Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Ajax Football Centre
Ga
Zoeken:

Onderwerp: Ajax Football Centre
Maker: MickyBekeken: 2695
Status: InactiefBerichten: 4
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Micky


Geregistreerd: 07-01-2008
Forum berichten: 120
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 19 mei 2008 00:09
Citaat:
Eerste stap naar 'nieuw huis'

Amsterdam, 18 mei 2008
Voor het duel met FC Twente werden belangrijke stappen gezet voor de realisatie van het Ajax Football Centre. De samenwerking die Ajax aangaat met partners VU, ROC, De Principaal en de Universiteit van Wageningen moeten leiden tot een unieke uitkomst.

Met het Ajax Football Centre heeft Ajax de ambitie, zo staat in het projectplan beschreven, om ‘een toonaangevend, innoverend voetbalkennis instituut te ontwikkelen.’ In de plannen is sprake van drie pijlers: de jeugdopleiding, een Sportmedisch Centrum en een Soccer School waarin de (internationale) opleiding van trainers, begeleiders en scouts centraal staat.

Kort gezegd draait het ‘AFC’ ook om de verhuis- en de nieuwbouwplannen die de club al enige tijd voorbereidt. De complete Ajax-organisatie (A-selectie, kantoren ArenA, de Toekomst) moet worden gehuisvest op, of nabij het eigen sportpark de Toekomst. De buurtclubs Kismet’82 en SV Bijlmer verhuizen daarvoor in 2010 mogelijk naar het Bijlmerpark. Maar het project behelst (veel) meer dan een simpele verhuizing van de Ajacieden in de ArenA naar het eigen sportcomplex. Ajax ziet bij de ontwikkeling van het Ajax Football Centre (dit is nog de werknaam) een grote meerwaarde in samenwerking met partners.

,,Het is een prachtig project’’, weet Sander Mallie, die als externe projectmanager is betrokken bij het project. Naast de oud-speler van Ajax Zaterdag 1 is namens de club zelf ook Ed Lefeber (manager verenigings- en facilitaire zaken) nauw betrokken bij het projectmanagement. ,,De plannen om de selectie, de kantoren en de jeugdopleiding op één locatie samen te voegen zijn er eigenlijk al sinds de verhuizing vanuit de Meer naar de ArenA. John Jaakke heeft de plannen nieuw leven in geblazen en heeft het voortouw genomen om het ook écht van de grond te krijgen. Het is prettig om te constateren dat alle geledingen binnen Ajax ervan overtuigd zijn dat samenvoegen zeer wenselijk is.”Lachende gezichten na de ondertekening van de contracten die de samenwerking bekrachtigen tussen club en partners.
Met de ondertekening van de contracten is de eerste fase van voorbereiding vrijwel afgerond. Het vergaren van kennis en het aangaan van partnerships is stap nummer één. Zondag werd duidelijk dat de partnerships kunnen worden aangegaan met hoogstaande kenniscentra als universiteiten, alsook met commerciële partijen. De zakelijke afspraken met partners moeten zorgen voor een budget voor een goed haalbaarheidsonderzoek. Het haalbaarheidsonderzoek, dat wordt uitgevoerd met de partners, is in feite de start van het inhoudelijke gedeelte van het project.

,,Wij weten natuurlijk niet hoe een sportmedisch centrum eruit moet gaan zien, of hoe je een voedingsbeleid opzet’’, zegt Mallie, nog altijd Ajax-lid. ,,Binnen Ajax is ongelooflijk veel kennis aanwezig, en een enorm netwerk. Ik verbaas me daar nog dagelijks over. Onze taak is om er op toe te zien dat de aanwezige kennis goed benut en gecombineerd wordt met de kennis van partners.’’

,,Het doel is Ajax op de verschillende pijlers verder te ontwikkelen’’, neemt Lefeber het woord over. ,,Binnen Ajax leeft hier en daar het gevoel dat de oorspronkelijke voorsprong slinkt, en erger nog: dat Ajax wat achterop is geraakt. Met die inhaalslag moeten en kunnen we vandaag al beginnen. Uiteindelijk krijgt dat dan allemaal een plek in een mooi, nieuw en ambitieus huis. Dat is de volgorde van het project. De bedoeling is dat we een aantal toonaangevende algemene sport- en voetbalcentra gaan onderzoeken in binnen- en buitenland. We willen ons laten inspireren door diverse sporten, niet alleen het voetbal. Om een voorbeeld te geven: onlangs liep er op de Toekomst een Australische coach mee. Hij vertelde ons hoe professioneel sporters in het Australian Institute of Sports worden begeleid op het gebied van voeding. In het haalbaarheidsonderzoek gaan we kijken wat we hiervan kunnen leren. En doorvertaald naar het Ajax Football Centre is de vraag belangrijk: hoe gaan we dat uiteindelijk fysiek vormgeven in het nieuwe huis.”


Ajax.nl


Ik heb het stuk gelezen en ik ben erg positief verrast. Ik ben erg gecharmeerd van het idee om de hele club te centraliseren op één plek en natuurlijk ook om de huidige techniek toe te passen op de hedendaagse sporter.
Je ziet al dat het bij AC Milan waar het Voedigs/Medisch Centrum voor veel succes zorgt toch de toekomst is.

Zijn er mensen die hier nog meer van weten of er misschien bij betrokken zijn en er wat meer over kunnen vertellen?
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 18:03
Citaat:
AMSTERDAM - Ajax heeft de hulp ingeroepen van twee universiteiten. Met de steun van de Vrije Universiteit (VU) en Wageningen Universiteit moet het Ajax Football Centre gestalte krijgen.

Een 'innoverend, toonaangevend voetbalkennisinstituut' zal verrijzen op het sportpark De Toekomst in Amsterdam. Naast de VU en Wageningen zullen binnen drie weken nog enige kennisinstituten hun medewerking toezeggen, verwachten de Amsterdammers.

Het centrum zal niet uitsluitend voor Ajax beschikbaar zijn; het is de bedoeling dat ook niet-leden er voor behandeling van blessures en voedingsadviezen terechtkunnen.

Met de VU - het medisch centrum van de universiteit is al bij de behandeling van Ajax-blessures betrokken - zijn al afspraken gemaakt.

Spiertraining

De VU ontwikkelt programma's voor spiertraining en coaching. Maar een veel bredere lijn is goed mogelijk, zegt decaan Peter Beek van de faculteit Bewegingswetenschappen. Wageningen staat de voetbalclub waarschijnlijk terzijde op het gebied van voeding.

Concreet betekent de samenwerking met de VU dat spierfysioloog Jo de Ruiter de maximale capaciteit van de spelers meet en dan bekijkt hoeveel daarvan onbenut blijft. Daarna kan de fysioloog een trainingsprogramma op maat verstrekken.

De Koning

Verder schuift Beek Jos de Koning naar voren als man met veel expertise op het gebied van schaatscoaching. Hij kan die toepassen op de voetbalwereld.

De Koning is een leerling van wijlen Gerrit Jan van Ingen Schenau, die met de uitvinding van de klapschaats voor een heuse revolutie zorgde. Beek denkt dat aan waarneming en spelinzicht van spelers via wetenschappelijke technieken veel te verbeteren valt.

"Nederland loopt een beetje achter", zegt Beek. Medewerkers van zijn faculteit zijn al in de slag met clubs als Liverpool en Everton uit de Premier League in Engeland.

"Een Noorse voetbalcoach die met een computer te werk gaat, wordt hier nog steeds meewarig bekeken."

Kinderschoenen

Zo staat ook individuele training bij voetballers nog in de kinderschoenen. De Duitse coach Jürgen Klinsmann gaf een aardig voorbeeld van vernieuwing door al maanden voor het wereldkampioenschap van 2006 zijn spelers met een individueel programma naar huis te sturen.

"De weinige dagen dat Oranje voor een toernooi bijeen is, is er alleen aandacht voor de groepsvorming", zegt Beek.

Wageningen

De samenwerking met Wageningen Universiteit is nog onzeker. De universiteit, die al een jaar geleden met Ajax in contact kwam, zoekt nog een geldschieter. Wageningen is volgens een woordvoerder "zeer geïnteresseerd" kennis over gezonde voeding beschikbaar te stellen.

De universiteit verricht al onderzoek voor sportkoepel NOCNSF. De universiteiten benadrukken dat ze uitsluitend afspraken met een looptijd van meerdere jaren willen maken.

(c) ANP
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 mei 2008 13:35
Het begint een wetenschap te worden man..
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 mei 2008 13:36
Dit soort medische zaken zijn natuurlijk ook wetenschap. Hopelijk neemt Ajax binnenkort een keer een kijkje bij Milan.
shooldvv4


Geregistreerd: 21-03-2015
Forum berichten: 1
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 21 maa 2015 12:50
It replaced Ajax's previous home De Meer, which, with a capacity of 19000 ... The Amsterdam spanishprograms - learn spanish fast ArenA was the first football stadium in Europe with a retractable roof. ... south-east of Amsterdam, approximately 10 kilometres from the city centre
+ Nieuw bericht <   1   > + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.824
Berichten: 213.618 Onderwerpen: 2.436 Nieuwste lid: Jamesdarin
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 16.581.147 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » De Technische Staf & Het Bestuur » Ajax Football Centre
Ga
Zoeken: