selectie aan de start. De ploeg zal in de eerste drie Europese wedstrijden ook nog Blaise N'Kufo moeten missen. De spits kreeg dit seizoen in het UEFA Cup-duel met Getafe de rode kaart en moet een schorsing uitzitten.

Succestrainer Fred Rutten zet zijn loopbaan voort bij Schalke 04, waar hij volgend seizoen gezelschap krijgt van aanvoerder Orlando Engelaar. De rijzige middenvelder, die in naam van Oranje zaterdagavond een uitstekende indruk maakte in het oefenduel met Oekraïne, heeft een principe-akkoord bereikt met de Duitse topclub.

Schalke 04 moet nog wel tot een akkoord komen met FC Twente, maar daarbij worden geen problemen verwacht. De afkoopsom voor Engelaar ligt vast: ongeveer zeven miljoen euro. De andere creatieve middenvelder van de Tukkers, Karim El Ahmadi, vertrekt voor vijf miljoen euro naar Feyenoord.

In totaal toucheert FC Twente twaalf miljoen euro voor het kloppende middenveldhart. Vitesse-icoon Theo Janssen moet de lacune gedeeltelijk opvullen; hij is de eerste nieuwe aankoop voor het nieuwe seizoen. Voor hem betaalde FC Twente 'slechts' anderhalf miljoen euro aan de club uit Arnhem.

De Tukkers dreigen ook een belangrijke verdediger kwijt te raken. In navolging van Ajax wil ook Feyenoord zich versterken met Douglas Franco Teixeira. De 20-jarige centrumverdediger kwam pas in september 2007 van het Braziliaanse Joinville naar Enschede. Hij was ook bij Ajax aangeboden, maar de club uit Amsterdam haalde zijn neus op voor de Braziliaan.

Douglas, een nietsontziende mandekker, ontwikkelde zich onder de boetserende handen van Fred Rutten echter stormachtig en maakte onder meer in de play-offs tegen Ajax een ijzersterke indruk, door Klaas Jan Huntelaar twee keer uit de wedstrijd te spelen. De club uit Amsterdam wil hem nu alsnog inlijven, maar heeft concurrentie van onder meer Feyenoord. Douglas heeft in Enschede nog een contract tot 2010.


FC Twente hoopt op korte termijn een nieuwe trainer aan te stellen, die (mede) de transferpolitiek kan bepalen. Ron Jans was de eerste optie, maar hij blijft in Groningen. Nu is ook Adrie Koster afgevallen. FC Twente ziet in hem niet de nieuwe sterke man. Koster blijft bij zijn huidige club Ajax, als coach van het beloftenelftal. Ook de Engelse ex-bondscoach Steve McLaren lijkt niet serieus meer in beeld. De Twentse achterban hoopt op Morten Olsen, maar de ex-trainer van onder meer Ajax heeft nog een doorlopend contract als bondscoach van Denemarken.


AD.nl
+ Nieuw bericht <<<   <   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.884
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: RobertScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 17.979.590 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Transferbeleid » Douglas
Ga
Zoeken: