Forum
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » FIFA bepaalt: 'Vanaf 2012 geldt 6+5-regel'
Ga
Zoeken:

Onderwerp: FIFA bepaalt: 'Vanaf 2012 geldt 6+5-regel'
Maker: Eto'oBekeken: 9292
Status: InactiefBerichten: 79
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Auteur Bericht
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 11:28
Citaat:
FIFA bepaalt: 'Vanaf 2012 geldt 6+5-regel'
30/05/2008 09:41

De FIFA heeft tijdens een congres in Sydney met een enorme meerderheid besloten het 6+5-voorstel van voorzitter Josep Blatter te aanvaarden. Vanaf 2012/13 moet de omstreden regel in werking gaan.

Blatter en de FIFA willen een beperking van het aantal buitenlanders dat uitkomt in een elftal. Van de elf spelers die per ploeg op het veld staan, moeten er minimaal zes afkomstig zijn uit het land van de club.

'Het congres stemde met een overweldigende meerderheid, met 155 stemmen voor en vijf tegen. Bedankt voor de bescherming van het voetbal', vertelde de preses vanuit Australië.

De regel zal in Europa niet kunnen worden toegepast, kondigde de Europese Commissie al aan. De Europes Unie heeft immers bepaald dat er een vrij verkeer is van werknemers binnen de grenzen van de EU. Een beperking van het aantal buitenlandse spelers is volgens de EU 'illegaal'.

Blatter zou zich echter niet zo maar gewonnen willen geven. Op 5 juni heeft hij een onderhoud met vertegenwoordigers van de EU. 'Of het illegaal is? Voor wie? Als er een wet is, dan kan een wet worden gewijzigd.'

Vanaf 2012/13 moet de omstreden regel in werking gaan. En in het seizoen 2001/11 moet er een eerste stap worden gemaakt en moeten er minimaal vier spelers uit eigen land worden opgesteld. In 2011/12 zal er een 5+6-regel van kracht zijn.


VI.nl

Wat denken jullie: goed of slecht nieuws voor Ajax?
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 11:29
Ik vind het een geweldige regel en ik denk dat het goed zal uitpakken voor elke club met een goede jeugdopleiding, ook voor Ajax dus. De regel gaat pas in 2012 in en op dat moment heeft Ajax een hele groep talenten die klaar zijn voor Ajax1 waaronder een paar echte toppers. Blind, Josefzoon, Castillion, Sneijder, van Rhijn, Burnet, Bonavacia, Ebicilio. Deze en andere (Sarpong, v.d. Heijden, Siem de Jong, Anita) talenten zullen ook minder snel worden opgekocht door grotere clubs aangezien die maar 5 buitenlanders in de basis mogen hebben. Waarschijnlijk zullen alle Nederlanders die geen echte toppers zijn gewoon in Nederland blijven (ik noem Stekelenburg) en zullen andere juist terug komen (ik noem Heitinga). Ook zullen jongens als Vermaelen, Vertonghen, Lindgren, etc. tegen die tijd (als ze nog bij Ajax spelen) in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort dus dat is ook geen probleem. Ik denk dus dat het voor Ajax zeer goed zal uitpakken en dat het de kans voor Ajax is om weer terug aan de top te komen. Een extra stimulans om (nog) meer geld in de jeugdopleiding te pompen en die weer van absolute wereldtop te maken.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 12:53
Ik ben al langer een voorstander van deze regel. Het zou betekenen dat clubs in Nederland nog meer aandacht zullen moeten schenken aan hun jeugdopleiding. Daar heeft Nederland sowieso een voorsprong op t.o.v. Engeland. Maar de vraag is komt de regel het internationale niveau ten goede? Ik denk van niet, maar dat zou wel betekenen dat er geen jeugdtransfers meer zijn en grote clubs in Europa alleen de allerbeste spelers nog zullen gaan kopen. Het zal de markt goed doen, dat wel. Die nu aardig verpest wordt door de rijke landen.

Als je in Turkije ziet heb je al zo'n dergelijke regel. In je hele selectie zelfs mag je maar 7 buitenlanders hebben en 6 die je er uiteindelijk mag opstellen. Ik spreek regelmatig Fenerbahce fans en die vinden die regel maar niks. Vooral wetend dat Fenerbahce meer in staat is als er meer buitenlanders toegestaan zouden mogen worden. Maar de voordeel die daar aan hangt is dat het Turks nationaal elftal op niveau blijft. Als die regel er waarschijnlijk niet was geweest dan had Turkije zich wellicht niet gekwalificieerd. Terwijl Engeland die regel niet heeft maar toch niet op het EK te bewonderen zal zijn.

Maar als je maar vijf buitenlanders in je team mag hebben dan wil je natuurlijk wel vijf goede die het team nog hoger op kunnen stuwen. Dat zou betekenen eveneens wat er gaande is bij Fenerbahce dat je als club zijnde je meer gaat richten op de Braziliaanse markt of Zuid-Amerikaanse in zijn geheel.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 13:09
Citaat:
Ik spreek regelmatig Fenerbahce fans en die vinden die regel maar niks. Vooral wetend dat Fenerbahce meer in staat is als er meer buitenlanders toegestaan zouden mogen worden.


Voor Turkse clubs zou het daarom dubbel goed zijn aangezien zij zich al hebben aangepast en ze dus al een voorsrpong hebben. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor clubs uit Russland. De Engelse soevereiniteid zal ook verdwijnen en ik denk dat sommige kleine competities hier vooral veel baat bij zullen hebben.
Aan Turkije kan je ook zien dat de regel werkt ze hebben namenlijk altijd geweldige nationale jeugdelftallen. Hetzelfde zal je straks gaan zien bij Rusland en bij Roemenie is dat ook al gebeurt.
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 13:42
Rusland wou ook zo'n regel invoeren, alleen voor welke seizoen weet ik niet meer. Volgens mij in 2010 zou die regel van start gaan, dan komt het goed uit met de regel die de Fifa voor heel Europa wil invoeren in 2011.
ghostwriter


Geregistreerd: 08-02-2008
Forum berichten: 5481
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Londen
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 14:12
Citaat:
Rusland wou ook zo'n regel invoeren, alleen voor welke seizoen weet ik niet meer. Volgens mij in 2010 zou die regel van start gaan, dan komt het goed uit met de regel die de Fifa voor heel Europa wil invoeren in 2011.
In Rusland bestaat de regel al vanaf vorig seizoen maar daar word het net als de FIFA voorstelt gelijdelijk ingevoerd. Nu moeten ze 5 russen in hun basis hebben, volgend seizoen 6 en daarna 7. De FIFA wil dat in 2010/2011 iedereen 4 spelers uit eigen land in de basis heeft in 2011/2012 moet iedereen er dan 5 en in 2012/2013 moet iedreen er dan 6 uit eigen land in de basis hebben staan.
Anoniem
Gedeactiveerd


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 780
Nieuws reacties: 7
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 16:13
Deze regeling kan zo ongelooflijk belangrijk worden voor Ajax. Door die regel is het veel eerder mogelijk om te bouwen aan een team. Het overal ter wereld scouten en wegkapen is dan ook afgelopen. Dit is van groot belang voor Ajax. Het opleiden wordt belangrijker dat het kopen. Het kopen was precies de reden waarom het zo slecht ging bij Ajax.

Als deze regeling wordt ingevoerd zie ik Ajax in recordtempo terugkeren aan de top!! <img src='smilies/343.gif' />
JS


Geregistreerd: 01-05-2008
Forum berichten: 741
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 16:27
Lijkt me fantastisch, maar toch heb ik wat twijfels...
Ondertussen spelen wij komend seizoen namelijk misschien ook maar met 2 nederlanders in de basis... Misschien is dat alleen dit jaar, aangezien we de afgelopen jaren bv Sneijder, Babel, Stam, Davids, Heitinga, Maduro, en daarvoor Van der Vaart, De Jong en vast nog wel een paar (belangrijke) Nederlandse spelers zijn ijn kwijtgeraakt... Ook is het niet ondenkbaar dat ook Stekelenburg en Huntelaar vertrekken, al lijkt met name bij de 1ste die kans heel klein.

Dan komen er welliswaar een hoop Nederlandse talenten aan, die tegen die tijd hopelijk nog/al in Ajax 1 spelen:
Sarpong, Anita, VD Heijden, Siem de Jong, VD Wiel, Blind, Goossens, Martina etc..
Met daarachter nog de goede B lichting...
Maar dan vraag ik me af hoe het met de lichtingen daar achter zit?

Het lijkt me iniedergeval geen overbodige zaak om nog extra aandacht (lees investeringen) aan de jeugdopleiding te geven. Want dan kan dat ons, los van het feit dat de grote clubs minder snel in ons landje komen shoppen, ook een groot voordeel opleveren.


Zien jullie dit echt als een kans dat Ajax zich weer aan kan sluiten bij de Europese top?
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 30 mei 2008 16:30
Is idd positief voor Ajax, aangezien er dan wel goede jeugdteams gaan doorkomen. Mara er was toch een complicatie met de politiek. Waar bemoeit die zich mee, dit zijn spelregels en dat hoort een voetbalbond te bepalen. Trouwens mag de club zoveel buitenlandse spelers voor de selectie kopen als ze willen, zolang er maar minimaal 6 binnenlandse spelers staan opgesteld. En ik vind dan dat spelers die 2,5 jaar in een land hebben gespeeld moeten worden gerekend tot binnenlandse spelers, anders dan is het vrij lastig om te halen..
D_skilled


Geregistreerd: 15-11-2007
Forum berichten: 5208
Nieuws reacties: 1
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 mei 2008 19:16
Citaat:
Ook Van Basten pleit voor 6+5-regeling

De zogenaamde 6+5-regel blijft in het nieuws. Hoewel het Europees Parlement de regel al heeft afgekeurd blijven diverse kopstukken uit de voetbalwereld hopen op het stokpaardje van Joseph Blatter. Ook bondscoach Marco van Basten, volgend seizoen werkzaam bij Ajax, is een groot voorstander van de regel. De 6+5-regel houdt in dat de clubs tijdens de wedstrijden ten minste zes spelers uit eigen land moeten opstellen. Het Europees Parlement keurde het voorstel echter af, daar het in strijd met de wet zou zijn. In de wet is immers vrij verkeer van werknemers gegarandeerd.

"De politiek zit hiermee het voetbal in de weg'', zei Van Basten vandaag op het perspraatje. "Ik hoop dat de FIFA en de bonden zo sterk zijn dat ze dit toch kunnen realiseren.'' Op het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond werd vrijdag ingestemd met het voorstel van Blatter.


Bron: ANP/Ajaxshowtime/Voetbalzone
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Za 31 mei 2008 20:22
Logisch toch..
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 11:37
Citaat:
Europarlement vergroot het probleem

BARCELONA, maandag

De politiek is weer op het voetbal gedoken, dus berg je maar. Zo’n beetje alles wordt er door de heren bijgesleept, tot discriminatie aan toe. Terwijl ze zelf de oorzaak van het probleem zijn.

Verder valt me op, dat sommige voorstanders van de 6+5-regel niet de juiste accenten leggen. Het gaat er niet om dat Manchester United, Chelsea en Real Madrid elk jaar de Champions League winnen, maar dat het nationale team in stand wordt gehouden.

Want als al die Nederlandse europarlementariërs hun zin krijgen, dat kunnen we over een paar jaar fluiten naar de Oranjegekte die nu op gang aan het komen is. Daarmee ontneem je de mensen weer een deel van hun nationaal gevoel en dan heb ik het niet eens over al die miljarden die onze economie misloopt als het Nederlands elftal niet aan een EK of WK meedoet.

Ik zal het daarom nog een keer uitleggen. De 6+5-regel is vooral bedoeld om het nationale elftal als sterke top van de voetbalpiramide te houden. Daar vandaan druppelt het naar beneden. Zoals je nu bijvoorbeeld in Rusland ziet, dat de mazzel heeft dat ze niet bij de EU horen en waar eerst het nationale elftal het goed ging doen en daarna ook de clubs.

En dan elke keer te pas en te onpas dat woord discriminatie gebruiken. Terwijl je volgens de 6+5-regel gewoon vijf niet-Nederlanders in je basiselftal mag opstellen. Wat is daar mis mee? Je geeft buitenlanders een reële kans om bij ons te komen spelen, intussen houdt de regel onze nationale trots in stand en voorkomen we wat er nu in Engeland is gebeurd.

In plaats daarvan houden die Europarlementariërs vast aan ’homegrown players’, die verplicht een minimaal aantal spelers uit de eigen opleiding op te stellen. Een regel die vooral bevestigt hoe ver de politiek van onze samenleving af staat. Omdat het de kinderhandel in de hand heeft gewerkt. Inmiddels zijn duizenden kinderen door vooral Engelse, Franse en Spaanse clubs uit hun vertrouwde omgeving weggehaald, om zo op een goedkope manier aan die wet te voldoen. Dat wordt van kwaad tot erger.

Ik vind dit trouwens geen stomme fout van de politiek, maar een inschattingsfout. Met andere woorden: als je na een poosje je beslissingen gaat evalueren, zoals dat in de sport altijd na een training of wedstrijd gebeurt, dan stel je zoiets bij. Alleen blijken ze in de politiek de term ’Hand in eigen boezem steken’ niet te kennen. Zoals ik nog niet één keer vanuit Brussel gehoord heb dat er een wet niet deugt.

Terwijl het hele EU-verhaal volgens mij iets totaal nieuws is, waarbij je vooraf sommige zaken goed inschat, maar sommige niet. Dus lijkt mij dat als je honderd wetten verzint, het helemaal geen schande is als er twintig niet blijken te werken. Alleen geeft de politiek zoiets niet toe. Ze geven zichzelf dus een 10 en vergroten op die manier de problemen.

Ik vraag me af hoe lang de mensen dit nog pikken. Pikken dat een exceptioneel talent als Salomon Kalou uit het Nederlands elftal wordt gehouden (hij dus wel!) en een in Nederland opgegroeide vluchteling als Nando Rafael ons land moet verlaten, om een kwartier later in Duitsland wel zijn papieren te krijgen.

Ik wil er vooral mee zeggen, dat je geen Einstein hoeft te zijn om aan te voelen dat je op deze manier op een doodlopende weg komt te zitten. Terwijl ik als sportman geleerd heb, dat als ik niet met m’n forehand kan winnen, ik het dan met m’n backhand probeer.


JohanCruijff.com
Wij zijn Ajax


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 2337
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 13:03
Wat een debielen, gaan zij nou de regels van het voetbal bepalen? Dit wordt door de bonden gezien als een maatregel die het voetbal zou verbeteren, daar hebben zij niks mee te maken. En wie zegt dat die spelers niet deel uit mogen maken, wie zegt dat je niet 20 van de 26 spelers buitenlands mag hebben? Zolang de voetbalclub maar 6 spelers grootmaakt voor het land.
skieto


Geregistreerd: 15-12-2007
Forum berichten: 803
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Amsterdam ZuidOost
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:02
Ik vind het onzin zo'n regel <img src='smilies/icon_confused.gif' />
Ik vind dat een club zelf mag weten of ie mensen uit eigenland gebruikt of het buitenland ongeacht het aantal. Ze betalen er zelf voor, dus wtf is het probleem. Trouwens, als het ingaat, dan moet Arsenal er toch zeker rekening mee houden, want zo uit mijn hoofd, is theo Walcott enig engelsman daar.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:03
Als de regel er komt, dan is dat om de verhoudingen in de voetbalwereld weer enigszins recht te trekken. Mijn Ajax-hart laat het niet toe dat ik dat bestempel als onzin.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:18
Die regel zal er nooit komen.Hoe jammer dat ook is
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:19
Het zou op zich wel kunnen hoor. Stel dat de UEFA de clubs geen maximum geeft wat het aantal buitenlanders in de selectie betreft, maar alleen in de spelregels aangeeft dat er slechts met 5 buitenlanders gespeeld mag worden, dan is daar volgens mij niets op tegen.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:21
Mwah, ook spelregels moeten getoetst worden.
Bart


Geregistreerd: 30-04-2008
Forum berichten: 4810
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:23
Citaat:
Het zou op zich wel kunnen hoor. Stel dat de UEFA de clubs geen maximum geeft wat het aantal buitenlanders in de selectie betreft, maar alleen in de spelregels aangeeft dat er slechts met 5 buitenlanders gespeeld mag worden, dan is daar volgens mij niets op tegen.
Dan zul je ga het gaan krijgen dat er nog eerder jeugdspelers weg gaan door dubbele nationaliteiten en dat is juist niet de bedoeling van de FIFA
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:28
Mwah, de UEFA (niet FIFA) is sowieso voorstander van de regel. Blijkbaar is men daar al overtuigd van de regel.

Citaat:
Mwah, ook spelregels moeten getoetst worden.


En zou dat problemen opleveren? Er mag volgens mij best een limiet zitten aan het aantal buitenlandse voetballers, om het niveau van het nationale niveau omhoog te krikken. Vrouwen mogen immers ook niet meedoen aan het mannenvoetbal, mede om die reden.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:34
Citaat:
En zou dat problemen opleveren? Er mag volgens mij best een limiet zitten aan het aantal buitenlandse voetballers, om het niveau van het nationale niveau omhoog te krikken. Vrouwen mogen immers ook niet meedoen aan het mannenvoetbal, mede om die reden.


Ik vrees dat de vraag hier niet is wat rechtvaardig is, maar wat de EU zal beslissen. Eén van de stokpaardjes van de EU is discriminatie op basis van afkomst, dus ik ben bang dat de EU dan ook niet zal instemmen.
Eto'o


Geregistreerd: 25-08-2007
Forum berichten: 11824
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:37
Oh, maar ik geloof ook best dat de EU zo zal beslissen, maar ik wil ook discussie voeren over de vraag of dat besluit nu correct of incorrect is. Moet in dit geval niet juist het positieve van deze regelgeving ingezien worden (het omhoog krikken van het niveau van de sport) in plaats van dat er nadruk gelegd wordt op het feit dat bepaalde mensen buiten gesloten worden? Je zou ook kunnen zeggen dat die mensen niet buiten gesloten worden op basis van hun afkomst, maar omdat hun posities al zijn ingevuld.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Ma 2 jun 2008 19:45
Ik ben een voorstander van een dergelijke regeling, ik geef alleen aan waarom ik denk dat het er niet van zal komen. De EU is simpelweg niet voor alle argumenten even gevoelig.
Robbin-R


Geregistreerd: 03-01-2008
Forum berichten: 147
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: Heesch
Geplaatst: Vr 6 jun 2008 10:16
Natuurlijk hoop ik op zoveel mogelijk Nederlanders in ons aller Ajax. Een regeling als de 6+5 zal echter ook een nadeel betekenen voor Ajax. Aangezien ons land veel kleiner is dan bijvoorbeeld Spanje of Italië en Engeland putten wij onze talenten uit een veel kleine kweekvijver. Het aantal toptalenten zal in theorie dus altijd minder groot zijn dan in andere landen. Op den duur zal dit dus ofwel leiden tot een schifting binnen Nederland, immers dezelfde talenten kunnen niet voor meerdere clubs spelen dus zullen grotere clubs (Ajax, enz.) de talenten binnenhalen, terwijl de overige clubs het moeten doen met tweede keus.
In het andere geval zorgt het voor een club als Ajax voor een mix van toptalent en gemiddeld talent, waardoor de eredivisie wel spannend zal zijn, maar Ajax in vergelijking met buitenlandse clubs te weinig toptalenten in zijn team heeft.
Het zou beter zijn als de FIFA een beperkt aantal spelerswisselingen voor een beperkt budget voorstelt.
Bertje


Geregistreerd: 21-08-2007
Forum berichten: 9427
Nieuws reacties: 0
Woonplaats: -
Geplaatst: Vr 6 jun 2008 10:27
Je kunt ook gewoon fatsoenlijk gaan opleiden.
+ Nieuw bericht <   1  |  2  |  3  |  4   >   >>> + Nieuw onderwerp
Actieve onderwerpen Wie is er online? Actieve leden
Actieve onderwerpen: 0 Leden online: 0 Actieve leden: 1.885
Berichten: 213.629 Onderwerpen: 2.459 Nieuwste lid: BobbiScapy
Jouw berichten: inloggen | registreren Onderwerpen bekeken: 18.005.350 Forums: 45
= actief onderwerp = inactief onderwerp  
Forumoverzicht » Ajax: Seizoen 2011/12 » Algemeen » FIFA bepaalt: 'Vanaf 2012 geldt 6+5-regel'
Ga
Zoeken: