Forum
Forumoverzicht » Onder De Streep » Quiz en Forumspellen » De Gelderlander EK Coach
Ga
Zoeken:

Onderwerp: De Gelderlander EK Coach
Maker: yk_93Bekeken: 1482
Status: InactiefBerichten: 9
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Do 15 mei 2008 19:32
Citaat:

Doe mee met het EK!
Op 7 juni trappen Zwitserland en Tsjechië af in het Europees Kampioenschap voetbal 2008! Ervaar het EK als nooit tevoren met het spel EK Coach. Stel jouw ideale team samen, verdien punten en word dé EK Coach van 2008!

Als EK Coach krijg je een fictief budget van 100 miljoen euro. Hiermee stel je je eigen dreamteam samen uit alle spelers van de selecties van de 16 landen die deelnemen aan het EK. Afhankelijk van de resultaten die de spelers en de landen tijdens het EK behalen, krijgt je team punten. Elke speeldag kun je je tactiek aanpassen door je reservespelers te wisselen.



Schrijf je in voor EK Coach

Versla je vrienden en collega's
Speel je eigen competitie tegen je vrienden of collega's in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande. Zo kun je bij je inschrijving aangeven welke regionale voetbalclub je wilt steunen. Je speelt dan met en tegen je voetbalvrienden.

Ook kun je in je subleague een poule aanmaken. Alle scores worden dan direct automatisch voor je uitgerekend! Bovendien kun je de poule dagelijks uitprinten en ophangen in bijvoorbeeld de kantine van je voetbalclub of op kantoor! De poule kun je aanmaken in je eigen subleague en vind je onder het tabblad Poule.

Overzicht van alle subleagues


Fantastische prijs
De winnaar ontvangt natuurlijk eeuwige roem als de enige echte EK Coach van 2008! Deelnemers maken echter ook kans op een mooie prijs! Om mee te dingen moet je ook deelnemen aan de EK Coach-quiz; hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Bekijk de prijs!



yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Do 15 mei 2008 19:32
Citaat:
Hoe werkt het spel?
Met het voetbalspel EK Coach beleef je het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland als coach. Stel je favoriete spelers op in je eigen team en verdien elke wedstrijd punten. Het principe is eenvoudig: als een speler scoort, scoor jij ook!
In veel opzichten lijkt EK Coach op Coach van het Jaar. Er zijn een paar verschillen:

Van ieder land mag je zoveel spelers opstellen als je wilt. Je vijftien spelers hoeven dus niet uit vijftien verschillende landen te komen.
Kies je eigen spelsysteem. Je bepaalt zelf of je 5-3-2, 4-3-3 of 4-4-2 speelt.
Reservespelers vallen niet automatisch in tijdens wedstrijden en scoren dus geen punten. Je kunt iedere dag bepalen welke van jouw vijftien spelers je in het basiselftal zet. Alleen spelers in je basiselftal kunnen punten voor je scoren.
Met de vijftien spelers die je in je team opstelt, ga je het toernooi in. Na de start van het toernooi kun je geen nieuwe spelers meer aan je team toevoegen.
Het aantal deelnemende landen neemt af na de groepswedstrijden. Voetbalspelers van landen die zijn afgevallen, kunnen geen punten meer voor je scoren.




Zo stel je een team samen
Wijzigen van je team
Welke spelers kun je kiezen?
Indeling in speelrondes
Hoe kun je punten scoren?
Gelijk aantal punten
De Coachquiz in EK Coach
Poule
Spelvoorwaarden


Zo stel je een team samen
Een team bestaat uit vijftien voetbalspelers: elf basisspelers en vier reservespelers. Deze spelers worden opgesteld in vier linies: een keeper, verdedigers, middenvelders en aanvallers. Je mag zelf kiezen welk spelsysteem je hierbij hanteert. Daarvoor zijn drie mogelijkheden: 5-3-2 (verdedigend), 4-4-2 (sterk middenveld) en 4-3-3 (aanvallend). Spelers zijn te kiezen uit de selecties van de 16 landen, die deelnemen aan het europees kampioenschap voetbal in 2008.



De vier reservespelers kun je verdelen over de vier linies, maar dit hoeft niet. Je kunt desgewenst vier aanvallers als reservespelers kiezen.



Voor de samenstelling van je team gelden twee beperkingen:



De totale teamwaarde is maximaal 100 miljoen euro. De vier reserves zijn hierbij inbegrepen. De waarde van de spelers, zoals vermeld op de spelerslijsten, is fictief.
Een speler kan niet in een andere linie worden opgesteld dan op de spelerslijst is vermeld. Binnen een linie maakt het niet uit op welke positie je een speler plaatst. Een speler op linksbuiten scoort eveneveel punten als een speler op rechtsbuiten.



In de periode voorafgaand aan het EK kun je je aanmelden als deelnemer aan EK Coach. Zodra je hebt ingeschreven, ontvang je je persoonlijke logingegevens. Daarmee kun je inloggen op de site en vervolgens je team samenstellen of je eerder gekozen teamsamenstelling wijzigen.




Wijzigen van je team
Tijdens de looptijd van het EK kun je binnen de samenstelling van je team voorafgaand aan iedere wedstrijddag wijzigingen in je team aanbrengen. Je kunt echter geen nieuwe spelers meer aan je team toevoegen.



Bij het wijzigen van je team kun je het volgende doen:



Pas het spelsysteem van je team aan. Daarbij is het van belang dat je voldoende spelers voor die linie beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld: je hebt gekozen voor een 4-3-3-opstelling en wilt deze omzetten naar een 5-3-2-systeem. Dit is in dit geval alleen mogelijk als je minimaal 1 reserveverdediger in je team hebt. Je hebt immers 5 verdedigers nodig om 5-3-2 te kunnen spelen.
Wissel een reservespeler met een basisspeler. Reservespelers kunnen namelijk geen punten voor je scoren. Alleen als je tijdens het toernooi een reservespeler in je basiselftal plaatst door deze te verwisselen met een basisspeler, kan deze speler voor punten zorgen.
Let op: je kunt na de start van het EK geen andere dan de 15 door jou geselecteerde spelers kiezen.



Wijzigingen in je team die zijn aangebracht vóór aanvang van de eerste wedstrijd op een wedstrijddag, gelden voor alle wedstrijden op die dag. Wijzig je je team ná aanvang van de eerste wedstrijd, dan gaan je wijzigingen pas de volgende wedstrijddag in.



Het is niet verplicht om spelers te wisselen. Wie geen veranderingen aanbrengt speelt het gehele toernooi met zijn oorspronkelijke basiselftal. Reserves spelen in dat geval geen enkele rol.




Welke spelers kun je kiezen?
De spelerslijst van EK Coach is samengesteld op basis van de voorlopige selecties van de 16 deelnemende landen aan het EK 2008. Vlak voor de start van het toernooi maakt de UEFA de officiële landenselecties bekend. Mochten daarbij voetballers voorkomen die nog niet in de spelerslijst van EK Coach zijn opgenomen, dan worden die alsnog toegevoegd.



Bij het samenstellen van je team mag je spelers niet in een andere linie opstellen, dan de spelerslijst aangeeft. De veldposities van de spelerslijst zijn bindend: ook als een speler tijdens de inschrijvingsperiode of tijdens het toernooi in een andere linie speelt, blijft voor EK Coach de positie gehandhaafd, die is aangegeven op de spelerslijst.



Een voetbalspeler die uitvalt, door bijvoorbeeld diskwalificatie of een blessure, wordt niet vervangen. Deze speler blijft onderdeel uitmaken van het voetbalspel, maar zal uiteraard geen punten meer scoren.




Indeling in speelrondes
Het EK is voor EK Coach verdeeld in zes rondes. Ronde 1 beslaat de eerste 8 groepswedstrijden die worden gespeeld van zaterdag 7 juni tot en met dinsdag 10 juni. De volgende ronde bestaat uit de volgende 8 groepswedstrijden van woensdag 11 juni tot en met zaterdag 14 juni. Op zondag 15 juni start ronde 3 waarin de laatste 8 groepswedstrijden worden gespeeld. Deze ronde eindigt op woensdag 18 juni.



Ronde 4 bestaat uit de kwart finales van donderdag 19 tot en met 22 juni. De halve finales (25 en 26 juni) vormen samen ronde 5. Ronde 6 tenslotte geldt voor de finale op zondag 29 juni.



De indeling in speelrondes is niet van belang voor het wisselen van spelers. Elke wedstrijddag kan er tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd gewisseld worden. Zo kan een speler in dezelfde speelronde de ene wedstrijddag reserve zijn en de andere als basisspeler opgesteld staan. Na elke wedstrijddag van het EK worden de punten voor spelers gepubliceerd. Ook wordt de voorlopige score voor jouw team uitgerekend en kun je je voorlopige positie in het klassement op de site terugvinden. Na elke ronde worden de definitieve scores en klassementen voor deze ronde opgemaakt.




Hoe kun je punten scoren?
Alleen spelers die daadwerkelijk in actie zijn gekomen, vanaf het beginsignaal of als invaller - ook in een eventuele verlenging - kunnen voor jou punten behalen. Bepalend hiervoor zijn de officiële gegevens van de UEFA.



Reservespelers kunnen geen punten voor je scoren. Alleen als je tijdens het toernooi een reservespeler in je basiselftal plaatst door deze te verwisselen met een basisspeler, kan deze speler voor punten zorgen. Het is dus niet zo dat reservespelers automatisch invallen en punten krijgen op het moment dat een van je basisspelers niet speelt.



Spelers krijgen als volgt punten toegekend:



Een speler krijgt 3 punten als zijn land een wedstrijd heeft gewonnen. Een gelijkspel is goed voor 1 punt. Bij een verlenging geldt als eindstand de stand na de verlenging of eventueel wie er na het nemen van strafschoppen heeft gewonnen.
Een doelpunt van een aanvaller wordt beloond met 6 punten. Een middenvelder krijgt hiervoor 8 punten. Een verdediger die scoort verdient 12 punten. De keeper krijgt zelfs 20 punten voor een treffer. Doelpunten gescoord in een verlenging tellen mee in het bepalen van het aantal punten dat een speler heeft behaald. Een eigen doelpunt levert geen (straf)punten op.
Een speler verdient met een benutte strafschop 4 punten, ongeacht in welke linie de speler is opgesteld. Als strafschoppen de wedstrijd moeten beslissen, tellen deze ook mee.
De keeper scoort 8 punten, als hij geen doelpunt tegen krijgt tijdens de wedstrijd, inclusief een eventuele verlenging of strafschoppenserie. Een verdediger krijgt 5 punten, als zijn land geen tegendoelpunten krijgt.
Voor elke gele kaart die een speler tijdens de wedstrijd ontvangt, worden 4 punten afgetrokken. De situatie waarin een speler twee gele kaarten in één wedstrijd en dus een rode kaart krijgt, wordt bestraft met 8 punten aftrek. Bij een directe rode kaart worden ook 8 punten in mindering gebracht.



De behaalde punten worden berekend volgens de officiële wedstrijduitslagen, die door de UEFA worden verstrekt. Als de UEFA naderhand ingrijpt en bijvoorbeeld een rode kaart omzet in een gele kaart, worden de gevolgen hiervan in het voetbalspel gecorrigeerd.




Gelijk aantal punten
Bij een gelijk aantal punten van twee of meerdere coaches geeft de waarde van het team de doorslag. Het goedkopere team krijgt in dit geval een hogere plaats dan een duurder team met hetzelfde puntentotaal. Mocht dit nog geen uitsluitsel geven, dan geldt het moment waarop het team voor het eerst is samengesteld: degene die dit eerder heeft gedaan, krijgt in dat geval een hogere klassering.




De Coachquiz in EK Coach
Iedere deelnemer aan het spel kan vrijwillig aan de Coachquiz in EK Coach meedoen. Na iedere wedstrijddag stellen we een meerkeuzevraag aan de deelnemers. Uiteindelijk worden onder de deelnemers die de in totaal 17 of meer vragen goed hebben beantwoord, een prijs verloot. Het is voor deelnemers niet verplicht om mee te doen aan de prijsvraag.



Het is voor deelnemers niet verplicht om mee te doen aan de quiz, maar wel noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op de prijs. Met het spel EK Coach kan namelijk alleen roem verdiend worden.

Als je een vraag mist, dan kun je deze na dato alsnog beantwoorden.
Iedereen mag 2 vragen missen (of twee foute antwoorden worden weggestreept).





Poule
Een nieuwe optie die we dit jaar aanbieden is een voetbalpoule, ook wel bekend als toto.

De poule kun je aanmaken in je eigen subleague en vind je onder het tabblad Poule. Je kunt de rust- en eindstanden van de wedstrijden van de eerste ronde voorspellen. Na de groepsfase zijn ook de landen die doorgaan naar de volgende ronde bekend en kun je deze ook invullen. Het is mogelijk een voorspelling tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd door te geven. Voor de eerste wedstrijd van het EK, Zwitserland - Tsjechië, die 7 juni om 18.00 uur begint, betekent dit dat je tot 17.30 uur je voorspelling door kunt geven. Wil je je voorspelling voor een wedstrijd nog aanpassen, dan kan dit ook tot een half uur voor de wedstrijd.

Aan de poule zijn geen prijzen verbonden.


Spelvoorwaarden
De Gelderlander kan niet aansprakelijk worden gesteld voor invoerfouten bij het verwerken van (schriftelijke) inschrijvingen of van telefonisch doorgegeven wijzigingen.

Deelname is alleen geldig bij volledige en correcte opgave van gegevens.

De Gelderlander behoudt zich het recht voor deelnemers die niet betaald hebben uit het spel te verwijderen.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Bij geschillen beslist De Gelderlander.

Prijswinnaars ontvangen schriftelijk bericht. Aan de publicatie van uitslagen of klassementen in De Gelderlander of op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

De Gelderlander behoudt zich het recht voor om aanstootgevende teksten in coachnamen, subleaguenamen en het messageboard zonder overleg met de schrijver van de betreffende tekst te verwijderen. Bij zeer grove uitlatingen verwijdert het De Gelderlander de deelnemer uit het spel.

Als omstandigheden daartoe aanleiding geven is De Gelderlander gerechtigd het spel geheel of gedeeltelijk af te gelasten zonder restitutie van betaalde administratiekosten.

De door De Gelderlander genomen beslissingen zijn bindend.

Deelname aan het spel impliceert aanvaarding van de spelregels en voorwaarden.

yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Do 15 mei 2008 19:34
Misschien leuk om een poule op te zetten van deze site, dat wij strijden om de beste coach <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
Ik zag ook een topic over wie een voetbalcoach cursus nodig had wzawzdb of d skilled. Ook een leuke uitdaging om jullie te bewijzen <img src='smilies/icon_twisted.gif' />
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 mei 2008 20:13
Ik hoef me niet te bewijzen.
yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Do 15 mei 2008 20:23
Je gelijk halen dan <img src='smilies/icon_wink.gif' />
Ik heb die topic niet echt gevolgd misschien zijn jullie er al uit.
Maar wat vinden jullie allemaal van het spel? Leuk om er een poule van op te zetten voor dit forum?

:yk_93:
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Do 15 mei 2008 22:12
Ziet er op zich wel leuk uit, Yoeri. Maar kunnen we niet gewoon op die site zelf een groep maken voor AF'ers?

We zijn overigens wel van plan om onze eigen voetbalpool te organiseren voor het EK.
yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Vr 16 mei 2008 14:17
Citaat:
Ziet er op zich wel leuk uit, Yoeri. Maar kunnen we niet gewoon op die site zelf een groep maken voor AF'ers?

We zijn overigens wel van plan om onze eigen voetbalpool te organiseren voor het EK.


Op die site kan je dus een eigen poule maken voor AF'ers.
Dat klinkt wel leuk hier een eigen poule. <img src='smilies/icon_biggrin.gif' />

:yk_93:
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 16 mei 2008 14:31
Jazeker, dat gaat geregeld worden, Yoeri. En als je wil kan je altijd kijken of er genoeg animo is vanuit de AF'ers om aan jouw spel mee te doen.
yk_93


Geregistreerd: 22-01-2008
Forum berichten: 546
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: Nijmegen
Geplaatst: Vr 16 mei 2008 14:35
wil jij al mee doen <img src='smilies/icon_razz.gif' /> Dan zijn we al met zn 2en xD
Dan bij deze mensen die mee willen doen hier opgeven :!:
Remco Ajacied


Geregistreerd: 17-04-2008
Forum berichten: 51
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Enschede
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 16:43
lijkt mij wel leuk, met vorig wk heb ik met iets vergelijkbaars meegedaan met een paar vrienden <img src='smilies/icon_wink.gif' />
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.000.375 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Onder De Streep » Quiz en Forumspellen » De Gelderlander EK Coach
Ga
Zoeken: